cum aduc cablu` de alimentare de la baterie in portbagaj???

Sisteme audio,DVD, Navigatie, etc..
b3rt1
Marca si model masina: C4 1.6i
Numar Inmatriculare: B-66-MEF

cum aduc cablu` de alimentare de la baterie in portbagaj???

Mesaj de b3rt1 »

Salutare, in sfarsit am pus si eu mana pe un amplif micutz, vreau sa mi-l montez in spate, da` am stat 3 ore invartindu-ma pe langa miasina si tot n-am gasit o modalitate sa aduc un cablu de la baterie pana in portbagaj. Hai sa zicem de la bord pana la portbagaj am gasit...pe sub praguri..dar de la baterie la bord...cauta acu`n caru` cu fan...any help???plz..sunt disperat sa vaz cum merge amplifu`...
C4 Coupe 1.6i 16v, VTR, 4 Rotzi, 3 usi, 2 stergatoare, un volan, si multa voie buna....pentru restul folositzi benzina fara plumb
Blaupunkt GTA 280 210 W RMS, Woofer Rockford Fosgate 200W RMS

B-66-MEF
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Re: cum aduc cablu` de alimentare de la baterie in portbagaj???

Mesaj de Bogdan98 »

Ce rost are sa aduci cablul direct de la baterie? Ia de sub bord... un minus oarecare, si un plus de la contact .. o siguranta pe cabluri, si te-ai rezolvat.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

Bogdan98 scrie:Ce rost are sa aduci cablul direct de la baterie? Ia de sub bord... un minus oarecare, si un plus de la contact .. o siguranta pe cabluri, si te-ai rezolvat.
Pai...nu prea as vrea sa umblu la firele de la panou....vreau fir direct de la baterie sanu aibe nici o legatura cu alte sigurante ( si ma refer doar la plus..minusul il iau direct in spate de la caroserie )...
Am vazut in cartea tehnica a masinii ca exista o siguranta "F36 " speciala pentru amplif...dar unde e cablul respectiv?..ca daca l-as gasi....ar fi super
C4 Coupe 1.6i 16v, VTR, 4 Rotzi, 3 usi, 2 stergatoare, un volan, si multa voie buna....pentru restul folositzi benzina fara plumb

B-66-MEF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mie cand mi`au montat subwooferul cei de la o firma specializata au demontat stergatorul stanga, au scos plasticul ala de sub stergator, au scos de sub bord -din partea stanga nu stiu ce plastic....la imbinarea aia cu fata de usa- si au bagat cablul pe langa stergator si l`au prins cu o sirmulita si l`au scos pe langa bord apoi pe sub praguri pana in portbagaj. masa si-au luat`o de undeva de sub bancheta parca de la un surub aiurea de pe acolo. eu nu ma pricep la d-astea dar daca vrei ne vedem intr`o seara si poti verifica cum e la mine. succes
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

eu unul nu iti dau sfatul sa pui direct pe baterie. O masina cand ia foc nu o mai stingi tu in timp util.
Totusi daca vrei sa iei curent de sub capota e adevarat, scoti aeratorul de la sofer, insa nu trebuie nimic cu stergatorul, totul se afla acolo. Masina e facuta sa comunice dintr-o parte in alta pentru fire.
Insa totusi pls. nu pune direct pe baterie decat cu minim o siguranta
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

silvius scrie:eu unul nu iti dau sfatul sa pui direct pe baterie. O masina cand ia foc nu o mai stingi tu in timp util.
Totusi daca vrei sa iei curent de sub capota e adevarat, scoti aeratorul de la sofer, insa nu trebuie nimic cu stergatorul, totul se afla acolo. Masina e facuta sa comunice dintr-o parte in alta pentru fire.
Minusul il iau din caroserie de la portbagaj..asta e sigur...cat despre ce mi-a zis Myhai mai sus... :lol: ...draq stie cum sa ajunga p-acolo :evil:

