Robotelul achizitionat in 27.03.2009, produs in 1.10.2008 la Mulhouse, Franta.
Caracteristicile lui:
1.6 HDI (de fapt are 1560 cm3), 110 CP, cuplu 240 Nm, CO2 125g/km, filtru de particule (FAP)
masa maxima autorizata: 3100 kg, masa proprie 1355 kg
masa remorcabila: 1560 kg (cu disp. franare)
culoare Burrasque metalizat
Achizitionat de la Eveman/Timisoara cu fix 14000 EURO (adica 60176.20lei)
Echipare SX VTR, adica (extras de pe http://service.citroen.com cu cod VIN):
- Trim level: SX VTR
- cutie de viteze manuala cu 5 trepte BE4-5L
- plafon integral din sticla (foarte fain)
- motor DIESEL TURBO DV6TED4 FAP
- standard emisii: L5
- genti 16'' din aliaj cu cauciucuri 205X55X16 V (din pacate roata de rezerva e din otel)
- radio CD mp3 cu 6 boxe
- computer de bord, doua airbaguri frontale
- 4 blocuri de comenzi pe volan, volan piele, reglabil pe inaltime si adancime
- aer conditionat automat bi-zona
- pilot automat si limitator de viteza
- ABS cu EBD si EBA (fara ESP)
- oglinzi si geamuri (toate) electrice
- dicuri frana ventilate in fata si simple in spate
Cam asta e masina, cum se vede si din poze

Cum am ajuns sa iau un C4? pur si simplu a fost cea mai buna oferta de pe piata, la acel moment. Aveam de ales intre C4, Ford Focus berlina (fix 14000), Opel Astra Caravan (~ 13900) sau orice Renault. Renaul a fost exclus din start, (doar naivii nu stiu de ce ...), Opelul mi-a placut dar parea un pic cam mare si nu avea decat vreo 90 CP (dar 220 Nm!). Fordul mi-a placut, mai ales ca am un Ranger (la lucru) care se comporta impecabil dar C4 ne-a cucerit, si pe mine si pe nevastamea.
In plus am avut un Peugeot 207, 1.4 HDI, care mi-a placut foarte mult. Ne-am hotarat insa ca in viitor sa ne luam o rulota si 1.4 HDI n-ar fi facut fata ... asa ca era nevoie de o masina mai mare, deci am dat Peugeotul (~7400 Euro), am pus diferenta si am luat C4.
Pana in prezent am facut ~ 4000 km, fara nic un fel de probleme si sunt foarte multumit de cum se comporta.
Singurul "upgrade" facut pana acum este montarea unor huse de scaun MAD, imitatie de piele, un material foarte fain, puse la XXL Center Targu Mures cu 2400 lei + 150 lei manopera. Spre surprinderea mea nu ard (stiti voi unde

Din pacate am avut si un eveniment ... dupa ce am parcat nu m-am uitat la oglinda inainte de a iesi din masina (oboseala) si in timp ce eu am deschis portiera ... a trecut un biciclist in viteza ... Tipul la vreo 40 de ani, 100 si de kg, bicicleta a ramas in portiera si el a zburat peste portiera vreo 5 metrii. Din fericire nu trecea nici o masina asa ca a scapat cu cateva julituri la genunchi si cot. Nu a vrut sa-l duc la spital ... nu a vrut sa stea deloc desi mi-am asumat vina, s-a suit pe bicicleta si s-a dus mai departe (ca se grabea la lucru) desi era vizibil zdruncinat (ca si mine de altfel). Dupa ce m-am linistit m-am uitat la masina si ... surpriza, portiera nu avea mai nimic! Nu mi-a venit sa cred, are o singura indoitura superficiala si o zgarietura slaba, de vreo 3 cm, deasupra manerului. Asta e tot! Nu sunt indoite balamalele, stalpul, nimic.