Vinzare/CUmparare masina

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Vinzare/CUmparare masina

Mesaj de mituc »

Stie cineva cam ce acte pentru vinzarea masinii as putea pregati eu, in calitate de vinzator, inainte de a avea inca un cumparator? Din lista de aici: http://r24.ro/index.php/2008/04/25/acte ... masini-sh/" onclick="window.open(this.href);return false; vad ca majoritatea trebuiesc facute de cumparator, dar totusi ce as putea face eu inainte?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: Vinzare/CUmparare masina

Mesaj de Dan pasare »

Daca e vorba de ''rablamentul'' tau, nu ai ce sa faci inainte. Eu am vandut de curand Meriva sotiei si am facut urmatoarele lucruri,dar numai dupa ce am avut cumparator:
-contractul de vanzare-cumparare (sau factura daca e pe firma)
- vizarea fisei de inmarticulare la admin. financiara(radierea), dupa completarea ei cu toate datele.
Atat,restul e treaba cumparatorului.
Totul se poate rezolva in aceeasi zi, practic in cateva ore, in functie de aglomeratie, distante, etc :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Plus o vizita la politie, pentru radiere. Din cate stiu, inca se mai radiaza masina la vz/cump. Era un zvon, cum ca o sa nu mai fie nevoie de radiere .. Ai dat masina si cu asta basta. In cazul asta, nu stiu cum se va face cu numerele, poate vrei sa le pastrezi. Eventual Mihay sa stie mai multe ;)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Nu mai trebuie sa mergi la politie, radierea se face automat cand noul proprietar se prezinta pt inmatriculare.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@Bogdan98 sincer nu prea le am cu astea eu avand alta specializare. cert e ca atunci cand am inmatriculat-o pe a mea cel mai mult timp am pierdut la RAR(ptr aplicarea foliei pe CIV) Primarie si la CEC sau BCR ptr plata tuturor taxelor. La ghiseul de inmatriculari am stat exact 3 min avand doar 2 persoane in fata. ce`i drept inmatricularea e facuta la Bz si numerele le`am luat dupa 2 ore impreuna cu talonul.Succes Mituc asa cum zice si Pasare tu nu ai decat 1 singur lucru de facut respectiv la Adm.Financiara
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Mihay, nu la specializare ma refeream. Ci la faptul ca poti sa afli aceste amanunte mult mai repede.

La ultima masina vanduta, eu ca vanzator, atat am avut de facut: contractul de vz - cumparare + fisa de inmatriculare (la orice ghiseu de copiat acte, acte auto, etc)... fisa stampilata la adm financiara, si o simpla vizita la udriste (pe vremea aia) pentru o semnatura in talon, la radiere.
Celelalte acte si drumuri, taxe etc revin cumparatorului
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Semnatuta in talon (impreuna cu data vanzarii si numele cumparatorului) o faci in momentul instrainarii masini, nu trebuie sa mergi la politie pt asta.
Deci @Mituc, nu ai de facut decat ce ti-am spus in primul post :)
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”