Acum mai nou tre sa-mi iau si condensator de 1 farad...care nu l-am gasit nici pe okazii la preturi rezonabile... ( sub 150 RON )

B-66-MEF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

deci eu am zis clar ca nu ma pricep la d`astea. oricum pe firul care vine la baterie mai sunt puse nu stiu ce fel de sigurante sau ce draq sunt bagate intr`un tub de plastic. daca vrei sa vii sa vezi bine daca nu succes
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

silvius scrie:eu unul nu iti dau sfatul sa pui direct pe baterie. O masina cand ia foc nu o mai stingi tu in timp util.
Nu ai dreptate aici. Intotdeauna +ul se ia de la baterie ca sa poti avea un curent "curat".
Imediat dupa baterie se pune o siguranta si daca se intampla ceva oricum se arde siguranta, deci nu ai d c sa-ti faci griji!!!
Ca sa tragi cablul ala exista mai multe solutii, cea mai buna este sa tragi cablul pe langa manunchiul de cabluri deja existente. Cea mai proasta metoda este sa-i lasi pe aia sa-ti dea o gaura in tabla, ceea ce te sfatuiesc sa nu ii lasi sa faca niciodata.
Sfatul meu este sa te duci la cineva care se ocupa cu asa ceva, pt ca in tentativele tale sa bagi cablul pe acolo, s-ar putea sa lovesti alte cabluri din greseala.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

M-am descurcat cu cablul pana la urma..multumesc pentru sfaturi oferite...au fost bune... cand termin de pus toata instalatia..fac si cateva poze si va spun exact ce si cum...oricum folosesc kit special de cabluri cu siguranta de 30A...totul ca la carte..nu tziganeli..e totusi vb de mashinutza mea.. :lol: ...nu stiu unde exact o sa postez topicul cu instalarea cablului da` gasesc eu pe undeva loc...Salutare!

B-66-MEF
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Pe care din cabluri folosesti siguranta de 30A??? Si ce grosime are cablul care il folosesti???

b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

Shadow scrie:Pe care din cabluri folosesti siguranta de 30A??? Si ce grosime are cablul care il folosesti???
pe + la maxim 13 cm de borna...nu stiu exact ce dimensiune are dar stiu sigur ca toate cablurile de care ar fi nevoie pentru alimentare...impamantare , remote, si difuri..le gasesti intr-un singur kit...care e cam 90 RON...eu le-am luat de la un preten care si le-a scos...in perfecta stare...e bine sa-ti iei acest chit deoarece are mufele ecranate...cablurile au insertie de argint ( tot pentru ecranare ) ...si fiind foarte groase duc amplifuri de 30A fara vre-o problema....

B-66-MEF
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

30A, am la bricheta la Fiat - se arde tot timpul .. exista si de 30mA? #-o O fi daia?

Oricum nu trebuie condensator la un amplif mic
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

30A este destul de mica, eu la sis meu am 100A pe un cablu 0AWG.

b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

Shadow scrie:30A este destul de mica, eu la sis meu am 100A pe un cablu 0AWG.
lol...pai daca atat are amplifu maxim ..ce vrei sa-i fac?..sa-mi iau siguranta mai mare sa-mi buleasca bateria?...tu poate ai amplif puternic de 600-1000 w..si atunci se intelege...sau e pe 4-6-8 cai...al meu e pe 2 cai ;).... calea Rahovei si Calea Dudesti :mrgreen: ...

