Atentie la gurile pentru scurs apa din portiere!
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Atentie la gurile pentru scurs apa din portiere!
Citind pe forumul pejo.ro despre gurile de evacuare a apei din portiere, mai exact despre obstruarea lor m-am dus si eu la masina si surpriza, si ale mele erau astupate cu un sticker.
Acest sticker in mod normal ar trebui sa fie indepartat la pregatirea masinii de vanzare, este un fel de vinilin negru de dimensiunile unei monezi de 10 bani.
La C4 usile fata se gaseste pe muchia cu balamale a usi, undeva in coltul de jos al usii (n-am aparat foto ca faceam o poza)
Dar cred ca va lamuriti de aici
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... tcount=424" onclick="window.open(this.href);return false;
Acest sticker in mod normal ar trebui sa fie indepartat la pregatirea masinii de vanzare, este un fel de vinilin negru de dimensiunile unei monezi de 10 bani.
La C4 usile fata se gaseste pe muchia cu balamale a usi, undeva in coltul de jos al usii (n-am aparat foto ca faceam o poza)
Dar cred ca va lamuriti de aici
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... tcount=424" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Re: Atentie la gurile pentru scurs apa din portiere!
Gaurile de scurgere, din cate stiu eu sunt la garnitura de sub portiera.In gaura este un "clips" care prinde garnitura si pe acolo se scurge apa.Aceeasi problema o am si eu in general la ploile torentiale si se infunda, deoarece intra glod acolo si obtureaza (se rezolva daca chinui oleaca clipsul ala).Nu stiu de ce fel de sticker vorbesti, dar ar fi bine sa pui niste poze, poate depinde daca e coupe sau berlina.Pozele de la club peugeot nu pot fi vazute deoarece vor sa te loghezi si nu cred ca au legaura cu portierele de la c4...
- Deese
- Omul cu plasticele
Si la noi sunt la fel, iar la mine erau acoperite.
Uite

Gaurile de care zici tu cred ca sunt cele pentru apa care se prelinge pe la chedere, astea din poze cred ca sunt pentru apa din usa.
Uite

Gaurile de care zici tu cred ca sunt cele pentru apa care se prelinge pe la chedere, astea din poze cred ca sunt pentru apa din usa.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Eu stiu cand mi=-am pus folie la masina, apa care se scurgea in nici nu caz nu iesea pe acolo! Deese eu cred ca tu confunzi lucrurile..nu prea vad ce apa sa se scurga pe acolo!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Deese
- Omul cu plasticele
Apa care intra prin spatiul dintre chederul geamului si buretele acela care il sterge sau prin intermediul geamului (cand e ud si il lasi in jos)
Gaura aia de la prag cred ca e pentru apa din cavitatea ce se formeaza intre usa si rama caroseriei.
Alt rol nu vad acelei gauri, mi se pare destul de plauzibil.
Daca aveti un manual mai detaliat ceva, spuneti ce scrie pe acolo.
Gaura aia de la prag cred ca e pentru apa din cavitatea ce se formeaza intre usa si rama caroseriei.
Alt rol nu vad acelei gauri, mi se pare destul de plauzibil.
Daca aveti un manual mai detaliat ceva, spuneti ce scrie pe acolo.
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
salut,
nu stiu daca ai dreptate cu stickerele alea. M-am uitat si eu la usi si intradevar sunt acolo. NUmai ca sunt pe toata inaltimea usi, din 10 in 10 cm. Am dezlipit si eu unul (pe cel mai de jos) dar oricum de la gaura aia si pana la partea de jos mai sunt cativa milimetrii, dei nu cred ca sunt pentru evacuarea apei. La cum arata si cum sunt dispuse cred ca gaurile alea sunt rezulta din ceva proces de fabricatie (manipulare poate).
Eu ma mai gandesc ca poate sunt pentru prevenirea aburirii geamurilor ... nu stiu ... dar atunci ar trebui dezlipite toate.
Apa cred ca se scurge prin gaurile de sub usa, prin care sunt prinse chederele de sub usi.
nu stiu daca ai dreptate cu stickerele alea. M-am uitat si eu la usi si intradevar sunt acolo. NUmai ca sunt pe toata inaltimea usi, din 10 in 10 cm. Am dezlipit si eu unul (pe cel mai de jos) dar oricum de la gaura aia si pana la partea de jos mai sunt cativa milimetrii, dei nu cred ca sunt pentru evacuarea apei. La cum arata si cum sunt dispuse cred ca gaurile alea sunt rezulta din ceva proces de fabricatie (manipulare poate).
Eu ma mai gandesc ca poate sunt pentru prevenirea aburirii geamurilor ... nu stiu ... dar atunci ar trebui dezlipite toate.
Apa cred ca se scurge prin gaurile de sub usa, prin care sunt prinse chederele de sub usi.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- Deese
- Omul cu plasticele
Eu nu aveam din 10 in 10 cm, eu am doar cate un sticker in coltul din poza.
Sigur te uitai pe muchia usii din partea cu balamalele?
Si eu am pe muchia opusa ceva ce seamana cu niste lipituri.
Cred ca am zis bine, sunt 2 incinte distincte: una a usii (interioara) si alta formata de rama usii cu caroseria si din care apa se scurge prin gaurile de la mijlocul pragului.
Nu cred ca are nimic ca mai sunt cativa mm pana in partea de jos pentru ca probabil apa e directata acolo printr-un fel de nervura pe post de canal.
Sigur te uitai pe muchia usii din partea cu balamalele?
Si eu am pe muchia opusa ceva ce seamana cu niste lipituri.
Cred ca am zis bine, sunt 2 incinte distincte: una a usii (interioara) si alta formata de rama usii cu caroseria si din care apa se scurge prin gaurile de la mijlocul pragului.
Nu cred ca are nimic ca mai sunt cativa mm pana in partea de jos pentru ca probabil apa e directata acolo printr-un fel de nervura pe post de canal.
- ingfrancisc
acum am vazut si eu poza ta si cred ca in cazul tau ai dreptate, e pentru scurgere.
La mine insa e altfel (la ambele portiere fata), am atasat o poza. La mine sunt sigur ca sunt facute pentru prevenirea aburirii geamurilor. Intrebarea este daca trebuie sa fie date jos sau nu? O mai fi cineva cu portiere ca a mea? sunt puse sau date jos?

