Turcia-Kusadasi

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Mihay
Supermoderator

Re: Turcia-Kusadasi

Mesaj de Mihay »

vezi prin bulgaria ca iti rupi gatul cu gps cu tot...drumul prin Nova Zagora e inchis noi am incercat sa`i dam lu ala ceva dar n`a vrut.In turcia la vama o sa`ti blestemi zilele...vreo 6 bariere si controale...apoi ai grija cand intri pe autostrazi sa`ti iei tichetele de la automatele alea.Au vreo 5-6 benzi cu bariere de intrare pe autostrazi dar numai de la 2 poti sa iei acele tichete.REstul de bariere sunt ptr abonamente si "la liber" probabil ptr masinilie statului.Daca nu iei nu poti iesi. Ia-ti euro marunt ptr spaga la radare.In Bulgaria poti folosi detectorul noi am scapat.In Turcia detectorul este infractiune+ 2 000 euro amenda. DEsi am mers cu 160 constant si prin localitati( dupa ce iesi dintr`o portiune muntoasa ajungi pe drum de 2 benzi pe sens pe langa mare ai unde sa`i dai acolo) ne`a oprit cu cica 110 km/h( sigur era vrajeala) si am dat 25 sau 30 eur de masina dupa ce ne`am targuit cu aia.Poti sa iei amenda si sa n`o platesti unii asa au procedat , au iesit din Turcia si acum asteapta :mrgreen: Drum bun. SA te duci la Ada-Land si nu Aqua -Fantasy in Kusadasi, la "The Jade" e o discoteca 15 eur intrarea, la scufundari, Efes ( daca iti plac ruinele) si la Pamukalle ( e la vreo 250 km) . pun eu niste poze in seara asta
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Piua... In Bulgaria detectorul este ILEGAL. Risti: confiscarea lui, amenda de aprox 200 Leva (cam 100 EUR) si niste ore bune pierdute la politie. Pentru ca nu se multumesc sa-ti dea amenda si sa iti confiste detectorul, te mai cara si la sectie.
Silviu poate sa confirme cum e cu detectorul la bulgari. Eu unu merg destul de des la ei, si am prieteni bulgari, care la randul lor au prieteni politisti. Si sunt la curent cu trebusoara asta. S-a propus si la ei, dar n-a trecut ca la noi... in concluzie, e ilegal in continuare.
Asta, daca nu s-a modificat nimic in legislatia lor de la Paste incoace. Si as fi aflat si-asa.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Bogdan98 scrie:Piua... In Bulgaria detectorul este ILEGAL. Risti: confiscarea lui, amenda de aprox 200 Leva (cam 100 EUR) si niste ore bune pierdute la politie. Pentru ca nu se multumesc sa-ti dea amenda si sa iti confiste detectorul, te mai cara si la sectie.
Silviu poate sa confirme cum e cu detectorul la bulgari. Eu unu merg destul de des la ei, si am prieteni bulgari, care la randul lor au prieteni politisti. Si sunt la curent cu trebusoara asta. S-a propus si la ei, dar n-a trecut ca la noi... in concluzie, e ilegal in continuare.
Asta, daca nu s-a modificat nimic in legislatia lor de la Paste incoace. Si as fi aflat si-asa.

anu trecut la intoarcere din Grecia m`au oprit de 6 ori cred ca detectorul nu era bun defapt el piuia pe X dar nu`l bagam in seama. nu mi`au zis nimic de detector...dar daca tu zici...
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Oricum bulgarii folosesc (in peste 90% din cazuri) pistoale laser. Deci cu sau fara detector, tot ti-o iei. Mai sunt unii care au un fel de "tun" pus pe capota masinii, o chestie paralelipipedica neagra, pe trepied, si ala e in banda K, dar e destul de rar.
In principiu e bine sa nu mergi cu detectorul la vedere, daca te risti. Incearca sa-l pui la tetiera din spate (crede-ma ca bate perfect). Si daca se poate, sa nu fie alimentat de la priza (eventual o priza in portbagaj), dar e bine sa poti sa-i intrerupi alimentarea in caz ca te opreste vreunu, ca sa nu guite detectoru cat stai de vorba cu el.
Mihay, probabil ca la tine au facut o exceptie :) ... dar stiu cel putin 2 persoane care si-au luat-o. Iar amicii mei din Bulgaria, nu au de ce sa imi vanda gogosi.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

mersi de sfaturi... si eu stiam ca nici in BG nu ai voie cu detector...oricum plec pe 01.09 de la noi si nu ma grabesc...merg ca bunicii ca sunt cazat incepand cu data de 03.09...deci am 2 zile de plimbat pana acolo
La barierele alea se plateste in EU sau $ ? si cat anume ca sa stiu sa am maruntis :D
In legatura cu gropile...nu exista drum fara ? pe la bulgari , ca la turci am inteles ca e ok drumul...calitativ
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Mesaj de justme »

