De ce?- daca esti pe autostrada si doresti neaparat sa mergi cu 130 km / h NU folosi cruise control-ul...
Metode de reducere a consumului de carburant.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Re: Metode de reducere a consumului de carburant.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Chiar, de ce??? Daca faci sute de km pe autostrada, cruise control-ul e chiar recomandat pentru economia de combustibil 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
sincer , mie mi s`a parut ca`mi consuma cam mult cu cruise controlul activat la 140 km/h , undeva la 6,x % ... si am mers sute bune de km...
-
Dan pasare
Nu are cum sa consume mai mult.
Pilotul automat va da motorului exact atata benzina cata îi trebuie pentru a mentine viteza. Tu ca sofer, nu vei reusi niciodata sa mentii pedala nemiscata.
Pilotul automat va da motorului exact atata benzina cata îi trebuie pentru a mentine viteza. Tu ca sofer, nu vei reusi niciodata sa mentii pedala nemiscata.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- alex82
- Alex Ploiesteanu'
teoria o stiu si eu Dane...dar practica e alta... si iti dau si exemplu :
1. pot tine piciorul pe accelertie la orice viteza constant , la distante mari , e posibil ca la un moment dat sa o iau cu +/- ~2 km mai tare sau mai incet decat viteza propusa...
2. mergeam cu pilotul pus la 140 , la un moment dat eram nevoit sa franez ca nu puteam iesi in banda 2 sa depasesc decat daca taiam calea cuiva... deci franam pana pe la 90 cu cat mergea tir`ul in fata mea... in momentul in care dadeam "play" la pilot , cred ca era echivalentul cu apasatul acceleratiei la podea , tinand cont ca ma "lipea" de scaun si consumul era de peste 15% pana ajungeam la 140 km/h... in cazul in care acceleram eu nu aveam consumul ala exorbitant pt ca nu e cazul pe autostrada sa bagi talpa in podea...
in alta ordine de idei , ca e mult mai confortabil cu pilotul , sunt total de acord , dar ca si consum sunt cazuri in care pe pilot consuma mai mult decat fara...
PS: sa fii vazut consum cand plecai cu pilotul de la 90 pana la 140 in panta

1. pot tine piciorul pe accelertie la orice viteza constant , la distante mari , e posibil ca la un moment dat sa o iau cu +/- ~2 km mai tare sau mai incet decat viteza propusa...
2. mergeam cu pilotul pus la 140 , la un moment dat eram nevoit sa franez ca nu puteam iesi in banda 2 sa depasesc decat daca taiam calea cuiva... deci franam pana pe la 90 cu cat mergea tir`ul in fata mea... in momentul in care dadeam "play" la pilot , cred ca era echivalentul cu apasatul acceleratiei la podea , tinand cont ca ma "lipea" de scaun si consumul era de peste 15% pana ajungeam la 140 km/h... in cazul in care acceleram eu nu aveam consumul ala exorbitant pt ca nu e cazul pe autostrada sa bagi talpa in podea...
in alta ordine de idei , ca e mult mai confortabil cu pilotul , sunt total de acord , dar ca si consum sunt cazuri in care pe pilot consuma mai mult decat fara...
PS: sa fii vazut consum cand plecai cu pilotul de la 90 pana la 140 in panta
-
Dan pasare
Cand esti nevoit sa franezi frecvent( la intervale cateva minute), pilotul automat nu e recomandat.
Eu ma refeream la situatiile cand mergi zeci de minute si nu ai nevoie de frana. Atunci pilotul este eficient
Eu ma refeream la situatiile cand mergi zeci de minute si nu ai nevoie de frana. Atunci pilotul este eficient
- Alex Ploiesteanu'
pai conditiile erau de autostrada : Ungaria , Austria , Germania ( in Cehia era pe viteza la cum mergeau aia ) ... eu zic ca asta e conditia ideala pt pilot , autostrada... dar in tarile care le`am enumerat prima banda e mereu ocupata de tir`uri si autocare...
-
Pixel
- Numar Inmatriculare: B-60-WRU
Pe autostrada nu stiu cum e, dar pe un drum national, chiar daca e liber, am constatat ca ridic consumul folosing cruise control datorita pantelor. Cruise control nu te lasa in frana de motor la vale..
Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
cea mai buna metoda de reducere a consumului de carurant este sa lasati masina in parcare si sa o luati la pas. azi am venit pe jos de pe caramfil (aproape de pod baneasa) pana la Hotel Moxa de pe Victoriei. si asa am respirat si un aer mai curat decat cel din autobuze si metrouri.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
da, da, ai respirat esapament, mult mai curat!
singuru' avantaj la ratb, e ca daca prinzi loc (desi nu e imperativ), poti citi
singuru' avantaj la bicicleta la orice temperatura sub 20 de grade e ca poti sa bei, si ajungi mai repede. in rest, riscuri de raceala, transpiratie, oboseala, flegme d-alea de umplu lacu morii etc
in rest masina rulz, ce naiba ... singuru' ei dezavantaj e tocmai consumu', si d-aia il dezbatem aici ... asa ca sugestiile de mers pe jos sau cu ratb nu-si prea au locu'
singuru' avantaj la ratb, e ca daca prinzi loc (desi nu e imperativ), poti citi
singuru' avantaj la bicicleta la orice temperatura sub 20 de grade e ca poti sa bei, si ajungi mai repede. in rest, riscuri de raceala, transpiratie, oboseala, flegme d-alea de umplu lacu morii etc
in rest masina rulz, ce naiba ... singuru' ei dezavantaj e tocmai consumu', si d-aia il dezbatem aici ... asa ca sugestiile de mers pe jos sau cu ratb nu-si prea au locu'
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
daca mersul pe jos nu iti place, bicicleta poate fi alta metoda de a reduce consumul de carburant. treaba la bicicleta e ca nu prea merge sa mergi pe ploaie, in rest e ok orice alta vreme. poti sa bei cand mergi cu bicicleta, dar bauturi non-alcoolice, daca te prind politistii cu alcool in sange si pe bicicleta nu iti iau permisul, dar iti dau amenda. treaba e ca in autobuz pe langa gazele de esapament mai respiri si alte gaze care nu miros deloc placut. si de multe ori ajungi mai repede pe jos sau pe bicicleta decat cu masina.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
ce politie cand merg pe bicicleta, jnebun?
) o data eram asa beat ca a trebuit sa reinvat sa-mi tin echilibru si sa pedalez, si n-a comentat niciun garcea 
ontopic: GPL. avem un coleg care chiar si-a pus. economia este doar la buzunar, nu directa, masina consumand putin mai mult.
dar ce ziceti de urmatoarea idee: avand in vedere ca gazul petrolifer lichefiat are o cifra octanica mai mare decat benzina, cum ar fi o masina tunata special pentru asa ceva? adica cu chiuloasa frezata (raportul de compresie marit). o exista asa ceva? ar trebui sa consume chiar mai putin decat benzina, pastrand parametrii.
ontopic: GPL. avem un coleg care chiar si-a pus. economia este doar la buzunar, nu directa, masina consumand putin mai mult.
dar ce ziceti de urmatoarea idee: avand in vedere ca gazul petrolifer lichefiat are o cifra octanica mai mare decat benzina, cum ar fi o masina tunata special pentru asa ceva? adica cu chiuloasa frezata (raportul de compresie marit). o exista asa ceva? ar trebui sa consume chiar mai putin decat benzina, pastrand parametrii.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp

- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Asa ajunsesem la dacia veche, dupa alezari si alezari ale chiulasei se micsorase camera de ardere si mi se parea la vremea aceea ca "trage mai bine! 
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
Dan pasare
Ba te lasaPixel scrie:.......... Cruise control nu te lasa in frana de motor la vale..
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
In ce masura considerati ca bujiile noi vor scadea consumul de benzina?Personal cred ca e ok sa le schimbi inainte de termen insa nu cred ca vor genera o scadere semnificativa a consumului.La c3 le-am schimbat si nu s-a vazut nimic la consum...
Intreb in ideea in care am 41.000 cu robotelul si i-am luat bujii,mai trebuie sa i le montez...
Intreb in ideea in care am 41.000 cu robotelul si i-am luat bujii,mai trebuie sa i le montez...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;