Cum spuneam in primul meu post in care am prezentat masina, aveam de ales intre C4 si Focus. Sunt extrem de multumit ca am ales C4. Imi place la nebunie si nu numai mie.
Ce imi place la masina asta? Imi place cum arata, imi place cum merge, imi place cum ma face sa ma simt. Nu cu mult timp in urma se urca un amic de-al meu in masina....pun contactul, se aprind toate display-urile si aud din spate: "Iuuu, tata, parca e nava spatiala!!!" ... dupa cativa km observa volanul cu butuc fix, a ramas fara cuvinte, nu intelegea, se uita si se tot mira
Consumul dupa 3000km este undeva la 8l/100km. La exterior ia undeva intre 6 si 6,5 l. ca exemplu pot sa dau doua drumuri Tg-Mures - Balea Lac, unu dintre ele cu 2 persoane in masina am scos 6,1 iar altul cu 5 presoane si portbagaj plin 6,5 , acelasi stil de condus. Am mai facut la inceput un drum catre Turda si am scos un 5,8 dar am mers legal, adica max 60 in localitati si max 100 in exterior si fara a tura motorul prea tare.
Scaunele, la inceput mi s-au parut putin mai moi decat la concurenta, m-am obisnuit foarte repede cu ele. Iubita nu a sesizat nici o diferenta intre scaunele mele si cele din golful parintilor ei.
Schimbatorul de viteze, cursa mai lunga, capul rotund, mergea mai greu, am cam strambat din nas la inceput comparandu-l cu cel de pe focus... acum nu-mi mai pasa, schimb vitezele fara a mai simti lucrurile astea.
Motorul...
Probleme: in a doua saptamana am gasit un surub intre scutul de protectie si bara fata, m-am tot uitat de pe unde ar putea fi nu am gasit nimic, l-am pus intr-un sertaras, la revizie il dau celor de acolo sa faca ce vor cu el
Ar mai fi ceva dar nu stiu daca e vreo problema sau "asa face toate", asa ca poate imi spuneti voi. In vitezele inferioare 1,2 chiar si 3 se simte cel mai tare , si anume la eliberarea brusca a pedalei de acceleratie sau apasarea ei dupa ce a fost eliberata complet, se simte un joc in maneta schimbatorului de viteze, nu e foarte mare dar daca stai cu mana pe el il simti. Oare e ceva pt care ar trebui sa ma ingrijorez?
In rest sa ne auzim numai de bine si multi km fara probleme tuturor.