CB careva (adica statii radio)?
-
pesteimputit
- custom sound systems
Re: CB careva (adica statii radio)?
stiu ca o sa injuri cu ea
o sa ai receptie foarte proasta. te sfatuiesc sa iei o antena de cel putin 1.5m
o sa ai receptie foarte proasta. te sfatuiesc sa iei o antena de cel putin 1.5m
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
-
Cyclops
- Old-School
Gata... intrat in posesie statie Alan 42 Multi si antena cu talpa magnetica ML145 (1,6m). Testat si sunt super incantat
e peste steptari.. si statia.. si utilitatea
-
spooky
- Numar Inmatriculare: B-112-UFO
Mi-am luat si eu vineri un Alan 42 Multi si o antena ML145 de 1.6m.
Multumit si incantat. Nu i-am facut inca calibrarea la antena. Am in vedere si un amplicator. Deja am facut 1500km cu ea si pot sa zic ca e utila.
Multumit si incantat. Nu i-am facut inca calibrarea la antena. Am in vedere si un amplicator. Deja am facut 1500km cu ea si pot sa zic ca e utila.
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
- vladut_v
Unde-i utilitatea, cu cine vorbiti si mai ales ce ? Sorry daca nu ma stiu ...
C4 1.6i 16V Berlina
-
spooky
obtii informatii din trafic (unde e radar, in ce masina e radarul.. ex: logan alb neinscriptionat la 500m pe dreapta in Nistoresti; sau radar mobil nu stiu unde)vladut_v scrie:Unde-i utilitatea, cu cine vorbiti si mai ales ce ? Sorry daca nu ma stiu ...
il rogi pe colegul din fata sa se dea la o parte (sa nu astepti sa depaseasca el pe altul)
te indruma altii pe rute ocolitoare (unul mi-a zis: colegul cu citroen, fa stanga la urmatoare sa nu stai la coada - se referea la coada dinainte de targu mures dinspre sighisoara, unde era o coada de vreo 2-3 km si se faceam in aproape o ora din cauza unui accident ce a avut loc; am facut asa, am ocolit vreo 10km, dar am ajuns imediat in Tg Mures...)
sau afli de ce stai la o coada (accident, semafor etc) si eventual si cat dureaza sa stai la coada.
conditii meteo si multe altele... (inclusiv hobby, eu chiar intentionez sa dau de licenta radio amator)
si de multe ori e distractiv sa ii mai auzi pe camionagii vorbind tot felul de lucruri intre ei. sau... in spatele meu a venit un Audi Q7 si imi zice: hai colegul cu citroen, baga carbuni. poti sa injuri un alt tir care se baga in depasiri riscante (mi s-a intamplat de multe ori pe valea oltului de a trebuit sa ies in decor de 2 ori din cauza lor)
daca tu nu gasesti utilitatea, nu iti lua.
Alan 42 e mobil, o poti lua rapid cu tine si la o adica o iei si pe munte
- vladut_v
Mersi! Mi-ai mai deschis ochii ... Totusi e chiar asa de raspandita echiparea suplimentara a masinilor cu CB ? Cam care ar fi procentul de utilizare, in prezent, in trafic "normal" ? Nu ma refer la valea oltului unde densitatea de tiruri e mai mare ci in conditii normale de tranzitat tara.
Mai vad si eu masini "mici" cu antene de 1.6m
Sincer ma tenteaza, nici n-as ajunge cu toata echiparea la pretul unui detector radar decent.
Impedimentele ar fi:
- unde plasesc aparatul in interiorul masinii sa nu deranjeze ?
- cum il alimentez electric ?
- toate sunt obligatoriu cu extensie de tinut la gura cand vorbesti (prin cablu ondulat) - e o idee nepractic ... wireless un exista ?
- cat de sigura e fixarea talpii antenei, sa nu ma trezesc cu ea pe camp la un viraj mai agresiv spre 2-3 G - forta gravitationala
- ce fac cu sculele la trecerea granitei, sunt legale in vest (HU,A ..) dar in sud (BG,GR ...) ?
Ce model, tip, marca, magazin de unde sa achizitionez/testez/montez ... recomandati ?
Sincer ma tenteaza, nici n-as ajunge cu toata echiparea la pretul unui detector radar decent.
Impedimentele ar fi:
- toate sunt obligatoriu cu extensie de tinut la gura cand vorbesti (prin cablu ondulat) - e o idee nepractic ... wireless un exista ?
- cat de sigura e fixarea talpii antenei, sa nu ma trezesc cu ea pe camp la un viraj mai agresiv spre 2-3 G - forta gravitationala
- ce fac cu sculele la trecerea granitei, sunt legale in vest (HU,A ..) dar in sud (BG,GR ...) ?
Ce model, tip, marca, magazin de unde sa achizitionez/testez/montez ... recomandati ?
C4 1.6i 16V Berlina
-
spooky
Vladut,vladut_v scrie:Mersi! Mi-ai mai deschis ochii ... Totusi e chiar asa de raspandita echiparea suplimentara a masinilor cu CB ? Cam care ar fi procentul de utilizare, in prezent, in trafic "normal" ? Nu ma refer la valea oltului unde densitatea de tiruri e mai mare ci in conditii normale de tranzitat tara.
Impedimentele ar fi:
Masinile de cursa lunga, adica tir-urile, camioanele etc au echipate pe ele astfel de echipamente de comunicare. E cam vital pentru ei. Sa zic ca procentul se apropie de 100% pentru tir-uri camioane si undeva la 75% pentru dube, furgonete... iar pentru turisme... cred ca sub 1%...
