Injectoare si Catalizator sport

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Injectoare si Catalizator sport

Mesaj de PsH »

Intrebare: ce fel de injectoare sunt pe C4 benzina/motorina?

Instalarea unor injectoare de aici http://www.dp-engineering.nl/EN/product ... rs/delphi/ (daca se poate) ar fi posibila? Daca da, avantaje/dezavantaje.

Aceeasi intrebare si pentru http://www.dp-engineering.nl/EN/product ... /400cl.php.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Shadow
AfterDark Racing Club

Re: Injectoare si Catalizator sport

Mesaj de Shadow »

Injectoarele poti sa le pui doar daca faci si alte modificari asupra motorului (turbo...etc), daca nu, nu prea are rost sa-ti pui injectoare cu debit marit.
Cat despre catalizator...este un catalizator sport, mult mai permisiv, dar care aduce si cateva probleme. O sa iti dea erori sondele de O2 de pe acolo si nu o sa mai treci ITP-ul la noxe, dar castigi putin la performante.
Combinat cu serpisori, cat-back, soft si admisie scoti ceva.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cineva dintr`un service citroen m`a sfatuit sa scot de tot catalizatorul :mrgreen:
annddyy

Mesaj de annddyy »

Mihay scrie:cineva dintr`un service citroen m`a sfatuit sa scot de tot catalizatorul :mrgreen:
Si cat castigi ? 2cp ?
Life begins at 4000 rpm.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

sincer nu stiu si nici nu ma pasioneaza ...dar de ce sa`i pui unul sport cand e mai ieftin sa`l scoti de tot :mrgreen:
annddyy

Mesaj de annddyy »

Mihay scrie:sincer nu stiu si nici nu ma pasioneaza ...dar de ce sa`i pui unul sport cand e mai ieftin sa`l scoti de tot :mrgreen:
...si bancheta din spate poti sa o scoti de tot; mai scapi de greutate .... :ok :D

On topic:
e boala grea asta cu tunatul masinii... muncesti ore la masina sa ii faci ceva modificari, mai dai si ban pe piese .... si castigi 10 cp sa zic .... si la final stai si te=ntrebi ....

de ce am facut eu asta ?

in cate situatii m-or ajuta aia 10 cp ?

oare la roata stanga fata bate ceva sau nu mi-o fii strans bine ceva gaozarul ala de mecanic cand mi-a schimbat arcurile?

etc
Life begins at 4000 rpm.
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

annddyy scrie:......
e boala grea asta cu tunatul masinii... muncesti ore la masina sa ii faci ceva modificari, mai dai si ban pe piese .... si castigi 10 cp sa zic .... si la final stai si te=ntrebi ....
de ce am facut eu asta ?
....
:shock: De ce am facut asta? :shock: Din pasiune pentru masini,...din placere,....,din dorinta de a nu mai fi banal,....ca sa inveti lucruri noi,....etc,...etc. :wink:
Cine vede in masina doar un mijloc de transport, nu va intelege niciodata :(
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

Mihay scrie:...dar de ce sa`i pui unul sport cand e mai ieftin sa`l scoti de tot :mrgreen:
pt ca apar erori !
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
annddyy

Mesaj de annddyy »

Dan pasare scrie:
annddyy scrie:......
de ce am facut eu asta ?
....
:shock: De ce am facut asta? :shock: Din pasiune pentru masini,...din placere,....,din dorinta de a nu mai fi banal,....ca sa inveti lucruri noi,....etc,...etc. :wink:
Cine vede in masina doar un mijloc de transport, nu va intelege niciodata :(
Total de acord cu cei care isi pun :

gume mai mari - aderenta mai mare
xenon - vizibilitate mai mare
carpc sau sistem audio mai bun - multimedia
folie pe geamuri (cu limita) - nu te dor ochii pe timp de vara + ca nu se incalzeste masina
toba sport (sa zicem) - sunet sportiv
sistem de franare mai eficient
chiptuning la motor hdi
ambreaj sport
aerograf - ceva diferit
huse - protectie

Toate astea te ajuta sau te incanta intr-un fel.

Sa nu crezi ca vreau sa fiu rautacios dar ce pasiune gasesti in a schimba
-injectoarele
-catalizatorul
-toata evacuarea
-chiptuning la motor aspirat ???

Nu are rost .... castigul e mult prea mic si investitia mult prea mare!!! Daca ti doresti ceva mai puternic deoarece actuala nu te mai satisface :) iti vinzi masina si cu banii care i-ai baga in toate astea si banii pe masina iti iei alta mai puternica. De acord ... inveti ceva ... dar inveti pe cam multi bani (bine fiecare face ce vrea cu banii lui).

