A avut cineva probleme cu dimensiunea avelopelor ?

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
muntos
Numar Inmatriculare: B-333-VTS

A avut cineva probleme cu dimensiunea avelopelor ?

Mesaj de muntos »

Salutare,

tocmai mi-am schimbat jentile si cauciucurile stock de 16" cu jenti 17" si cauciucuri dimensiunea 225/45/R17.
Ma gandesc acum sa le vand pe cele stock dar am o mica problema:
in talonul masinii dimensiunile acceptate sunt de 15" si 16" iar in codul rutier se specifica ca se retine talonul la masina pentru anvelope necorespunzatoare.
Vreau sa stiu daca careva dintre voi a avut astfel de probleme si daca este o idee buna sa le pastrez si pe cele din fabrica in cazul in care mi se intampla asa ceva sa pot sa le inlocuiesc pana recuperez talonul.
Multumesc.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Probleme poti sa ai :
1. Cu Politia daca e si filtru cu oameni de la RAR(sincer asa ceva nu am auzit pana acum, si dimensiunile rotilor nu sunt chiar atat de mari incat sa iasa in evidenta)
2. La ITP
3. La garantie cand te duci cu masina..

Acum tu decizi daca sa le pastrezi sau nu. Eu am avut de 15 si le-am inlocuit cu unele de 17. Cele de 15 le pastrez pentru la iarna, pentru ca nu vreau sa folosesc cauciucuri de vara combinate cu roti mai mari, iarna :).

PS: L-am mutat eu la Legislatie, pt ca aici se incadreaza mai bine.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
muntos

Mesaj de muntos »

Cred ca am sa raman si cu cele de 16, eventual le pun iarna.
Inca o intrebare: este adevarat ca daca nu sunt folosite, cauciucurile se deterioreaza ?
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Nu prea. Mai mult conteaza conditiile de depozitare. Daca le tii in locuri umede, sau daca tii cauciucurile de vara iarna in balconul deschis, etc, polimerii aia se recristalizeaza si anvelopa isi pierde din proprietati. Decit sa le tii iarna in balconul deschis (sau ceva asemanator) eventual sa mai si ninga pe ele mai bine mergi cu ele pentru ca ele se mai incalzesc in mers, se mai freaca, etc si nu se recristalizeaza polimerii aia din cauciuc.

Aceeasi chestie se intimpla daca tii cauciucurile in aer liber, eventual unde le mai si ploua si/sau le bate soarele direct (mai ales vara), etc. Ideal pentru ele ar fi sa le tii cu tine in dormitor (sint conditiile ideale cred) dar e cam greu din cauza ca ocupa spatiu si au un miros specific :) (poate doar sammy care e atit de bucuros ca am impresia ca s-ar si culca cu masina cum faceam toti cu jucaria preferata cind eram copii :twisted: ).

P.S.: in copilarie cauciucurile de bicicleta pentru race-uri in spatele blocului (asfalt/ciment) le tineam in bucatarie intre aragaz si dulap (maica'mea nici acum nu stie, ea vedea doar niste camere cu cite 3-4 pene pe balcon si credea ca alea-s).
Ultima oară modificat Lun Apr 16, 2007 1:46 pm de către mituc, modificat de 2 ori în total.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Re: A avut cineva probleme cu dimensiunea avelopelor ?

Mesaj de mituc »

muntos scrie:in talonul masinii dimensiunile acceptate sunt de 15" si 16" iar in codul rutier se specifica ca se retine talonul la masina pentru anvelope necorespunzatoare.
Da o fuga pe la rar sa-ti treaca si pe alea de 17 in talon. Ma rog, pe alea de 205/50/r17 ti le vor trece imediat cred, dar pentru cele de 225 cred ca va trebui sa alergi o droaie. Tu mergi la ei sa tile treaca pe cele de 205 si asta e, nu e foarte mare diferenta intre 225/45 si 205/50 (macar merg ambele pe 17").

