Nu au declansat airbag-urile!
- Maverick
Nu au declansat airbag-urile!
Va povestesc asta pentru ca mi s-a parut cel putin ingrijorator ceea ce am vazut alaltaieri la service cand am facut revizia!
Era un C4 coupe negru cu botul varza facut in incinta service-ului. Cand m-am apropiat am observat ca airbag-urile nu declansasera desi masina era sifonata rau de tot. Un mecanic mi-a spus ca e normal ca nu au declansat ca masina avea 21 km/h in momentul impactului!!! Cel care a intrat in el avea viteza...
Mie nu mi se pare normal frate! Airbag-urile trebuie sa declaseze la impact! Si atat...
Era un C4 coupe negru cu botul varza facut in incinta service-ului. Cand m-am apropiat am observat ca airbag-urile nu declansasera desi masina era sifonata rau de tot. Un mecanic mi-a spus ca e normal ca nu au declansat ca masina avea 21 km/h in momentul impactului!!! Cel care a intrat in el avea viteza...
Mie nu mi se pare normal frate! Airbag-urile trebuie sa declaseze la impact! Si atat...
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
airbagurile sar si in functie de decelerarea masinii, daca decelerarea nu a fost indeajuns de mare nu au sarit. Si botul la C4 se face varza super repede, nu trebuie impact prea mare.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Cumva la Baneasa?
Am fost si eu acolo si am vazut-o,sta de vreo 2-3 saptamani.
Dar daca te uiti era lovita fix in mijloc,probabil a pupat vreun stalp.
Si scrie in manual de fazele cand NU se deschid airbagurile si asta e unu din ele (nu mai stiu daca in manualul de C4 sau de Kia Cee`d am citit faza, dar e la fel la toti)
Am fost si eu acolo si am vazut-o,sta de vreo 2-3 saptamani.
Dar daca te uiti era lovita fix in mijloc,probabil a pupat vreun stalp.
Si scrie in manual de fazele cand NU se deschid airbagurile si asta e unu din ele (nu mai stiu daca in manualul de C4 sau de Kia Cee`d am citit faza, dar e la fel la toti)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
dimabogdan
Uite, a fost acum ceva timp pe Discovery
un experiment.Au pocnit frontal, un Renault Espace de generatie 1996 sau 1998 ( scuze ca nu mai stiu exact) si unul de generatie 2005.Lovitura a fost in dreptul soferului, iar masinile conduse pe telecomanda.Le-au izbit cu vroe 30 km/h fiecare( asta la impact merge la 60km/h, parca?) si acum distrugerile : la modelul vechi se deschisesera toate airbag-urile, masina distrusa in asa fel incat roata fata a intrat peste manechinul de la volan si i-a impins piciorul in trunchi ( spuneau aia ca asta era moarte sigura), usa nu s-a deschis si a trebuit taiata , plus ca, din cauza constructiei si a miscarii imprimate de lovitura, airbag-ul nu si-a facut treaba, manechinul dand si cu dovleacul in volan.Total bust.
La modelul nou, partea frontala distrusa, roata putin stramba, usa s-a deschis fara probleme si NICI un airbag deschis.Valorile inregistrate la nivelul manechinului din aceasta masina au fost de cel putin 20 de ori mai mici ca la celalalt.In momentul in care au cercetat de ce airbag-urile asteia nu s-au deschis, au constatat ca aceasta a fost decizia computerului de bord, care din prisma informatiilor primite de la senzori a decis ca nu este necesara declansarea airbag-urile.
Aceeasi situatie aici.Vedeti pe colegul nostru care s-a rasturnat cu masina sa vedeti acolo cate airbag-uri deschise!
La modelul nou, partea frontala distrusa, roata putin stramba, usa s-a deschis fara probleme si NICI un airbag deschis.Valorile inregistrate la nivelul manechinului din aceasta masina au fost de cel putin 20 de ori mai mici ca la celalalt.In momentul in care au cercetat de ce airbag-urile asteia nu s-au deschis, au constatat ca aceasta a fost decizia computerului de bord, care din prisma informatiilor primite de la senzori a decis ca nu este necesara declansarea airbag-urile.
Aceeasi situatie aici.Vedeti pe colegul nostru care s-a rasturnat cu masina sa vedeti acolo cate airbag-uri deschise!
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
ti se pare normal ca aici nu s-au desprins airbagurile ??? e accidentul fostei mele prietene daca vrei sa citesti mai mult all the story intra aici ->
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... php?t=2433

