Cutie de viteze in 6 trepte/Turbo pe C4

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Am mers cu un Leon FR duminica.. Nu am ce sa zic.. Cuplu, cuplu... Si 15 consum mediu :( .. Misto rau masina!

Megane Rs e 17.000CIP! Vinde C4 si i-ati daia!

Eu sunt intrigat ca ati intrat intr-o lupta din care nu veti iesi niciodata! Adica, zic, daca aici in Rom ar exista un loc recunoscut in care, da frate, iti face masina de la A-Z, cu turbo, cu frane ... Sa dai banu si sa o iei la 200 de cai!
Dar NU EXISTA! Cel putin pentru masina asta.. Din auzite, din spuse, exista locuri, dar sa te duci acolo in persoana, cu banii in mana, sa iti faca o lucrare cu garantie? Asta incerc eu sa zic.. Nu cred ca poate cineva sa iti faca o lucrare profi la C4!

Eu am umblat pe la 4-5 baieti sa imi faca niste bare custom.. Stiti ce mi-au zis? Ce nu iti place la bari? de ce vrei sa le modifici? NU am nimic pentru C4, e prea noua masina... In cele din urma am fost la unul care m-a pus sa aleg intre niste prelungiri de Golf si Calibra! Fata de la mine e de pe o Calibra si spatele de Golf... Dar la mine a fost vorba de kit si fibra si vopsea...

Voi nu va dati seama ca aia tre sa modifice softul, componete hardware, frane, evacuare... Tre sa desfaca motorul, sa il puna la loc, sa ramai fara masina 1-2 luni.. Si sa inceapa sa ceara piese (asa e la noi).. Si ce te faci daca dupa ce ai bagat niste bani, pe la final, sa iti zica ca nu functioneaza si ca le pare rau? Ce te faci cu turbina? Mai poti aduce masina la starea initiala?

SUNT PREA MULTE RISCURI! Mituc, fii mai rational... Tu nu esti SGM-ul , Robert, cu berlina aia din 93 de 183 de cai si motor turbo.. El si-a facut singur masina, dupa ce a pierdut nopti in garaj si pe net, citind si documentandu-se...

Ai avea curaj sa lasi niste romanasi sa puna mana pe ea? Sa iti umble la motor? Este tragica situatia in care ai vrea sa te bagi...

Vrei sa faci o treaba? Faci cum a facut Sebastian, la Subaru.. A adus japonezu, i-a platit avionul, l-a tinut in Romania cat a fost nevoie, si l-a si umplut de bani sa faca din Impreza aia cea mai tare masina de la noi... Si crede-ma nu l-a dus numai 4-5k euro!

Mergi cu C4 asta al tau, afara, unde oamenii muncesc si dau putin din gura, unde iti semneaza garantia inainte sa se apuce de treaba, unde stiu cu ce sa mananca tuningul profestionist si de calitate! Esti mult prea credul sa crezi ca montatul unei turbine e treaba usoara!

So, friend :roll:
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

adrian, te rog sa ma crezi ca esti in cel mai bun caz pe langa acest subiect.
Se poate si se va face! Pe tine nu te obliga nimeni sa faci ceva, noi doar iti spunem. Din moment ce cei de la DOG Tuning iti garanteaza motorul ce mai vrei?
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

hai sa aplanam situatia. mituc isi doreste sa modifice la masina ceva. si incearca sa se documenteze. din moment ce omul s-a hotarat ca ar fi interesat de idee, de ce ter sa i se dea in cap ca tzepari si netzepari. asta cred ca are si el ratiunea necesare sa discearna. cine nu iti garanteaza lucrarea nu te duci. iar cine iti garanteaza te interesezi ce a mai facut , ce se stie despre el, firma respectiva ce posibilitati materiale are. ca asta e alta tzeapa. (iti garanteaza, dar nu poate financiar sa te compenseze si ai luat-o in mana, procese, etc..)
revenim.
mituc, ca sa iti rezolvi problema sigur stand pe net nu vei rezolva. pentru ca trebuie o abordare directa. nu exista solutie gata pt c4, si ce vrei tu la noi in tara sigur nu s-a facut. si afara, tre sa scurmi printre proprietarii de c4 cu tuning asemanator, si sa scoti de la ei toate parerile. (cum ar fi un potential cumparator de c4 care daca vine aici afla mult mia multe decat brosurile de publicitate) in cazul lui mituc cam noi am fi acele brosuri, care zic ceva, dar realitatea e putin diferita.
unii sunt inflacarati in tuning si vor sa scoata maxim din ce au la dispozitie (SGM) iar altii prefera o solutie "de gata" care e deovedita, din n motive binenteles

