Cutie de viteze in 6 trepte/Turbo pe C4
-
DinoG
daca cauti un sfat mergi la Musketier in Germania si ai sa ai si turbo si tot ce-ti doresti tu. Datele de contact le gasesti pe site, mie o sa-mi vina eleronul de la ei cam in 2 saptamani. Suna-i, depune garantie bancara si totul este ok. Pt modif la motor, frane etc va trebui sa mergi la ei pentru ca nu o sa-ti faca nimeni astfel de modificari nici in Iasi si nici in Romania. Eu am tras destul de mult cu eleronul si m-a costat si cam multicel pana acum.
Si pt meseriasii astia pe care ii tot intrebi tu, sa stiti ca 1.6 HDI are o cutie mai lunga decat cea de pe benzina (va sfatuiesc sa faceti o comparatie la intalnirile forumului) si nu se potriveste pe benzina. Este o mare diferenta de turatie intre cele doua motoare asa ca nu prea au nici in clin nici in maneca.
Si pt meseriasii astia pe care ii tot intrebi tu, sa stiti ca 1.6 HDI are o cutie mai lunga decat cea de pe benzina (va sfatuiesc sa faceti o comparatie la intalnirile forumului) si nu se potriveste pe benzina. Este o mare diferenta de turatie intre cele doua motoare asa ca nu prea au nici in clin nici in maneca.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Nu direct/explicit, dar ai facut-o si inca destul de tare.DinoG scrie:Ai grija la limbaj ca eu nu te-am jignit pe tine.
Pai, ia uite, daca-mi mai dau vreo 3-4 acelasi sfat probabil ca fix asa am sa fac. Nu puteai sa mergi pe linia asta de la inceput?DinoG scrie: Daca cauti un sfat mergi la Musketier in Germania si ai sa ai si turbo si tot ce-ti doresti tu. Datele de contact le gasesti pe site, mie o sa-mi vina eleronul de la ei cam in 2 saptamani. Suna-i, depune garantie bancara si totul este ok. Pt modif la motor, frane etc va trebui sa mergi la ei pentru ca nu o sa-ti faca nimeni astfel de modificari nici in Iasi si nici in Romania. Eu am tras destul de mult cu eleronul si m-a costat si cam multicel pana acum.
Da, chiar am fost surprins cind Adrian a spus ca merge cutia de pe hdi, pentru ca, de exemplu, viteza maxima in treapta 5 la HDI o ai la aproximativ 4000rpm, pe cind la benzinar cam pe la 6000. Si din cite stiu nu e nici un diferential sau reductor pe acolo din care sa se poata umbla, e pur si simplu motor-volanta-disc-cutie (cu placa de presiune pe acolo care nu ar enici o treaba).
Da, cred ca le dau un mail la astia de la musketier sa-i intreb de turbo+firne+suspensii. Thanks!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Musketier sunt cam singurii care iti poti zice, ce si cum legat de turbo la C4!
Acuma nu stiu ce posibilitati au ei pt motorul de 1.6, pentur ca cel 2.0 au destule !
Acuma nu stiu ce posibilitati au ei pt motorul de 1.6, pentur ca cel 2.0 au destule !
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
astia de la http://www.anonymous.ro/ se pricep oare?
http://www.mbmtuning.ro/
sunt oameni buni destui la noi in tara, ideea e ca tre sa stii cumva sa ii cunosti. sunt cei care participa la rally de mult timp...
problema e in felul urmator, motorizarea de 1.6 cu restul componentelor nu sunt facute pt sportivitate. cel putin cutia de viteze cu sincroanele care nu ma lasa sa cuplez trepte inferioare (in special 1, la v mare) ma scoate din sarite. marsarierul care nu merge tot timpul...esapamentul care scartaie, compresia maricica (bine introducerea turbo-ului va necesita decomprimarea) si tot asa...si eu aveam idei pt supraalimentare, incepand din vara asta, dar in decursul folosirii de un an am cam renuntat la idee...tot mai bine va fi o "amanta"...o a 2-a masina, de weekend..micuta si sportiva
http://www.mbmtuning.ro/
sunt oameni buni destui la noi in tara, ideea e ca tre sa stii cumva sa ii cunosti. sunt cei care participa la rally de mult timp...
