Detectorul radar devine o investitie neprofitabila ?!?!
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Re: Detectorul radar devine o investitie neprofitabila ?!?!
Hai ca m-ai facut sa imi pierd increderea in tehnologie. Cum ma sa nu poata sa citeasca gandu' lu' politistu?

C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- 58 ubi
- Numar Inmatriculare: B 58 UBI
@spooky
important: viteza cu care te-a prins se poate "negocia". am patit-o o singura data cand am fost luat de un radar care a folosit instant-on (da... nu am fost pe faza... dormeam), si inloc de cat ziceau ei ca am avut, peste 100 pe limita de 50... mi-au trecut 86. si am cotizat doar la CEC ulterior.
Nu stiu daca mai ai ce negocia atata timp cat inregistrarile sunt parolate si nu le poate sterge decat persoana car eare codul. Si probabil ca aceasta persoana se afla la sediul politiei, ci nu in strada.
Oricum pana una alta am inceput prin a-mi cumpara o statie CB si astept sa vad ce detectoare de radar or sa apara dupa lansarea in strada a noilor radare.
important: viteza cu care te-a prins se poate "negocia". am patit-o o singura data cand am fost luat de un radar care a folosit instant-on (da... nu am fost pe faza... dormeam), si inloc de cat ziceau ei ca am avut, peste 100 pe limita de 50... mi-au trecut 86. si am cotizat doar la CEC ulterior.
Nu stiu daca mai ai ce negocia atata timp cat inregistrarile sunt parolate si nu le poate sterge decat persoana car eare codul. Si probabil ca aceasta persoana se afla la sediul politiei, ci nu in strada.
Oricum pana una alta am inceput prin a-mi cumpara o statie CB si astept sa vad ce detectoare de radar or sa apara dupa lansarea in strada a noilor radare.
C4, 1.6HDI 90CP hatchback - cu el pe strazi din 2005
-
spooky
- Numar Inmatriculare: B-112-UFO
@ubi, nici eu nu mi-am vazut inregistrarea.
mi-a aratat certificatul metrologic pe care era specificat negru pe alb mai multe lucruri, inclusiv faptul ca operatorul nu are voie sa arate inregistrarea, ea fiind prezentata doar in instanta ca proba.
tine de operator care este si agentul constator intocmirea procesului verbal in care se precizeaza viteza cu care te-a prins. teoretic, zic doar teoritic, poate fi "negociata".
singurul motiv pentru care eu am acceptat amenda a fost faptul ca (1) neatentia m-a costat si (2) pentru viteza trecuta in PV si amenda acordata (180 ron in 48 ore) am considerat ca nu are rost sa imi pierd timp si bani pe motorina pentru a ma deplasa la judecatoria acelui judet pentru a ma judeca.
daca inloc de 86 mi-ar fi trecut 100+, ceea ce ar fi insemnat suspendarea PC-ului, cu siguranta m-as fi dus in instanta.
repet, inregistrarile sunt continue, nu doar in limita a 60 de secunde. nu trebuie sa dea drumul la radar sa se pastreze inregistrarea. (exista o limita de ore cat poate inregistra dispozitivul; deobicei cardul de date se goleste la iesirea din tura). cel putin asa am inteles la noile dispozitive.
foarte buna miscarea cu statia CB. atentie, si radarul care m-a prins avea statie CB
(era in jud Braila)
repet, nu trebuie sa mai apara detectoare de radar noi. exista deja detectoare de radar cu functie de INSTANT-ON si/sau POP. tehnic vorbind, asta inseamna o sensibilitate ridicata a detectorului radar astfel incat sa sesizeze semnalele radar (defapt unde radio/microunde)
Instant-On sau POP nu functioneaza (bine) la distante mari. in medie vorbim de 200-300m.
