Recuperare masina...

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
MARIUS

Recuperare masina...

Mesaj de MARIUS »

Povestea este urmatoarea....Am preluat un leasing (la C4 bineinteles) anul trecut prin iunie de la un tip cu 20 rate ramase a 200 Euro (si 4000 E cash)...Masina nu era a lui ci pe persoana juridica (o firma din Bucuresti - probabil ca si-a scos si el ceva la afacerea asta). Eu i-am "vandut lui un Cielo" pe 2600 euro. pun intre ghilimele pentru ca nu am facut nici un act de vanzare cumparare sau de mana. Problema a aparut la semnarea contractului de leasing unde erau de fapt 30 rate a 200 euro. Tipul a zis ca n-a stiut si ca imi va returna el diferenta de 2000 de euro (10 rate x200). Am acceptat versiunea tinand cont ca il stiu relativ bine, si ca i-am dat cielo fara nici un act.
EEEEEEEEEEEE.....acu a trecut un an si cred ca am sanse spre zero sa mai recuperez contravaloarea ratelor.
Ce pot sa fac ?...intrebare ma gandesc pentru cineva cu pregatire juridica

Cielo i l-am dat cu: certificat inmatriculare, carte identitate, 2 chei (toate)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: Recuperare masina...

Mesaj de Bogdan »

PAi..ii iei Cielo inapoi ca e al tau, dar tu ai ceva la mana pentru masina pe care o folosesti? Ca daca nu ai, s-ar putea tu sa iei cielo si el C4 platit de tine pana acum!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
MARIUS

Mesaj de MARIUS »

c4 e ok...toate actele sint pe numele meu...

cielo cum sa il iau inapoi ?...nu stiu unde se afla..probabil ca l-a vandut la altcineva...
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Pai cum sa-l vanda daca tu esti proprietarul masinii?? Sau nu am inteles eu bine?
Imagine
MARIUS

Mesaj de MARIUS »

pai exact asta e problema mea...ce demersuri trebuie sa fac si unde...?....si sub ce forma ?...Cielo teoretic e "imprumutata"..nu ?
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Cauta-l vezi daca il gasesti, daca nu, du-te la politie, si zi-le ca ai imprumutat masina lui X, si nu ti-o mai aduce inapoi!
Acum vezi sa nu te trezesti ca-ti rupe capul ala..tu stii mai bine pe ce cale poti sa rezolvi si cum!
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu exista sa-l iei inapoi pe cielo. furat nu poti sa-l dai pentru ca au trecut mai mult de 2 luni de la data faptei sa zicem . asta e termenul in care poti depune plangere atunci cand cunosti autorul unei infractiuni. abuz de incredere nu e , ca nu i l-ai dat cu conditia sa ti-l inapoieze...sincer asta se cheama ( sper sa nu te superi ) "taxa pe prostie". eu nu vad ce ai putea sa faci , intr-un eventual proces civil ala cred ca este "cumparator de buna credinta " . tot o "smecherie" ar fi bine sa o faci. sa gasesti masina, sa-i dai jos nr de inmatriculare , si , daca mai ai cartea de identitate, nu talonul , sa te duci sa o radiezi , poate asa il motivezi sa`ti plateasca datoria. sau poate este si alta solutie si eu n-o stiu.
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Pai de ce nu ar fi ma abuz de incredere, daca el i-a dat masina si ala i-a promis 20 de rate si nu 30 de rate!?! Nu se poate lega de asta?
Oricum sunt numai vorbe, nu e nimic scris in situatia asta!
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

de pe margine (cum suntem noi ) se vede altfel decat cu hartiile in fata . El a zis ca C4 este acum pe numele lui, deci a facut cumva in acte preluarea de leasing, m-as mira sa nu fi luat la cunostinta ca mai are 30 in loc de 20 de rate. Defapt sigur a facut-o ca a si mentionat ca a aflat la semnarea contractului dar s-a bazat ca ala ii este prieten si-i va da banii.

@Psh tu ce zici?
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Cum sa instrainezi bunuri care iti apartin fara sa faci acte ....doamne fereste facea ala un accindet mortal si intrai tu in belele .....