problema e in felul urmator, motorizarea de 1.6 cu restul componentelor nu sunt facute pt sportivitate. cel putin cutia de viteze cu sincroanele care nu ma lasa sa cuplez trepte inferioare (in special 1, la v mare) ma scoate din sarite. marsarierul care nu merge tot timpul...esapamentul care scartaie, compresia maricica (bine introducerea turbo-ului va necesita decomprimarea) si tot asa...si eu aveam idei pt supraalimentare, incepand din vara asta, dar in decursul folosirii de un an am cam renuntat la idee...tot mai bine va fi o "amanta"...o a 2-a masina, de weekend..micuta si sportiva
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
mituc
Daca nu au deja ceva atunci pot sa ia kitul de la DP Engineering sau unul asemanator, nu-i bai. Le dau mail sa vad daca-mi raspund. Sper sa imi raspunda daca le-am scris in engleza...Bogdan scrie:Musketier sunt cam singurii care iti poti zice, ce si cum legat de turbo la C4!
- Tomita
- cre8or
mda, macar sa iti raspunda, ca eu am incercat sa comunic cu 2 producatori de stopuri aftermarket, legat de c4...liniste, nimic...vorbit frumos, alea, la subiect, si binentels fara sa le zic romania. sper sa ai mai mult noroc cu musketarii
- muntos
- Numar Inmatriculare: B-333-VTS
- Bogdan
- Fondator
Ma ofer si eu...trimit mail direct de pe ClubC4.ro
..
Asta cu yahoo e stiuta, le intra direct in bulk, stiu asta de la cel putin 2 firme(CarEquipment si TotCar parca).
Asta cu yahoo e stiuta, le intra direct in bulk, stiu asta de la cel putin 2 firme(CarEquipment si TotCar parca).

-
pesteimputit
- custom sound systems
sa o luam incetisor:
Kitul de la DP E e SINGURUL KIT facut specific pt acest motor. (Din care eu am comandat doar galeria de evacuare cu flansa de k03)
Musketier au facut turbo un C4 VTS, asta nu inseamna ca sunt cu ceva mai buni decat spre ex master tuner care au montat un compresor mecanic pe un BMW 320i cu rezultate impresionante.
Exista n garaje la noi in tara care se ocupa de asa ceva, dar voi nu cititi forumurile interesante (pe 4tuning e informatie cata vrei, trebuie doar cautata). DOG Tuning din Oradea iara sunt un garaj foarte tare, care pt 4800 ofera 200Cp din motorul TU5JP4 cu GARANTIE 12 luni asupra motorului.
Sunt garajele celor care prepara masini de raliu, daca mergeti si intrebati la RacingNick sigur vi se va recomada ceva, ba chiar in cateva zile cand se va deschide un garaj cu care ei vor colabora strans.
Cat despre Mituc, sincer parerea mea este ca el este unul dintre putinii care e interesat de performance tuning si nu de eleroane (de altfel inutile) si evacuari zgomotoase din care SE PIERD CAI PUTERE.
Kitul de la DP E e SINGURUL KIT facut specific pt acest motor. (Din care eu am comandat doar galeria de evacuare cu flansa de k03)
Musketier au facut turbo un C4 VTS, asta nu inseamna ca sunt cu ceva mai buni decat spre ex master tuner care au montat un compresor mecanic pe un BMW 320i cu rezultate impresionante.
Exista n garaje la noi in tara care se ocupa de asa ceva, dar voi nu cititi forumurile interesante (pe 4tuning e informatie cata vrei, trebuie doar cautata). DOG Tuning din Oradea iara sunt un garaj foarte tare, care pt 4800 ofera 200Cp din motorul TU5JP4 cu GARANTIE 12 luni asupra motorului.
Sunt garajele celor care prepara masini de raliu, daca mergeti si intrebati la RacingNick sigur vi se va recomada ceva, ba chiar in cateva zile cand se va deschide un garaj cu care ei vor colabora strans.
Cat despre Mituc, sincer parerea mea este ca el este unul dintre putinii care e interesat de performance tuning si nu de eleroane (de altfel inutile) si evacuari zgomotoase din care SE PIERD CAI PUTERE.
-
cutare
Asta e iarasi bine de stiut. Pe forumul celor de la 4tuning am gasit mai multe informatii, documentatie, insa foarte putine despre garaje care fac treaba si si mai putine despre cit de bine o fac. Deci acum pe linga master tuner mai e dog tuning iar ca punct de informare baietii de la racing nick. Uite, ca sa sintetizez informatia asta de pe 4tuning.ro mi-ar fi trebuit probabil 3-4 ore de scarmanat toate posturile din urma cu N veacuri si pina in prezent. Merci inca odata!pesteimputit scrie:Musketier au facut turbo un C4 VTS, asta nu inseamna ca sunt cu ceva mai buni decat spre ex master tuner care au montat un compresor mecanic pe un BMW 320i cu rezultate impresionante.
