FMIC sau vented hood?

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns

FMIC sau vented carbon fiber hood?

FMIC
2
67%
CF Vented Hood
1
33%

Voturi totale: 3

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

FMIC sau vented hood?

Mesaj de mituc »

Acest post este oarecum offtopic relativ la acest forum, insa neputindu-ma hotari intreb si eu, poate apar argumente pro/contra la care nu m-am gindit.

Dupa citeva ore de mers in orasul capitala a tarii cu idioti (Iasi/Moldova) am inceput sa simt efectele ventilarii precare a intercoolerului. Partea buna e ca macar motorul suna intreg cu rompetrol101, dar asta e o chestie care m-a pus pe ginduri si la care anul trecut nu i-am dat importanta.

Asadar acum intrebarea vine:
1. FMIC (TMIC-ul zboara) eventual de la CP-e, care mi-ar aduce si un plus de 2psi pe linga cei 14psi daca numa insel (aproape 1bar) pe care-i face turbina in max boost: http://www.streetunit.com/CPE_Front_Mou ... 3cpefm.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
2. vented carbon fiber hood de la street unit care mi-ar aduce doar o racire mai buna a actualului TMIC, insa as lasa admisia masinii stock ca sa nu am probleme cu ea: http://www.streetunit.com/Fiber_Images_ ... h-ms3v.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ambele costa cam la fel, avantajul FMIC-ului fiind un usor plus de performanta fata de un si mai usor plus de performanta adus de ventilarea mai buna a TMIC-ului cu capota cu priza de aer, dezavantajul ar putea fi ca daca plesneste ceva prin motor vinovat nu va fi producatorul, indiferent cine va fi de fapt vinovatul real :) Avantajul capotei din carbon ar fi si un look mai interesant si in continuare decent.

P.S.: marturisesc ca pentru mine combinatia ideala ar fi capota din fibra de carbon (fara priza de aer) si FMIC ;;) http://www.streetunit.com/FI_CF_Hood_MS3_p/fih-ms3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S.2: Legenda:
- FMIC - front mount intercooler, cum e de exemplu la C4 HDI;
- TMIC - top mount intercooler, asa cum e stock la mazda 3/6MPS si CX7.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Re: FMIC sau vented hood?

Mesaj de Shadow »

Eu sincer as lasa IC exact unde este acum pt ca sta f bine, dar l-as schimba cu altul, ca sa nu ai surprize cu turbina dupa aia. Si i-as pune pt racire capota de carbon.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc

Mesaj de mituc »

Ok, interesant punct de vedere, TMIC upgrade + vented hood. Sa vad daca o mai pot adauga in chestionar.

LE: nu se mai poate adauga in chestionar :)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

in locul tau as alege doar capota de carbon ...oricum zici ca montarea unui intercooler nu`ti aduce prea mari beneficii sa justifice pretul . nu faci raliu zi de zi ...dar asa ai obtine si un aspect mai agresiv putin
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Upgradeul de IC iti aduce destule beneficii si in + numai trebuie sa-l schimbi din nou daca iti pui o turbina mai mare.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu`l vad pe mituc facand asta prea curand...d-aia am zis ca doar cu capota e totul mai simplu..nu probleme la garantie, nu montaj etc..
mituc

Mesaj de mituc »

Mihay scrie:nu`l vad pe mituc facand asta prea curand...d-aia am zis ca doar cu capota e totul mai simplu..nu probleme la garantie, nu montaj etc..
Mai stiu eu pe unul care a spus ca nu ma vede pe mine renuntind la C4 si luindu-mi MPS sau cupra (la vremea respectiva nu ma hotarisem). Nu am pus pariu dar ar fi pierdut. Deci nu zi "bum" pina nu faci "poac" :twisted:

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

sa vezi ce urla "detectoru" din dreapta cand o auzi asa ceva :ok
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Sa o luam pe rand.
Daca iti pui FMIC, poti sa il pui ceva mai mare, vei avea o racire mai buna, un plus de performanta, un aspect mai interesant, dar toate acestea vin cu un lag mai mare de la turbo, necesitatea construirii unei prinderi, dar si posibilitatea de a intra masina in avarie uneori, atunci cand accelerezi, iar motorul nu este la turatia corespunzatoare, unde turbina poate sa faca presiune, creandu-se o suprapresiune care e posibil sa depaseasca ceea ce i s-a scris in softul original, deci ar fi indicata si o resoftare.

O capota de carbon pe de alta parte cu racire suplimentara(un fas din punctul meu de vedere) va avea un aspect interesant, se vor mentine performantele originale, probabil la peste 200 vei simti ceva(va fi ceva mai rece), iar daca este cu scoop capota(gen Subaru) o vei vedea cum se umfla la viteze mari(fiind de carbon probabil nu va fi cazul).

Un intercooler marit pus ca si TMIC este foarte posibil sa iti bata in capota pentru ca nu are loc suficient.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”