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Degeaba le pune pe alea, in fiecare din cazurile prezentate de mine tot o ia in mana...asa ca..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Bogdan scrie:Degeaba le pune pe alea, in fiecare din cazurile prezentate de mine tot o ia in mana...asa ca..
...janta se vede clar cind e de 17. Dar daca vrei chiar sa fii Politai_prost/RAR-proof poti sa cauterizezi al doilea "2" de la 225 si sa zici ca e..., nu stiu, "dom'le, ala e 0, ca doar n-o fi 9, nu?". Sau chiar il poti face 0. Dar deja asta e paranoia.

walleye

Mesaj de walleye »

mai mituc, explica-mi te rog si mie cum e cu recristalizarea polimerilor ca-s curios ca o baba si pina acu' n-am mai auzit asa ceva. si omul cit traieste e dator sa invete...
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

anvelopele se pastreaza cel mai bine in saci de polietilena, intr-un loc ferit de soare si umezeala...

nu ai cum sa-ti treci 225/45R17 in talon la RAR, pentru ca producatorul nu specifica aceasta dimensiune...
poti in schimb sa-ti treci 205/50ZR17, dar la ce bun? garantia tot va fi contestata de ATS...

daca esti 'jmecher' poti sa contesti orice amenda si/sau sa dai in judecata ATS-ul pentru garantie,
si in speranta ca judecatorul e mai inteligent decat politia, RAR-ul si ATS-ul la un loc... vei castiga...

in cazul amenzii contestatia se rezolva in matter of hours, dar un proces cu ATS-ul e mai complicat...

toate aceste chestii raman valabile cu conditia ca diferenta de circumferinta intre rotile stock
si cele noi sa fie mai mica de 2%, eu personal recomand 1% (ai calulator pe www.carbibles.com si multe alte sit-uri)

@mituc: hai mah ca nu as baga masina in casa, dar as dormi eu in masina vreo doua nopti... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Pot sa spun ca am fost oprit de politie de 4-5 ori si niciodata nu s-au legat de:

1. Folie neomologata
2. Stopuri vopsite in negru
3. Jante 225/45/17
4. Scrisuri pe masina
5. Tuning exterior

La ITP se va face asa: PCR - pile, cunostinte, relatii.. Nu aveti? Nu va mai apucati de tunat masina :)
Sau: la ITP se imprumuta de la un amic si roti si stopuri si tot ce mai e nevoie!

PS: In talon e trecut si dimensiunea 205/50/17, e loc de discutat aici ;)

Oricum, daca va opreste sa se ia de masina, gaseste politaiu ceva!
muntos

Mesaj de muntos »

Pai cu garantia nu mai am treaba ca a expirat :)
In schimb cu ITP-ul am, mai ales ca a expirat acum 2 saptamani.
Pe talon la mine nu scrie nimic de 205/50/17 doar pe 15 si 16.
Oricum cred ca pastrez jentile in garaj si le pun la iarna pe masina.
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

pai simplu mergi la RAR si spune sa iti puna aditional si jante de 17 in talon. e o taxa infima. bine, tu mergi cu jantele mici :)
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
muntos

Mesaj de muntos »

silvius scrie:pai simplu mergi la RAR si spune sa iti puna aditional si jante de 17 in talon. e o taxa infima. bine, tu mergi cu jantele mici :)
Asa pur si simplu ?Credeam ca astea sunt batute in cuie...
mituc

Mesaj de mituc »

walleye scrie:mai mituc, explica-mi te rog si mie cum e cu recristalizarea polimerilor ca-s curios ca o baba si pina acu' n-am mai auzit asa ceva. si omul cit traieste e dator sa invete...
Pai nu pot sa-ti explic pentru ca nu-s chimist, insa am invatat asta la chimie prin clasa a 10-a. Cum pe vremea aia caucioacele de bicicleta erau destul de proaste si la cum le foloseam eu ajungeau sa faca explozie sau sa imbatrineasca inainte de a le zbura toate vinisoarele alea de control de pe ele am reusit sa le mai prelungesc viata tinindu-le la temperatura camerei in saci de hirtie sau sacose de nylon.

Detaii tehnice nu mai pot acum sa-ti dau (puteam atunci cind mergeam la olimpiade la chimie, dar is zeci de ani de atunci), insa sint sigur ca tataia google te va ajuta :D

silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

e adevarat ce spune mituc - na ca am ajuns sa ii iau apararea lui mituc :)
este si principiul garniturilor de cauciuc, intr-adevar cauciucul isi poate pierde din proprietati cand nu e folosit si e depozitat aiurea De formule ii asteptam pe astia mai tineri, poate o fi si un chimist printre noi :lol:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”