Citroen SE RESPECTA : Nu intra in "Rabla"

Stiri,noutati, reclame etc
Reguli forum
Articolele din presa straina nu vor fi traduse in romaneste. Puteti folosi google translate daca nu va descurcati!
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Citroen SE RESPECTA : Nu intra in "Rabla"

Mesaj de Mihay »

Citroen se respectă: Nu intră în programul “Rabla”, deşi are probleme cu vânzările

Francezii de la Citroen au probleme financiare ca oricare alt dealer de automobile din cauza perioadei grele pe care o străbat mai toate firmele. Şi asta fiindcă cererea pentru maşini de peste 10.000 de euro, preţul la care se încadrează cele franţuzeşti, este foarte scăzută. Cu tot cu aceste statistici, cei de la Citroen se încăpăţânează să nu scadă preţurile pentru a intra în programul “Rabla”, cel care le-a adus multor dealeri un profit bunicel.

“Maşinile care se vând prin acest program au un preţ de 6.000-7.000 de euro. Citroen nu are în gamă astfel de modele şi nu lucrăm foarte bine cu programul de casare", a spus Didier Gerard, directorul Citroen Romania.

Potrivit oficialului Citroen, nivelul scăzut al vânzărilor prin "Rabla" nu este determinat de prima de casare de 900 de euro, faţă de 2.500 în Germania, ci de lipsa finanţării.

"Nu ştiu dacă vânzările prin programul Rabla ar creşte dacă s-ar oferi o primă de casare mai mare, similară cu cea din Germania. Nu este doar o problemă de preţ şi de produs, este o problemă de finanţare. La o maşina de 12.000 de euro degeaba se oferă 2.000 de euro primă, dacă nu ai finanţare pentru diferenţa de 10.000 de euro. Iar acum este destul de greu de finanţat o maşină", a subliniat Didier Gerard.

Oficialul Citroen a afirmat şi deschiderea unui nou centru auto în Cluj precum şi un service în Iaşi. Alături de extinderea reţelei, actualii dealeri Citroen vor investi aproximativ 150.000 de euro în fiecare showroom pentru a se alinia la noua imagine a mărcii, lansată în cadrul Salonului de la Geneva.

Se pare că unii producători auto se respectă şi în vreme de criză.

sursa : http://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=121758" onclick="window.open(this.href);return false;
IceRidder
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Re: Citroen SE RESPECTA : Nu intra in "Rabla"

Mesaj de IceRidder »

daca nu intra in programul rabla atunci cum se explica:

http://www.ats.ro/news.php?newsId=189" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.cartec.ro/index.php?pag=oferta_cartec" onclick="window.open(this.href);return false;
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

pai.. astia sunt dealeri... si probabil ca isi reduc din comisionul lor doar ca sa-si vanda masinile de pe stoc :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

rautacios scris articolul. personal, cred ca e mai mult vorba de frica si de lacomie, decat de "respect".

de ce ar fi un lucru rau faptul ca 1. se elimina cazane de pe strazi si 2. se acorda reduceri substantiale la diverse autoturisme?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mai citisem ceva despre Citroen vs Rabla...in Franta parca la fel nu participa ptr ca ei considera ca Rabla reprezinta un boom de cateva luni de vanzari si cand se termina vor scadea iar...oricum in Franta au cele mai bune vanzari din ultimii 30 de ani desi e CRIZA :ya

@IceRidder daca tu crezi ca eu inventez ceva din lipsa de ocupatie uite :

http://www.zf.ro/eveniment/citro-n-rabl ... i-4283750/" onclick="window.open(this.href);return false;

LE: http://www.ziua.ro/news.php?id=22609&data=2009-03-06" onclick="window.open(this.href);return false;
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Ciudata strategie, pentru ca RABLA poate fi un boom, intradevar, iar apoi se revin la cifrele normale, nu vad cu ce ar strica.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

@IceRidder buna documentatia
@Mihay .. in articolul citat de tine din ZF scrie clar la dealerului din Arges i-au fost repartizate x masini iar celor de la ATS x masini

nu avem de inteles decat :
1 ori acesti dealeri nu sint sub tutela "Citroen Romania"
2 ori fiecare dealer are politica lui

important e ca masinile astea sa functioneze si sa si tina sigla sus.
sint curios VW BMW Audi Seat intra in programul Rabla ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai koka eu ti`am dat ce a declarat dl Didier Gerard. Ce si cum au ajuns masinile alea la Pitesti si ATs nici eu nu inteleg...ce n`o fi clar? Probabil programul Rabla se adreseaza dealerilor si acesti se pot inscrie dependent fara acordul/avizul importatorului...
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

E totusi ciudat ca au renuntat la programul ''Rabla'' care i-a ajutat destul de mult la vanzari in 2007, an in care mi-am luat C4 in acest program. :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
byte
Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ

Mesaj de byte »

Nu inteleg de ce nu au intrat in program ....
Eu sincer nu cred ca participarea la acest program ar aduce vre-un prejudiciu marcii.
Sunt destui clienti care isi cumpara o masina naspa pentru a invata sa conduca si apoi ar schimba-o pe una noua beneficiind de programul rabla.
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

sa speram ca nu au intrat in Rabla
deoarece :
vor sa se implice mai mult in a satisface clientul "postvanzare"
... le or fi ajuns dealerilor ... cate vanzari au avut si ce de "clienti multumiti" in service

@Mihay ..
nu te am contrazis in nici un fel cu ce ai postat din declaratia dl GD ... pur si simplu am subliniat ce spun alte publicatii referitor la dealeri respectivi
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Se "respecta" ??? LOL ....nu mai e Tariceanu la "carma" .... :ok
Scrie răspuns

Înapoi la “C4/Citroen in Mass Media”