Bucuresti-Arad-Budapesta-Bratislava-Praga si retur

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
gusti
The man with the C4

Bucuresti-Arad-Budapesta-Bratislava-Praga si retur

Mesaj de gusti »

Planuiesc o mica iesire pentru saptamana viitoare si vroiam sa stiu daca cineva a mai facut drumul asta.
Prin Ungaria am mai trecut si nu am avut probleme dar Slovacia si Cehia sunt lucruri noi pentru mine si ma intereseaza pareri/info. Singura mea grija este legata de faptul ca am xenon (aftermarket) pe al meu C4 si am auzit ca in unele tari se leaga de lucrul asta.
help me out
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Bucuresti-Arad-Budapesta-Bratislava-Praga si retur

Mesaj de commandorsteel »

nu ai treaba cu xenoanele... and stuff :D in slavacia sau cehia
nu te opreste nimeni si nici nu te intreaba nimeni de nimic. militienii nu sunt pusi pe spaguta ca la noi, unguri sau bulgari.
partea naspa e ca iti trebuie vigneta si bulangii nu au decat din cele de cate 1 luna :(
in rest... distractie maxima, sa-ti iei tarlici comozi ca ai de vazut destule... si multe sunt pe cate un deal, mai ales in praga care este muuuult mai frumoasa decat bratislava.
dar merita sa le vezi pe amndoua....

succes
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Maverick

Mesaj de Maverick »

Pot sa iti spun cateva lucruri despre Praga, ca am fost acolo acum vreo 2 ani. Cu trenul ca pe vremea aia nu aveam patratzelul. Am stat 10 zile si pot spune ca mai erau lucruri de vazut... Am fost super impresionati de acest oras si de felul in care toate cladirile au fost restaurate si intretinute, pastrand istoria vie.

Nu rata urmatoarele obiective:
- Old town square (piata veche);
- Karlovy Most (podul lui Carol);
- Hradcany (castelul in curtea caruia este o biserica uluitoare in stil gotic) - iti ia o zi intreaga sa vizitezi tot ce e acolo, inclusiv gradinile regale terasate;
- funicularul si turnul de observatie (o replica a turnului Eiffel Paris de unde ai o priveliste superba asupra orasului);
- Vysehrad (biserica si cimitirul unde isi ingropau cehii personalitatile) - zona superba, priveliste asemenea;
- Troia si ZOO Praha (vila unui mare nobil si gradina zoologica) - sunt una langa alta, nu rata gradina zoologica si telescaunul din interior, sunt extraordinare. Iti va lua o zi intreaga numai acolo. Langa este si gradina botanica, insa nu am mai avut timp si de ea.
- Catedrala Sf. Vitus, Wallanstein Pallace;

Altele:
- exista un card pe care daca il cumperi ai acces la aproape tot ce inseamna obiective turistice in Praga. Iesi mult mai ieftin decat daca ai plati fiecare bilet in parte. Intrarile la obiectivele turistice sunt accesibile (de ordinul a cativa euro). Mancarea este destul de ieftina. Berea este superbuna si super ieftina. Recomand Staropramen! :)

O sa-ti pun si niste poze de pe acolo sa te convingi!
Bafta!
_____________Citroën C4 berlina 1.6i 16V 110cp SX + MP3_____________
Imagine
Your net worth to the world is usually determined by what remains after your bad habits are subtracted from your good ones.
Benjamin Franklin
Maverick

Mesaj de Maverick »

Old Town Square
Imagine

Karlovy Most
Imagine

Hradcany
Imagine
Imagine

Gradinile terasate
Imagine

Funicularul
Imagine

Vedere din Turnul de observatie
Imagine
Imagine

Vysehrad
Imagine
Imagine
Imagine

ZOO Praha
Imagine
Imagine

Wallanstein Pallace
Imagine
Imagine

=D>
Imagine
Your net worth to the world is usually determined by what remains after your bad habits are subtracted from your good ones.
Benjamin Franklin
i4dnf

Mesaj de i4dnf »

Vignete sunt de 4 zile la unguri (5 euro), de 1 sapt la slovaci (7-9 euro depinde de unde le iei) si de la 3 zile la cat vrei la cehi.. dar cea de 1 luna era cea mai avantajoasa pentru mine ca aveam de trecut de 2 ori pe lei in 2 sapt(5 euro). preturile astea erau in mai, cand am trecut eu pe-acolo.
Vigneta pentru slovaci poti sa o iei de cum intri in Ungaria (de unde o iei si pe cea ptr Ungaria) si e mai ieftina decat la ei in granita.
O sa fii dezamagit de autostrada din Cehia (cel putin pe traseul dinspre Slovacia-Brno-Praga, placi de beton foarte inegale intre ele, un chin :( ), dar o sa te fure peisajele probabil :P.
In Praga ai grija mare cu parcarea, au niste zone albastre unde nu poti parca decat daca esti din Praga si numai ptr jumatate de ora.
C4 Coupe 1.6i (Techno Evolution) gris-iceland
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

@Maverick multumesc pentru poze ...de abia astept sa vina sambata
@i4dnf am auzit si eu de autostrada din Cehia (mai multe persoane se plangeau de ea) dar sper sa nu fie chiar asa tragic. In Praga probabil ca voi lasa masina la hotel si o sa incerc sa ma plimb mai mult pe jos

p.s daca pleaca cineva spre timisoara sambata dimineata ... este invitatul meu ...:D
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

@Maverick superbe pozele
ATENTIE in Praga aveti grija ce va lasati prin masini sa nu lasati la vedere telefoane gps-uri etc. varului meu i-au spart masina in 5 min cat a lipsit s-a dus pana in hotel, nu zic ca e regula dar mai bine sa aveti grija.
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Maverick

Mesaj de Maverick »

eduardo_didi scrie:@Maverick superbe pozele
Thanx!
Imagine
Benjamin Franklin
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”