Surub plastic contra-aripa

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Mihay
Supermoderator

Re: Surub plastic contra-aripa

Mesaj de Mihay »

bey ce aveti ? va creste glicemia ::P ce dreaq va certati de la un surub tampit de 2 lei . ia gata ! lasati omul sa-si expuna problemele, daca puteti sa-l ajutati bine, daca nu , nu mai scrieti si nu se mai cearta nimeni .

PS ; adrianee , da-l dreaq de surub frate ca ne-a luat pe toti de cap :mrgreen:
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Mesaj de adrian_c »

Merci Mihay :hi ,

Azi o rezolv, ma duc la pranz pana la un concesionar Citroen. Stiu, exagerez putin, insa asa sunt eu facut, pana nu ii dau de cap la orice problema, fie ea mica sau mare, nu pot sa stau linistit. M-am educat cam prost la fazele astea ... recunosc ... :P
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Dragi colegi, problema este rezolvata :ya !

Am fost la un concesionar Citroen, am analizat un C4 cu face-lift modelul SX cred, pentru ca avea AC manual, geamuri electrice fata, blocurile de comenzi superioare de pe volan (Cruise-control si radio) si motor 1.6HDI 92 CP.

Asa cum spunea si Vlad, surubul cu pricina nu serveste la nimic, este acolo numai pentru o acoperi gaura aceea (probabil tehnologica). Am privit si interior si efectiv arata ca si la mine.

Poze cu masina din showroom:
Imagine Imagine

Totusi, singura greseala pe care au facut-o cei de la service este ca nu au montat bine plasticul de jos (dintre scut si bara). Practic partile exterioare ale acestuia trebuie scoase pe sub bara (cum este in foto 1), iar partea din fata deasupra barii. La mine totul este montat deasupra barii.

Off-topic : Printre altele am remarcat si ecranul masinii. Este model mai vechi, nu ?
Imagine

Bafta tuturor !
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

adrian_c scrie: Vlad, la tine de ce acel surub nu prinde bara si contra-aripa, din moment ce la tine nu mai exista ? Si sa inteleg ca la tine contr-aripa sta asa in aer ?
Nu ,nu-i sta in aer,pt ca el il are pe cel care e pozitionat sub bara, ala de care ziceai ca nu se vede decat daca te apleci sub bara. Eu nu le mai am pe alea si il am in schimb pe cel despre care zici tu ca e pus degeaba la tine :D
...ecran de ala am eu, a mea e din 2007
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
lelu_z
Eolian
Numar Inmatriculare: PH 88 SIA

Mesaj de lelu_z »

da..surubul ala, si la face lift, si la non face lift, prinde contra'aripa, de bara propriu-zisa.
teoretic, bara, are o intaritura pe dedesubt, la nivelul ala.
stiu ca si eu am schimbat bara la un service pe casco, un service general, si nesimititii aia, nu mi'au mai pus intaritura respectiva, si la mine acum, contra'aripa, in punctul mentionat, sta suspendata.
deci surubul ala, ar trebuii sa prinda contra'aripa, de intaritura de la bara care ar trebuii sa fie la nivelul ala.
Si totusi se invarte!
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

E clar, suntem in criza mare ...

Daca este asa cum ziceti trebuie sa fie atunci doua solutii, asa cum am scris undeva mai inainte pe acest topic :

1. prima solutie : este cea spusa de Cosma Adrian si lelu_z, adica surubul ala de plastic de pe contra-aripa (nu ala de jos) prinde si bara. Asta presupune ca exista acea intaritura de care ziceti voi care prinde bara si contra-aripa, insa in mod indirect, prin intermediul acelei intarituri.

2. a doua solutie : cele doua se prind in mod direct numai cu surubul ala de jos (care se vede daca te uiti sub bara). Asa cum este acum la mine si la masina cea noua din showroom.

In cazul asta, eu deduc ca Citroen nu a mai pus deloc intaritura aia la modelul cu face-lift, si acum prinderea se face numai intr-un singur punct. Daca la lelu_z si la mine nu mai exista acea intaritura datorita maimutelor din service care nu au mai pus-o, ar fi trebuit ca la masina cea noua (aia avea tipla pe ea, era noua nouta) sa fie acea intaritura, nu ?

Si uite ca mai descoprim inca o diferenta intre modelul cu si fara face-lift, insa cu minus pentru face-lift !

Poate cineva sa intre pe service.citroen si sa vada daca exista intaritura aia si ce reper este ?
Ultima oară modificat Mar Mar 09, 2010 12:07 am de către adrian_c, modificat 1 dată în total.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

iti poti crea si tu un cont . e gratuit si simplu de utilizat :wink:
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Off-topic :
Mihay scrie:iti poti crea si tu un cont . e gratuit si simplu de utilizat :wink:
Mihay, incep sa inteleg din ce in ce mai mult cum functioneaza forumul asta :mrgreen:, asta fara sa fiu rautacios si/sau penibil cum m-a catalogat Aiurica.

Cred ca aici iti expui problema si nu trebuie sa ai vreo speranta de ajutor concret din partea cuiva de pe forum, fiind preferabil sa iti gasesti singur solutie la problema respectiva. Ma uitam si la topicul lui Deese in care cerea niste poze cu scaunul de la sofer si s-au oferit vre-o 2-3 sa ii puna poze, trecusera vre-o 2 zile si nimic, si nu numai ...

Sau de exemplu, cand am pus foto cu partea de jos a barii, daca cineva s-ar fi uitat la masina lui, ar fi remarcat imediat ca "buza" exterioara a plasticului dintre bara si scut trebuie sa fie sub bara si nu deasupra ei asa cum era in pozele mele.

