FUGE SPATELE [ povesti ]
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
Re: FUGE SPATELE [ povesti ]
nu dar sa zicem ca eu imi mobilez cunostintele mele generale cu asta pentru ca imi place vreau pot(cateodata) ma intereseaza etc daca nu esti pilot de raliu asta nu inseamna ca nu ai voie nu cred ca tu nu te ai atins niciodata de frana de mana cu toate ca alea sunt manevre pe care le fac ei ..aia de merg tare pilotii ....si acuma chiar pe bune manevra cu dreptu si pe frana si pe acc ma ajuta in trafic si la parcat...asta daca poate pentru unii este complet inutilaa frana de motor ...fie in conditii speciale fie in mersul de zii cu zii
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Topicul asta a luat-o complet razna.
Unu mai sofer ca altul si nu mai zic despre ce manevre se povesteste aici: pui frana cu stangu in timp ce accelerezi cu dreptul si cu stanga virezi in timp ce cu dreapta tragi frana de mana ca sa nu zic de picior...
Pfff... Bv domnilor. Nu toti suntem asa de priceputi si drifteri ca dvs
Eu nu va doresc decat sa va fereasca D-zeu de rele si de situatii in care veti fi nevoiti sa folositi manevrele voastre gen Tiff Needell.
Hai drum bun
Unu mai sofer ca altul si nu mai zic despre ce manevre se povesteste aici: pui frana cu stangu in timp ce accelerezi cu dreptul si cu stanga virezi in timp ce cu dreapta tragi frana de mana ca sa nu zic de picior...
Pfff... Bv domnilor. Nu toti suntem asa de priceputi si drifteri ca dvs
Eu nu va doresc decat sa va fereasca D-zeu de rele si de situatii in care veti fi nevoiti sa folositi manevrele voastre gen Tiff Needell.
Hai drum bun
- CerteZ
bogdan destul de rau daca zici ca a facut ca sarpele..si era asfalt uniform...pentru ca asta inseamna ca nu este repartizata egal forta de franare pe roti (fata cu fata si spatele cu spatele) sau repatitorul nu functioneaza corect(adica ii este repartizat un procent prea mare din forta de franate pe spate) sau poate doar nu era uniform asfaltul si au fost diferente de aderenta intre roti ..oricum sa sti ca nu intra la subiectul fuge spatele...decat daca te aflai intr o curba..
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Corect ... faza era ca un raspuns la ce a spus chainsaw, referitor la anvelopele stoc. Si da, a facut in linie dreapta, si nu cred ca din cauza de repartizare neuniforma a maselor, ci mai mult din cauza anvelopelor. Abia astept sa le gauresc, si sa le schimb. Am fost extrem de multumit de mai putin cunoscutele (prin topuri) anvelope Fulda. (sorry de off, da na' ca m-am luat putin si eu)
Pana acum n-am avut ocazia sa imi fuga spatele, la C4. La fostul BMW, cat cuprinde
dar asta e alta mancare de peste, si nu face subiectul topicului de fata.