DECI, DACA NU AVETI LUCRURI CONSTRUCTIVE DE ZIS DE CE SA AJUNGEM LA CUVINTE MAI PUTIN ORTODOXE? CA ORICUM NU REZOLVATI NIMIC, DOAR SE NASC SCANTEI, SI DINTR-O ATMOSFERA PLACUTA NE SICTIRIM TOTI.
Ultima oară modificat Sâm Mai 12, 2007 1:20 pm de către Tomita, modificat 1 dată în total.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Zic si io: Toti cei care nu au nimic de spus cu privire la postul asta, sa se abtina, este indicat sa raspunda doar cei care sunt interesati sau au informatii pertinente.
Aici vrem un schimb de opinii nu de invective sau ironii, pentru asta exista DIN DRAGOSTE sau TRADATI IN DRAGOSTE :lol: . Tata mi-a spus: "daca nu ai nimic inteligent de spus, mai bine taci!".
Mituc vrea ceva pentru masina lui, indiferent daca ceea ce vrea poate fi considerat pasarica sau nu, el a cerut ajutorul nostru. Daca il dam sau nu, asta tine de noi, si frati fiind in ale C4-ului, cred ca nu este cazul sa facem misto de el.
Cand am intrebat eu, pe la inceputurile clubC4 de ceasuri analogice pentru C4, toata lumea m-a luat in ras, m-am suparat, dar mi-a trecut. Acum as dori sa stiu si eu o solutie pentru a monitoriza presiunea din turbina si alte asemenea, pentru ca EU, in momentul in care masina face 2 ani, nu 3 cat am garantie, am si plecat la DP si imi pun turbina.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Ma baieti, mai usor...

Va certati aiurea...

Mituc, eu incercam doar sa demonstrez ca ceea ce vrei tu sa faci la masina implica prea multe riscuri, si nu ai garantia lucrarii.. Tuningul hardware pe care vrei sa il implementezi nu s-a mai facut pe C4! Punct!

Si crezi ca eu nu as dori sa imi pun turbo pe ea? Numai ca nu vreau eu sa fiu un cobai, pe masina la care mai platesc inca 3 ani!
Adica, ca un om intreg, care munceste sa plateasca ratele (chiar daca sunt un pusti de 22 de ani) si sa isi personalizeze masina si uneori are certuri foarte mari cu familia sau prietena din cauza 'pasiunii' realizez ca NU AM CERTITUDINEA banilor investiti in turbina & stuff...

Daca aveam un Golf 4 tdi, pe cuvantul meu ca bagam toti banii in turbine si intercoolere mai mari si o faceam de peste 200 de cai si 400 cuplu! Dar nu am asa ceva, am o masina care e de aspect si atat! Asa ca am umblat la exterior!

Le-am zis unor amici ca as dori un PoloGti! Crezi ca imi place mie asa mult masina aia? E o buburuza, o masina fara personalitate! Nu imi spune nimic.. Dar are sub capota un 1.8T, unde T-ul ala spune atat de multe si implica si mai multe lucruri! Stii si tu ce se face din motorul ala.. Avioane, nu alteceva! Peste 200 de cai si 1100kg! :roll:
Si se face si in 4 usi, nu e ca Fieste ST sau Grande Punto 1.9jtd! :wink:

Te rog frumos sa nu crezi ca am ceva cu tine sau cu ideile tale, din partea mea poti sa faci ce vrei, dar incerc sa vezi si alte faze...

Hai sa scurtam discutia asta... Totul se rezuma la ce va face Mituc si PesteImputit..
Va doresc la amandoi sa reusiti sa va montati turbine, sa vedem si noi cum fuge masina!

PS: am auzit ca din toamna apare C4 1.6Turbo, 150 de cai! Mai bine va luati una d'aia si o modificati ;)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Adrian scrie:Mituc, eu incercam doar sa demonstrez ca ceea ce vrei tu sa faci la masina implica prea multe riscuri, si nu ai garantia lucrarii.. Tuningul hardware pe care vrei sa il implementezi nu s-a mai facut pe C4! Punct!
Ai dreptate, sint niste riscuri. insa problema se pune daca vrei/poti/iti permiti sa ti le asumi sau nu. Tuningul asta nu s-a mai facut pe C4 insa s-a mai facut pe acelasi tip de motor, ceea ce e tot ce eu unul voiam sa stiu.

Imi cer scuze pentru remarca de mai devreme cu sustinutul, gheorghe asta de dinog m-a facut s-o iau si pe aratura putin. Ce voiam sa spun de fapt este ca e o timpenie sa vii pe un forum de performance tuning si sa sustii sus si tare ca styling-ul e singurul posibil pe masina pe care tu vrei sa faci performance tuning.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

DinoG si Mituc...cu prima ocazie cand mai aveti de impartit remarci si complimente aici pe public..o sa aveti o pauza!!Asa ceva nu se mai poate...
DinoG te rog eu sa incetezi cu toate mizeriile astea care aduc numai flame pentru ca tu ai fost cel care a declansat totul!! Ai o problema cu cei 2, nu iti convine ce fac ei, exista alte metode de comunicare...