La mine insa e altfel (la ambele portiere fata), am atasat o poza. La mine sunt sigur ca sunt facute pentru prevenirea aburirii geamurilor. Intrebarea este daca trebuie sa fie date jos sau nu? O mai fi cineva cu portiere ca a mea? sunt puse sau date jos?

- Deese
- Omul cu plasticele
Vezi ca cele indicate de tine nu e cea la care ma refer.
Eu n-am vazut sa am gaurelele alea, am una exact unde e cea din poza cu Pejo-ul.
Maine ma duc sa vad mai bine daca am si eu gaurelele alea.
Eu n-am vazut sa am gaurelele alea, am una exact unde e cea din poza cu Pejo-ul.
Maine ma duc sa vad mai bine daca am si eu gaurelele alea.
- ingfrancisc
Da, am vazut, cea din poza ta (cu Pejo) e sigur pentru evacuarea apei. Doar ca la mine nu e nici o gaura mai jos decat cele din poza.
- Deese
- Omul cu plasticele
Or diferi putin usile, tu ai facelift eu nu.
Cineva de pe forumul pejo spunea ca a dezlipit acel sticker la un 308 parca dupa o ploaie si a iesit destul de multa apa prin gaurica.
Cineva de pe forumul pejo spunea ca a dezlipit acel sticker la un 308 parca dupa o ploaie si a iesit destul de multa apa prin gaurica.
- Deese
- Omul cu plasticele
Am fost azi din noula masina, ca e lumina si am si eu si gaurelele alea (nu le vazusem ieri)
Sunt tot astupate. Oare la ce folosesc?
Nu cred ca au rol in dezaburire, pentru ca sunt in usa.
Sunt tot astupate. Oare la ce folosesc?
Nu cred ca au rol in dezaburire, pentru ca sunt in usa.
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
M-am uitat si eu, am vre-o 4 camuflate pe diagonala portierei si nu cred ca au dat atatea gauri pt. asa ceva.Apa se scurge pe la garnitura.Am sa intreb cand voi ajunge pe la service la ce folosesc.
- Mihay
- Supermoderator
eu nu m-am uitat si nici n`o sa ma uit ca am burta mare sa ma aplec
de cand am masina asta am ajuns la concluzia ca "daca merge si asa " si nu ramai in drum este foarte bine
imi aduc aminte cand am preluat masina ca era o fisa cu operatiuni ce trebuiau bifate de catre dealer. nu stiu daca era si asta dar o sa caut . chiar cred ca daca trebuiau dezlipite le dezlipeau pentru ca atunci este unul din putinele momente in care se poarta frumos cu tine
imi aduc aminte cand am preluat masina ca era o fisa cu operatiuni ce trebuiau bifate de catre dealer. nu stiu daca era si asta dar o sa caut . chiar cred ca daca trebuiau dezlipite le dezlipeau pentru ca atunci este unul din putinele momente in care se poarta frumos cu tine
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Sa zicem ca romanii sint atit de incompetenti incit nu deslipesc acea bulina la nici o masina, dar nici la masinile din Franta nu s-au dezlipit. Eu zic ca altul e rolul acelei gauri astupate.