Citroen C4, 1.6HDI 110CP, 240Nm, 2009 - cifre, fapte si foto

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Re: Citroen C4, 1.6HDI 110CP, 240Nm, 2009 - cifre, fapte si foto

Mesaj de adrian_c »

Re-salutare tuturor,

Ieri am dus masina in service pentru reparatii dupa o asteptare de 1.5 luni (programare facuta pe data de 04.01.2010). La predarea masinii, mi-au pus la dispozitie gratuit pe perioada reparatiei un Citroen Berlingo din 1997, 1.4i, 75 CP care avea 180k km si mergea foarte foarte bine. Berlingo pentru ca trebuia sa transport bara ... dar cititi in continuare.

Citroen Belgia a fost de acord sa vin cu piesele mele. Doream in principiu sa cumpar farul, bara si aripa. Bara de origine noua nu am gasit pentru ca modelul cu face-lift este prea nou. Aripa am gasit insa avea acelasi pret ca si la Citro. Am avut noroc si am gasit far Valeo de origine nou la 120 €, pretul la Citroen 250 € TVA incus.

Am decis sa pastrez si bara pentru ca avea doua fisuri mici, iar pretul uneia noua + vopsitul costa foarte mult. Citroen a fost de asemenea de acord sa iau bara acasa si sa o repar singur. :)

Astfel, ieri seara am fost si am luat bara. Cu ocazia asta am analizat si masina. Din fericire, in compartimentul motor, doar extremitatea suportului de aripa a fost putin afectat (impins catre motor). Mai lipseste o bucatica de plastic de la traversa de plastic de la baza barii (destinata protejarii pietonilor). In rest totul este Nickel-Crom-tip-top, adica totul este super Ok. In foto puteti vedea incercuit cu verde extremitatea armaturii metalice si zona unde lipseste plasticul, precum si o foto dupa indreptarea primara a armaturii metalice.

Imagine Imagine Imagine

Seful de atelier mi-a inmanat o data cu bara si un proiector care avea o ureche de prindere rupta.

Ok, am ajuns acasa, se uita lumea la mine pe strada cam ciudat cand am scos bara din masina :) . Am urcat-o cu chiu cu vai in casa pentru ca era mare si lunga si la treaba. Defecte constatate:
- ureche rupta la proiector
- fisura interioara
- fisura exterioara

Imagine Imagine Imagine

Urechea de la far s-a lipit foarte frumos. In plus i-am pus si o mica ranforsare din plastic.

Imagine

La reparatia barii am utilizat bucatele de plastic recuperate dupa accident si o bucata de plat-banda din fibra de sticla. Pe amandoua fisurile am lipit bucatele de plastic utilizand un SuperGlue special Loctite cu un activator de reactie chimica pentru ca bara nu este din plastic simplu (este PP - polyethylene sau/si PE - polypropylene). Dupa lipire am protejat zona cu o banda adeziva speciala care resista la apa si umiditate. Pe merginea acestor benzi am pus un adeziv normal pentru etansare. In fotografiile urmatoare vedeti diferite etape ale procesului de lipire

Imagine Imagine Imagine

In final, am fost destul de multimit de reparatie, exeptand fisura interioara la care am gresit procedura. Am lipit mai intai buzele fisurii si apoi am pus bucata de plastic pe interior. Trebuia sa lipesc numai bucata de plastic la interior si atat. Astfel, a curs mai mult super-glue pe langa si s-a albit putin zona pe exterior. Insa, cum vedeti in fotografia de mai jos, "am asigurat" zona respectiva si l-am rugat pe seful de atelier sa dea putina vopsea acolo. Insa fisura de la baza barii a iesit super bine. In ultima fotografie aveti toate consumabilele si SDV-urile utilizate.

Imagine Imagine

Costul total al operatiunii "Salvare Bara" a fost de aproximativ 40 €, 4.5 ore de munca (si nervi pe cei care ma sunau la telefon si pe net sa ma intrerupa din treaba :D ).

Azi dimineata am dus bara la service. Seful de atelier mi-a spus ca avand in vedere ca am venit cu faru si nu am schimbat bara, la o prima estimare, pretul s-a redus la aproape de jumatate, i.e. aprox. 1000 € (1800 € estimarea intiala cu toate piesele de la ei).

Am sunat in seara asta sa vad cum se prezinta situatia si se pare ca masina este gata, cu aripa vopsita si montata, toate plasticaraia montata, farul si bara la fel. Astfel, reparatia a durat 2 zile. Ma duc maine dimineata sa recuperez masina si va arat cum a iesit lucrarea, precum si pretul final detaliat.

Bafta tuturor si drumuri fara accidente !!!
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Super Adriane. Ai facut o treaba excelenta! Si multumim (cred ca sunt in asentimentul tuturor) pentru poze, tutorial.
Asteptam sa vedem robotelul DUPA ce iese din service.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu nu inteleg ceva pentru ce piese si ce operatii de manopera ai platit 1 000 e :shock:
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Mihay scrie:eu nu inteleg ceva pentru ce piese si ce operatii de manopera ai platit 1 000 e :shock:
Daca citeai putin mai sus intelegeai. :)

Voi detalia maine ce a costat atat.

Merci Bogdan98 !
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

nici eu nu pricep ...
deci era 1800 cu far de la ei, bara de la ei, aripa de la ei + vopsit, tu ai facut rost de far si de aripa, bara a ramas aceeasi, in concluzie ei iti cer 1000 (O MIE) de euro ca sa-ti monteze bara fata, faru', si sa-ti vopseasca o aripa?? hai ca scadem pretu' farului si aripii (desi n-am inteles daca ai inclus in suma de 1000 si piesele cumparate de tine, in loc sa le iei de la ei), da' tot raman vreo 600 de euro minim ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de adrian_c »

Dragi colegi :) ,

Am luat eu far si am pastrat bara.

Insa aripa (+ vopsire aripa), contra-aripa, indreptat armatura metalica, plasticul de jos dintre bara si scut, plasticul dintre armatura metalica si imbinarea aripa-bara si alte plasticarii de acolo sunt de la ei.

Sa nu uitam totusi si manopera pentru montare/demontare bara, far, aripa, reglare faruri etc etc.

Incet incet ... se aduna suma de 1000 €. Farul nu intra in banii astia.
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

GOD! o gramada de bani ... da' asa e cu plasticaraiele vietii ... eu sincer luam doar plasticu' ce tine bara de aripa si-atat, si mi le montam singur (sau mergeam la....cineva pe mai putini bani:D)
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

macar acum cand vedem sume d`astea ne putem bucura ca traim in Romania si exista cate un Nea Gogu` in cate o curte..
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Nea Gogu inteleg, insa daca mergeti la reprezentanta in Romania tot pe acolo se ridica pretul.

Trebuia sa schimb si aripa. Partea de prindere cu bara era jumatate rupta si avea si niste fisuri in suprafata. Si prefer sa fie Citroen, la revanzare are omul mai multa incredere. :)

Personal, as fi preferat sa fie astfel calculate incat sa se rupa bara si nu aripa (desi sunt multi parametrii la mijloc), adica preferam sa schimb bara si nu aripa. Bara se revopsea si gata, masina era vopsita simetric. Acum vopseaua nu mai este cea din fabrica, este mai putin rezistenta la intemperii, se va matui mai repede etc etc ... si in timp se va vedea diferenta la aripa. Daca era bara era mai bine.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

pe viitor cand mai repari bara( plasitc abs) incearca sa sudezi cu un letcon crapaturile si adaugi pe unde mai ai nevoie de plastic.
astfel nu vei avea probleme ever.Apoi finisezi cu kit.
nu prea ma prind cu ce ai dat prin spatele acelei benzi adezive....insa mai bine lipeai cu pistolul de lipit.
in rest de apreciat incercarea ( si reusita ) de a pune mana si a repara singur.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Salut Aiurica,

Pai deh, fiind de vina la accident (desi am dubii mari ca am fost 100% vinovat), am zis sa fac si eu ceva pentru masina sa ma ierte :) . In plus am mai scutit niste bani pe care ii aveam, dar nu pentru bagat in masina.

Uite ca la letcon nu m-am gandit desi aveam aparatul. Insa kit nu aveam si nici nu stiam sa il folosesc. In plus aripa era detasata si se misca in toate partile, am reparat-o in casa pe podea.