Mai multe informatii:
http://www.copradar.com/preview/chapt1/ch1d1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.guysoflidar.com/faq.html#6" onclick="window.open(this.href);return false;
diverse teste cu radare in situatie real-life:
http://www.guysoflidar.com/radar-detect ... tests.html" onclick="window.open(this.href);return false;
teste semi-stiintifice:
http://www.guysoflidar.com/radar-detect ... tests.html" onclick="window.open(this.href);return false;
plus multe altele:
http://www.guysoflidar.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laserveil.com/police/radar/" onclick="window.open(this.href);return false;
un test POP cu 2 detectoare:
http://www.youtube.com/watch?v=kiSaa-7I ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
restul mai cautati si voi
mi-a aratat certificatul metrologic pe care era specificat negru pe alb mai multe lucruri, inclusiv faptul ca operatorul nu are voie sa arate inregistrarea, ea fiind prezentata doar in instanta ca proba.
tine de operator care este si agentul constator intocmirea procesului verbal in care se precizeaza viteza cu care te-a prins. teoretic, zic doar teoritic, poate fi "negociata".
singurul motiv pentru care eu am acceptat amenda a fost faptul ca (1) neatentia m-a costat si (2) pentru viteza trecuta in PV si amenda acordata (180 ron in 48 ore) am considerat ca nu are rost sa imi pierd timp si bani pe motorina pentru a ma deplasa la judecatoria acelui judet pentru a ma judeca.
daca inloc de 86 mi-ar fi trecut 100+, ceea ce ar fi insemnat suspendarea PC-ului, cu siguranta m-as fi dus in instanta.
repet, inregistrarile sunt continue, nu doar in limita a 60 de secunde. nu trebuie sa dea drumul la radar sa se pastreze inregistrarea. (exista o limita de ore cat poate inregistra dispozitivul; deobicei cardul de date se goleste la iesirea din tura). cel putin asa am inteles la noile dispozitive.
foarte buna miscarea cu statia CB. atentie, si radarul care m-a prins avea statie CB
repet, nu trebuie sa mai apara detectoare de radar noi. exista deja detectoare de radar cu functie de INSTANT-ON si/sau POP. tehnic vorbind, asta inseamna o sensibilitate ridicata a detectorului radar astfel incat sa sesizeze semnalele radar (defapt unde radio/microunde)
Instant-On sau POP nu functioneaza (bine) la distante mari. in medie vorbim de 200-300m.
Mai multe informatii:
http://www.copradar.com/preview/chapt1/ch1d1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.guysoflidar.com/faq.html#6" onclick="window.open(this.href);return false;
diverse teste cu radare in situatie real-life:
teste semi-stiintifice:
plus multe altele:
http://www.guysoflidar.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laserveil.com/police/radar/" onclick="window.open(this.href);return false;
un test POP cu 2 detectoare:
http://www.youtube.com/watch?v=kiSaa-7I ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
restul mai cautati si voi
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
-
baty_san
aruncam radarul, luam statie
deja am oferte beton de statii CB.
Don't steal...goverment hates competition!
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Pai pune si aici daca ai oferte bune. 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- 58 ubi
Eu mi-am luat deja:
http://www.magazin-online.ro/statii-rad ... la-cod.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Are adaptor pt bricheta si mufa pentru antena cu magnet. Am dat cu tot cu antena 870ron.
http://www.magazin-online.ro/statii-rad ... la-cod.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Are adaptor pt bricheta si mufa pentru antena cu magnet. Am dat cu tot cu antena 870ron.
- Silviu Mustata
Subscriu la ce zice spooky, mai putin cu statia CB.
Oricum si pana acum baietii cuplau radarul "la vedere" si pentru multi era tarziu.
Din cate mai stiu si eu nu exista radar care sa iti masoare parametrii instantaneu, cu atat mai mul daca ai trafic in fata tot face detectorul piu odata. Trebuiesc cel putin cateva secunde ca sa detecteze "tinta", sa o "incadreze" dupa care sa masoare parametrii.
Daca o sa fim putin mai blinzi cu pedala de acceleratie si ne incadram pana la +20km/h cred ca putem sa ii dibuim cu tot radar-ul lor.