Catalizatorul intr-adevar nu il poti scoate si sa pui o teava - din cate am citit sunt 2 senzori de oxigen 1 inainte si 1 dupa catalizator ... masinile cu si sub euro 3 aveau doar 1 senzor inainte de catalizator. (gen saxo euro 2)
Life begins at 4000 rpm.
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

un catalizator permisiv + o toba finala asemenea + admisie directa cred ca pot scoate 125+ de cai din 1.6le benzina ... orice e necesar ptr mai mult (turbo, adica si galerie evacuare modificata, adica si intercooler, sisteme de franare, jante late) costa bani foarte seriosi (mii).
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

annddyy scrie:
Sa nu crezi ca vreau sa fiu rautacios dar ce pasiune gasesti in a schimba
-injectoarele
-...........

tot asa iti poate raspunde cel care nu face nimic la motor dar isi pune un Car pc....
este alegerea omului, iar eu sunt de parere ca orice alegere( buna rea) are un motiv in spate.

o crestere de putere , oricat de mica e binevenita oricand.
si da, dintr-un stage 1 se poate ajunge la peste 130 cp la un aspirat.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Roti mai mari - deci si mai grele, degeaba ai aderenta mai buna (sau ai impresia ca ai, ca implicit vei avea inertie laterala mai mare).
Daca nu ti-ai facut niciodata chip tuning la motor aspirat crede-ma ca nu are sens sa iti dai cu parerea ;)
Car PC? Nu dorm in masina, merg cu ea. PC-ul il tin in casa, pentru masina e ok un sistem audio mai bun si eventual un ipod.

Prima miscare pe care tre' s-o faci in imbunatatirea performantelor unei masini este sa ii schimbi jantele cu altele semnificativ mai usoare decit ce ai. Multi sar de la 16-17" la 18-19 - este cea mai mare greseala posibila a unui pasionat de masini in viata! Sarind de la jantele stock de 16" cu pneurile stock la jante de 19" pimp-star style si ditamai butoaiele de pneuri iti va trebui turbo ca sa ajungi cu un 1.6i la aceleasi performante in linie dreapta cu un 1.6i aspirat de 110cp stock (nu glumesc,puteti calcula).

Apoi, tot despre roti, multi se avinta la ditamai pneurile, cit mai late. Din nou foarte mare greseala! Daca vrei stabilitate laterala ia-ti jante cu un ET cu vreo 5mm mai mic in locul unui pneu cu 1cm mai lat, si cistigi 1cm per total la ecartament ca si cu pneurile cu 1cm mai late. De exemplu un pneu 225/45/r17 e cu vreun kilogram cel putin mai greu decit un 205/50/r17. Ambele au acelasi confort, doar ca ultimul fiind mai usor iti va purta masina mai rapid si in linie dreapta si cam la fel pe viraje. +efortul mult mai mic pentru componentele suspensiei si directiei.

De catalizator nu are absolut nici un sens sa te atingi la o aspirata de puterea asta. Daca e sa te atingi de motor atunci ii faci chip tuning si eventual filtru sport. Chip tuningul se stie ce efect are iar filtrul sport, lasind sa intre mai mult aer, e posibil sa-ti mai dea niste Nm la turatiile intermediare peste cei aproximativ 12% dobinditi prin chip tuning.

Desi postul meu e total offtopic sper sa va fie de folos. Injectoarele cu debit marit isi au sensul atunci cind poti creste presiunea in admisie, lucru ce nu se va intimpla la o aspirata. Si chiar daca bagi maimult gaz, va taia sonda lambda debitul cind va vedea ca nu iese deloc oxigen pe esapament, sau in cel mai bun caz singurul lucru pe care il veti realiza va fi ca motorul sa mearga innecat sub 1500rpm si sa va curga stropi de benzina pe esapament, apoi sa va plingeti pe forumuri ca ia 30l/100 in regim urban, cu 5l/100 mai mult decit o masina de rally.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

annddyy scrie:.......
Sa nu crezi ca vreau sa fiu rautacios dar ce pasiune gasesti in a schimba .......
Nu are rost ......
Chiar daca esti rautacios, nu ma deranjeaza :D

Cand cineva vrea sa-si modifice masina pt ca asa ia venit lui pe chelie, nu-si justifica pragmatic actiunea, nu pune neaparat in balanta costul si profitul :wink:

Pasiunea si pragmatismul n-au nimic in comum :wink: Asa ca rationamentul tau e gresit din start.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
annddyy

Mesaj de annddyy »

mituc scrie:Roti mai mari - deci si mai grele, degeaba ai aderenta mai buna (sau ai impresia ca ai, ca implicit vei avea inertie laterala mai mare).
Daca nu ti-ai facut niciodata chip tuning la motor aspirat crede-ma ca nu are sens sa iti dai cu parerea ;)
Car PC? Nu dorm in masina, merg cu ea. PC-ul il tin in casa, pentru masina e ok un sistem audio mai bun si eventual un ipod.

Chiptuning am facut la C3 1.4 HDI - de la 68 la 92; a fost o alegere foarte buna, se simte la maxim diferenta. Am mers insa cu o Corsa 1.4 i chipuita ... inainte si dupa .... si sincer nu am vazut nici o diferenta notabila.
Tot la C3 am schimbat si rotile spate - de la 165/55/14 am pus 195/ 60 / 14. Iar schimbare - nu ii mai fuge deloc spatele in curbe.
Car pc - as alege pentru ca e o solutie all in one mult mai ieftina decat echivalentul din piata.
Life begins at 4000 rpm.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

bine.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”