Turcia-Kusadasi

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Mihay
Supermoderator

Turcia-Kusadasi

Mesaj de Mihay »

urmeaza sa plec pe 8 august acolo...n`am mai fost niciodata...am impresia ca de prin club au fost destui de multi si doream si eu niste sfaturi:
-ce traseu sa aleg? cel care ocoleste Istanbul?
-ce mai pot vizita pe drum pana acolo ? in Turcia ca Bulgaria o cam stiu.
- cum sunt drumurile?
- cu ce e mai bine sa platesti la turci euro/dolari/lirele lor?
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: Turcia-Kusadasi

Mesaj de Dan pasare »

Eu am fost de cateva ori cu masina :D La intalnirea de la mare o sa-ti dau toate amanuntele :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Mesaj de justme »

mai bine spui pe forum, poate sunt si altii interesati de informatiile astea (inclusiv eu)
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Ar fi cam multe de spus dar o sa sintetizez.
Drumul ideal spre Kusadasi:
Giurgiu- Veliko Tarnovo-Stara Zagora- Edirne(intrarea in Turcia).De aici drumul nu se face prin Istambul ci pe E87 prin: Kesan-Canakkale(aici se traverseaza Bosforul cu feribotul), apoi Ezine-Edermit-Izmir. De aici pe autostrada pana la Selcuc, se coboara de pe autostrada si inca vreo 30km pana la Kusadasi.
Drumurile in Turcia sunt foarte bune, mult mai bune ca la noi, nu sunt probleme.
Cateva recomandari vreau sa va fac.
Avand in vedere ca drumul are cam 1100km va sfatuiesc sa-l faceti din doua bucati(doua zile) astfel.
Primul tronson Bucuresti-Canakkale, dureaza intre 9 si 12ore in functie de durata popasurilor si trafic.Daca plecati din Buc pe la 7-8 ajungeti lejer la Canakkale pe la 17-18, treceti cu feribotul si dormiti acolo.Rezervarea la hotel e de preferat s-a faceti din tara dar se poate gasi si acolo pt ca sunt multe hoteluri.Traversarea dureaza mai putin de o ora cu tot cu imbarcare -debarcare, si este o experienta f placuta, cu peisaje deosebite.
Seara e f placut in Canakkale, multe terase pe malul Bosforului unde va puteti relaxa pt drumul de a doua zi :D
Dimineata, eu am plecat din Canakkale pe la 9,30, dupa micul dejun si am ajuns in Kusadasi pe la 18.
Cam la 35-40 km dupa plecare trebuie sa va opriti neaparat sa vizitati Troia(Troy), unde exista si o replica in marime naturala a calului troian.De la soseaua principala exista multe indicatoare, nu o puteti rata.Eu am trecut si prin Izmir, un oras mare si interesant, dar nu e neaparat sa o faceti daca vreti sa ajungeti mai devreme de ora18.
In zona Kusadasi, in afara de puzderia de magazine si bazaruri, exista Efes-ul de vizitat, sunt doua aquaparcuri imense si dementiale, chiar si Pamukalle care e la vreo 200km dar merita(drumul e excelet, se ajunge usor),Sigur nu va veti plictisi :lol:
Cu banii la turci, euro e cotat ca dolarul, asa ca atunci cand platiti in valuta, dolarul e de preferat(pt noi nu e acelasi lucru :wink: ).Practic in valuta se poate platii peste tot.E bine insa sa aveti si lire turcesti, pe care le obtineti de la casele de schimb, care sunt f multe. Nu schimbati prea multi bani odata pt ca nu aveti nevoie.Max 50-100 euro sau dolari. Abia dupa ce ii veti cheltui sa mai schimbati altii pt ca trebuie avuta in vedere si devalorizarea lirelor turcesti care poate fi f brusca si neprevazuta :wink:
Daca imi mai aduc aminte de ceva voi reveni :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Si eu la sf lui august vreau sa vac o vizita prin Turcia.
5 zile in Marmaris si 5 zile in Kusadasi.
Asa ca mai baga-ti detalii pe aici daca mai stie cineva lucruri interesante.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@pasare saru`mana mult...scurt si la obiect :D

