ventilator zgomotos C4 Coupe
- Alex Nicoare
ventilator zgomotos C4 Coupe
Salut tuturor!
Sunt posesor de Citroen C4 Coupe VTR, nou, achizitionat in vara anului trecut; acum are 6.000 km.
Pana acum, masina s-a comportat exceptional si continua sa o faca, insa am sesizat un zgomot mai accentuat produs in functionarea ventilatorului de la climatizare. Uzual, tin temperatura setata pe 20'C, in ambele zone, iar viteza de circulatie a aerului in interior pe nivelul mediu, mai precis sunt selectate primele 4 jumatati de pala (sau primele 2 pale) ale ventilatorului reprezentat pe "mimic panel" (sau display-ul climatizarii). Pana acum, zgomotul produs de ventilator era aproape insesizabil, insa de cateva zile "zbarnaie" suparator, ceea ce nu se intampla.
Imi puteti spune care ar putea fi cauza? Se poate sa fie problema de ungere a lagarelor motorasului care antreneaza ventilatorul sau ale sale proprii? Sau poate a intrat vreo frunza sau ceva asemanator in fantele prizei de aer? I s-a mai intamplat cuiva?
Prietena mea are Dacia Logan si a patit la fel dupa 2 ani jumatate si i l-au schimbat cu totul pe garantie.
Va multumesc.
Sunt posesor de Citroen C4 Coupe VTR, nou, achizitionat in vara anului trecut; acum are 6.000 km.
Pana acum, masina s-a comportat exceptional si continua sa o faca, insa am sesizat un zgomot mai accentuat produs in functionarea ventilatorului de la climatizare. Uzual, tin temperatura setata pe 20'C, in ambele zone, iar viteza de circulatie a aerului in interior pe nivelul mediu, mai precis sunt selectate primele 4 jumatati de pala (sau primele 2 pale) ale ventilatorului reprezentat pe "mimic panel" (sau display-ul climatizarii). Pana acum, zgomotul produs de ventilator era aproape insesizabil, insa de cateva zile "zbarnaie" suparator, ceea ce nu se intampla.
Imi puteti spune care ar putea fi cauza? Se poate sa fie problema de ungere a lagarelor motorasului care antreneaza ventilatorul sau ale sale proprii? Sau poate a intrat vreo frunza sau ceva asemanator in fantele prizei de aer? I s-a mai intamplat cuiva?
Prietena mea are Dacia Logan si a patit la fel dupa 2 ani jumatate si i l-au schimbat cu totul pe garantie.
Va multumesc.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: ventilator zgomotos C4 Coupe
clar ti-l vor rezorva pe garantie...
un lagar neuns probabil.
un lagar neuns probabil.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
sondoru
Si eu am aceiasi probleme, sesizabila mai ales la trepte de ventilare mici. A aparut dupa primele friguri mai serioase, prin Decembrie. Eu am masina de prin Aprilei 08 si am 20k km. O fi fost un lot de motorase mai cu probleme.
C4 Coupe VTR 1.6i
Gris Fer
B 35 CIV
Gris Fer
B 35 CIV
- Alex Nicoare
Si n-ai vrea sa-l schimbi? Banuiesc ca mai ai inca garantie, nu?
Sau poate dispare o data cu frigul... s-ar putea asa ceva?
Apropos de VTR 1.6i... si a mea e tot gris-fer
Sau poate dispare o data cu frigul... s-ar putea asa ceva?
Apropos de VTR 1.6i... si a mea e tot gris-fer
C4 Coupe VTR-pack 1.6i 16v 110CP
-
bogdans
- Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR
pe vremea cand aveam c3,am patit ceva asemanator,vina a fost celor de la citroen...la revizie nu au curatat frunzele de la copaci,cazute pe la imbinarea capotei cu parbrizul,si au intrat la filtrul de polen,astfel ajungand pe ventilatie...pana la radiator...auzindu se in continuu cum ar lovi paletele ceva,am fost iar in service au curatat cat au putut,am dat ventilatia la maxim ,astfel revenindu si,erau niste frunze uscate...care mi au iesit si in interior pe ventilatie!asadar...ori ai patit cea asemanator,ori te a lasat ventilatorul!ce sunet produce...ca si cand ar fi la maxim dat,sau ca si cum ar lovi paletele ventilatorului?
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
- Alex Nicoare
Imi primul rand, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
In al doilea rand, ca sa-i raspund lui Bogdans, zgomotul nu e ca si cum ar functiona la turatie ridicata... M-am gandit la frunze intrate in galeria de aspiratie, asa incat am lasat ventilatorul laturatie maxima circa 10 minute pentru a "reteza" si micsora astfel eventualele corpuri straine.
