certificat de conformitate

Probleme de orice natura, intalnite la C4
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Re: certificat de conformitate

Mesaj de djmanianfs »

Nu prea inteleg de ce cei de la Trust Motor nu te pot ajuta? Logic, ei sunt in masura sa-ti dea un rahat de hartie in care sa scrie ca motorul tau este Euro 4 si poluezi mai putin decat un Euro 3. Ce naiba o fi atat de greu sa-ti tii clientii aproape? Sau probabil nu vor ca te-ai dus si ti-ai cumparat masina din alta tara si nu si-au luat ei comisonul de vanzare... :cry: . E trist ce ti s-a intamplat, dar sustin cele scrise de Tomita mai sus :wink: . Bafta, sper sa rezolvi pana la urma!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
Asterix
Marca si model masina: C4 Coupe 1.6Hdi
Numar Inmatriculare: VL xx GAC

Mesaj de Asterix »

Silvan scrie:Asta e problema.Nu mai am numere valabile.Si sa ma duc cu ea la alt RaR inseamna sa o duc pe platforma,alti bani.Sa ii fac alta identificare,alti bani.Am trimis un mail in Spania la reprezentanta de unde s`a cumparat masina,cu actele masinii.Poate imi dau certificatul ala.Daca nu,ma bate gandul sa o inmatriculez pe bulgaria.
Vreau sa ma duc la mare cu Citroen`ul:))

Adica politistii din Buzau au mers 20 ani fara permis si tu nu poti merge cativa km cu alte numere ? Rezolva'ti prb nu mai sta ca nu ai nu stiu ce si nu stiu cum . Eu unu asa as face ... acum tu sti cel mai bine . Dar daca astepti dupa ai nostri numai inmatriculezi masina decat pe Bg si e trist parerea mea .
Rica
Marca si model masina: ....

Mesaj de Rica »

dar de ce nu rogi un coleg care are masina si motorizare ca a ta sa te insoteasca la RAR?
euro cat este nu se vede dupa VIN pe service citroen,sau cum ii zice la site-ul acela de introduci VIN si vezi detalii legate de masina?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Silvan
Marca si model masina: Citroen c4,1.6i
Numar Inmatriculare: AG-74-WOW

Mesaj de Silvan »

Am incercat toate modalitatile si mi`au zis ca sa nu incerc nimic daca nu fac rost de certificat de conformitate.Masina am cumparat`o SH.Primul proprietar e un roman care a lucrat in Spania.Iar cei de la trust motors mi`au zis ca fiecare dealer Citroen are certificatele de conformitate ale masinilor vandute de ei.NU ale tuturor.
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

HUH?! :shock:
cum adica al fiecarui auto in parte?

da mai mail la citroen de la mama lor sa ti se trimita documentatiile tehnice (recte certificat de conformitate) care sa ateste norma euro a masinii tale dupa vin-ul pe care li-l trimiti. le comunici ca autoritatile romane blocheaza efectuarea unei tranzactii si astfel dreptul asupra proprietatii private este afectat si deci se incalca legi de drept civil. asta ca sa stie ei sa iti trimita informatia fara sa se cace pe ei.

noi citroen certificam ca tu5jp4 este un motor conform standardului euro X.
orice masina dotata cu acest motor inclusiv cea cu vin "tralalala" (al tau) respecta normale de poluare euro X.
cu stima
xulescu
citroen
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

Nu e chiar asa si sa-ti explic de ce :

- COC reprezinta certificatul de nastere al auto
- CIV reprezinta buletinul auto

Poti sa ai buletin sau pasaport in mai multe tari , dar certificat de nastere poti sa ai doar unul .
Daca pierzi certificatul de nastere nimeni nu-ti face un act notarial pe baza de adeverinta .
Este explicatia simplificata .

Faptul ca RAR nu inmatriculeaza un auto pe baza CIV sau a unui document eliberat de concesionar care este reprezentatul producatorului este problema ( neprofesionalismul ) sau .
Chiar daca ai o hartie semnata de Citroen Franta in original care sa ateste norma de depoluare , RAR tot nu-ti va lua acel act in consideratie . Deoarece asa vrea el . El vrea COC .

Faptul ca concesionarul din Romania nu poate elibera COC decat pentru masinile vandute de el este normal . Nu o sa-ti faca primaria din Madrid certificat de nastere tie nascut la Bucuresti .

Daca masina trece prin 5 posesori si ei nu transmit COC , atunci toti cei 5 o sa solicite COC catre producator ?

Problema este la RAR care a gasit o portita ca de fiecare data ( ca el e stat in stau ) pentru a mai scoate niste bani in plus la taxa de poluare .
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Frate dar motorul asta TU5JP4 a echipat vreodata C4 in varianta de poluare E3?

Din cate stiu eu nu....
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Mesaj de Vasea »

Uite lista cu motoare EURO 3:

http://www.rarom.ro/cs-uploads/Liste_euro3.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; - CITROEN e la pagina 6, nu-l vad acolo
Rica

Mesaj de Rica »

poi daca asta e lista lor de E3 inseamna ca au si o lista cu E4
verifica daca motorul este acolo si te duci peste si ii bati cu propriul lor site
bafta
:hi
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

1. Eu nu neg ce zici doar ma gandesc logic din ce stiu eu. Produsele electronice/electrocasnice (care sunt de utilizare medie si indelungata ca si autovehiculele) primesc astfel de certificate de conformitate de la producatorul ro/importator ro distribuite mai departe catre vanzatorii finali pentru fiecare model. In caz de distrugere/pierdere acel document poate fi emis din nou.
El nu are nimic exceptional fiind o hartie cu nsite texte legale care atesta raspunderea pe care importatorul/producatorul si-o asuma ca acel produs respecta normele legale de utilizare sau nivelurile, acolo unde este cazul. Se pot elibera la cerere/rugaminte pt modelul tau. Faptul ca tu ai cumparat televizorul X plus un accesoriu suplimentar nu il face cu nimic diferit pe televizorul X din punct de vedere al normelor.

