rugaminte: a fost cineva pana in Oslo?

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

rugaminte: a fost cineva pana in Oslo?

Mesaj de ingfrancisc »

Va salut.
O sa merg in februarie pana la Oslo, cu C4, pe traseul:
Timisoara-Budapesta-Gyor-Bratislava-Brno-Praga-Dresda-Berlin-Rostock-Malmo-Goteborg-Oslo
Drmul nu este nici lung nici greu, vreo 2000 km din care 1700 pe autostrazi.
Am insa doua intrebari, pentru cei care au mai fost prin zna respectiva sau care pur si simplu au ceva informatii:
1. Cat sunt taxele de drum in Cehia si Slocia si Norvegia?
Eu am gasit pe net ca in Cehia si Slovacia ar fi vignete de aproximativ 10 euro/30 zile. Oare nu sunt alte taxe pe autostrada?
2. Cum o fi trecerea cu feribotul din Rostock pana in Malmo? Ca e o bucata destul de lunga ... cat o costa si cat de sigura e?
Nu cumva ar fi mai rapid sau recomandata ocolirea prin Danemarca? Adica traseul Berlin-Hamburg-Kolding-Odense-Malmo

Va rog mult, daca are cineva informatii sa le impartaseasca :)
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: rugaminte: a fost cineva pana in Oslo?

Mesaj de commandorsteel »

eu am fost anul tercut, numai ca din cehia am luat-o spre polonia apoi spre germania
traseu frumos este: timisoara, budapesta, viena, bratislava, brno, praga, dresda, leipzig, postdam, berlin, rostock.... (eu din rostock am trecut pana la gedser si a fost vreo 200 si ceva de euroi :( si a durat putin, cateva ore..) apoi copenhaga, stockholm si pe urma oslo.
din oslo am coborat pana in goteborg (eu am pierdut feribotu de ora 19 si urmatorul era pe la ora 12 noaptea, asa ca mi-am cautat cazare si am dormit acolo si am plecat dimineata, dar biletele mi le-am luat de cu seara - se face in jur de 3,30 h parca) spre frederikshavn
in cehia si in slovacia dau bulangii numai vignete de 1 luna :( - nu sunt alte taxe de autostrada.
in norvegia nu mai stiu :oops:
Ultima oară modificat Dum Oct 18, 2009 9:55 pm de către commandorsteel, modificat 1 dată în total.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cascat ca de obicei , ai incurcat datele si la ferry ma? ::P
commandorsteel
PowerSteel

tereacu tu bah ::P ... am ajuns pe la 19,15 :(
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

multumesc commandorsteel :hi
prin Suedia si Danemarca mai stii cum a fost cu drumurile? vigneta sau taxe pe autostrada?

cred ca in final o sa ocolesc putin prin Danemarca, sa trec pe podul ala lung dintre Suedia si Danemarca.
Imagine Imagine
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
commandorsteel
PowerSteel

hmm.. din pacate prin danemarca, suedia si ceva din norvegia.... a condus nevasta-mea, crina si nu mai stiu ce s-a platit, ptr ca a platit ea :mrgreen: .
astia pe autostrazi au limita parca pe la 120 si unii adormeau pe banda a 2-a fara sa mai aiba pe nimeni pe langa ei, asa ca initial ma duceam la 1m in curu lor pana se speriau si se dadeau la o parte.
m-au enervat si m-am dus pe randul 2 de scaune unde am bagat somn de voie sau ma uitam la tv sau dvd ::P ... era mai relaxant asa :ya
dupa aia eram fresh ptr alergat prin castele, muzee, palate... etc
vezi ca ai cazarile destul de scumpe (nordicii sunt recunoscuti ptr nivelul de trai ridicat), dar negociaza cu ei daca-ti place o zona/camera...etc
sa incerc sa caut daca am ceva chitante pastrate sau sa ma uit in masina (eu nu sunt adeptul lipirii vignetelor pe parbriz, asa ca le tineam doar la vedere intr-un buzunaras de plastic apoi le stocam in torpedou)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”