Chiar si in Bucuresti e utila... poti sa intrebi din timp cum se circula pe anumite artere si sa stii pe unde sa o iei. Ma indoiesc ca ai sa mergi oriunde si oricand prin tara fara sa dai de unul la cativa zeci de km.
O intamplare: ma apropia de Piatra Neamt dinspre Bacau. Un "coleg" imi zice: ai radar in localitatea X intr-un Logan neinscriptionat si o masina de politie putin mai departe. "Multumesc colegu'. Drumuri bune". intru in localitatea X si imi suna detectorul. Radarul se pusese in miscare urmat de masina de politie la cateva sute de metri. Dau prin statie: "colegule, vezi ca radarul s-a pus in miscare si se indreapta spre Bacau. Anunta pe cei din trafic ca e radar mobil". Dar cum am spus nu numai, pe mine m-au salvat "colegii" sa nu stau o ora la o coada din cauza unui accident. Si chiar ei mi-au spus, "colegul cu aia mica..." sau ceva in genul
Alan 42 e destul de mic. E varianta portabila si el vine cu alimentare la 12V de la masina. Fiin mic il poti tine mai oriunde. Eu sincer il tin chiar pe bord, la gurile de ventilatie. Am descoperit ca pot sa il agat acolo cu agatatoare pe care o are. Nu e o solutie eleganta, dar merge.
Cand vrei sa vorbesti il iei in mana (e usor) si vorbesti la el. Exista si microfoane cu casti pentru el. Am vazut chiar si adaptor bluetooth pentru el. Nu cred ca ai nevoie totusi de bluetooth.
Talpa antenei e magnetica. Rezista la viteze mari. Cei de la care am luat-o mi-au spus ca a rezistat si la 190km/h. Eu am mers cu aproape 150 si nu am simtit nimic.
3 G? e cam la limita... asta inseamna sa iei o curba cu raza de 80 m cu viteza de 180km/h. Nu stiu daca tine... dar daca faci raliu cu masina, poti incerca sa vezi daca tine.
E bine sa respecti legislatie fiecarei tari in care intri.
Aparatul vine cu un tabel cu tarile si restrictiile din fiecare tara. In general, la nivel european sunt acceptate aparatele cu 40 de canale si putere emitere 4W pe FM, cu libera utilizare. (banda acceptata pe teritoriul UE este deobicei EC, acceptata si in Romania, pe langa EU si F).
Singura tara care nu iti permite folosirea acestor aparate este Austria.
Exceptie mai face si Italia, unde ai nevoie de o autorizatie de la ei.
Probabil in aceste tari e bine sa bagi antena in masina sa nu fie la vedere. Atata tot. Faptul ca detii astfel de ecihpament nu inseamna ca si il folosesti. Iar daca ill tii "dezmembrat" nu cred ca exista vreo asemenea problema.
Mai sunt tari unde cetatenii respectivelor tari necesita o licenta de folosire, dar vizitatorii pot folosi liber aparatele.
In Luxemburg de exemplu e permis 40 canale - 4W FM cu exceptia a 5 canale (in norma EC). Alan 42 are urmatoarele coduri de tara (benzi de frecvente): I, I2, D, D2, EU, EC, E, F si UK. EC e acceptata, asa cum am zis, pe tot teritoriul UE.
La noi majoritatea celor cu CB-uri stau pe canalul 22. O sa fac cateva poze sa vezi cum arata.
Eu ieri am facut calibrarea antenei si sper ca in weekend sa fac o iesire sa vad cat bate... Teoretic ar trebui sa fie undeva intre 10-15 km in camp deschis. In functie de rezultate o sa decid daca o sa cumpar un aplificator de 25W (dar deja e ilegal).
Eu am cumparat Alan 42 multi de la BitOnline.ro
http://www.bitonline.ro/statii+radio+em ... +multi/149" onclick="window.open(this.href);return false;
si antena Midland ML145:
http://www.bitonline.ro/antene+statii+r ... +ml145/522" onclick="window.open(this.href);return false;
La accesorii o sa gasesti ce te intereseaza.
-
spooky
-
ovidiudraganescu
saptamana trecuta m-a apelat un "coleg" cu C4, undeva dupa slatina, spre pitesti. mi-a vazut antena, numai ca a mea fiind mai mica (50cm) a iesit repede din range. sunt doar curios daca era unul din voi sau mai avem "colegi" cu c4 si CB care nu intra pe forum

- Mihay
- Supermoderator
daaa..de pe forum era..chiar a mentionat cineva...cauta si tu pe la intalniri..a iti zic eu cine spooky 
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
tu erai cu C4 rosu..... 
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
ovidiudraganescu
eu eram cu c4 rosu, veneam de la bucuresti dupa 2 zile pe drum si o noapte de bautura. deci nu prea vedeam in lateral
eu mereu scot antena cand merg in afara. si pt ca uneori schimb masina, sau merg cu prieteni, alan 42 + sirio miniMag chiar merg bine. recomand!
poate reusesc sa ajung si eu la o intalnire, ca pana acum m-a sarit randul..
eu mereu scot antena cand merg in afara. si pt ca uneori schimb masina, sau merg cu prieteni, alan 42 + sirio miniMag chiar merg bine. recomand!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Te asteptam!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
spooky
salut ovidiu. ma bucur ca ne-am regasit si aici.ovidiudraganescu scrie:eu eram cu c4 rosu, veneam de la bucuresti dupa 2 zile pe drum si o noapte de bautura. deci nu prea vedeam in lateral![]()
cum am zis, eu am coborat rapid delaurile alea si am intrat in padure si acolo nu te-am mai auzit.
antena ta am observat-o in ultima clipa cu coada ochiului si in oglinda retrovizoare. stateai in spatele la unul si vroiai sa il depasesti.