Politia Rutiera, Prim ajutor, topic predispus la offtopic

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
candymann

Re: Cand sunteti opriti de Politia Rutiera - sfaturi

Mesaj de candymann »

si dc nu o ridici si o lasi acolo, iar seara sau in cealalta zi afli k a murit, oare mai poti dormi noaptea, stiind k o puteai ajuta si poate viata ei ar fi depins de ajutorul tau?
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

hei man ...

raspuns DA

si Dzeu a salvat de potop numai 1000 de specii parca
asa ca "asta-i viata"
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

Mr_kokaa scrie:hei man ...

raspuns DA

si Dzeu a salvat de potop numai 1000 de specii parca
asa ca "asta-i viata"
ia pune-te in situatia in care ai un accident (Domane fereste), iar viata ta depinde de un simplu ajutor acordat de cineva care are un minim de habar sa te ajute, o masura de prim ajutor din care a dat examen pt permis, dar nu te ajuta. oameni suntem mai! ai mai avea in cap faza cu cele 1000 de specii daca acea fata ar fi fost prietena sau sora ta? dar tu te crezi Dumnezeu k sa gandesti asha? si ink ceva. fiecare cand am dat sala pt permis am avut si cateva intrebari din masuri de prim ajutor. alea de ce credeti ca le-au pus in chestionare? de umplutura?
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

candymann scrie:..... cand am dat sala pt permis am avut si cateva intrebari din masuri de prim ajutor. alea de ce credeti ca le-au pus in chestionare? de umplutura?
Exact, de umplutura! Teorie fara practica egal zero.
Aici nu discutam de chestii de genul ''teoretic stiu sa repar o bicicleta dar practic n-am reusit'', discutam de viata unui om. Ori stii perfect ce ai de facut ori nu te bagi.
Daca cineva stie exact ce are de facut la acordarea primului ajutor doar din ce a invatat la sccoala de soferi inseamna ca e un mare mincinos :^o
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

candymann scrie:
ia pune-te in situatia in care ai un accident (Domane fereste), iar viata ta depinde de un simplu ajutor acordat de cineva care are un minim de habar sa te ajute, o masura de prim ajutor din care a dat examen pt permis, dar nu te ajuta. oameni suntem mai! ai mai avea in cap faza cu cele 1000 de specii daca acea fata ar fi fost prietena sau sora ta? dar tu te crezi Dumnezeu k sa gandesti asha? si ink ceva. fiecare cand am dat sala pt permis am avut si cateva intrebari din masuri de prim ajutor. alea de ce credeti ca le-au pus in chestionare? de umplutura?
io unu ... nu mi amintesc de aceste intrebari i chestionare ... poate am permisul de la dinozauri .. sau poate sint inconstient ... poate

oricum acest TOPIC s-a aprins !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

si e pacat....pt ca incepemn sa aberam!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

http://www.incepator.ro/medicale/primul_ajutor.asp" onclick="window.open(this.href);return false;

Primul ajutor

Primul ajutor in accidentele rutiere reprezinta un complex de masuri de urgenta, care se aplica inaintea interventiei cadrelor medicale de specialitate. Organizarea primului ajutor are o importanta deosebita pentru salvarea accidentatilor si pentru minimizarea efectelor accidentului de circulatie.

» O conditie obligatorie este crearea unui climat disciplinat pentru combaterea panicii si a aglomeratiei din jurul accidentatului. Concomitent cu acordarea primului ajutor, se vor lua masuri pentru apelarea celei mai apropiate unitati medicale sau a 'Salvarii'.
» Degajarea accidentatului. Victima unui accident de circulatie va fi menajata la maxim. Se vor evita gesturile brutale sau mobilizarea sa excesiva. Scoaterea accidentatului din autovehiculul avariat se va face cu cea mai mare blandete, procedandu-se la degajare prin eliberarea metodica, treptata, la nevoie cu sacrificarea materialelor care il acopera. Este interzisa exercitarea de tractiuni asupra partilor vizibile (membre, cap, haine) pentru degajarea accidentatului.

domnii doctori poate sunteti si autodidacti...nu stiu cati dintre voi ati vazut in fata ochilor victimele unui accident rutier grav, cu membre sarite din corp sau efectiv rupti in doua..sau care ati participat la o autopsie.Abia atunci puteti aprecia cum reactionati in astfel de cazuri.Asa cum ziceti voi e ff usor sa zici ca trebuia facut aia si ailalta...vorba din popor dupa razboi multi viteji se arata.
candymann

Mesaj de candymann »

Mihay scrie:http://www.incepator.ro/medicale/primul_ajutor.asp

Primul ajutor

Primul ajutor in accidentele rutiere reprezinta un complex de masuri de urgenta, care se aplica inaintea interventiei cadrelor medicale de specialitate. Organizarea primului ajutor are o importanta deosebita pentru salvarea accidentatilor si pentru minimizarea efectelor accidentului de circulatie.