Nu uitati ca in ultima vreme se puneau dupa curbe. Vara trecuta de la Sighisoara la Brasov am evitat 4 cu o aratare de Cobra 6060 (si toti pusi dupa curbe).
Chestia cu masuratul de la 1200 m presupune linie dreapta, vizibilitate directa si detectabilitate a radarului pe masura. Parerea mea este ca ne vom descurca. Mai ales daca este in banda Ka.
Anulati functia Mute si o sa fiti surprinsi cate semnale o sa gasiti chiar pe mod City (prefer sa bizie detectorul in paranoia decat sa ignore semnalul care trebuie).
Bafta si fara amenzi.
Oricum si pana acum baietii cuplau radarul "la vedere" si pentru multi era tarziu.
Din cate mai stiu si eu nu exista radar care sa iti masoare parametrii instantaneu, cu atat mai mul daca ai trafic in fata tot face detectorul piu odata. Trebuiesc cel putin cateva secunde ca sa detecteze "tinta", sa o "incadreze" dupa care sa masoare parametrii.
Daca o sa fim putin mai blinzi cu pedala de acceleratie si ne incadram pana la +20km/h cred ca putem sa ii dibuim cu tot radar-ul lor.
Nu uitati ca in ultima vreme se puneau dupa curbe. Vara trecuta de la Sighisoara la Brasov am evitat 4 cu o aratare de Cobra 6060 (si toti pusi dupa curbe).
Chestia cu masuratul de la 1200 m presupune linie dreapta, vizibilitate directa si detectabilitate a radarului pe masura. Parerea mea este ca ne vom descurca. Mai ales daca este in banda Ka.
Anulati functia Mute si o sa fiti surprinsi cate semnale o sa gasiti chiar pe mod City (prefer sa bizie detectorul in paranoia decat sa ignore semnalul care trebuie).
Bafta si fara amenzi.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
- Silviu Mustata
Treaba cu semnale low level pe banda Ka seamana a VG-2 (si pana si basina mea de Cobra 6060 o are), drept pentru care nu va grabit sa aruncati detrectoarele pana nu ne lamurim cum opereaza biaetii.
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Informatie primita azi (sursa netestata):
"Pentru a şti de cine să te fereşti în trafic, vezi lista cu numerele de înmatriculare ale Loganurilor Serviciului Rutier dotate cu radere nedetectabile:
Facem precizarea că toate au în componenţă cifra 18, iar prima literă din cele trei este Z.
B 18 ZCK
B 18 ZCA
B 18 ZBU
B 18 ZBW
B 18 ZCI
B 18 ZCJ
B18 ZBZ
B18 ZBS
B 18 ZCN
B 18 ZCH
B 18 ZBV
B 18 ZCF
Noile maşini au toate dotările necesare, de la sistemul video radar mobil care permite stabilirea inclusiv a sensului de mers al drumului pe care s-a săvârşit infracţiunea sau contravenţia, până la echipamentele de radiocomunicaţii, sistemele de avertizare optico-acustică şi aparatul etilotest electronic. Valoare totală a celor 12 autospeciale Logan se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei. Cei aflaţi în trafic trebuie să ştie că nu se mai pot baza pe sistemele antiradar, deoarece acestea nu pot detecta, deocamdată, radarele noi cu care sunt dotate maşinile de mai sus."
"Pentru a şti de cine să te fereşti în trafic, vezi lista cu numerele de înmatriculare ale Loganurilor Serviciului Rutier dotate cu radere nedetectabile:
Facem precizarea că toate au în componenţă cifra 18, iar prima literă din cele trei este Z.