- Bogdan
- Fondator
Am sters toate posturile alea de kkt, am sters tot ce era offtopic, am modificat cateva mesaje...nu vreau sa mai aud de banuri si de injuraturi/jigniri etc !!
Am pus un post in sectiunea tuning pe care v-as ruga sa il cititi inainte de a face comentarii doar de dragul de a le face!! Dupa ce ca si-asa nu exista nimic pentru masina asta cand vine vorba de tuning, cum apare unul care vrea sa faca ceva, trebuie sa se gaseasca cineva sa il ia la misto!! Asta nu se va mai intampla in sectiunea tuning...
Am pus un post in sectiunea tuning pe care v-as ruga sa il cititi inainte de a face comentarii doar de dragul de a le face!! Dupa ce ca si-asa nu exista nimic pentru masina asta cand vine vorba de tuning, cum apare unul care vrea sa faca ceva, trebuie sa se gaseasca cineva sa il ia la misto!! Asta nu se va mai intampla in sectiunea tuning...

-
Adrian
- Membru 'tunat'
Pt peste imputit...
Fiecare face ce vrea cu masina lui... Mi mi se pare de cacao sa pui 250 de kile de muzica pe masina si sa o speli o data la 3 ani, cand ii faci poze!
Mi se pare aiurea sa iei o masina de 14.500e si sa incepi sa provoci discutii legate de turbo si alte SF-uri! Un om rational ar face un singur lucru: ar vinde masina ai de 14.500e cu 11.000 si si-ar face leasing la o masina care vine cu turbo de la mama ei!
Cand v-ati cumparat masinile nu stiati ca nu sunt sport? Si acum aveti idei de cum sa cheltuiti banii sa le faceti mai rapide...
Eu mi-am luat C4, pentru ca este cea mai frumoasa masina, dupa parerea mea.. Si estetic vorbind, am incercat sa o fac pe gustul meu!
Voi v-ati luat C4 poate tot estetic, dar nu va place cum merge acum.. Cand ati luat-o, nu v-ati gandit ca e cam puturoasa?
Pe bune, e ca si cum te-ai casatori si dupa 1 an, iti trimiti sotia sa isi faca operatii estetice peste tot.. Dar cand te-ai casatorit, nu stiai cu cine vrei sa iti imparti timpul? Nu iti mai place, schimb-o! (masina)
Fiecare face ce vrea cu masina lui... Mi mi se pare de cacao sa pui 250 de kile de muzica pe masina si sa o speli o data la 3 ani, cand ii faci poze!
Mi se pare aiurea sa iei o masina de 14.500e si sa incepi sa provoci discutii legate de turbo si alte SF-uri! Un om rational ar face un singur lucru: ar vinde masina ai de 14.500e cu 11.000 si si-ar face leasing la o masina care vine cu turbo de la mama ei!
Cand v-ati cumparat masinile nu stiati ca nu sunt sport? Si acum aveti idei de cum sa cheltuiti banii sa le faceti mai rapide...
Eu mi-am luat C4, pentru ca este cea mai frumoasa masina, dupa parerea mea.. Si estetic vorbind, am incercat sa o fac pe gustul meu!
Voi v-ati luat C4 poate tot estetic, dar nu va place cum merge acum.. Cand ati luat-o, nu v-ati gandit ca e cam puturoasa?
Pe bune, e ca si cum te-ai casatori si dupa 1 an, iti trimiti sotia sa isi faca operatii estetice peste tot.. Dar cand te-ai casatorit, nu stiai cu cine vrei sa iti imparti timpul? Nu iti mai place, schimb-o! (masina)
-
mituc
Nu stiu tu ce ai facut in ultima vreme, dar eu am tot cautat o masina cu turbo si nu am reusit sa-mi reproduc senzatia de conformsi multumire pe care o am in C4.Adrian scrie:Mi se pare aiurea sa iei o masina de 14.500e si sa incepi sa provoci discutii legate de turbo si alte SF-uri! Un om rational ar face un singur lucru: ar vinde masina ai de 14.500e cu 11.000 si si-ar face leasing la o masina care vine cu turbo de la mama ei!
Da ba. Tu cind ti-ai luat-o nu ai vazut ca nu are body kit si eleron si mai stiu eu ce? Puteai sa-ti iei una care deja avea. Acum nu mai stii cum sa cheltui banii pe una sau alta.Adrian scrie:Cand v-ati cumparat masinile nu stiati ca nu sunt sport? Si acum aveti idei de cum sa cheltuiti banii sa le faceti mai rapide...
