taxa de poluare ...ce acte avem nevoie cand o platim??

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Ana
Numar Inmatriculare: B-99-KIZ

taxa de poluare ...ce acte avem nevoie cand o platim??

Mesaj de Ana »

Salutare tuturor.....sunt noua aici dar m-am hotarat sa va cer ajutorul pt ca taxele , rar-ul ,itp-ul ma depasesc.....acum 2 luni mi-am luat un C4 adus din Franta ,fara centuri ,am circulat cu el ce-am circulat,mi-am facut programare la rar,m-am dus singurica acolo in speranta ca o sa dau si eu o atentie acolo si o sa inchida ochii...dar degeaba.....am plecat de la rar,la fel cum am venit am fost in pipera sa-mi iau nr rosii, le-am luat in speranta ca in aceste 30 de zile voi avea timp sa montez niste jafuri de centuri pe masina.....dar n-am avut pt ca am cautat peste tot centuri chiar si de dacie si sunt 150 ron bucata si imi trebuiesc 3 bucati pe spate...iar la dezmembrari auto am gasit 190 ron buc sa nu mai vb cat costa cele originale de la reprezentanta 2000 ron tot setul...sincer mi se pare prea mult pt coupe ...mai ales ca n-am sa le folosesc in veci.
Problema mea e alta ...am auzit ca taxa auto de poluare incepand cu data de 15 decembrie 2008 pt masinile SH o sa explodeze de 3 ori....eu daca nu sunt posesoarea talonului a cartii masinii ...ma pot duce sa platesc acea taxa ????pt ca n-as vrea s-o platesc de 3 ori ...ca si acte ale masinii am certificatul de franta al masini,factura ,chitanta,revizie la reprezentanta,autorizatia de circulatie provizorie si cam atat.
ce ma sfatuiti????? :help :help :drive :drive
ardei
Numar Inmatriculare: B 84 BSR

Re: taxa de poluare ...ce acte avem nevoie cand o platim??

Mesaj de ardei »

Din ce stiu, taxa va ajunge ptr euro 4 la 1200....de la 400....Taxa va trebui sa o platesti ca sa poti sa inmatriculezi masina, ca fara dovada achitarii taxei...Oricum maine se dezbate problema taxei,deci inca nu e batuta in cuie ( UE e contra adoptarii taxei,iar noi va trebui sa tinem cont de aceasta parere). Daca poti inmatriculeaz-o kt mai repede.....
De ce ai luat masina fara centuri de la inceput?! [-X
Citroen C4 1.6 16v 110cp - Pipercross Cold Air Intake; Borla exhaust cat-back by PILOT!; Vitaminizata by Dimsport
Ana

Mesaj de Ana »

de fraiera...cam toate pe care le-am vazut inainte s-o cumpar ...(cam 4 la numar)erau fara centuri ,mi-a promis tipu de la care o am ca o sa ma ajute s-o trec rar-ul doar ca s-a dat la fund ca sa zic asa....
numai_silviu

Mesaj de numai_silviu »

Prin centuri spui centuri de siguranta? Acelea cu prindere in 3 puncte? NU exista la toatele modelele de C4???

exista la oltcit....
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Buna Ana si bine ai venit. Ceea ce ai cumparat tu este modelul Enterprise...folosit in franta la diferite firme de distributie. Ele nici nu au avut bancheta spate din fabrica si d-aia nu au nici centuri pe spate. Ar trebui sa ai si o diferenta de tapiterie intre scaunele fata si bancheta spate. O sa ai putin de alergat dar se va rezolva. Sper ca maine ( la ora asta e tarziu) cei care si-au mai luat masini ca tine sa iti explice ce ai de facut.

Ce motor este? 1.6 HDI? ptr ca si aici mai e o smecherie cu codul de motor...sa nu cumva sa iti trebuiasca omologare individuala la RAR. Succes
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ana scrie:de fraiera...cam toate pe care le-am vazut inainte s-o cumpar ...(cam 4 la numar)erau fara centuri ,mi-a promis tipu de la care o am ca o sa ma ajute s-o trec rar-ul doar ca s-a dat la fund ca sa zic asa....
Da-mi un PM cu toate datele masinii si poate te ajut cumva ;)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Ana

Mesaj de Ana »

1.6 hdi 90cp,din 2006 ....codul se potriveste...am fost la rar ......e totul ok cu masina doar ca mi-au zis ca pot veni dupa cartea masini cand montez centurile de siguranta ,in rest totul e ok ....deja in acte mi-a facut transformarea din autoutilitara in autoturism ,diferenta la tapiterie nu e deloc la asta ,am vazut la celelalte inainte s-o cumpar pe asta diferente majore ....stiu ca era folosita la transportat ziare prin Franta sau macar asa sper ca transporta ziarele pt ca nu sunt asa grele si macar ma amagesc si eu ca n-a fost birjarita la maxim...in rest e ok...
Mersi mult
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

vezi ca ai niste PM-uri....foloseste-le cu incredere :wink:
Ana

Mesaj de Ana »

:D :D :D
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Taxa nu o poti plati pina nu ai cartea de identitate, deci trebuie sa iti rezolvi RAR-ul inainte de 15 decembrie. Multa bafta la inmatriculat.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Ana

Mesaj de Ana »

ok mersi...am aflat azi am fost la impozite si taxe si mi-au spus
ideea e urmatoarea ...maine ma duc sa-mi montez centurile la un atelier de dezmembrari ....2 mil buc =6 mil total...mi se face rau cand ma gandesc ca o sa dau atatia bani pe niste centuri pe care n-o sa le folosesc in veci.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Eu totusi te-as sfatui sa le folosesti...stiu f multi oameni carora centurile le-au salvat viata!!!

Am vazut ca pui f mult accent pe lucrul asta, ceea ce nu e prea bine.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

La noi inca e conceptul sa nu porti centura in spate. Daca ii spun cuiva sa si-o puna se uita la mine de parca l-as fi injurat. Pina nu ne obliga cineva romanul tot o sa o vada ca pe o chestie tare incomoda, ca doar de aia a fost facuta sa ne stringa peste piept si sa ne incomodeze, nu sa ne salveze vietile. #-o
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

OFF: Daca nu ma insel, este specificat in noul regulament ca daca masina este dotata cu centuri in spate, folosirea lor este obligatorie, la fel ca pentru locurile din fata.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Da, dar in cazul de fata se accepta si fara, mai ales ca nu merge cu masina plina...deci la ce bun centuri in spate daca nu sta mai nimeni?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”