B-66-MEF
b3rt1

Mesaj de b3rt1 »

Am terminat treaba....hai sa va povestesc si voua...
1. cumparat amplif Blaupunkt GTA 280 - 2 cai, in punte 210 W RMS, 4 ohmi, reglaje lp, hp, flat, bass boost ( suficient )
2. facut rost de cabluri speciale pentru instalatie
3. primit difuzor Rockford Fosgate P2 200 W RMS , 8 ohmi + cutie de la un Rockford Fosgate P2 212 .
4. cumparat intrerupator 20 A, 12V, pentru remote, mocheta ( pentru remochetat ), spray-uri pentru revopsit plastice, siguranta 30A + tub protector ( pentru cablul de alimentare )

MARE ATENTIE!!!! SIGURANTA DE 20 -30 A TREBUIE POZITIONATA LA MAXIM 13 CM DE BORNA BATERIEI. EU M-AM LEGAT NU DE BORNA DIRECT CI DE SURUBUL DE LA CUTIA CU SIGURANTE DE SUB CAPOTA.
Treaba a inceput in jurul orei 14:00 si s-a sfarsit pe la 23:30 ( cu mici intreruperi de savurare )

Primul luru pe care l-am facut....a fost sa gasesc o cale de a a aduce cablul de curent de la baterie undeva sub bord. Dupa 3 ore de chin am gasit. De la cutia cu sigurante de sub capota pleaca un manunchi de fire spre bord. La capat sub capota este un capac de cauciuc prins de caroserie pentru a proteja firele, iar in cealalta parte ( sub bord ) idem. Numai ca exista diferenta de pozitionare. Cel de sub bord este mai jos pozitionat. Am introdus o surubelnita pe langa capacul de la bord impungand capacul de sub capota si cu ajutorul ei am reusit sa introduc cablul de alimentare gros al naibi. Dupa, am pregatit instalatia pentru verificare:

1.Eu am optat pentru intrerupator separat, asa ca nu am umblat deloc la casetofon. Am dus 3 cabluri de la bord pana in spate in portbagaj: 1 cel de alimentare ( gros ) si 2 cabluri de 0,75 pentru intrerupator. Am facut o gaura pe marimea intrerupatorului in spatiul special pentru adaugarea altor butoane ( sub volan stanga ). Am desfacut protectia de pe laterala din plastic a bordului si pragurile pana in spate ( foarte simplu ) si am bagat cablurile pe acolo, urmand traseul pe langa bancheta , si prin spatele ei, pentru a ascunde firele.
2.Am gasit cele 2 cabluri de la difuzorul stanga spate, le-am taiat undeva de la jumatatea traseului liber ( pe viitor daca vreau sa renunt la woofer si sa refolosesc boxa sa o pot face foarte simplu ). Atentie! Desi am leagt ambele fire , la amplif nu pot folosi decat un jack input. Daca le bag pe amandoua se face scort :wink: .
3. Tot din kitul de instalare am folosit cablul pentru impamantare pe care l-am legat de una din cele 2 bari subtiri descoperite, aflate in spatele banchetei. Am izolat bine deoarece daca se misca face scantei ce risca sa aprinda mocheta portbagajului.
4. Am prins ampliful direct de cutia wooferului, pentru o mai buna manevrare ( cand vreau sa scot wooferul scot si amplifu direct ).
5. Am prins toate cablurile in ordinea lor la locurile lor, foarte strans si le-am izolat pe fiecare in parte .

Am uitat sa va spun...toate aceste lucruri le-am facut cu borna de + a bateriei scoasa. Treaba terminata, si verificata, am pus borna la loc....dat drumul la motor, casetofon, amplif ( din intrerupator ) si...... music sounds better now :mrgreen: ...

Nu mi-am pus statia pentru putere ci pentru a induce senzatia de bass melodiilor, lucru pe care difurile stock dp spate nu o faceau. Investitia a fost minima ( maxim 500 RON ), dar satsfactia garantata.

Eu sper sa foloseasca acest monolog si altor posesori de C4, deoarece eu am cautat 2 zile pe forumuri asa ceva si n-am gasit pe nicaieri. Tot ce am invatat a fost de prin prieteni electricieni si electronisti.

P.S. : Multumiri lui Dan si lui Liviu pentru sprijinul acordat si pentru bunele sfaturi pe care mi le-au dat. Ma`nclin.

B-66-MEF
Scrie răspuns

Înapoi la “Audio&Navi”