admisie vs obd
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
admisie vs obd
ma gandeam...ce e mai bine.....la 1.6 16 v...admisie sau obd?
stiu persoane care nu sunt f incantate de remapare la acest motor!
asadar...ce e mai bine...admisie sau remapare.
chiar as fi curios la un 400 m intre un c4 cu admisie vs c4 remapat!
voi ce spuneti?
stiu persoane care nu sunt f incantate de remapare la acest motor!
asadar...ce e mai bine...admisie sau remapare.
chiar as fi curios la un 400 m intre un c4 cu admisie vs c4 remapat!
voi ce spuneti?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Re: admisie vs obd
Ce au amandoua ?
Adica si si
Adica si si
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Mihay
- Supermoderator
aiurica dupa seara asta ai prins curaj?
oricum ai avut vant din spate si ai fost pe asfalt mai bun

- Aiurica
@ deese...cum adik ce au amandoua...ma refer la ce e mai bun...admisie sau obd...amandoua impreuna stiu ca e ideal.
@ mihay...no coment!
@ mihay...no coment!
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
hai baieti ca m-ati prins cu 10 minute libere in dimineata asta:
Prin urmare daca vrei sa simti ceva, acolo putin e o noua mapare OBD, insa evident ca mai mult aer o sa dea o performanta mai buna motorului. Pe masina ta de 1.6 admisia, fara altceva o sa iti dea fix 1 cal si ala obosit, dar o sa te aproprii de performanta maxima a motorului, fara insa sa o atingi.
La o intrecere de pe loc 400 m doua masini complet se pot comporta diferit, sarind peste driver care este important, conteaza totusi si cat de cald e motorul si cat de turat a fost inainte de 'proba' cum conteaza cat de incalzite au fost cauciucurile. Dar daca ai gume diferite deja o sa fie o diferenta intre o masina si alta, sa nu mai spunem ca doua masini identice nu au aceeasi greutate, dupa care incep sa apara diferentierile de ordin tehnic, de la cifra octanica a benzinei, pana la elemente de tunning soft sau mecanic
Prin urmare: vrei rezultate imediate? pui calculatorul pe mufa obd insa este bine sa umbli apoi si la admisie si la evacuare. Vezi tu, este foarte important pentru motor si sa traga mai mult aer, insa degeaba bagi mai mult aer daca nu il si dai afara. Oricum ai catalizatorul care estompeaza destul de mult. Gandeste-te ca motorul tau are puterea scrisa doar ca motor in sine, insa cand ii pui filtrul ala jegos de fabica, catalizatorul si tobele deja ai pierdut ceva cai.
Prin urmare, la o masina din fabrica, prin schimbarea admisiei si a evacuarii poti sa iti aduci ride-ul la performante cat mai aproriate de ce scrie in carte.
Sa nu crezi ca iti aduci masina de la 110 HP la 170 HP cu o noua mapare si o admisie. Oricum motorul tau asa cum este el acum sub capota nu face fata, o sa apara uzura repede, mai ales dupa ce ii dai talpi si o sa dai apoi talpi la bicicleta
Cele 10 minute au expirat, dar cum plec cateva zile pe alte meleaguri o sa imi fac ceva timp mai mult sa intru pe forum
Prin urmare daca vrei sa simti ceva, acolo putin e o noua mapare OBD, insa evident ca mai mult aer o sa dea o performanta mai buna motorului. Pe masina ta de 1.6 admisia, fara altceva o sa iti dea fix 1 cal si ala obosit, dar o sa te aproprii de performanta maxima a motorului, fara insa sa o atingi.
La o intrecere de pe loc 400 m doua masini complet se pot comporta diferit, sarind peste driver care este important, conteaza totusi si cat de cald e motorul si cat de turat a fost inainte de 'proba' cum conteaza cat de incalzite au fost cauciucurile. Dar daca ai gume diferite deja o sa fie o diferenta intre o masina si alta, sa nu mai spunem ca doua masini identice nu au aceeasi greutate, dupa care incep sa apara diferentierile de ordin tehnic, de la cifra octanica a benzinei, pana la elemente de tunning soft sau mecanic
Prin urmare: vrei rezultate imediate? pui calculatorul pe mufa obd insa este bine sa umbli apoi si la admisie si la evacuare. Vezi tu, este foarte important pentru motor si sa traga mai mult aer, insa degeaba bagi mai mult aer daca nu il si dai afara. Oricum ai catalizatorul care estompeaza destul de mult. Gandeste-te ca motorul tau are puterea scrisa doar ca motor in sine, insa cand ii pui filtrul ala jegos de fabica, catalizatorul si tobele deja ai pierdut ceva cai.
Prin urmare, la o masina din fabrica, prin schimbarea admisiei si a evacuarii poti sa iti aduci ride-ul la performante cat mai aproriate de ce scrie in carte.
