Jos vigneta!

Discutii despre orice legat de masini
Maverick

Jos vigneta!

Mesaj de Maverick »

Aveam si eu 3 vignete lipite pe geam de vreun an si cand m-am hotarat sa le dau jos ca sa lipesc pe cele noi, am constatat ca nu e lucru usor... Doua am reusit sa le dau cu chiu cu vai, desi au ramas niste urme lipicioase, insa cea de Austria nu am putut s-o dau jos nicicum.

Ce variante ar fi pentru inlaturarea eleganta a acestor vignete? Zic eleganta ca sa nu-mi veniti cu "schimba parbrizul!" sau altele de genul... [-X

10x
_____________Citroën C4 berlina 1.6i 16V 110cp SX + MP3_____________
Imagine
Your net worth to the world is usually determined by what remains after your bad habits are subtracted from your good ones.
Benjamin Franklin
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Jos vigneta!

Mesaj de commandorsteel »

in momentul in care iti faci rca-ul, soc de asigurari iti dau un buzunarel din plastic transparent in care sa-ti pui asigurarea.
eu in el pun vigneta :D
nu sunt adeptul lipirii pe parbriz a niciunui actibild :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Maverick scrie:Aveam si eu 3 vignete lipite pe geam de vreun an si cand m-am hotarat sa le dau jos ca sa lipesc pe cele noi, am constatat ca nu e lucru usor... Doua am reusit sa le dau cu chiu cu vai, desi au ramas niste urme lipicioase, insa cea de Austria nu am putut s-o dau jos nicicum.

Ce variante ar fi pentru inlaturarea eleganta a acestor vignete? Zic eleganta ca sa nu-mi veniti cu "schimba parbrizul!" sau altele de genul... [-X

10x
Incearca cu acetona, dar vezi sa nu dai pe bord!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Eu am folosit diluant de vopsea. Dar atentie la bord, eventual il acoperi cu ceva cand faci operatia de curatire. :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

N-am avut grija datului jos de viniete pentru ca am schimbat parbrizul de 2 ori. Din pacate ultima oara am schimbat parbrizul cu vinieta valabila pana in 2010. Am factura de plata la mine si ce a mai ramas din cotorul autocolantului. Nu o mai platesc odata nici mort.

Totusi, tehnica de lipire a vinietelor recomandata de veteranii soferi de tiruri este accea ca inainte de aplicare pe parbriz, vinieta trebuie pseudo-lipita pe diferite materiale care lasa scame sau puf. Exemple: tapiseria scaunului din dreapta daca e stofa scamoasa sau velur, pe cracul pantalonului, lipita de pulover, etc. Operatiunea se executa de 3-4 ori. Va ajuta la dezlipirea ulterioara.
C4 1.6i 16V Berlina
dragos_vl
Numar Inmatriculare: VL 20 RBY

Mesaj de dragos_vl »

Eu am reusit cu "cif", pe o cirpa moale si frecat ceva timp. Am avut vreo 10 bucati - de la fostul proprietar. Am mai auzit de metoda cu foenul cu aer cald, dar nu am incercat.
Dupa aceea am aplicat metoda tir-istilor: 3-4 aplicari prealabile pe cracul pantalonilor si apoi pe parbriz. Oricum, succes.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

ca sa o dezlipesti usor de pe geam , dai cu bricheta un pic pe ea sa se incalzeasca / inmoaie lipiciul...daca ai dezlipit`o la rece si a ramas lipicios acolo , sterge cu o carpa cu spirt...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

ca sa o dezlipesti usor incearca sa nu o mai presezi cu degetul cand o lipesti. eu le lipesc asa putin cat sa stea acolo si se dezlipesc destul de usor.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
catalin84cat

Mesaj de catalin84cat »

incearca cu solutie de curatat geamurile gen 'Clin rivex ajax etc..' lipiciul devine caun gel si apoi cu o lama de cutter se indeparteaza f usor
merge garantat :wink:
vortex07

Mesaj de vortex07 »

o idee cand mai puneti si voi (ro)vignete pe geam:
nu trebuie sa o lipiti de tot. eu am luat o foarfeca, si am taiat plasticul (folia) transparent din jur (plasticul e in forma de patrat iar rovigneta e rotunda) apoi, am dezlipit putin folia transparenta pe partea de sus si parte de jos (cam 0,5-1cm) si am taiato si pe aia apoi am lipito asa pe geam. cu siguranta se va da jos mult mai usor.
niculae.razvan

Mesaj de niculae.razvan »

Toate solutiile sunt bune,cea mai buna este cind cumperi vigneta dupa ce o desfaci dupa suportul de hirtie si vrei sa o aplici pe geam dai putin cu scuipinol pe partea lipicioasa exact ca la timbre si totul este ok.De raschetat daca este lipita bine ori cu feonul cald nu excesiv ca se crapa parbrizul ori cu o racleta cu lama de cutter,este o lama lata cu miner si iese ok.Cred ca am lipit si dezlipit sute.Atentie in austria la scanare nu merge metoda tiristilor sau cu plicul cu buzunar.Penalty 100 eurici :lol:
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Nu mi-am lipit niciodata rovignieta in geam ..... :) lasand la o parte ca de 2 ani nu am mai cumparat`o .....

Stiu sunt un cetatean care pacaleste statul asta bun cu noi !! :drive
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

:ok ... eu in Romania nu am cumparat niciodata asa ceva, din motive bine intemeiate :evil: ,iar cand ies afara o las cu folia pe ea si o indes cu o parte intre parbriz si tapiteria interioara 8)
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
niculae.razvan

Mesaj de niculae.razvan »

In tara nu stiu cine cumpara ::P dar cind iesi afara sarim ca spanul pe tonetele cu vignete,daca o pui asa cum zici nu ai aprit niciodata in benzinarii pe autobahn in austria sa fii scanat,atunci sa vezi cit de repede o lipesti.....pina scrie amenda esti si plecat :drive
mihaiboldis
Numar Inmatriculare: B 68 JCL

Mesaj de mihaiboldis »

dale dracu de vinete, nu le mai cumpara sa nu mai ai ce lipi!
eu NU MI-AM LUAT VINETA NICIODATA DE 10 ANI DE CIND AM CARNET SI MASINA, si nu ma prins nimeni!
mihai c4 vts
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”