alex82 scrie: La barierele alea se plateste in EU sau $ ? si cat anume ca sa stiu sa am maruntis :D
Indicat ar fi sa ai lire turcesti, pentru ca altfel te ard la paritate. Imediat ce ai intrat in Turcia cauta o casa de schimb valutar (parca e una la Edirne, in vama), sau ia-ti din Bucuresti.
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cel mai bun curs valutar e la 2 km de vama de la Edirne ...o sa ai impresia ca ai ajuns in vama dar nu`i asa sunt niste magazine pe acolo si exchangeuri.Sfatul meu este sa platesti peste tot cu cardul astfel nu vei mai face 2 schimburi valutare. 1 Lira Turceasca (YTL) este 2.02 Ron parca , 1eur= 1.78 YTL ( asta inainte de Edirne) peste tot in Turcia inclusiv pe la banci curs mai bun de 1.70 nu prea gasesti decat rar...sau scoti lire turcesti direct de pe card de la orice bancomat din Turcia. Eu asa am facut si e cel mai bine..decat sa te umplii de euro de aici si sa schimbi pe acolo(pierzi ceva bani). Autostrazile nu costa mai mult de 2-3 lire si le platesti la iesire( dupa ce ai luat la intrare OBLIGATORIU tichetul). In vama vei plati si viza 10 euro care o iei de la un ghiseu aflat in lateral undeva(e posibil mascat de autocare) .

Drumurile in Turcia m`au omorat in afara de autostrazi care sunt pe 3 benzi( nu te bucura ca nu mergi mai mult de 100 de km pe autostrada :mrgreen: ) in general sunt cu 2 benzi pe sens ( mai putin in munti) dar au criblura d`aia pe deasupra care e foarte zgomotoasa.Toata tara asa e!!!

Daca mai ai intrebari...
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Bogdan98 scrie:Oricum bulgarii folosesc (in peste 90% din cazuri) pistoale laser. Deci cu sau fara detector, tot ti-o iei. Mai sunt unii care au un fel de "tun" pus pe capota masinii, o chestie paralelipipedica neagra, pe trepied, si ala e in banda K, dar e destul de rar.

D c sa te ia cu pistolul laser???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

@Mihay...pana in kusadasi ar fii ceva de vizitat?
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da dupa ce treci cu feribotul de la Eceabat- Canakalle la vreo 35-40 de km ai sa vezi indicatoare in dreapta cu Troia...da este exact locul din istorie de care stii atatea.eu nu am ajuns :cry: in port la Canakalle vei vedea un cal mare care iti sugereaza ca te apropii. Daca zici ca pleci cu 2 zile mai devreme ( mi se pare prea mult) poti merge sa dormi la Istanbul...120 km prin oras e imens ...multe locuri de vizitat si pe acolo. Noi am, facut drumul dintr-o bucata 23 ore de mers :mrgreen: dar am fost 7 masinii toate cu walkie talkie si a trecut foarte repede timpul; dar cand am ajuns eram terminati asa ca te sfatuiesc sa dormi o noapte ori la Canakalle ori la Istanbul . Daca dormi la Istanbul vei avea cu 200 km mai mult de mers dar vei merge sensibil mai multi km pe autostrazi. De la Canakalle cred ca e autostrada pana la Istanbul si de acolo cred ca ai iarasi autostrada pana la Aydin de unde mai ai vreo 60 km pana la Kusadasi. Drum Bun. nu mi`ai zis la ce hotel vei sta...
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

da ..pai asa aveam de gand...sa dormim in Canakalle...stiu ca e mult 2 zile de drum...dar decat sa stau aks..mai bine ma plimb pe undeva :) in kusadasi voi sta la hotel Batihan
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

ha ha ce tare eu am stat langa el la Ephesia :D cred ca e bine si la Batihan...piscina e mai mare, specatacole mai atractive seara la teatrul lor de vara...asta ce vedeam de la balcon. Dupa ce intri in kusadasi urmaresti indicatorul cu Soke sau Bodrum ( e drumul principal) mergi cativa km o sa ai un showroom Fiat pe dreapta tot in fata ...showroom DAcia&REnault pe stanga exact in dreptul lui faci dreapta...sunt niste indicatoare mici cu mai multe Hoteluri. Poti sa te duci intr-o zi la Soke (25km) la Outleturi sunt 3 mari unul dupa altul EGE se cheama. Dupa ce termini cu ele mai mergi in fata dai de inca unul LEE si Wrangler dupa in la alti 2 km in fata mai ai unul unde`s astea de sport. adidas,nike, etc.
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

asa am auzit si eu de la toata lumea...ca e ok la Batihan..plus ca recomandarea a fost facuta de o prietena f buna de la o ag de turism din Buc..agentie pe la care se perinda Poponet , Lesko , M Pavel si multi altii...cu alte cuv "jmekera" agentia...
ms de pontul cu outleturi :D
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu vreau sa te dezamagesc....e diferenta mare in turcia de la 4 la 5 stele...4 la ei sunt cam 3 la noi deci nu avea asteptari prea multe
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”