2. Idem, ca ziceai de certificatul de nastere. Ti s-a distrus/furat/pierdut whatever. Declari la MO si apoi solicitit de la autoritatea care ti-a inregistrat nasterea, un duplicat sau un alt certificat de nastere. Acum tu cumparator din romania al lui C4 stii ca masina nu s-a nascut in romania, ci dumnezeu stiu unde. Tu te adresezi citroen "main base" si ei directioneaa mai departe cererea.

E aberant sa pretinzi sa il pui pe om sa caute unde draq a fost masina. Este Citroen/Bmw/skoda/tatra/whatever. Dai mesaj la producatorul in sine, si el avand in vedere codurile de identificare redirectioneaza intern carte departamentul specializat.

Nu pot sa cred si sa accept in UE ceea ce zici tu rares. Nu cauti de nebun documente aiurea, cat timp exista producatorul. Ah, cauti certificatul de inregistrare pt Saab. Pai, stiti firma nu mai exista. Atunci incepi sa dai din colt in colt, si cred ca nici atunci.
Vezi tara de prima inmatriculare si cauti frumusel pe net echivalentul RAR-ului. Ceri de acolo o copie sau o confirmare oficiala ca masina este EURO X, si gata. Nu vrea RAR-ul, atat le trebuie.

Ca si un caz ieri cu C5 pocnit in spate de a venit la voi. Asiguratorul i-a propus la pagubit o suma derizorie comparat cu devizul. Asta pune masina la garaj si se judeca cu aia (daca o tin mortis pe-a lor) de ii ia draq.

lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

1 . Tu gandesti logic . Gresit . Tu exprimi ceea ce ti s-ar parea tie normal . Poate si mie mi se pare normal . Toti ne dam cu parerea cum am crede noi ca e NORMAL . Gresit . :roll: Intreaba la RAR :lol: . E scris . Vor COC .

2 Eu am facut ceea ce a depins de mine . Omul a sunat la Trust . Ei au facut ce a depins de ei . Sa sune la main base ???? . Da de ce sa nu sune RAR la mainbase ? Eu asa o vad corect .

Pentru fiecare problema concesionarul , importatorul , producatorul sunt de vina ..... bla , bla .
Cumparatorul este informat , a fost informat , s-a informat inainte de a cumpara masina ca are nevoie de COC .?????

3 . Si sunt nervos ca eu nu am de unde sa-mi iau COC la masina mea personala . Asa ca ......

4 . Ca nu accepti tu ce este sau ce nu este in EU asta e treba ta . Crezi ca esti in UE ? Chiar crezi ? Stai linistit .... nu esti . Mai ales in ceea ce priveste RAR , ARR , MT ....
Rica

Mesaj de Rica »

dar eu nu inteleg cu au potut scoate euro 3 fara certificat si sa il scoata euro 4 au nevoie de certificat :shock:
incredibil de ce sunt in stare pentru o spaga sau o incasare in plus
:hi
Ce ciudat!
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

Dar de ce sari asa?
NU am zis ca e obligatia sau vina vanzatorului/importatorului. Prin el ar fi normal sa se poata facilita obtinerea actului respectiv.

Cine a produs un obiect? Asus. Bun, daca asus nu are in romania reprezentant dau mail frumos la asus worldwide si ii intreb cum pot sa fac rost de un anumit document specific produsului. Cumpar o mobila din china si la vama ma opresc aia sa verifice conformitatea cu normele UE. Unde intreb? La vama sau intreb la producator. Intreb, nu dau du parul.
Si ala zice, ok.
Avand in vedere ca s-a eliberat odata acel document (desi as vrea sa vad si eu care e hartia aia sa nu mor prost) noi ne-am facut treaba. Daca doriti un duplicat, cineva va munci sa caute in arhiva (digitala) si sa va intocmeasca un raport. Costa 20 euro. Aia e. Sau costa 200 euro. Sau costa 5 euro. Aici introduc niste proceduri de lucru foarte simple si profitabile.

De ce sa suni la Citroen ca nu te ajuta? Dar de unde incepi investigatia? Ca samsarul sigur n-are treaba. Mai ales daca nu ti-a dat chitanta, bon sau alte alea cand l-ai platit pt masina.

Nu zic. Bai, TM, cu injurii, da-mi hartiile. Logic, ca n-au treaba de obligatie, dar asta e firicelul. El zice ca nu stie informatia ca masina nu s-a vandut in .ro de noua.
Ok. Unde intreb?
Nu stiu, zic ei.
Pai nu exista niste proceduri corporate care prevad diversele ipostaze de lucru si situatiile posibile? Ca sigur nu e nici primul nici ultimul.
Nu.
Atunci contactezi Citro worldwide.
Care in mod normal ar trebui sa aiba acces peste tot.
Platesti suma de prelucrare a informatiilor si primesti certificatul in duplicat.

Nu asa faci si cand vrei o copie dupa diverse acte?
Inclusiv la universitati, si cam absolut orice institutie publica sau privata.

De ce ar fi diferit la masini?

mariuss
Marca si model masina: Citroen Xsara 1.6 NFU
Citroen C4 1.6 NFU

Mesaj de mariuss »

Acest tip de motor TU5JP4 a fost pus pe xsara inca din 2001 ,deci este si euro 3.Poate de aici confuzia celor de la rar.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

putin pe langa subiect.
tu5jp4 aspirat 190cp
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 164&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;

how-to

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”