Importanta cauciucurilor noi (foarte interesant)

Discutii despre orice legat de masini
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Importanta cauciucurilor noi (foarte interesant)

Mesaj de catalin4u24 »

Daca nu trebuie sa schimbi toate cauciucurile, care sunt mai importante : cele pe fata sau cele pe spate ?
Acest videoclip arata exact ce se intampla.
Eu am avut proasta inspiratie sa-mi pun cauciucuri noi pe fata (m-am gandit ca acolo e tractiunea si directia) si am ajuns in parapet pe timp de ploaie...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BaXXrKFJctU&NR=1[/youtube]
alexcosor
Numar Inmatriculare: B-109325

Re: Importanta cauciucurilor noi (foarte interesant)

Mesaj de alexcosor »

si pe discovery era un reportaj asemanator
C4 coupe 1,6i VTR jaunes scott

viewtopic.php?f=19&t=3166&st=0&sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

interesant reportajul =D>
in general eu sunt ptr schimbarea tuturor cauciucurilor odata. ca intrebare... daca ai pana pe fata si roata de rezerva e noua (ca la majoritatea)... trebuie sa o schimbi cu una de pe spate???

ps. la smart... am fost inspirat si mi-am pus cauciucurile de iarna pe spate :mrgreen: (la nimereala, ptr ca acolo am tractiunea #-o )
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
krichard

Mesaj de krichard »

este un test bun si de tinut minte,dar masina care a derapat, era redresabila
Intr-o intersectie era o cruce pe care scria.."Aici odihneste cel care a avut PRIORITATE DE DREAPTA
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Eu sint pe ginduri cu testul asta. Intr-adevar un incepator nu stie controla masina cind supravireaza, dar oare stie cind subvireaza :roll: ; pt ca sa nu imi zica mie ca daca ai cauciucuri uzate pe fata nu poti subvira cu ele. :driveboom Dar daca stii cit de cit sa redresezi o masina, eu zic ca o scoti mai usor din supravirare decit din suvirare.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Eu inclin sa cred ca testul respectiv se refera numai la pierderea aderentei prin acvaplanare, deci pe drum ud, cu pelicula de apa. Pe drum uscat (drum bun, fara nisip, denivelari, etc), nu cred ca se poate intampla asa ceva.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

eu as dori sa zic nu multumesc, acestui reportaj, deoarece de mult mai multe ori am nevoie de frana brusca pe ploaie (iar la C4 franele fata sunt mult mult mult mai folosite cand masina e usoara decat pe spate)... cand ploua prefer sa reduc viteza... dar oricat as reduce viteza, de frana brusca si atunci am nevoie... deci optez pt cauciuce noi tot timpul pe fata.
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Oricum, solutia ideala, e sa le schimbi pe toate. Si atunci nu mai exista aceasta problema.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Pai asa am facut si eu. Mi-am pus cauciucuri noi pe fata, dar intr-o curba putin mai stransa care o cunosteam si am luat-o cu 45-50km/h pe ploaie deasa a intrat spatele in acva-planare si brusc m-am trezit in parapet. Nici n-am avut timp sa iau invers de volan... si am permis de 10 ani si iarna obisnuiesc sa ma joc de derapajul controlat... am si destui km la bord si tot ... :driveboom
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Intr-adeavar sint situatii in care nu prea ai ce-i face. Dar esti convins ca daca le avei pe cele noi pe spate in aceeasi curba, pe aceasi ploaie puteai sa subvirezi si intrai pe contrsens si poate ajungeai tot in parapet.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

vlad ... subvirarea o simti mai repede, si adaptezi viteza pana sa intri in pom. in momentul in care fundul a fugit pe pelicula de apa, mi-e aproape imposibil sa cred ca vreunul din noi ar putea sa-l mai salveze, decat prin noroc. vorbim de viteze de peste 50 la ora, altfel n-ar acvaplana, doar ar derapa.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

Eu sunt de parere ca oricum cand schimb schimb toate cauciucurile.

In cazul reportajului e clar ca e facut in america... nu am avut curiozitatea de a verifica daca masina din test e cu tractiune pe spate dar sansele sa fie sunt de 99% :P

In cazul nostru (C4 si majoritatea masinilor europene) tractiunea este in fata si ai nevoie de cauciucuri noi pe fata (prerea mea). diferenta majore este urmatoarea. Daca la intrat in curba (gen cazul din test) fuge un pic spatele... accelerezi un pic...si redresezi din tractiunea fata. Partea proasta la diferenta cauciucuri uzate spate este la frana... cand masina are tendinta sa se rasuceasca imediat... fata franeaza mult mai bine decat spatele si are tendinta sa se invarta pe sosea.

Cazul anterior l-am trait de multe ori cu succes pe masinile de firma unde ai mei sefi ca sa faca economie iarna puneau cauciucuri de iarna DOAR PE FATA. In acele conditii se simteau cel mai bine cele enumerate mai sus... aveai cat decat aderenta ca sa demarezi sau sa nu patinezi prea mult cand plecai de pe loc.... dar la vreo frana... panicaaaaaaa [-o<
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
niculae.razvan

Mesaj de niculae.razvan »

masina este americana ca 99% din masinile din state si se comporta asa,ideal ar fi sa schimbi toate anvelopele cind au ajuns la nivelul de uzura(vezi pe banda de rulare intre striatii).noi ca romani ne uitam la bani si cumparam anvelope noi numai pe o axa,de preferinta cea tractoare.aderenta trebuie sa aibe toate rotile ,la fel pentru o buna stabilitate pe orice carosabil.iarna cind temperatura coboara sub 10 grade este bine sa echipati masina cu anvelope de iarna. :applause
andrei3001
Numar Inmatriculare: B-21-AYC

Mesaj de andrei3001 »

Salut,
Am realizat ca tre sa-mi schimb ghetutzele si tot cautand pe net am ajuns sa ma intreb...
Cauciucurile alea scrise in talon chiar exista?...(205/55 R16 90V)
Eu nu am reusit sa gasesc decat 205/55 R16 91V. Care e diferenta?
Va multumesc daca ma luminati si pe mine, iar daca nu ma luminati....va multumesc oricum! :hi
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

era un articol postat de Mihay despre indicii de pe cauciucuri
idicele 90 reprezinta greutatea ... daca e mai mare e "no problem"

l am gasit uite aici :

viewtopic.php?f=20&t=2682&start=0&st=0& ... cauciucuri" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”