Dar nu am rezolvat nimic. Vazand aceeasi problema si la prietena mea, tare mi-e teama sa nu fie din lagarele motorasului ceea ce in cazul ei s-a tradus prin inlocuirea ventilatorului radial-axial.
In al doilea rand, ca sa-i raspund lui Bogdans, zgomotul nu e ca si cum ar functiona la turatie ridicata... M-am gandit la frunze intrate in galeria de aspiratie, asa incat am lasat ventilatorul laturatie maxima circa 10 minute pentru a "reteza" si micsora astfel eventualele corpuri straine.
Dar nu am rezolvat nimic. Vazand aceeasi problema si la prietena mea, tare mi-e teama sa nu fie din lagarele motorasului ceea ce in cazul ei s-a tradus prin inlocuirea ventilatorului radial-axial.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La mine din cind in cind (in special cind e foarte rece) se aude un scirtiit metalic ca si cum ar scirtii un metal pe plastic si dureaza doar citeva secunde pe urma dispare.
- Mihay
- Supermoderator
daca asteptati revizia sa va adune mecanicii frunzele de sub capota....
- Alex Nicoare
Mihay, crede-ma ca nu sunt genul care isi ignora masina si nici nu mi-e teama sa ma murdaresc daca ridic capota motorului. Prima mea masina a fost o Dacie 1300 din '83 (ideala pentru incepatori) si aproape ca nu exista zi fara sa nu ma uit sub capota. Obiceiul a continuat si cu SuperNova avuta ulterior, cu toate ca era cu totul alt lucru. Chiar sunt luat peste picior de vecini si familie cand curat la ea in fiecare duminica, mai ceva ca pensionarii. Am chiar penseta subtire si lunga cu care scot micile frunzulite care intra intre geamurile laterale si chedere. Crezi ca e cineva mai exagerat ca mine? Din acest motiv tindeam sa exclud din start supozitia conform careia ar exista resturi vegetale in galerie.
- Mihay
- Supermoderator
nu ptr tine era....ma bucur ca tii la masina...dar am o rugaminte. redimensioneaza`ti avatarul sa fie la fel ca restul . merci anticipat
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Poate vorbesc prostii dar la ventilatoarele de la calculatoare, cand palele acestora se umplu de praf ventilatoarele devin zgomotoase.
O simpla curatare a prafului de pe pale si sunt ca noi.
Nu e posibil sa fie cauza asta si la al tau ventilator?
O simpla curatare a prafului de pe pale si sunt ca noi.
Nu e posibil sa fie cauza asta si la al tau ventilator?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
sondoru
Culmea la mine a inceput sa faca zgomot cu mult dupa ce au cazut toate frunzele. De trecut de la sine vad ca nu trece si intr-adevar e mult mai sesizabil cand e frig. Ma voi duce la service dar nu prea gasesc timp 
C4 Coupe VTR 1.6i
Gris Fer
B 35 CIV
Gris Fer
B 35 CIV
-
Motzoi C4
- C4 Ya Yo
- Numar Inmatriculare: PH-60-SMC
Se poate sa fie si de la frig, eu sesizam acest zgomot cand erau temperaturi mai scazute.
Si la mine are momente, dar banuiesc ca nu este ceva foarte grav.Trebuie sa avem grija la frunze, care ajung foarte usor in calea de aspiratie a aerului conditionat si care odata ajunse acolo, cine stie cum se lipesc de nu le atinge elicea.
Si la mine are momente, dar banuiesc ca nu este ceva foarte grav.Trebuie sa avem grija la frunze, care ajung foarte usor in calea de aspiratie a aerului conditionat si care odata ajunse acolo, cine stie cum se lipesc de nu le atinge elicea.
Citroen C4 Coupe, 1.6i, 16 valve,Jaune Scott, jante Bellone 17'' Polished Black, viewtopic.php?f=19&t=2681" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
exista filtre pt astea.....de ex, filtru de polen!Motzoi C4 scrie:............Trebuie sa avem grija la frunze, care ajung foarte usor in calea de aspiratie a aerului conditionat si care odata ajunse acolo, cine stie cum se lipesc de nu le atinge elicea...........
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
- Alex Nicoare
S-ar putea sa fie un fenomen indus si de posibile contractii induse de temperaturile scazute. Spre exemplu, ieri si chiar in dimineata aceasta, ambele cu temperaturi pozitive spre 10'C, nu am mai sesizat nici un zgomot suplimentar, in afara de cel produs de circulatia aerului. Inainte de a pleca spre serviciu, am stat circa un sfert de ora si am curatat toate resturile vegetale de sub capota, am sters cu o carpa uscata toate furtunele, firele, masca motorului (cu toate ca nici nu ai fi spus ca tocmai am trecut de toamna-iarna, noroaie, ploi, zapada, etc. - scutul chiar isi face treaba).