B 18 ZCK
B 18 ZCA
B 18 ZBU
B 18 ZBW
B 18 ZCI
B 18 ZCJ
B18 ZBZ
B18 ZBS
B 18 ZCN
B 18 ZCH
B 18 ZBV
B 18 ZCF
Noile maşini au toate dotările necesare, de la sistemul video radar mobil care permite stabilirea inclusiv a sensului de mers al drumului pe care s-a săvârşit infracţiunea sau contravenţia, până la echipamentele de radiocomunicaţii, sistemele de avertizare optico-acustică şi aparatul etilotest electronic. Valoare totală a celor 12 autospeciale Logan se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei. Cei aflaţi în trafic trebuie să ştie că nu se mai pot baza pe sistemele antiradar, deoarece acestea nu pot detecta, deocamdată, radarele noi cu care sunt dotate maşinile de mai sus."
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
spooky
1) nu exista radar nedetectabil. terminati cu aberatiile.B25BUY scrie:Informatie primita azi (sursa netestata):
B 18 ZCK
B 18 ZCA
B 18 ZBU
B 18 ZBW
B 18 ZCI
B 18 ZCJ
B18 ZBZ
B18 ZBS
B 18 ZCN
B 18 ZCH
B 18 ZBV
B 18 ZCF
2) sursa informatiei? e clar nu e una buna pentru ca au numere, cel putin, aparent, aleatore, diferite de cele listate de tine.
si chiar daca ai sti numerele masinilor, nu te-ar ajuta cu absolut nimic, ca pana sa vezi numarul masinii te-a luat radarul.
inca nu am invatat ca politia face multa propaganda cu informatii false. ne mai aducem aminte de cand au fost montate camerele pe DN1? cata propaganda a fost atunci de toti mergeau cu 50 la ora ca ne calculeaza astia viteza medie orara intre punctul A si B? cati mai cred in asta inca? ar fi fost posibil DACA aceste sisteme de monitorizare a traficului ar fi avut capacitatea ANPR. nu toate, ci doar cateva. si noile loganuri cu noile radare au ANPR asta pentru ca au la dispozitie un sistem video dotat cu o optica foarte buna, cu pana la 18x zoom optic.
revenind la noul radar cu care s-a dotat politia romana, repet, nu e de nedetectat si pot sa afirm ca jumatate din detectoarele de radar de pe piata pot sa il detecteze. problema se pune cat de repede si de bine il simt. noul radar al politiei nu emite pe o banda pe care sa nu o aiba detectoarele de radar. mai mult, te asigur, daca azi ar aparea un nou radar ce ar emite pe banda D sa zicem, adica undeva la peste 100 GHz, atunci IERI ar fi aparut si detectorul ce are aceasta banda.
inca o greseala in textul citat de tine, sursa nu face diferenta intre un DETECTOR de radar si un ANTI-radar.
VG-2 inseamna altceva. VG-2 e un detector de detectoare de radar. Prin alte cuvinte, detectorul tau de radar are protectie impotriva (sau detector de) detectoarele de detectoare de radar. Cum functioneaza? VG-2 emite un semnal radio (radar) care face sa se "excite" detectorul de radar si sa creada ca e un radar care emite. in momentul in care detectorul de radar recptioneaza unda radar se produce o mica emisie radianta de catre oscilatorul aparatului, care, aceasta radiatie poate fi citita de aparatul VG-2 (sau D.D.R.) si a carei frecventa intermediara (a radiatiei oscilatorului) e undeva la 10 MHz. se face acest lucru pentru ca semnalul radar este amplificat pentru a putea fi receptat mai bine si a creste sensibilitatea detectorului de radar. astfel au aparut DETECTOARELE DE DETECTOARE DE DETECTOARE DE RADAR (adica D.D.D.R.) si li se face reclama ca VG-2 Guard/Stealth. IN afara de VG-2 mai sunt si altele precum SPECTRe. Rolul unui detector de detector de detector de radar e ca sa urmareasca aceasta emisie speciala a aparatului VG-2/SPectre/sau cum s-ar numi el si in momentul respectiv ii inchide oscilatorul (circuitul de detectare a detectorului de radar) astfel incat acea radiatie sa nu se mai produca si detectorul de detectorul de radar nu va sti daca "tinta" are sau nu detector de radar.Silviu Mustata scrie:Treaba cu semnale low level pe banda Ka seamana a VG-2 (si pana si basina mea de Cobra 6060 o are), drept pentru care nu va grabit sa aruncati detrectoarele pana nu ne lamurim cum opereaza biaetii.
