Politia Rutiera, Prim ajutor, topic predispus la offtopic

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Re: Politia Rutiera, Prim ajutor, topic predispus la offtopic

Mesaj de chainsaw »

cand invatam eu legislatia, era chiar o intrebare capcana, la alea cu contraventii vs. infractiuni. si situatia descrisa aici e contraventie ("capcana" ptr ca instinctul iti zice s-o consideri infractiune), ptr ca poate pur si simplu ti-a facut semn sa opresti si nu ai vazut. insa fii sigur ca te gaseste, iti ia numaru' instantaneu.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

nu este infractiune si nu ti se face nici un dosar penal...

infractiuni sunt cele stiute:
1. alcool > 0.8 g/L alcool pur in sange, stupefiante, etc ! indicatia etilotestului (aparatul de suflat) NU este proba pentru demonstrarea infractiunii.
2. fuga de la locul accidentului doar daca a rezultat vatamarea corporala.
3. sustragerea de la prelevarea probelor biologice sau de la suflat in aparat pentru calculul alcolemiei
4. conducerea fara permis, cu el suspendat, anulat... sau cu alta categorie
5. incredintarea spre conducere a unui auto unei persoane fara permis...(4)
6. conducerea auto/remorca.. neinmatriculat sau cu numere false sau fara drept de circulatie in RO.
7. repararea auto avariat in garaj fara autorizatie de la Politie

astea sunt..deci faza ca trage politistul dupa tine e doar la americani.
Eu cred ca merge sa nu opresti, o parchezi pe o strada si vii a-2-a zi si o iei. Evident ca, da, iti ia numarul si-ti trimite acasa sa spui cine era la volan.... dar atat, cam asta e tot. Sau se ia dupa tine si daca te prinde iti ia carnetul 3 luni. Nicidecum nu-ti face dosar penal. Pentru ce pana la urma ?
*
Alta intrebare:
Conducerea unui auto inmatriculat si cu drept de circulatie dar fara numere de inmatriculare (furate de un hotz) este sau nu este infractiune ?
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

nu stiu daca e infractiune sau contraventie (deci sigur una din ele!) dar nu ai voie sa iesi pe drumu' public fara ambele numere de inmatriculare la vedere.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Buy vad ca te pricepi bine tu la interpretatul legilor nu stiu de ce ne mai intrebi pe noi... chiar nu ai vazut la tv la stirile de la ora 5 niciodata cum s-a tras in ROMANIA dupa cate unul care nu a oprit??? In afara legislatiei rutiere politia are si alte drepturi si indatoriri printre care dreptul de a legitima persoane. El dupa ce va face somatiile legale poate trage lejer dupa tine ca nu e mama omida sa stie ca tu n`ai oprit ca esti smecher sau ca ai furat masina...in momentele alea adrenalina este la maxim...poate nu aude pe statie rezultatul verificarii ca masina nu e urmarita..si trage...nu mai fii tu asa sigur ca nu va trage!!! Eu zic ca asta este una dintre cele mai mari prostii sa nu opresti deloc!!! Fa ce vrei, dar nu mai scrie aberatii pe forum aici...si daca ai vreo belea, cu acte,etc etc.. opreste , asuma-ti responsabilitatea !!!
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Normal ca nu e o idee buna sa nu opresti...e o prostie, dar intrebarea este care sunt urmarile !?!?
este sa nu infractiune ! e bine de stiut ca nu e infractiune, nu-ti face dosar penal.
La fel si sa circuli fara numere de inmatriculare montate pe un vehicul inmatriculat !!!! este sau nu infractiune ?
Astea erau intrebarile ... si nu cred ca-s aberatii, sunt chestiuni pertinente care se preteaza sa fie discutate pe un forum !

Oricum, mai grav decat neoprirea la semnalul domnului politist mi se pare sa circuli dupa 2-3 beri !!!!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Buy, eu pun pariu cu tine ca daca beau 3 beri nu am nici pe dracu si nu imi afecteaza nici macar un fir de par din cap. Inteleg unde bati, dar si chestia asta ar trebui reglementata altfel
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Da, aparent n-avem nimic dupa 2-3 beri, dar in realitate capacitatea de actiune imediata este incetinita cam de 30 ori fata de situatia cu 0 beri !!!
Pe langa asta orice accident ti se intampla (te loveste o alta masina) esti 100% vinovat si nu te acopera nici RCA nici CASCO.

Am tot citit in ultima vreme de numeroase cazuri de oameni (chiar si femei daca puteti crede) care obisnuiesc sa bea si apoi sa plece cu masina ca "nu-i prinde" si s-au trezesc cu dosar penal ca etilometrul arata bine (indiferent cu ne simtim), eventual iau cu suspendare
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Buy, eu nu m-am referit la consecintele legale, eu doar ma refeream ca imbibatia acoolica difera de la persoana la persoana si ar trebui analizata ca atare...(destul off topic)
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”