Am cont pe citroen.service, insa acasa mi-am instalat un pc fix si am pus un windows-ul acum vre-o 2 luni si nu mi-am transferat toate conturile de pe pc-ul principal.

On topic :

Ma uit maine si va spun daca exista sau nu reperul ala mic.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

din pacate si eu o sa cedez si imi pare rau ca nu l-am ascultat pe aiurica . cred ca tu erai multumit doar daca ma suiam eu si cu el intr-o masina si veneam pana in Belgia sa ne uitam la surubul ala de 2 lei . exista pe forum tutorial cum sa-ti faci cont , cum sa folosesti service.citroen.com si explicata metoda de a reusi efectiv crearea contului. nu te inteleg de ce ai atitudinea asta. ce ai vrea acum toata lumea sa se alinieze in pozitie de drepti si sa-ti asculte comenzile ? poate ca ne determinai sa facem si asta dar prin atitudinea si reprosurile tale anterioare ai reusit sa enervezi pe toata lumea si d-aia nu te ajuta nimeni . eu nu inteleg ce e de mutat la un user si parola programul de service fiind online, dar probabil e mai usor sa faca altul. din partea mea sa fii sanatos cine s-o mai stresa sa-ti caute tie informatii si sa ti le dea mura-n gura fara ca tu sa depui un minim de efort! nu cred ca ai noptile mele nedormite pentru invatarea si gasirea programelor de service si alte documentari!!!
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Off-topic :

Mihay, nu inteleg de ce te-ai suparat, deoarece eu apreciez acest forum, sunt destui ca tine, ca Aiurica, ca Bogdan si ceilalti care au facut foarte multe pentru acest forum si pentru noi ceilalti, iar eu personal va respect si va multumesc !

Insa, daca tie ti se pare ca, cel putin la topicul asta, cineva a facut vre-un mare efort (exceptand-i pe Vlad si Cosma Adrian care efectiv s-au uitat la masina, insa aveau raspunsuri contradictorii, si ulterior lelu_z care isi aduce aminte de la service ca exista o piesa intermediara, si carora le multumesc), atunci nu mai zic nimic. In plus, Aiurica care este expert in astea s-a suparat primul si a spus exact ce gandea ("ca il doare in fund").

Personal, credeam ca un forum este bazat pe participarea voluntara, binevoita a membrilor sai cu scopul de a ajuta la solutionarea anumitor probleme, in limita cunostintelor, timpului avut la dispozitie si pertinitatii intrebarilor.

De exemplu, una este sa ceri cuiva de pe forum sa iti arate cum se demonteaza distributia (am dat un exemplu), alta este sa ceri sa iti spuna daca pedala de ambreiaj este patrata sau rotunda. Adica nu sunt absurd, unde este ceva mai special (chestii ciudate, jocuri in volan, vibratii etc etc) inteleg, nu toate lumea are aceleasi simturi (vizuale, auditive), insa la o chestie simpla ma asteptam la o participare mai mare cei drept.

Ca sa termin fraza, perceptia mea pe care am avut-o la acest topic a fost asta : "bai acesta, daca ai vre-o problema cu surubul ala, mergi si cauta singur, ca trebuie sa iti rezolvi singuri problemele, noi ceilalti nu avem timp de rahaturi din astea". Adica, nu mai inteleg care este rolul unui topic ! Daca tu poti sa imi explici mai clar poate ma luminez si eu.

On-topic :

Am intrat pe service.citroen si nu gasesc acel reper. Am atasat 2 foto cu modelele fara si cu face-lift.

Imagine Imagine
Cosma Adrian

Mesaj de Cosma Adrian »

:lol: :lol: Adriane, raspunsurile mele si a lui Vlad nu sunt contradictorii
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Cosma Adrian scrie::lol: :lol: Adriane, raspunsurile mele si a lui Vlad nu sunt contradictorii
Salut,

Acum nu mai sunt, insa local erau, pentru ca tu ai zis ca prinde bara cu contra-aripa, iar Vlad mi-a spus pe yahoo ca el nu mai are surubul asta. In acest sens era contradictia ! Ca nu stiam ce sa cred :)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

adrian_c scrie:Personal, credeam ca un forum este bazat pe participarea voluntara, binevoita a membrilor sai cu scopul de a ajuta la solutionarea anumitor probleme, in limita cunostintelor, timpului avut la dispozitie si pertinitatii intrebarilor.
adrian_c scrie:Mihay, incep sa inteleg din ce in ce mai mult cum functioneaza forumul asta :mrgreen:, asta fara sa fiu rautacios si/sau penibil cum m-a catalogat Aiurica.
Desi am zis ca nu mai citesc si nu mai raspund in acest topic nu pot sa ma abtin. Forumul nu e sa iti dam mura in gura. E ca sa ne ajutam si sa ne indrumam. Ti-am dat toti informatii unde sa cauti. Uite ca se poate sa pui si tu mina, nu doar sa astepti de-a gata. Si de fiecare data ai obtinut raspunsul dorit. Bafta in continuare.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Bine mai baieti !

Atunci imi cer scuze [-o< celor care s-au simtit ofensati de criticile mele.

O sa incerc zilele urmatoare sa demontez plasticul ala de jos dintre bara si aripa si sa il repozitionez cum trebuie. Un prieten mi-a spus ca nu este greu de demontat si ca am nevoie de torx T25 sau T30.

Succes tuturor !
Cosma Adrian

Mesaj de Cosma Adrian »

Poate atunci va prinde si surubul ala smecher :mrgreen: si nu va fi doar de design
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”