Pana acum n-am avut ocazia sa imi fuga spatele, la C4. La fostul BMW, cat cuprinde
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- CerteZ
pai sper sa ne fereasca... dar nu e vorba de bravura nu imi place sa merg tare cu masina si cu pasageri eu trebuie sa incerc sa ajung cu ei la destinatie (doar cu 1 prieten imi permit sa merg tare cat pot si vreau eu ..are incredere,isi asuma riscul,avem aceleasi tip de mers sa zic asa si ne consultam) ...am zis eu folosesc manevra pentru parcare ca sa intelegi masina pleaca instant dar incet fara balans ca o cutie de viteze automata ca sa intelegeti...asa simt eu ca am precizie si confort mai bun poate chiar si siguranta pentru ca practic esti cu picioru pe frane si la nevoie apesi gen tu iesi si apare unu brusc toate astea nu inseamna ca ma dau pilot chilot desi unii cu exprienta 30 de ani se considera soferi buni si ei au mers toat viata 100 de mii de km in oras nu stiu sa mearca inafara orasului se sperie si la cel mai mic incident sau baga mana in volan ca tractoristii desi e foarte periculos si cand derapeasa masina o vand ca nu e buna afirmant masina frantuzeasca
(asta este soferul experimentat "perfect")dar nu se gadesc/analizeaza sau nu isi dau seama ce au gresit ..noi comentam exmplificam diferite situatii manevre pentru a ne da seama cand si ce se intampla si pentru a prevenii..soferul perfect nu exista ..soferul exprimentat este ala care a trecut prin cat mai multe (nu accidente sau redresari in urma unor imprudente ) adica ala care a facut antrenamente cam ce facem noi acuma unii dintre noi si a gandit de ce s a intamplat un anumit lucru in diferite momente ..nu zic ca nu conteaza vechimea conteaza pentru ca asta inseamna multe ore petrecute la volan dar conteaza nr de km ..unde au fost facuti oras/afara si gandirea si analiza lucrurilor intamplate ...iar ca vechime eu zic ca iti trebuie cam 5 ani pentru a iti dezvolta si finisa reflexele complet si un stil de mers...restu pana la perfectiune se face doar prin antrenament si tot nu ajunge nimeni niciodata acolo...si gata nu ma scriu ca deja multi nu o sa citeasca ca e prea mult ...discutia se duce spre infinit deci nu are rost
aa ...si cu Doamne ajuta' ...am eu un vecin care are o vorba ...Doamne ajuta' mai mult pe mine ..asa si eu.. Doamne ajuta' mai mult pe mine..
aa ...si cu Doamne ajuta' ...am eu un vecin care are o vorba ...Doamne ajuta' mai mult pe mine ..asa si eu.. Doamne ajuta' mai mult pe mine..
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- CerteZ
Bogdan98 scrie:Corect ... faza era ca un raspuns la ce a spus chainsaw, referitor la anvelopele stoc. Si da, a facut in linie dreapta, si nu cred ca din cauza de repartizare neuniforma a maselor, ci mai mult din cauza anvelopelor. Abia astept sa le gauresc, si sa le schimb. Am fost extrem de multumit de mai putin cunoscutele (prin topuri) anvelope Fulda. (sorry de off, da na' ca m-am luat putin si eu)
Pana acum n-am avut ocazia sa imi fuga spatele, la C4. La fostul BMW, cat cuprindedar asta e alta mancare de peste, si nu face subiectul topicului de fata.
bogdan tocmai asta incerc sa itzi explic ...cauciucurile proaste pot marii distanta de franare in cazul tau si micsora viteza de deplasare intr o curba in cazul topicului...ele fiind toate la fel nu exista diferente de aderenta intre roti deci nu sunt ele devina pentru serpuiala ! asta o sa se intample si cu cauciucuri f bune ... un singur lucru mai poate sa se fii intamplat la tine ...sa fie drumul inclinat si masina sa tinda sa o ia intr o parte si ESP ul sa incerce sa o tina drept de exemplu drumul e inclinat in dreapta la franare masina tinde sa se duca spre dreapta iar ESP ul deblocheaza mai des rotile din drepta si cum toate sistemele au slabiciunile lor nu poate sa actioneze in timp real si deblocheaza ba prea mult ba prea putin ba pe o parte ba pe alta deci ca sa vezi daca masina e ok din punct de vedere tehnic cauta o suprafata dreapta uniforma si cu aceeasi aderenta si pentru rotile din dreapta si pentru rotile din stanga mergi cu 70 80 km/h uitate in oglinda retrovizoare sa nu fie cineva in spate si franeaza puternic daca masina se serpuieste e o problema de repartizare a fortei de franare daca franeaza drept inseamna ca e buna de plimbare...
