Vibratie ciudata in pedala de acceleratie

SR71Blackbird

Vibratie ciudata in pedala de acceleratie

Mesaj de SR71Blackbird »

In ultima vreme am observat ca exclusiv la plecarea de pe loc, daca o turez ceva mai mult de 2000 (de ex. cand vreau sa plec mai tare intr-o intersectie), in momentul in care incepe se cupleze ambreiajul simt o vibratie destul de aiurea in pedala de acceleratie, care tine nu mai mult de o sec, si mai nou e insotita de un zgomot infundat ca un carait care se aude foarte putin.... e asemanator zgomotului pe care il face un telefon care vibreaza....Masina are 4000 de km, ar trebui sa ma ingrijorez? Are cineva idee ce ar putea fi?
C4 1.6i 110CP Berlina gris fer IS 15 BRN + sticker
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ceva ce zici tu seamana la descriere cu o problema de ambreiaj. citeste ce s-a mai zis pe aici de situatia respectiva (un topic initiat de mituc) si vezi daca persista, si apeleazxa cu incredere la service la citroen...fara sa platesti nimic manopera "of course"
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

SR71Blackbird am si eu ceva asemanator dar mai mult ca sigur nu e de la ambreiaj. am fost cu ea la Mugurel la Valcea si au mai mers si altii si au zis ca sigur nu e amreiajul. ei ziceau ca s`ar putea sa vibreze ceva plastice dar nu`mi dau seama exact ce. daca aflu ceva iti zic.
murphy

Mesaj de murphy »

nu e nici o legatura intre vibratia din pedala ambreiajului si vibratia din pedala de acceleratie. eu le-am simtit pe amandoua.
vibratia in pedala de acceleratie o simt cand accelerez puternic in treapta 1 uneori si 2 cu ambreiajul cuplat complet (piciorul ridicat de pe pedala de ambreiaj). se manifesta foarte rar, mult mai rar decat vibratia din pedala de ambreiaj, de aceea nu i-am dat importanta.
acceleratia e de fapt un traductor care transmite calculatorului niste informatii asa ca nu-mi dau seama de unde ar proveni vibratia respectiva.
zambeste, maine va fi mai rau. :D
c4 1,6i rosu lucifer
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

Faza mai aiurea e ca cel mai apropiat service Citroen e la Suceava, adica la 140 de km, si stau cam prost cu timpul....
Intr-adevar vibratia respectiva se simte exclusiv in pedala de acceleratie si doar la plecarea de pe loc,daca o turez peste 2000, si apare exact in momentul in care incep sa cuplez ambreiajul si dispare in momentul in care e deja cuplat.
Cred ca o sa mai astept putin poate o sa dea drumul la service-ul citroen de la Iasi, ca ar cam fi vremea de acum....
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

ai esp pe masina?
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

SR71Blackbird, se simte doar in pedala de acceleratie sau in toata masina?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

esp nu am; mituc, se simte numai in pedala de acceleratie si mai nou se si aude cum spuneam mai sus , ca un telefon care vibreaza pe o masa...ceva de genu...iar toate astea numai cand plec mai tare de pe loc
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

in acceleratie e gre sa simti ceva pt ca e drive by wire, adica nu e legata fizic de motor...
ceea ce simti tu ori se propaga din ambreiaj in tot pedalierul ori din frana...
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Da, si zgomotul pare sa aduca a acel tremur de ambreaj... Aseara am rupt putin masina prin oras si am mai suprimat zgomotul, insa daca fac 2-3 plecari mai line si nu turez peste 2000rpm la plecarea de pe loc revine. Si nu pot sa plec tot timpul asa...

Blackbird: daca te duci acum in service or sa se uite la tine ca la mine :roll: , asa ca mai asteapta vreo 500-1000 de km si vezi cum evolueaza acel tremur, vezi in ce situatii apare, daca se manifesta doar cind e masina calda sau tot timpul, etc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

Adevarul e ca la ambreiaj m-am gandit tot timpul si eu.....dar totutsi nu simt nimic in pedala de ambreiaj...
In fine, o sa fac cum a spus mituc, o sa mai astept sa vad cum evolueaza, fiindca in afara de asta, nimic de reprosat.....
Mutam' pentru sugestii si pareri
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

SR71Blackbird deci daca nu vibreaza masina cu totul si doar pedalierul sau in zona aia si se aude ca un telefon vibrand pe o masa asa am si eu si cred ca intra ceva plastice in rezonanta. dar care si cum se rezolva nu stiu
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

S-ar putea sa fie ceea ce spui tu mihaysmen, si sincer sa fiu m-as bucura sa fie doar asta....ca nu prea am nici chef si nici timp sa umblu cu ea prin service, mai ales ca are doar 4000 de km...
Kappa

Mesaj de Kappa »

Aceeasi problema o am si eu. Am 8k cu ea acum si se manifesta de pe la 2k. Am fost in Service in Cluj cu ea, mi-au umblat la suportii tobei, si......surpriza.......dupa 2 km de la iesirea din service......se simtea din nou. Ata ete.
C4 Coupe VTR 1.6 16V 110 CP
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

Si nu ti-au dat mai multe detalii? De la ce e, mai exact....doar ti-au umblat si atat? Nu i-ai luat la intrebari?
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”