GPS

Sisteme audio,DVD, Navigatie, etc..
Scrie răspuns
alexpi01

GPS

Mesaj de alexpi01 »

Exista vreo problema cu utilizarea GPS-ului, altul decat cel din eventuala dotare a masinii?
Mai exact, parbrizul este atermic si daca da, impiedica receptia GPS?

Astept (cu nerabdare :oops: ) sa fiu chemat sa receptionez un C4 sedan si, brusc, mi s-a nazarit chestia asta care-mi scapase.
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: GPS

Mesaj de Dan pasare »

Citeste topicul asta viewtopic.php?f=15&t=673&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alexpi01

Mesaj de alexpi01 »

Mda. Merci prietene, in final gasisem si eu topicul asta... Am si postat in el, dar problema este ca nu raspunde la intrebarea mea in mod direct.
Pot constata, indirect, ca sunt multi cu C4 care au GPS. Asta e bine, inseamna ca merge. Problema este cat de bine? Pentru ca mai sunt si alte topicuri din care rezulta ca geamurile atermice creeaza niste probleme (si nu numai ptr. GPS!) si voiam sa stiu daca problemele sunt mari.
Dar e bine si asa, indirect. Bine ca merge!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Iti raspund eu...ai parbriz atermic...detectorul de radar, GPSul si cam orice altceva care are nevoie de semnal exterior o sa-ti meraga f prost sau deloc.

La GPS exista o rezolvare f simpla si f usoara...un GPS receiver in exterior sau amplasat undeva pe luneta.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

De obicei parbrizele atermice au in ele niste brese prin zona unde se plaseaza vignetele. SIngurul dezavantaj e ca tre' sa ai copilot daca bresele alea-s doar in dreapta, desi cred ca-s simetrice.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
baty_san

Mesaj de baty_san »

interesant...no problem cu gps, nici cu detector radar... cu geam atermic... bine, mai putin decalarea cu 20m a gps-ului...
Don't steal...goverment hates competition!
kinetic

Mesaj de kinetic »

Am parbriz atermic si intr-adevar atenueaza din semnal, insa daca ai un receptor de GPS cat de cat recent, nu o sa ai probleme, semnalul inauntru fiind suficient de puternic. Eu folosesc un PDA cu receptor de GPS SirfStarIII si nu am probleme. Inaninte de asta, am avut un receptor de GPS mai vechi care intr-adevar, avea probleme inauntru si trebuia sa il pozitionez cu antena exact sub zona neprotejata de langa oglinda.
Legat de detectoarele de radar, problema sta cam la fel, depinde de sensibilitatea lor si daca ai unul destul de sensibil, semnalul atenuat de parbriz o sa fie detectat cat de cat la timp :). Evident ca distanta de detectie o sa fie mai mica decat daca l-ai tine pe afara sau daca n-ai avea parbriz atermic. Eu am experienta cu un Cobra XRS9930 care nu prea detecta inauntru si un BEL 955 care functiona cel putin satisfacator.
C4 Hatchback 1.6 HDi (Gris Fer)
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

baty_san scrie:interesant...no problem cu gps, nici cu detector radar... cu geam atermic... bine, mai putin decalarea cu 20m a gps-ului...
Te rog sa ne zici ce model de detector folosesti cu succes sub geam atermic ?

Din postul urmator inteleg ca un Bel 955 ar functiona satisfacator ...
C4 1.6i 16V Berlina
Pac
Numar Inmatriculare: B-95-AFU

Mesaj de Pac »

Problema si eu :)
GPS Garmin - Cadoul de la Pro Motor merge foarte bine.
BEL 995 - care a mers senzational pe orice alta masina. Intuiesc eu ca ar fi vorba de parbrizul atermic.

Voi cum ati rezolvat problema?
N-am semnatura, eu semnez anonim...
http://paculet.wordpress.com/2008/12/18 ... aordinara/
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Cum am rezolvat-o? :roll: Am facut o gaura in geam :lol:
Acum serios, nu se poate rezolva decat prin alegerea unui model de GPS care s-a dovedit a fi ok la cei care il au deja sau cu o antena suplimentara. :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Pac

Mesaj de Pac »

Scuze, postul meu n-a fost foarte clar :). GPS-ul merge foarte bine, dar detectorul de radar merge mult mai prost decat in fosta masina.
Ideea e ca sunt destul de trist ca fara detector nu pot folosi aproape deloc la adevarata valoare masinuca :(
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Si cu detectorul se rezolva..... cumperi altul :mrgreen:
Pac

Mesaj de Pac »

Hai sa facem atunci un topic in care sa spuna fiecare dintre cei cu parbriz atermic ce detector are si cat de performant e. Din cate stiu, al meu e unul dintre cele mai performante existente pe piata si cat am avut skoda m-a salvat de multe amenzi.

Am citit prin alte posturi cum ca ar exista niste zone neecranate unde se pune vinieta aia. E adevarat?

Si cat despre detector: BEL 995 - Destul de nemultumit. Detecteaza foarte tarziu de cand cu parbrizul asta.
Scrie răspuns

Înapoi la “Audio&Navi”