Daca ai citit povestea masinii lui pesteimputit, si daca citeai atent ce s-a intimplat pe forum observai ca mai toti sintem minati de aceeasi pasiune pentru ce ne ofera C4 dpdv. estetic. Si asta este foarte important.Adrian scrie: Pe bune, e ca si cum te-ai casatori si dupa 1 an, iti trimiti sotia sa isi faca operatii estetice peste tot.. Dar cand te-ai casatorit, nu stiai cu cine vrei sa iti imparti timpul? Nu iti mai place, schimb-o! (masina)
Poate imi vei spune ca nu te intereseaza, dar pune-te pentru 10 minute cel putin in pielea mea si suie-te intr-un megane RS. Suie-te intr-un leon FR, suie-te in ce vrei matale din gama asta de preturi si din clasa lui C4 (compacta preferabil hatch preferabil 5p) si spune-mi in ce te simti mai bine: in mirtoaga de C4 1.6i/2.0i sau in celelalte?
Pe mine masina ma satisface asa cum este, nu-mi trebuie body kit-uri cu care sa-mi fie frica sa ies iarna sau sa ma bag pe un drum mai accidentat. Imi voi lasa masina jos din suspensii daca voi considera necesar. Insa da, de la comportamentul ei rutier doresc altceva.
La tine e invers: esti multumit sau nu te intereseaza pur si simplu comportamentul rutier insa te intereseaza cum arata. Nu te-a interesat sa-ti bagi turbo sa-ti fie frica sa bagi nu stiu ce benzina sau sa trebuiasca sa fii atent sa nu accelerezi blana fiind la 1700rpm ca sa nu uzezi turbina sau mai stiu eu ce.
Deci, la urma urmei, ce te fecundeaza pe tine grija unde-mi pun eu pianul atita timp cit nu m-am luat de jacuzzi-ul tau din bucatarie?
Cu alte cuvinte, Adriane, esti fix in situatia noastra, doar ca lucrezi la alte aspecte (care din fericire au mai putine implicatii si necesita resurse mai putine). Diferenta intre cei care-si doresc performance tuning si cei care-si doresc styling este ca primei categorii ii pasa cum se simtela volan (mai o pedala, mai un sound mai interesant/puternic/clar/whatever) lar celei de-a doua categorii le pasa cum se vede totul de afara si cum este el apreciat sauevaluat in functie de cum arata masina (ia uite-l pe asta ce spoiler de bungust are! ia uite-l pe daciotul ala ce raft de dulap din balcon si-a pus drept eleron! etc).
So, friends?:)
- Tomita
- cre8or
si in plus adrian are un prieten unde reolva totul superlejer, in timp ce saracul mituc tre sa caute, si sa caute, si sa caute.
adrian, iti recomand ca usile lambo sa nu ti le iei pe celel la 1500 euro ca sunt aschilopate rau de tot. se bataia usa la un amarat de polo, da pai poarta castelului de pe c4 coupe. cred ca iti zboara la rpima rafala de vant
mituc, iti doresc din suflet sa gasesti oamenii care iti trebuie. montarea turbo ar necesita mai multe modificari tehnice la nivelul motorului decat un compresor. acum nu stiu daca ai discutat cu cei de la mastertuner si ce parere ti-a lasat ideea propusa de ei. si chiar as fi curios.
din cate am mai citit pe 4tuning, modificarile de genul asta adevarate s-au facut mai toate in strainatate de diversi membrii ai diverselor cluburi. acolo knowhow-ul este raspandit plus calitatea muncii e superioara, avand si unele potrivite la indemana respectivii meseriasi
adrian, iti recomand ca usile lambo sa nu ti le iei pe celel la 1500 euro ca sunt aschilopate rau de tot. se bataia usa la un amarat de polo, da pai poarta castelului de pe c4 coupe. cred ca iti zboara la rpima rafala de vant
mituc, iti doresc din suflet sa gasesti oamenii care iti trebuie. montarea turbo ar necesita mai multe modificari tehnice la nivelul motorului decat un compresor. acum nu stiu daca ai discutat cu cei de la mastertuner si ce parere ti-a lasat ideea propusa de ei. si chiar as fi curios.
din cate am mai citit pe 4tuning, modificarile de genul asta adevarate s-au facut mai toate in strainatate de diversi membrii ai diverselor cluburi. acolo knowhow-ul este raspandit plus calitatea muncii e superioara, avand si unele potrivite la indemana respectivii meseriasi