http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... php?t=2433

-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
-
m0rpheus
- Numar Inmatriculare: B 69 GCB
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
Hai mai mugurele ce naiba ....... chiar asa .... am si eu niste minime cunostinte .....
nu era in parcare , si cand ai un pic de timp arunca un ochi pe linkul dat de mine , chiar sunt curios ce parere ai ....
Justificare celor de la pejo a fost ca o anumita bara trebuie sa se deformeze , mi s-a parut o explicatie lipsita in totalitate de profesionalism .
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... stcount=34
DOAR - postul in care apare poza si explicatie dealerului cam aberanta
Justificare celor de la pejo a fost ca o anumita bara trebuie sa se deformeze , mi s-a parut o explicatie lipsita in totalitate de profesionalism .
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... stcount=34
DOAR - postul in care apare poza si explicatie dealerului cam aberanta
-
dimabogdan
Pai inseamna ca n-ati citit ce am scris ca au notat oamenii aia.Computerul de bord analizeaza in functie de informatiile primite de la senzori energia cinetica degajata in urma impactului.Daca considera ca impactul este indeajuns de puternic( e.g. deformeaza bara ) atunci considera ca exista un pericol real si comanda declansarea airbag-urilor.Daca impactul este usor, iar energia cinetica masurata nu depaseste anumite valori, atunci ea nu va putea deforma anumite structuri de siguranta si prin urmare nu pune in pericol viata pasagerilor.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
-
nero
- Robotizat
Daca vreti sa stiti cat de important e sa NU se deschida airbag-urile decat cand e neaparat nevoie, studiati cazul baschetbalistului Toni Alexe. Pe scurt, aproape de Sinaia a intrat prea tare intr-o curba, a lovit bordura, moment in care i s-au deschis airbagurile. Din bordura a ricosat pe contrasens pe unde mai circula si un camion. Concluzia probabil ati auzit-o la stiri.
Mai am un exemplu cu un prieten care a avut un accident relativ usor cu Loganul, i-au bubuit airbagurile si acum e in spital din cauza arsurilor.
Mai am un exemplu cu un prieten care a avut un accident relativ usor cu Loganul, i-au bubuit airbagurile si acum e in spital din cauza arsurilor.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
-
byte
- Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ
Chestia cu arsurile este din cauza pozitiei gresite a mainilor pe volan in momentul deschiderii airbagului (la C4 nu se va intampla niciodata asta
).
Si eu zic ca nu a fost o eroare ca nu s-au deschis airbag-urile in acel caz. Dupa cum se vede din poza ori viteza a fost destul de mica ori masina a ricosat ... rotile nu sunt atinse. Ia aruncati o privire aici sa vedeti cam ce inseamna un impact la care sa se deschida airbag-urile.
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_307_2001/107.aspx
Eu zic sa stati linistiti ca daca o sa fie vreodata o problema la deschiderea airbagurilor nu o sa se manifeste in situatii atat de simple. Standardele de siguranta pe care trebuie sa le indeplinieasca electronica care se ocupa de airbaguri sunt foarte ridicate si nu cred ca scapa neobservata o astfel de eroare.
Si eu zic ca nu a fost o eroare ca nu s-au deschis airbag-urile in acel caz. Dupa cum se vede din poza ori viteza a fost destul de mica ori masina a ricosat ... rotile nu sunt atinse. Ia aruncati o privire aici sa vedeti cam ce inseamna un impact la care sa se deschida airbag-urile.
http://www.euroncap.com/tests/peugeot_307_2001/107.aspx
Eu zic sa stati linistiti ca daca o sa fie vreodata o problema la deschiderea airbagurilor nu o sa se manifeste in situatii atat de simple. Standardele de siguranta pe care trebuie sa le indeplinieasca electronica care se ocupa de airbaguri sunt foarte ridicate si nu cred ca scapa neobservata o astfel de eroare.
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
bine, asa ai exemplul http://www.euroncap.com/tests/citroen_c4_2004/203.aspx
Insa citisem undeva pe un forum de o masina care a fost impinsa de un destept spre refugiul de la tramvai, i-au sarit airbagurile si nemaivazand nimic a intrat in tramvaiul care venea din sens invers.
Computerul stie mai bine cand sa deschida la al nostru c4 airbagul. DMX parca a facut tumbe cu masina si ne poate spune cum e cu airbagurile
Insa citisem undeva pe un forum de o masina care a fost impinsa de un destept spre refugiul de la tramvai, i-au sarit airbagurile si nemaivazand nimic a intrat in tramvaiul care venea din sens invers.
Computerul stie mai bine cand sa deschida la al nostru c4 airbagul. DMX parca a facut tumbe cu masina si ne poate spune cum e cu airbagurile
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
Pai dak am scris k era in parcare cu contactul luat, inseamna k nu ar fi fost normal! Am glumit, ce naiba!
Dar logic, daca nu a patit nimik omu, poate chiar nu avea rost declansarea airbagurilor, ceea ce deja schimba datele problemei. Adica de ce sa aprindem aragazul dak vrem un sandwich? Ma intelegeti... Si dak omu e in spital, atunci chiar k nu e bine!
Dar logic, daca nu a patit nimik omu, poate chiar nu avea rost declansarea airbagurilor, ceea ce deja schimba datele problemei. Adica de ce sa aprindem aragazul dak vrem un sandwich? Ma intelegeti... Si dak omu e in spital, atunci chiar k nu e bine!
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Un c4 destul de avariat.La pejou din imaginea de mai sus nu pare sa fi afectat prea mult.Geam intact, motor intact, in afara de radiator si bara aia de torsiune...fara pete de sange pe parbriz...(glumeam
) Eu nu as prefera sa se deschida airbagul in asa situatie...nu vreau sa imi umfle fata doar ca sa ma simt bine ca s-a deschis.Un prieten de-al meu a intrat cu o felicia de aia veche in stalp, botul varza si s-a ales cu un cucui iar pasagerul la deget.Nu avea centura ca sa nu mai zic no airbag.

- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM