Pentru biciclisti!

Discutii despre orice va taie capul
silviuk
Marca si model masina: C4 GP2

Re: Pentru biciclisti!

Mesaj de silviuk »

Si ce preturi au astea Neuzer?
C4 Coupe 1.4i VTR facelift
Imagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

sunt de miliarde de ori mai bune decat orice inseamna dhs/first bike/rich bike
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: BDX

Mesaj de bedexe »

La 19 la Univ - TNB in fiecare Vineri pt o mica tura. Detalii aici.
Think....use your mind.
Trafic rutier fluent si sigur
Smart Driving
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

de cand cu criza .. mi se face pofta de o plimbare cu bicicleta.
vreau si eu daca aveti niste recomandari bune.
magazine cu bicle

mi as dori una de oras mai degraba, solida ...
poza de mai sus a lui Commandoru e exemplificativa.

eu m am oprit la asta http://www.dhsbike.ro/print.php?id=156&style=2" onclick="window.open(this.href);return false;
dar as vrea sa le vad , nu sa le cumpar de pe site uri.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

eu i-ti propun (ca biciclist de cel putin 25 de ani) sa-ti iei o bicicleta care sa fie usoara... iar cel mai mult castigi in greutate la cadrul bicicletei si la anvelope.

deci sa fie cadru de aluminiu si anvelope ok (ca si grosime, calitate)...

(a mea are 12 kg, e mountain bike, si circul zilnic cu ea fara probleme la incaieturi, articulate)
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Da, nu-ti lua chinezariile alea dhs sau firstbike.

Eu, anul trecut, am fost in aceeasi situatie si pana la urma a dat strechea in mine de la toate "sfaturile" si toti "guru" care le stiau pe toate si m-am dus si mi-am luat o Cross Citerra la 13 bulioane. http://www.freeridebikes.ro/2009/cross-citerra.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Am stat toata luna fara un sfanț dar a meritat fiecare centima.

Am dus-o la tara, sa nu ajung pe sub rotile vreunui autobuz aici in oras. Nu de alta dar mai un C4 de condus.

Este bulgareasca si era de fapt printre cele mai ieftine, de la magazinul freerides (il gasesti in zona Razoare) d-asta am luat-o. Dar merge de vis. Este inalta, usoara avand cadru de aluminiu, nu scartaie, nu caraie, dinam integrat in butuc, jante durAl etc. e ca un fel de Citroen C5 al bicicletelor
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

pai... e de gagica mah :mrgreen:
tu mergi cu ea?
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
bedexe

Mesaj de bedexe »

In primul rand, felicitari pentru intentie si mai multe daca iti iei - o sa descoperi o libertate absolut nebanuita si o sa iti dea un tonus excelent. Eu merg de vreo 5 ani cu prin Bucuresti si n-am avut probleme - sofatul si cititul legislatiei ref la biciclete m-au ajutat foarte mult.

Apoi trebuie sa te hotarasti ce vrei, ca oferta e foarte variata , nu mai e ca inainte ...

Vrei una timp mountain bike, ca s-o folosesti si pe drum de munte (neasfaltat ) ?

Sau una de oras, mai comoda ?

Sau semi/cursiere, foarte rapide pe asfalt ?

Sau una mai mica, pliabila , sa nu ocupe spatiu, dar e foarte ok pt oras si plimbari ? (de ex, fotograful Dinu Lazar are una)

Ce au pe la noi in Bucuresti, poti sa vezi aici .

Ca magazine : veloteca (iancului), ciclopedia (floreasca), hypersport (aurel vlaicu si cotroceni), unu in tei (pe str titeica - in zona bamboo), bikeexpert (pantelimon-iancului).

Recomandarea mea este dkbike (crangasi) - http://www.dkbike.tk/" onclick="window.open(this.href);return false; - meseriasi, nu sunt scumpi si sunt de treaba - am 2 prieteni care si-au luat super biciclete la 10 si 15 mil, cu care au mers in Dolomiti si multe ture in tara.

Altrix (facute in Ungaria) sunt iarasi ok ca si biciclete la pret decent .

Despre schimbatoarele Shimano asta e ordinea : acera < alivio < deore (f bune)

Eu am un trek 4300 luat la sh cu 800 lei, frane pe disc, cu alivio.

Pe langa bicicleta o sa mai iei: manusele, casca, lumini, lant de legat, protectie pantaloni (sunt 2 tipuri: banda verde cu arici sau un fel de agrafe din plastic (recomand) - amandoua sunt reflectorizante si la pret de10 lei) - totul cam 150 lei in medie.
Think....use your mind.
Smart Driving
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Ideea este sa te tii departe de chinezariile de 300 Ron din Carrefour aka rich, dhs, firstbike...

Commandorsteel: asa am spus si eu dar tipul de la magazin care viseaza biciclete si noaptea de vreo 20 de ani a zis sa merg pe ea fara griji.

Oricum este bicicleta de oras, am si claxon, portbagaj :D.
Unde merg eu cu ea, la mine in Jegalia, departe de aglomeratie, prin week-end-uri, nu zice nimeni ca n-ar fi suficient de "barbateasca".

De fapt m-au si oprit cativa si au intrebat daca este un model nou de dhs. Nu de alta dar acolo gasesti numai Tohanuri de pe vremea cand facea plopul pere si rachita micsunele, dhs-uri si firstbike-uri de 3 milioane. Astia cu first bike cu suspensie fata spate sunt cei mai infumurati.
Cand le spun ca este bulgareasca si a costat 13 milioane, adusa de la Buc., se uita la mine de parca as avea fata de Pinochio.
Cea mai tare faza a fost cand l-am intrecut pe unul la deal cu tot cu cele 18 viteze ale lui.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Citeam intr-o revista recent despre bicicleta si despre tendinta de a inlocui mersul cu masina cu mersul cu bicicleta, chiar si de catre oamenii in costum de birou. Peste tot se vorbeste ca ar fi un progres si ca in lumea civilizata asa se face, etc... si ca se asteapta toti sa le creasca vanzarile de biciclete. Se mai vorbeste si de o oarecare "lipsa de educatie" a oamenilor in ceea ce priveste mersul pe bicicleta. Ei bine asta mi se pare exagerata si lipsita de temei.
*
Daca ne gandim putin la Romania anilor 60-80, nu cumva era o situatie pe care acum ne-o dorim ? Nu cumva mai multi oameni mergeau pe bicicleta decat cu masina ? Nu va amintiti postasul care venea cu bicicleta si lasa ziarele sau de nenea cu sticlele de lapte pe portbagaj la bicicleta ?
Sau de barbatii si femeile care lucrau in zone industriale mai indepartate si care se deplasau exclusiv cu bicicleta ? Cati dintre parintii si chiar bunicii vostri nu mergeau cu bicicleta ?
(Tatal meu si cei 2 bunici aveau bicicleta de cand ma stiu. Eu am tot avut de la 7 ani bicicleta.)
*
Asadar, ce voiam sa arat este ca progresul de care se tot vorbeste de fapt se regaseste in perioada de acum 3-4 decenii; e adevarat ca in ultimii ani nr. masinilor a crescut mai repede decat cel al bicicletelor.
Dar presa si mass-media are o atitudine un pic exagerata de marketing si de forward looking si ca in orice domeniu, mai nou, vine occidentul sa ne educe si pe noi.
Despre asa zisa "lipsa de educatie" a romanilor vis-a-vis de mers pe bicicleta, cred ca este o marota importata, o lozinca generalizata a tutror comerciantilor/importatorilor de astfel de produse, Romania avand oarecare precedent la mersul pe bicicileta.
*
Absolut, e o chestiune f. buna mersul pe bicicleta, dar problema cea mare care nu prea se discuta mi se pare : Ce fac la servici dupa ce ajung transpirat dupa impins 5-6 Km prin aglomeratie ? stau asa toata ziua ? ma schimb fara sa fac dus ?? :)
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu fac pana la servici relativ putin, gen 7-10 minute maxim cu masina! M-am tot gandit sa-mi iau o bicicleta, insa unde sa merg cu ea?
Pe aceiasi banda unde merg troileibuzele, cot la cot cu cocalarii cu manele la maxim care se mai fac si spre tine sa te sperie??
Cand vom avea trasee de biciclete unde stii ca nu are cine sa se urce pe tine, atunci da..

Referitor la ce zici tu cu mersul in costum la servici, in Finlanda la o oarecare firma, exista spatiu destinat celor care vin cu bicicleta la servici, si am ramas uimit sa vad ca erau oameni care faceau 20km zilnic cu bicicleta, imbracati la costum evident.
Spatiul asta destinat consta din vestiare, dusuri, masa + fier de calcat etc..
Cand vor avea si firmele noastre asa ceva, poate ca te vei gandi de 2 ori inainte sa pleci cu bicileta la servici!! Bine nu am pretentia la firmele mici, dar la corporatii, sau mai stiu eu ce giganti, macar acolo(asta daca nu sunt eu depasit cu informarea si exista si la noi asa ceva).
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Asa da Bogdan: cu dus si un mic vestiar ! :)
Sa tot mergi cu bicla la lucru. :D
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

eu am 6 km traseu zilnic la servici si tot atat inapoi. cravata o tin la servici iar camasa curata in geanta. avand in vedere ca vin pe ora 8.30 si plec pe la 17 sau 17:30, la aceste ore marea majoritate a celor din trafic (masini, trolee, tramvaie etc) stau pe loc :) astfel este f comod cu bicicleta.

la inceput era groaznic dar mi-am pus niste muzica in casti, niste biscuiti in buzunare... si dupa 3 ani de bicicleta deja ma salut cu unii soferi de autobuz (linia 311 in principal), cativa caini ma stiu si in loc sa sara la mine dau din coada samd...

nu e chiar atat de rau in Bucuresti pe bicicleta.

(apropo, am o masca cu filtru polen si alte kkt, fara de care nu ies in trafic :p )
bedexe

Mesaj de bedexe »

@B25BUY
-inainte mergeau pe bicicleta si paote pentru ca masinile nu erau asa de 'accesibile' (nu cred ca se poate spune asa cand le luam pe credit) , dar ai dreptate
-intr-adevar, ca peste tot, mai sunt si biciclisti inconstienti , dar sunt si cei care respecta regulile de circulatie
- dupa ce faci de 2-3 ori traseul, n-o sa mai transpiri. Dar schimbat tricou, deodorant si eventual servetele umede la serviciu.

@Bogdan ce distanta faci in 7-10 min cu masina? Legat de restul, de 5 ani merg in Buc pe bicicleta, pe strada (asa e legea) si n-am avut problemele de care zici tu .

@joeadrianblack
- se vede cine merge :)
- te rog, de unde ai masca si cum arata ?
Think....use your mind.
Smart Driving
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Nu stiu sa-ti zic cati km, probabil vreo 3-4 cred...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”