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
am si eu un antiradar bun unde se semnaleaza pozitia masinilor de PR.
Se cheama Europa FM si la numarul 0728.111222 toti soferii trimit informatii cu locatia BPR cu radar.
Incercati e cu acoperire nationala!
P.S. sint curios care e pretul operatorului care are parolele de pe DVR politiei? Ce usor se pot sterge din lipsa de spatiu.
@B25BUY ce informat esti nenea.
Se cheama Europa FM si la numarul 0728.111222 toti soferii trimit informatii cu locatia BPR cu radar.
Incercati e cu acoperire nationala!
P.S. sint curios care e pretul operatorului care are parolele de pe DVR politiei? Ce usor se pot sterge din lipsa de spatiu.
@B25BUY ce informat esti nenea.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- 58 ubi
Am vazut astazi un logan nou de politi esi avea nr. B 18 ZDN. Statea la panda la intrarea in Popesti - Leordeni
-
spooky
vazut azi un logan top cu radarul in functie pe drumul taberei.
ghici ce... am scos detectorul si.... daaa, a tipat detectorul chiar pe 24.169 GHz, adica banda K.
nici macar Ka... citisem recent ca Stakler Bee III e in banda K... nu Ka cum e in alte tari.
mai ramane de vazut si testat Instant-On (POP).
ghici ce... am scos detectorul si.... daaa, a tipat detectorul chiar pe 24.169 GHz, adica banda K.
nici macar Ka... citisem recent ca Stakler Bee III e in banda K... nu Ka cum e in alte tari.
mai ramane de vazut si testat Instant-On (POP).
- Silviu Mustata
Domnilor
Astazi, ora 16.06, la Piata Presei, radar pe Logan Break (MCV) cu botul catre Kiseleff PUS PE EMISIE CONTINUA si Cobra 6060 l-a descoperit, din pacate din lateral (veneam dinspre Baneasa).
Concluzia, nu aruncati detectoarele, ci mergeti cuminti pana ne lamurim cu sta treaba cu descoperirea acestuia si de la ce distanta DIN FATA.
Merg de ani de zile (7) prin Piata Presei zi de zi dimineata si dupaamiaza si nu am vazut radar orientat spre Kiseleff.
Cu putina rabdare ne lamurim. Prima concluzie, are fascicolul de emisie (petala) destul de ingust.
Mergem precauti, cu haita si nu le dam banii.
S-ar parea ca avem prieteni in fata monitoarelor acestor radare, daca pe acesta l-au lasat pe emisie continua. Le multumim!
Astazi, ora 16.06, la Piata Presei, radar pe Logan Break (MCV) cu botul catre Kiseleff PUS PE EMISIE CONTINUA si Cobra 6060 l-a descoperit, din pacate din lateral (veneam dinspre Baneasa).
Concluzia, nu aruncati detectoarele, ci mergeti cuminti pana ne lamurim cu sta treaba cu descoperirea acestuia si de la ce distanta DIN FATA.
Merg de ani de zile (7) prin Piata Presei zi de zi dimineata si dupaamiaza si nu am vazut radar orientat spre Kiseleff.
Cu putina rabdare ne lamurim. Prima concluzie, are fascicolul de emisie (petala) destul de ingust.
Mergem precauti, cu haita si nu le dam banii.
S-ar parea ca avem prieteni in fata monitoarelor acestor radare, daca pe acesta l-au lasat pe emisie continua. Le multumim!
- Mihay
- Supermoderator
http://www.antena3.ro/stiri/rutier/peri ... 93454.html" onclick="window.open(this.href);return false;
e groasa
e groasa