NU va obositi sa raspundeti la postul asta, pt ca de acum incolo tot ce e offtopic o sa fie sters, avand in vedere subiectul discutiei.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Ma gandeam...decat sa bagi bani in masinutza asta de 110cp ,sa o aduci la 200 mai bine o tunezi cat se poate ,mai decent, un chip tuning, o admisie mai sport, o toba si...gata.Pentru cei care vor mai mult na asta e, o fac pe pielea lor si bineineles va costa destul de mult.Daca tot iubim masina asta si parca nu ne-am lua megane RS, din cate am inteles, motorul de pe VTS ar fi o progenitura extrasa de pe raliuri si cica ar fi destul de flexibil(ati vazut ce au facut cei de la musketier au dus-o pana la 300cp).Ce am mai vazut si eu pe yotube, din chip-tuning ar fi adus-o la 200 cp..deci cat un vw golf GT...mai schimbi turbina cu ceva mai performant probabil ajungi pe la megane RS(bineinteles vanzand-o pe cea veche ca sa acoperi din bani :twisted: )...mai schimbi evacuarea probabil ajungi pe la 250-260...cred ca e deajuns, chiar prea mult si nu cred ca ar costa cat un c4 1.6 de 200cp...eu m-as multumi si cu aia 200-225 :) Si asa avem un c4 probabil competitiv cu restul RS-urilor.Ar fi si mai fain daca in loc de VTS ar fi special edition-ul lui loboda :lol:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

stevey scrie:Si asa avem un c4 probabil competitiv cu restul RS-urilor.Ar fi si mai fain daca in loc de VTS ar fi special edition-ul lui loboda :lol:
De l-ar face si cu 5 usi...
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

mituc scrie:De l-ar face si cu 5 usi...
... si jenti de 14 toli :P
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

stevey scrie:Ce am mai vazut si eu pe yotube, din chip-tuning ar fi adus-o la 200 cp..deci cat un vw golf GT...mai schimbi turbina cu ceva mai performant probabil ajungi pe la megane RS(bineinteles vanzand-o pe cea veche ca sa acoperi din bani :twisted: )...mai schimbi evacuarea probabil ajungi pe la 250-260...cred ca e deajuns, chiar prea mult si nu cred ca ar costa cat un c4 1.6 de 200cp...eu m-as multumi si cu aia 200-225 :) Si asa avem un c4 probabil competitiv cu restul RS-urilor.Ar fi si mai fain daca in loc de VTS ar fi special edition-ul lui loboda :lol:
Ce turbina sa schimbi si mai ales la ce masina? La VTS? nu prea exista asa ceva!
Imagine
stevey

Mesaj de stevey »

@Bogdan Ei ziceam si eu...cine stie poate exista...daca nu mai pui una :D sau un compresor...acum nu stiu daca merg amandoua oricum e clar ca treci cu motorul asta usor peste 200 fara prea multa bataie de cap si bani, asta era ideea, plus ca ramai cu c4 nu cu megane sau leon...

@mituc Da intradevar nu are 5 usi...dar e faina, o faci ca aia de rally a lui loboda.Dar daca tii cu 5 usi, vinzi motorul asta de 110, cumperi unul de vts (banuiesc ca diferenta nu e asa mare) si cu cativa bani in plus treci de 200cp, decat sa dai cam aceeasi bani sa chinui un motor de 1,6, sa ajunga poate nici la 180 si pot sa apara mai repede probleme...oricum e doar o speculatie, nu inseamna ca e la fel de ieftin sa faci operatiunea asta de schimbare a motorului.Inca nu am facut un calcul dar oricum, chiar si cu motorul schimbat,fara modificare te ia mai putin decat un tuning xtrem la 1.6...plus ca ai 2.0 si 180cp stock :D
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

stevey scrie:@Bogdan Ei ziceam si eu...cine stie poate exista...daca nu mai pui una :D sau un compresor...acum nu stiu daca merg amandoua oricum e clar ca treci cu motorul asta usor peste 200 fara prea multa bataie de cap si bani, asta era ideea, plus ca ramai cu c4 nu cu megane sau leon...
ia sa treci tu USOR de 200cp cu un motor aspirat de 180 (care face vreo 170) pana un-alta numai idei crete pe aici. Ca pui un turbo sau un compresor pe un motort de 1.6 sau pe unu de 2.0 deranjul e acelasi.....
stevey

Mesaj de stevey »

@ pesteimputit

:) Pai cam asta ziceam si eu deranjul e acelasi (sau mai putin) diferentele sunt enorme,daca ma intelegi la ce ma refer...
Uite cu deranj putin ce obtii:
http://www.youtube.com/watch?v=rC-_1L7YKJ4.

Mentionez ca clipul asta a fost postat tot de un coleg de pe aici numai ca nu mai stiu pe unde l-am vz.
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Eu mi-as face calculele asa:
Un VTS e 20 000
Un C4 1.6 il vinzi cu 12 000, daca masina n-are mai mult de 1 an.

Mai raman 8000EUR diferenta. cat costa turbina, etc etc etc ca sa mai pui inca 70CP la masina sa o faci de 180CP.Daca costa mai mult de jumate adica > 4000(ceea ce in mod sigur costa), eu as lua VTS si termin povestea!

Parerea mea!
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”