Noi am vrea sa facem drumul dintr-o bucata...cate 2 soferi pe masina si eventual daca ne ia somnul sa oprim intr-o parcare ceva...stiu ca nu e bine si nu e vorba de banii de pe o noapte de la Kanakalle(la agentie e parca ceva gen 20-25 eur/pers/noapte). Ce zici se poate asa cum vrem noi? suntem vreo 5 masini si vreo 18 pers...deci e mai greu sa le explici ca ar fi bine sa dormim acolo o noapte.
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Se poate si dintr-o bucata fara mari probleme, dar renuntati la orice popas inutil, doar pt revigorare si atat.
Eu zic ca e pacat sa treci pe langa niste chestii de vizitat si sa le ignori doar ca sa ajungi mai repede. Mai bine pleci cu o zi mai devreme si vezi tot, ca d'aia e vacanta,sa te relaxezi nu sa faci raliu. Iar cu dormitul in masina eu nu sunt de acord in concediu. Oricum ai cheltuit niste bani, ce mai conteaza30-40euro in plus, o faci pt comoditatea si siguranta ta.
in fine, daca vreti dintr-o bucata va sfatuiesc sa faceti asa:
Plecare din Bucuresti 10-11 ddimineata, traversati Bulgaria lejer, cu popasuri de dezmortire mai ales cand traversati Balkanii unde e frumos si mai racoare, si ajungeti la Edirne seara pe la 21. Mersul noaptea prin Turcia nu pune probleme. E posibil ca feribotul de la Canakkale sa faca traversarile noaptea la intervale mai mari(cam de o ora) dar avand in vedere ca e sezon plin s-ar putea sa mearga mai des. Eventual verificati pe net, trebuie sa fie ceva informatii.
Drumul de la Edirne la Kusadasi, cu traversare si popasurile scurte de odihna, eventual si unul mai lung pt o masa mai importanta,dureaza cam 12 ore. Asta inseamna ca veti ajunge la destinatie in jurul orei 9 dimineata, ora de la care, in principiu, puteti fi cazati.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

vom face un mic poll in cadrul grupului si hotaram atunci. Viza de la vama de la ei da? taxele le mai stii de drum, feryboat etc?
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Viza 10 euro la frontiera iar feribotul cred ca 25(masina + 3 persoane)dar nu mai sunt sigur, s-ar putea sa fac o confuzie cu un feri din Grecia :roll:
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

ok multumesc mult...daca iti mai aduci aminte si alte detalii te rog sa scrii...am ceva probleme si nu cred ca mai merg duminica la mare :cry:
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Mesaj de justme »

Eu ma gandisem la traseul pe langa Istambul (mai lung cu vreo 300 km) deoarece nu stiam ca feribotul de la Canakkale functioneaza si noaptea. Tot dintr-o bucata vreau sa fac si eu drumul, si ma gandeam ca il pot face cam in 20 de ore maxim, ceea ce nu e chiar asa de complicat. Stie cineva vreun site unde pot gasi informatii despre feriboatul de la Canakkale?
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@Pasare poti incerca tu o harta pe via michelin ca tot ce incerc ma duce prin istanbul...si gps nu are kusadasi...cred ca e prin asia si d`aia. sau mai tii minte traseul exact prin Turcia astfel incat s-o iau prin kanakalle asta? localitatile mai mari intre Edirne si Kanakalle?
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Am gasit eu asta :)

There are frequent ferries almost every hour on the hour 24 hours / 7 day. It takes around 25 minutes to cross the dardanelles strait and arrive CANAKKALE.

If the que is too long for the ferry to CANAKKALE, you can carry on the village KILITBAHIR, which is just 3 km away from ECEABAT. There are medium size ferries working between KILITBAHIR and CANAKKALE. They cross the strait in 15 minutes.

Ferry Summer Schedule
All the ferries carry both passanger and car.

Canakkale – Eceabat

Every Hour from 7.00 am to 24.00
After midnight 01.00, 03.00, 05.00

Eceabat – Canakkale

Ever Hour from 06.00 to 24.00
After midnight 02.00, 04.00, 06.00

http://www.anzachotel.com/canakkaleferry.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ultima oară modificat Mar Iul 22, 2008 5:01 pm de către Dan pasare, modificat de 2 ori în total.
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Mihay scrie:@Pasare poti incerca tu o harta pe via michelin ca tot ce incerc ma duce prin istanbul...si gps nu are kusadasi...cred ca e prin asia si d`aia. sau mai tii minte traseul exact prin Turcia astfel incat s-o iau prin kanakalle asta? localitatile mai mari intre Edirne si Kanakalle?
Cum draq n-are GPS-ul Kusadasi? :roll:
Intre Edirne si Canakkale incearca Kesan.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Mio nu are Kusadasi...sau nu s`o scrie asa in limba lor...
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”