FUGE SPATELE [ povesti ]

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
krichard

FUGE SPATELE [ povesti ]

Mesaj de krichard »

Sunt foarte sigur ca nu sunt singurul care se confrunta cu problema spatelui masinii ! Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa fuga spatele,insa tot timpu' am controlat masina spre norocul meu ! nu vreau sa dezbatem problema asta,ci sa povestim , evident voi incepe eu :
Ma duceam la facultate..era ud pe jos . Coboram pe vacaresti dinspre big berceni,spre vitan.la primul smefor am facut dreapta in giratoriu sa ma duc catre titu maiorescu. in curba mi-a fagit spatele masinii eu avand doar 30-40 km/h si nu am bruscat volanul. o mica sperietura,in rest nimic..am tinut masina in drift putin :ya cam asa am mers eu putin in giratoriu. nu explic eu foarte bine,dar presupun ca o sa intelege'ti :glasses
Imagine
Intr-o intersectie era o cruce pe care scria.."Aici odihneste cel care a avut PRIORITATE DE DREAPTA
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
eduardo_didi
Edi Talent

Re: FUGE SPATELE [ povesti ]

Mesaj de eduardo_didi »

da e usor spatele rupe aderenta dar nu asa de repede cel mai bine se vede in rondu de la alba-iulia cand ii dai in curba si iei piciorul din gaz o sa vezi ca spatele are tendinta sa plece dar nu deranjant cand ii dai iar gaz comportamentul e excelent, pe ud e alta poveste cauciucuri etc...
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sincer nu stiu cum reusiti, sa pierdeti spatele asa usor! Sau nu adaptati viteza la conditiile carosabilului/cauciucurilor, sau fortati fizica!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

eu am si zis ca am fortat-o pe curba aia da nu fuge decat f putin si conteaza si cauciucurile f mult
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

bogdan, din cauza suspensiilor rigide si a cauciurucurilor, c4 pierde spatele, este o realitate si nu este vina soferilor...
am povestit si eu cum am pierdut spatele la herastrau, in curba cu vreo 30 la ora si nu facusem nimic, nu accelerasem si nici nu trasesem de volan...am dansat frumos pe acolo...
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cumm vii pe colentina spre Europa, la Mc Donalds faci dreapta pe maior Bacila si in capat din 1 banda pe sens devine sens unic cu 2 benzi dupa un viraj stanga de 90 de grade destul de misto . i-am dat azi sa zaca acolo :mrgreen: si cand m`am trezit era dimineata. acest post este un pamflet ::P
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

PsH scrie:bogdan, din cauza suspensiilor rigide si a cauciurucurilor, c4 pierde spatele, este o realitate si nu este vina soferilor...
am povestit si eu cum am pierdut spatele la herastrau, in curba cu vreo 30 la ora si nu facusem nimic, nu accelerasem si nici nu trasesem de volan...am dansat frumos pe acolo...
Ciudat ca eu nu patesc d-astea, decat cu exceptii de genul ud pe jos,si dat serios in ea sau cauciucuri de vara noi puse iarna la -5 grade!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Se stie ca c4 pierde spatele, in special cand e ud pe jos, dar in mare parte tine de cauciucuri.
Eu am avut accident din cauza ca mi-a fugit spatele, dar daca as fi avut cauciucuri bune nu s-ar fi intamplat.
Cum a zis si Bogdan, de vreme ce nu adaptezi viteza la conditiile de drum nu-i poti cere masinii sa te salveze din prostia ta....
Drum bun :drive
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

nici eu nu am ajuns la fugit fundu in viatza de zi cu zi.... decat cand vreau sa "ma dau" pe zapada sau ud cu frana de mana....etc

in schimb am vazut si eu cum "aderenta" masinii a scazut enervant de mult cu cauciucurile stoc si nici nu am mai intrat in curbe "ca pe vremuri"

Cat despre ce spune Bogdan, suspensiile modificate, cauciucurile noi schimbate, rotile mai mari si cauciucurile mai late.... toate astea ar trebuii sa conteze... sunt convins ca krichard nu are super cauciucuri (cel putin banuiesc) ... si tot in alta oridine de idei in curba aia e si foarte mult nisip/praf pe strada...si drumul un pic "valurit" de la RATB-uri care au capat acolo..... daca a luat curba "indeajuns" de larg incat sa intre pe zona aia... il cred ca a iesit in decor.....
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

vina mea, am uitat sa precizez ca la mine era putin ud pe jos, in rest ...
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

eu trec pe acolo zilnica la curba aceea si am luat si cu 45-50 curba aceea de care zici krichard si nu mi-a fugit spatele nici pe ud, nici pe uscat. si la giratoriu spre tineretului la fel. treapta a 3-a e la putere. :glasses

precizez ca eu sunt cu ea ca din fabrica si cu cauciucurile michelin energy bla bla bla... le stiti voi. ::P
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

nici eu nu am pierdut-o.....culmea e ca atunci cand am testat limitele masina a avut tendinta de a pierde aderenta fata....practic se ducea in fata....dar departe de a spune ca pierde usor spatele.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
sorigen

Mesaj de sorigen »

In mod normal nu pierde spatele, C4 subvireaza foarte mult. Pierde in schimb foarte usor spatele daca ii dai balans.
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
Ediz
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Mesaj de Ediz »

nici io ! sta chiar bine cand e fortata :)) , pe ud corect,alta poveste
C4
C200K
Cippy
Numar Inmatriculare: B-62-PMY

Mesaj de Cippy »

Acest capitol cu fugitul spatelui chiar imi place. Fac des un drum de munte (intre focsani si soveja) si este o portiune de vreo 10-12 sepentinte (Valea Capmului ) unde imi place la nebunie sa ii arunc spatele in curbe. La inceput m`am speriat, dar dupa ce am vazut cum sta treaba chiar imi place. Mai nou reusesc sa o controlez destul de bine, suna superb scartaitul acela de cauciuc :D.
Ca sa aveti idee despre ce vorbesc in link`ul alaturat este un videocip despre ceea ce reusesc eu sa fac in curbe. http://www.youtube.com/watch?v=Sbr1K3uuOPk" onclick="window.open(this.href);return false;. Ce`i drept ca si masina intra derapaj foarte usor. :)
C4 1.4i '07 Gris Aluminium + Sticker
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”