Sa nu crezi ca iti aduci masina de la 110 HP la 170 HP cu o noua mapare si o admisie. Oricum motorul tau asa cum este el acum sub capota nu face fata, o sa apara uzura repede, mai ales dupa ce ii dai talpi si o sa dai apoi talpi la bicicleta
Cele 10 minute au expirat, dar cum plec cateva zile pe alte meleaguri o sa imi fac ceva timp mai mult sa intru pe forum
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
aiurica scrie:stiu persoane care nu sunt f incantate de remapare la acest motor!
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Aiurica
la cine te referi?

ar fi interesant de vazut un 400 m ........
ar fi interesant de vazut un 400 m ........
- johndoe21ro
Silvius ... stiu ca sunt off-topic si imi cer scuze la toata lumea pt asta. As vrea sa-mi schimb si eu gumele si ma gandeam si la un Toyo Proxes. Stiu ca pe de-o parte sunt laudate ... dar am inteles ca au flancurile un strop cam moi si avand in vedere ca C4-ul e destul de varza la feed-back-ul directiei ca de fapt mai toate frantuzoaicele l-ar face si mai indirect la directie. Ma gandeam intre un Falken FK 452 (despre care am auzit si am citit numai de bine, made in Japan, si ieftin ca braga), Dunlop SP Sport Maxx si Toyo. La preturi sunt printre cele mai bunicele ... Nu vreau Eagle F1 pt ca nu prea se mai gasesc decat made in China si sunt si scumpe iar Conti SC3 si Michelin PS2 sunt destul de mari avand in vedere bugetul. Si pe fata ai cumva tot 225/45/R17? Eu nu simt vreo diferenta mai mare decat cca 6% privind intarirea servodirectiei. As aprecia niste sfaturi/feedback in privinta gumelor Toyo Proxes T1R.
Citroen C4 Coupe VTR 1.6 16V, negru obsidien, DJ 83 ARN
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
In mod normal, modificarile ar trebuii facute in ordinea asta: admisie, evacuare si remapare.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- Aiurica
ordinea o stiu, ideea e admisie vs chip...ce iese castigator!
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Ca si rezultate: remaparea
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
- Aiurica
vbm strict de c4 1.6 16 v!
- silvius
offtopic rau de tot: toyo proxes t1r, asta am si nici nu le-as schimba, de directie sunt super multumit, insa eu nu am esp, prin urmare chiar am nevoie de gume care sa tina si stop offtopic. Daca mai vreti discutii despre gume le facem in alta parte.
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Daca ne luam dupa castigul de putere, remaparea e clar ca iti da ceva in plus fata de admisie, adica 2-3 CP fata de probabil 1 CP doar admisia.
Totul depinde de cati bani esti dispus sa cheltuiesti: remaparea- 200E, admisia-cam 150E, toba finala- 200E, si in mod normal ar trebui si restul evacuarii,care habar n-am cat ar putea costa( nici nu ma intereseaza pt ca nu o voi face)
Eu am facut remaparea si finala si cat de curand,voi face admisia.
Ca sa dai 5-600E pentru 3-4 CP in plus nu prea merita decat daca esti pregatit pt investitii nerentabile,iti place sa-ti faci de lucru, iti iubesti prea mult masina si vrei s-o rasfeti(cum fac eu
), etc.
Daca n-ai suficienti bani, eu recomand, doar admisia. Castigul de putere practic nu exista, dar ''impresia artistica'' e garantata. Mororul in sarcina se va auzii demential, suna de parca cai 200 CP sub capota
( si poate chiar sunt, dar multi dintre ei dorm
)
Concluzia, daca ar fi sa aleg intre remapare si admisie, as alege admisia
Totul depinde de cati bani esti dispus sa cheltuiesti: remaparea- 200E, admisia-cam 150E, toba finala- 200E, si in mod normal ar trebui si restul evacuarii,care habar n-am cat ar putea costa( nici nu ma intereseaza pt ca nu o voi face)
Eu am facut remaparea si finala si cat de curand,voi face admisia.
Ca sa dai 5-600E pentru 3-4 CP in plus nu prea merita decat daca esti pregatit pt investitii nerentabile,iti place sa-ti faci de lucru, iti iubesti prea mult masina si vrei s-o rasfeti(cum fac eu
Daca n-ai suficienti bani, eu recomand, doar admisia. Castigul de putere practic nu exista, dar ''impresia artistica'' e garantata. Mororul in sarcina se va auzii demential, suna de parca cai 200 CP sub capota
( si poate chiar sunt, dar multi dintre ei dorm
Concluzia, daca ar fi sa aleg intre remapare si admisie, as alege admisia
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- silvius
remaparea iti da vreo 10 cai in plus, poate si mai mult.
Acum depinde ce vrei, insa daca o fortezi sa muste rau din asfalt o sa ai tot felul de probleme (ma refer la cifre mult peste cei 10 cai)
O admisie cap coada si o remapare iti pot da vreo 20 de cai fara sa "(£($ motorul
Acum depinde ce vrei, insa daca o fortezi sa muste rau din asfalt o sa ai tot felul de probleme (ma refer la cifre mult peste cei 10 cai)
O admisie cap coada si o remapare iti pot da vreo 20 de cai fara sa "(£($ motorul