Ca performante, reprize si tinuta de drum sunt foarte asemanatoare si e firesc sa fie asa: aceeasi cilindree (vorbesc de 1.6 benzina), aceeasi putere (eu cica am 115 cai avand motorul Euro3, actualul Megane 2.2 Euro4 are insa tot 110), aceeasi greutate, aceeasi viteza maxima constructiva (194 parca), cutii in 5 trepte la ambele, pana si anvelopele au dimensiuni identice (205/55/R16).
Ce-mi place mai mult la Megane:
- sunetul motorului; poate si reactia lui la comenzi, insa deocamdata n-as vrea sa compar un motor bine 'lasat', trecut de 20K km, cu altul aflat inca in rodaj; mai ales ca la C4 n-am depasit inca cele 4000 rpm recomandate in rodaj
- cutia de viteze mai precisa
- farurile si stergatoarele automate - la inceput mi s-au parut mofturi, acum chiar le simt lipsa pe C4
- spatiul mare la picioare pentru locurile din spate si portbagajul mare (asta e cam fortata, recunosc, nu compari mere cu pere, recte un sedan cu un coupe)
Ce-mi place mai mult la C4:
- interiorul mai modern, mai prietenos
- scaunele din fata (inclusiv faptul ca cel al soferului poate fi reglat mai jos decat la Megane)
- MP3 (lipsa la mine, nu exista in oferta in 2005)
- poate pare un fleac, dar mi se pare foarte utila comanda aia la stergatoare pentru o singura cursa (apasare in jos), la Megane nu exista
- pilotul automat (tot asa ca MP3-ul, inexistent in 2005, disponibil acum

)
Daca mai pun mana pe C4

va mai zic.
Ambele mi se par foarte reusite dpdv estetic, sunt doua masini frumoase.