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- Mihay
- Supermoderator
hai ca si eu ma opresc aici. mie nu mi-a fugit spatele niciodata decat cand am vrut eu, dar de surprins de 2 ori si nu are legatura cu topicul
-
krichard
ideea topicului erau povestile privind "drifturile" , nu motive ! ! cel putin asta era ideea mea ! sa ne povestim cum ni s-a intamplat prostia asta ! iar ceea ce il priveste povestea din postul meu anterior cu prietenul careia a fugit spatele in drum spre arad,omul stie sa conduca,viteza nu era mare,nu a fortat,dar totusi i-a fugit spatele.omul a considerat ca nu este in siguranta in aceea masina si a preferat sa o vand.fiecare face ce vrea ! mie mi-a fugit de cel putin 3 ori spatele fara sa vreau si avand o viteza adecvata. cineva in pagina 3(cred),enumera cateva masina care au aceeasi problema pe care o discutam si noi ! nu stiu,nu ma pricep si nici ma contrazic,dar nu inteleg de ce ar putea derapa o masina cu motor 1.8 si una cu 1.6 nu ..? ai spus pt fiecare masina motorizarea .. sau sa inteleg ca ai mers cu acele masini si s-a intamplat beleaua ? tatal meu are new mondeo si il fortez SUPER rau si nu face nimic..nu chitaie,nu da nici un semn ca n-ar mai putea,iar ce tine de solenza,la fel .. am avut solenza la inceput si nu am patit niciodata sa imi fuga spatele !! cu eram un idiot,un fustrat ! ! o fortam in ultimul hal si nu imi fugea ! fiind incepator,incercam de toate cu ea si vreau sa spun ca am fost super mega multumit de solenza.cu c4 merg mult mai frumos decat cu solenza ! fiind si prima masina a mea , va dati seama ca o sa laud masinuta aia toata viata ,dar mie unu mi s-a parut o masina buna.
Intr-o intersectie era o cruce pe care scria.."Aici odihneste cel care a avut PRIORITATE DE DREAPTA
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Ca sa fiu ontopic o sa povestesc si eu pe scurt cum am reusit singura data sa ma intorc cu masina. Mergeam prea tare pe un drum comunal cu multa criblura pe ambele margini. Se apropiau 2 curbe destul de mari si f apropiate. Intru in prima cu frina de motor si trec de ea, in mijlocul celei de-a doua fiind un pic mai mare, imi dau seama ca totusi viteza e prea mare si am mai prins si criblura cu spatele. Deja cam tirziu pt ca spatele s-a dus dracu. Am contrabracat, dar din lipsa de experienta am pus frina si m-am intors mai tare. Rezultatul o parcare cu 180 grade intoarcere in sant.
Cauciucurile erau cele stock cu uzura peste limita.
De atunci nu m-am mai intors niciodata si uneori incercam pe astfalt intentionat si nu am reusit, cu cauciucuri noi bineinteles. Ce mi s-a mai intimplat sa simt ca tinde sa fuga spatele in curbe cu denivelari, dar asa cum preciza cineva pe aici cind revine in contact cu soseaua acolo ramine. Nu stiu cum ar fi daca s-ar intimpla asta pe o suprafata cu aderenta slaba. La contact ar mai ramine acolo sau din mica inertie si-ar continua drumul in lateral. Restul situatiilor cind da sa fuga spatele consider ca e doar din vina mea (frina in curba sau bruscat directie in curba).
De atunci nu m-am mai intors niciodata si uneori incercam pe astfalt intentionat si nu am reusit, cu cauciucuri noi bineinteles. Ce mi s-a mai intimplat sa simt ca tinde sa fuga spatele in curbe cu denivelari, dar asa cum preciza cineva pe aici cind revine in contact cu soseaua acolo ramine. Nu stiu cum ar fi daca s-ar intimpla asta pe o suprafata cu aderenta slaba. La contact ar mai ramine acolo sau din mica inertie si-ar continua drumul in lateral. Restul situatiilor cind da sa fuga spatele consider ca e doar din vina mea (frina in curba sau bruscat directie in curba).