"Pe incredere ??? " nu cred ca apare in legislatie asa ceva ....

succes , parere mea este sa te adresezi unui AVOCAT foarte bun ....
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Stai sa inteleg: tu ai preluat leasingul de la el (nu mai discut de cate rate, bani dati inapoi sau altele asemenea, ptr ca...). Cielo l-ai dat in compensare cu pretul novatiei contractului de leasing.

Legal, teoretic, transferul dreptului de proprietate asupra Cielo-ului a operat, prin simpla manifestare de vointa, forma contractului fiind necesara doar pentru proba nu si pentru valabilitate.
I-a aceasta afirmatie sub beneficiul de inventar, deoarece nu am verificat daca nu cumva au introdus si la masini obligativitatea formei scrise pentru CVC (deh, nu este obiectul meu de activitate).

Prin urmare, tot ce poti sa faci, este sa il dai in judecata pe obligatia de a face, respectiv sa il oblige instanta sa incheie actul de vanzare-cumparare in forma scrisa pentru a putea sa radiezi tu masina, sau sa ceri instantei sa constate ca a operat transferul dreptului de proprietate si sa emita o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare in baza careia sa poti tu sa radiezi masina.

Cel mai bine ar fi totusi sa vorbesti cu cineva care s-a mai ocupat cu asemenea lucruri sau care are putin timp sa verifice conformitatea celor spuse de mine mai sus.

LE: Mihai din cate imi aduc eu aminte din stagiatura si din lucrararea mea de licenta, abuzul de incredere (si din punctul meu de vedere, poti sa il faci.. :wink: ) este la plangere prealabila. In acest caz avem termen de introducere a plangerii de 2 luni de la data la care ai cunoscut faptuitorul.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pai da ma 2 luni am zis si eu dar acest tip ii este prieten, s-au schimbat bani intre ei deci il stie de acum 1 an , care "e mai mult de 2 luni" ::P

iti fac eu rezumat la ce s-a scris.

Colegu de pe forum a preluat leasing la C4 de la o firma, lucru intermediat de prietenul lui. Desi initial era vb de 20 de rate + reziduala, cand s-au facut actele la notariat s-a constatat ca este vorba de 30 de rate.

Acelasi coleg al nostru i-a vandut prietenului sau un Cielo cu 2 600 coco, fara nici un act intocmit.

La semnarea actelor de la leasingul de la C4 , prietenul care a cumparat Cielo si a intermediat preluarea C4 , a promis ca -i va returna colegului nostru cele 10 rate in plus ( 2000 euro) care au aparut din "senin" . Bineinteles ca acum la peste 1 an de la toate astea, "prietenul" nu a inapoiat banii, cei 2000 euro.

Intrebarea era : cum se pot recupera? Eu am zis greu spre deloc :roll:
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

asa cum am scris si mai sus, nu discutam de niciun ban din leasing, ce e aia iti dau inapoi? nu ai vazut ce ai semnat?
inca ceva, ce s-a semnat la notar? novatia contractului de leasing? :ok tare asta...

singuri bani pe care ar putea sa ii ia inapoi ar fi banii pe cielo...

LE: frate, mai dai de om? zi-i sa iti dea banii pe cielo si sa va intalniti sa faceti acte ca ii faci belea, plangeri, bla, bla. Nu vrea, chiar fa-i o plangere, politistul este obligat sa fac cercetari/ sa il cheme la un pahar de declaratii la sectie si poate se sperie asa.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

de ce si-ar lua banii pe cielo, in afara de japca/recuperaratori?

politia poate sa dea si NUP, a trecut mai mult de 2 luni de la data cand a luat la cunostinta identitatea pers respective :mrgreen:
MARIUS

Mesaj de MARIUS »

practic....sa incercam sa scoatem din ecuatie lesingul (pr care l-am preluat de la societatea x cu 30 rate + reziduala)....si ramane decat problema cu cielo. Pe care nu inteleg cum nu-l pot recupera legal. E ca si cum dau o masina imprumut sau orice alt bun..sa zicem o perioada de 1 an (timp in care mi-am achitat toate impozitele)...si persoana care a imprumutat acel lucru nu mi-l mai returneaza (sau si mai grav il vinde )....Se pare ca oricum masina in cauza a ajuns la o tertza persoana pe care nu o cunosc si care la randul lui nu ma cunoaste...
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”