» O conditie obligatorie este crearea unui climat disciplinat pentru combaterea panicii si a aglomeratiei din jurul accidentatului. Concomitent cu acordarea primului ajutor, se vor lua masuri pentru apelarea celei mai apropiate unitati medicale sau a 'Salvarii'.
» Degajarea accidentatului. Victima unui accident de circulatie va fi menajata la maxim. Se vor evita gesturile brutale sau mobilizarea sa excesiva. Scoaterea accidentatului din autovehiculul avariat se va face cu cea mai mare blandete, procedandu-se la degajare prin eliberarea metodica, treptata, la nevoie cu sacrificarea materialelor care il acopera. Este interzisa exercitarea de tractiuni asupra partilor vizibile (membre, cap, haine) pentru degajarea accidentatului.

domnii doctori poate sunteti si autodidacti...nu stiu cati dintre voi ati vazut in fata ochilor victimele unui accident rutier grav, cu membre sarite din corp sau efectiv rupti in doua..sau care ati participat la o autopsie.Abia atunci puteti aprecia cum reactionati in astfel de cazuri.Asa cum ziceti voi e ff usor sa zici ca trebuia facut aia si ailalta...vorba din popor dupa razboi multi viteji se arata.
ce facultate de medicina iti trebuie ca sa faci cat de cat ceea ce scrie aici? este chiar asha de greu sa fim om?
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu e chiar asa de greu...dar dc nu ai facut`o mai rau faci asta vreau sa intelegeti. chiar si un banal garou ..care se pune deasupra ranii si nu sub rana se lasa un anumit timp apoi se desface desi rana a sangera si tot asa. acea fata era rupta in doua...a sarit 10 metri in sus si a aterizat pe asfalt...ce doamne iarta`ma ii mai puteai face???? dar voi aici in topicul asta creat special ptr a intarata ati fost pur subiectivi si numai gica contra...ati refulat toate frustrarile... plus ca vorbele astea din popor nu`s facute degeaba de exemplu aia cu " facerea de bine ...%$&* de mama" .
johndoe21ro

Re: Politia Rutiera, Prim ajutor, topic predispus la offtopic

Mesaj de johndoe21ro »

Pana la urma mai bine lasati cearta si ma lamuriti si pe mine cu intrebarea mea de acum 2-3 pagini. Oricum adevarul este undeva la mijloc si ... mai ales in romanica .... impartim cu totii vina pt ca ne-am nascut in acelasi ca**t de tara.

PS. Astept si eu ajutor ... prin raspunsul vostru la intrebarea pe care v-am adresat-o.
Citroen C4 Coupe VTR 1.6 16V, negru obsidien, DJ 83 ARN
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

johndoe21ro scrie: Am si eu o intrebare mai mult sau mai putin off-topic. In romania omu' e prost ... si desi am cauciucuri 225 45 R17 care sunt compatibile chiar mai mult cu 195 65 r15 (incaltarile de baza pe C4 1.4) decat 205 55 r16 pe certificat n-am decat 205 50 r17 . Daca ma opreste organu' si vede problema.... Ce face? Imi ia certificatul? Si daca da cum il iau inapoi? Pun jantele de tabla pt iarna? Platesc si amenda .. iau si puncte? Cum sta treaba? As aprecia un raspuns.
Din pacate nu ai voie sa pui alte jenti decat scrie in talon... RAR-ul asta a omologat si hotarat.

Orice modificare adusa masinii si nu e trecuta in talon (omologata RAR) este ilegala
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Din pacate da. Iti ia talonul si iti da puncte de penalizare si puncte amenda.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Stie cineva cum se sanctioneaza neoprirea la semnalul regulamentar al politistului ? daca ne sustragem de la aplicarea unei sanctiuni contraventionale si evident nu penale.
Adicaai trecut pe rosu sau pe linia continua (ceva pentru care nu exista inregistrare sau poza).. si apare politaiul si-ti face semn sa tragi pe dreapta. Il ignori si fugi. Pana urca el in masina sau te da prin statie, parchezi pe o strada laterala si o iei pe jos. Vii a-2-a zi sau in 5-6 ore si-ti iei masina.
Deci, daca nu vine dupa tine si/sau nu reuseste sa te prinda si sa te interogheze, nu prea cred ca mai are ce-ti face. Eventual trimite proprietarului masinii o scrisoare sa confirme cine era la volan.
Intreb asta pentru ca nu mai apare nici o sanctiune legata de neoprirea la semnalul politistului in Ord 195 republicata (cea de pe saitul bpr).
Tot pe saitul lor in alta parte zice ca se suspenda dreptul de a conduce auto, daca neoprirea la semnalul politistului a fost urmata de urmarirea autovehicului pentru identificarea conducatorului.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu stiu ca este infractiune..dar nu bag mana in foc. ala nu are de unde sa stie de ce nu ai oprit tu. te poti trezi si cu vreun glont prin cap...ca la ce tinta au Carpati`urile din dotare nu te nimereste la cauciucuri. sfatul meu este sa opresti, poti limita alte complicatii
onacus

Mesaj de onacus »

B25BUY scrie:Stie cineva cum se sanctioneaza neoprirea la semnalul regulamentar al politistului ? daca ne sustragem de la aplicarea unei sanctiuni contraventionale si evident nu penale.
Adicaai trecut pe rosu sau pe linia continua (ceva pentru care nu exista inregistrare sau poza).. si apare politaiul si-ti face semn sa tragi pe dreapta. Il ignori si fugi. Pana urca el in masina sau te da prin statie, parchezi pe o strada laterala si o iei pe jos. Vii a-2-a zi sau in 5-6 ore si-ti iei masina.
Deci, daca nu vine dupa tine si/sau nu reuseste sa te prinda si sa te interogheze, nu prea cred ca mai are ce-ti face. Eventual trimite proprietarului masinii o scrisoare sa confirme cine era la volan.
Intreb asta pentru ca nu mai apare nici o sanctiune legata de neoprirea la semnalul politistului in Ord 195 republicata (cea de pe saitul bpr).
Tot pe saitul lor in alta parte zice ca se suspenda dreptul de a conduce auto, daca neoprirea la semnalul politistului a fost urmata de urmarirea autovehicului pentru identificarea conducatorului.
In primul rand se ia carnetul. Apoi se deschide dosar penal. Si de gasit, fii linistit ca te gasesc ei. Nu merge faza cu venitul a 2-a zi dupa masina si gata, ai scapat.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”