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
Eu am patit o singura data sa-mi fuga spatele, dar din vina mea. Pe Sos. Viilor e curba aceea stransa cand mergi spre Panduri. Aveam viteza prea mare, am calcat frana si am tras de volan, atunci a fugit de fund, dar am avut norok si sangele rece ca am redresat-o, fara sa fiu implicat in vreun eveniment deoarece veneau masini de pe contrasens.
In rest s-a dovedit a fi o masina foarte stabila.
In rest s-a dovedit a fi o masina foarte stabila.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
- CerteZ
mie mi a fugit odata spatele fara sa vreau la intrarea pe strada gara de nord in dreptul la strada cameliei este o curba destul de inselatorare ,era seara ma duceam acasa...umed pe jos dar incepuse sa se usuce ,mi a fugit spatele si m am speriat putin pentru ca am vazut ca drumul este ingustat de un camion mare parcat pe dreapta si nu aveam masina de mult timp era noua pentru mine si era a mea!! eu cand am simtit am accelerat dar meritul este al esp ului care si a facut perfect treaba si m a redresat ...dupa,am mai facut ceva antrenamente mai incete in curba aia sa vad unde si ce am gresit ...cand mi a derapat am luat curba lin din volan dar era mazga si exact la intrare in curba am luat piciorul de pe acceleratie fara sa franez ca nu era nevoie pentru ca un matiz care mergea pe strada cameliei "traversa" strada gara de nord
inainte de c4 am avut o dacia super nova deci la fel ca solenza pe care am invatat sa merg si am pus in practica cam tot ce vroiam ...masina aia fugea de fund mult mai repede decat c4 si cand incercai sa te redresezi era foarte greu pentru ca se balanganea ....in rest am mai facut teste cu golf 5 care mi s a parut ca fuge mai tare de fund decat c4 dar asta poate ca avea jante pe 15 si la golf 5 poti sa dezactivezi esp ul fara sa se activeze,cu ford focus fara esp am mai facut si sta mai bine decat c4 , bmw 325i din 96 la care asta era tot farmecul..:X ,peugeot 307 care fuge mai rau decat c4 ,skoda octavia jante 15 jalnic,toyota auris are un comportament neutru dar suspensia e mai moale si sta mai prost in curbe decat c4 ..ar mai fii si altele dar nu mi am permis sa le testez cum am vrut eu ...astea sunt masini ale unor prieteni apropiati sau sora ..parinti..
inainte de c4 am avut o dacia super nova deci la fel ca solenza pe care am invatat sa merg si am pus in practica cam tot ce vroiam ...masina aia fugea de fund mult mai repede decat c4 si cand incercai sa te redresezi era foarte greu pentru ca se balanganea ....in rest am mai facut teste cu golf 5 care mi s a parut ca fuge mai tare de fund decat c4 dar asta poate ca avea jante pe 15 si la golf 5 poti sa dezactivezi esp ul fara sa se activeze,cu ford focus fara esp am mai facut si sta mai bine decat c4 , bmw 325i din 96 la care asta era tot farmecul..:X ,peugeot 307 care fuge mai rau decat c4 ,skoda octavia jante 15 jalnic,toyota auris are un comportament neutru dar suspensia e mai moale si sta mai prost in curbe decat c4 ..ar mai fii si altele dar nu mi am permis sa le testez cum am vrut eu ...astea sunt masini ale unor prieteni apropiati sau sora ..parinti..
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Asta nu am probat dar nu imi vine sa cred. E aceeasi masina. Idem si la fel. Crezi ca aerodinamica de la C4 ne tine lipiti de sosea si pe 307 nu ? Aici testul nu a fost efectuat in aceleasi conditii deci neconcludent.CerteZ scrie:peugeot 307 care fuge mai rau decat c4
- Mihay
- Supermoderator
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
nu e fix aceeasi masina 307le. are suspensiile spate mai moi, deci topaie mai putin ca c4 pe drum valurit. asadar sanse mai mici de supravirare.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Eu m-am uitat si pe service.citreon.com si pe service.box.peugeot.com si la suspensia spate sint exact aceleasi piese cu aceleasi cod de produs. Cum sa fie diferite ?