Metode de reducere a consumului de carburant.

Discutii despre orice legat de masini
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Re: Metode de reducere a consumului de carburant.

Mesaj de Deese »

- daca esti pe autostrada si doresti neaparat sa mergi cu 130 km / h NU folosi cruise control-ul...
De ce?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Chiar, de ce??? Daca faci sute de km pe autostrada, cruise control-ul e chiar recomandat pentru economia de combustibil :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

sincer , mie mi s`a parut ca`mi consuma cam mult cu cruise controlul activat la 140 km/h , undeva la 6,x % ... si am mers sute bune de km...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Nu are cum sa consume mai mult.
Pilotul automat va da motorului exact atata benzina cata îi trebuie pentru a mentine viteza. Tu ca sofer, nu vei reusi niciodata sa mentii pedala nemiscata.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

teoria o stiu si eu Dane...dar practica e alta... si iti dau si exemplu :
1. pot tine piciorul pe accelertie la orice viteza constant , la distante mari , e posibil ca la un moment dat sa o iau cu +/- ~2 km mai tare sau mai incet decat viteza propusa...
2. mergeam cu pilotul pus la 140 , la un moment dat eram nevoit sa franez ca nu puteam iesi in banda 2 sa depasesc decat daca taiam calea cuiva... deci franam pana pe la 90 cu cat mergea tir`ul in fata mea... in momentul in care dadeam "play" la pilot , cred ca era echivalentul cu apasatul acceleratiei la podea , tinand cont ca ma "lipea" de scaun si consumul era de peste 15% pana ajungeam la 140 km/h... in cazul in care acceleram eu nu aveam consumul ala exorbitant pt ca nu e cazul pe autostrada sa bagi talpa in podea...

in alta ordine de idei , ca e mult mai confortabil cu pilotul , sunt total de acord , dar ca si consum sunt cazuri in care pe pilot consuma mai mult decat fara...

PS: sa fii vazut consum cand plecai cu pilotul de la 90 pana la 140 in panta :shock: :shock:
Imagine
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Cand esti nevoit sa franezi frecvent( la intervale cateva minute), pilotul automat nu e recomandat.
Eu ma refeream la situatiile cand mergi zeci de minute si nu ai nevoie de frana. Atunci pilotul este eficient :wink:
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

pai conditiile erau de autostrada : Ungaria , Austria , Germania ( in Cehia era pe viteza la cum mergeau aia ) ... eu zic ca asta e conditia ideala pt pilot , autostrada... dar in tarile care le`am enumerat prima banda e mereu ocupata de tir`uri si autocare...
Imagine
Pixel
Numar Inmatriculare: B-60-WRU

Mesaj de Pixel »

Pe autostrada nu stiu cum e, dar pe un drum national, chiar daca e liber, am constatat ca ridic consumul folosing cruise control datorita pantelor. Cruise control nu te lasa in frana de motor la vale..
Imagine Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

cea mai buna metoda de reducere a consumului de carurant este sa lasati masina in parcare si sa o luati la pas. azi am venit pe jos de pe caramfil (aproape de pod baneasa) pana la Hotel Moxa de pe Victoriei. si asa am respirat si un aer mai curat decat cel din autobuze si metrouri.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

da, da, ai respirat esapament, mult mai curat!

singuru' avantaj la ratb, e ca daca prinzi loc (desi nu e imperativ), poti citi
singuru' avantaj la bicicleta la orice temperatura sub 20 de grade e ca poti sa bei, si ajungi mai repede. in rest, riscuri de raceala, transpiratie, oboseala, flegme d-alea de umplu lacu morii etc

in rest masina rulz, ce naiba ... singuru' ei dezavantaj e tocmai consumu', si d-aia il dezbatem aici ... asa ca sugestiile de mers pe jos sau cu ratb nu-si prea au locu'
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

daca mersul pe jos nu iti place, bicicleta poate fi alta metoda de a reduce consumul de carburant. treaba la bicicleta e ca nu prea merge sa mergi pe ploaie, in rest e ok orice alta vreme. poti sa bei cand mergi cu bicicleta, dar bauturi non-alcoolice, daca te prind politistii cu alcool in sange si pe bicicleta nu iti iau permisul, dar iti dau amenda. treaba e ca in autobuz pe langa gazele de esapament mai respiri si alte gaze care nu miros deloc placut. si de multe ori ajungi mai repede pe jos sau pe bicicleta decat cu masina.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

ce politie cand merg pe bicicleta, jnebun? :)) o data eram asa beat ca a trebuit sa reinvat sa-mi tin echilibru si sa pedalez, si n-a comentat niciun garcea :P

ontopic: GPL. avem un coleg care chiar si-a pus. economia este doar la buzunar, nu directa, masina consumand putin mai mult.

dar ce ziceti de urmatoarea idee: avand in vedere ca gazul petrolifer lichefiat are o cifra octanica mai mare decat benzina, cum ar fi o masina tunata special pentru asa ceva? adica cu chiuloasa frezata (raportul de compresie marit). o exista asa ceva? ar trebui sa consume chiar mai putin decat benzina, pastrand parametrii.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Asa ajunsesem la dacia veche, dupa alezari si alezari ale chiulasei se micsorase camera de ardere si mi se parea la vremea aceea ca "trage mai bine! :D
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Pixel scrie:.......... Cruise control nu te lasa in frana de motor la vale..
Ba te lasa :wink:
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

In ce masura considerati ca bujiile noi vor scadea consumul de benzina?Personal cred ca e ok sa le schimbi inainte de termen insa nu cred ca vor genera o scadere semnificativa a consumului.La c3 le-am schimbat si nu s-a vazut nimic la consum...

Intreb in ideea in care am 41.000 cu robotelul si i-am luat bujii,mai trebuie sa i le montez...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”