Pai nu am dat cu nimic in spatele benzii adezive, banda am lipit-o peste bucatile de plastic. Apoi, pe conturul benzilor adezive am dat cu un lipici normal ca sa fie mai bine fixate in interiorul barii.
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Re-salutare,

Am luat masina din service miercuri la pranz, desi a fost terminata de marti seara. Ce pot sa va spun este ca sunt multumit in proportie de 80%. Vopsitul a iesit foarte bine. Nu se vede nici o diferenta de culoare fata de usa.

Imagine Imagine Imagine

Nemultumirea de 20% provine de la :

1. nu au potrivit la milimetru imbinarile dintre aripi si bara. Astfel, pe partea stanga (unde s-a montat aripa noua), bara este cu 3-5 mai in fata raportat la pozitia aripii, asa cum puteti vedea pe desen. Iar pe partea dreapta, ori aripa este impinsa in interior, ori bara catre exterior pentru ca exista un prag de 2 mm intre bara si aripa la partea din spate (partea dinpre roata). Cand au strans surubul ala nu le-au potrivit bine.

Imagine Imagine

2. "au uitat" sa vopseasca extremitatea suportului metalic de aripa (cel care a fost putin inndoit) pe partea dinspre motor (catre exterior este vopsit). Astfel, se pot vedea loviturile de ciocan, iar pe alocuri vopseaua este sarita pana la tabla. Cum aici ploua mai tot timpul, ruginei nu ii este frica sa se instaleze chiar daca tabla este zincata din cate am inteles.

Imagine Imagine

Costul reparatiei a fost 881.52 € TVA inclus. Preturile (rotunjite) pe componente sunt :
- 326 € piese (aripa, contra-aripa, plastic de jos dintre bara si scut, plasticul care tine bara si aripa pe armatura metalica);
- 260 € manopera (montare-demontare bara, aripa, far, plastice + reglare far);
- 290 € vopsit + vopsea

Am vorbit cu seful de service, ma duc maine sa ii arat ca zona aceea nu este vopsita (el nu crede pentru ca a discutat cu cel care a vopsit si ala i-a spus ca a facut totul ca la carte) si ma va programa in alta zi pentru vopsit.

In alta ordine de idei, am decis sa vand masina. Acum problema va fi ca nimeni nu va intelege ca vand masina pentru ca nu suport dpdv psihic sa am si sa merg cu o masina care a fost lovita. Stiu, sunt putin paranoia si idealist, insa incerc sa ma tratez :) .

Bafta tuturor si mii de multumiri celor de pe acest forum !
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

te-ai gindit cit pierzi pt nimic ? Ia fa un calcul si vezi daca merita. Pina la urma urmei e o chestie psihologica, ca masina nu are absolut nimic dupa reparatie. Eu zic sa te tratezi mai repede, pina nu apuci sa o vinzi. ::P
La fel se poate intimpla si cu urmatoarea si ce faci ... tot vinzi la ele pt ca e un pic atinsa ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

adrian_c scrie:Salut Aiurica,

Pai nu am dat cu nimic in spatele benzii adezive, banda am lipit-o peste bucatile de plastic. Apoi, pe conturul benzilor adezive am dat cu un lipici normal ca sa fie mai bine fixate in interiorul barii.

ooo....stai putin ca nu inteleg......adica cele 2 ( sau mai multe) bucati din bara nu sunt lipite decat cu banda adeziva si putin lipici?
Ai vopsit si bara peste acea banda?

daca bara era sparta, nu ai revopsito?

ideea e urmatoarea.....fa ce ti-am spus cu letconul, apoi gasesti ( sunt sigur ) la orice service un kit de reparatii si fao, apoi vopseste bara.....vei castiga mai mult ( macar) la revanzare.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Aiurica,

Nu inteleg care parte nu o intelegi.

Bara avea doua fisuri (una inchisa si una deschisa). Astfel, pe interiorul barii am lipist plastice si o bucatica de fibra de sticla cu SuperGlue special. Deci dupa lipirea acestor bucati de plastic, marginile fisurilor erau lipite si zona fusese rigidizata. Benzile negre le-am pus tot pe interiorul barii pentru a proteja de umiditate zonele lipite.

Bara nu a fost vopsita pe exterior, iar pe interior nu este vopsita din fabrica.
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”