Multiple probleme

Vladimir
Numar Inmatriculare: B-67-PEO

Multiple probleme

Mesaj de Vladimir »

Salutare. Am un c4 cam de un an jumate. Pana acum am facut 10800 de km, motorul e de 1.6 110 cai pe benzina. De 2 zile am mai multe probleme.
1) Lichidul pt racirea motorului e cu mult sub minim.
2) Am primit mesaj de la computer ca trebuie sa verific uleiul. Am verificat joja si surpriza, uleiul era la minim.
3) De mai bine de doua saptamani imi scartaie destul de tare franele. Scartaie doar cand franez usor.
Azi am completat cu ulei Total Quartz 9000 5W-40. Din cate stiu pt motor 1.6 pe benzina asta se foloseste. Acum nu stiu care e treaba cu lichidul ala de racire motor....e normal sa scada asa mult dupa doar 10800 de km ? e cu mult sub minim, e pe fundul vasului :shock:
Din cate am mai citit pe forum vad ca e cam normal sa scada nivelul la uleiul de motor in primii 10000 de km. Cineva mi-a zis ca-i si de la perioada de rodaj.
Si mai am o intrebare. Revizia cand se face ? La 15000 sau 20000 de km ? In cartea masinii n-am gasit nimic referitor la urmatoare revizie.
Astept sfaturi. Multumesc anticipat. :)
Robotul meu : C4 Coupe VTR - 1.6 110 cp - rouge lucifer - B 67 PEO
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Re: Multiple probleme

Mesaj de Deese »

Pai completeaza cu apa distilata si ulei.
E normal daca busonul de la vas nu era bine inchis, am patit-o si eu.
Franele scartaie pentru ca sunt dintr-un material ecologic placutele si la caldura scartaie mai tare.

Revizia se face la 20.000 km sau un an parca.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

yap 20.000 de mii sau un an...iar cu uleiul ca o mica paranteza un c4 1.6 122 de cai 5000 km...la ultima intalnire era sub minim la ulei...deci se intampla...cred ca e si vorba de utilizarea masinii...parerea mea
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

In carnetul de service gasesti reviziile.
1.Vezi ca un bidon de lichid de racire e vreo 20 de ron la Citroen, cumpara-ti si completeaza
2. In perioada de rodaj exista posibilitatea sa-ti manance ulei, mai ales daca o mai si calci. N-as zice ca e un defect mai ales ca zici ca il ai de un an jumate.
3. Cu franele trebuie sa te obisnuiesti, asa fac ele. Solutia ar fi niste placute de frana aftermarket, din alt material.
La benzina faci revizia la 20 de mii de km sau 1 an, depinde care din conditii se indeplineste prima. Deci cam trebuia sa te duci la revizie pana acum.
Good luck si fugi sa faci revizia, mai ales ca e prima :)
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

Si niste placute aftermarket cam cat m-ar costa ? am auzit de frane brembo dar cred ca te rup la pret.
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

eu zic sa asculti sfatul lui m0rpeus sa fugi la revizie...ca pierzi garantia....sau ai pierdut-o deja... :? ...parerea mea
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

Eu ultima data cand am vorbit cu ei au zis ceva de 15000 de km. Zilele astea am tot sunat la service-ul din Iasi si la cel din Suceava si nu raspunde nimeni.......Pastele.
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

pai si daca erau 15.000 de km....sau 20.000 km in ambele conditii e vorba de un an...poti sa faci doar 2000 de km..dar cand se face anu tre sa te duci la revizie
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

Nu stiu, o sa vad ce fac. Am tot sunat la ei si nu raspunde nimeni :(
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

Nu-i prima revizie. Prima am facut-o la 6000, atunci m-au chemat. Urmatoarea nu stiu cand e. Ei au zis ori 15000, ori 20000 de km. O sa-i mai sun dupa sarbatori ca acum nu raspunde nimeni.
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

salut

de obicei dupa prima rezivie se pune o stampila la service unde se trece urmatoarea data sau limita de km in care trebuie sa te prezinti la ei . Daca ei au uitat cere asta la urmatoarea revizie . poate sa fie un bun mijloc de a scoate masini din garantie pe acest motiv: intirziere la revizie. Masina e proprietatea ta , deci mai multa atentie. Tu trebuie sa te ingrijesti de ea.

Referitor la pierderea de ulei : nu te ingrijora , la modelele mai noi 2007 2008 se intimpla frecvent. Bine ca ai completat. Dupa ce mergi la service schimba si uleiul complet. Recomandarea mea, dupa aceasta operatie sa nu o arzi peste 140 150 macar vreo 500km dupa schimb.

Cu lichidul de racire chiar nu stiu ce sa ti spun (mai sigur intrebi la service). Eu am un coupe de 4 ani (42500km) si nu am completat nimik la el de atunci .

Paste Fericit si sa te vedem mai activ pe forum !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

M-am uitat in carnetul de intretinere si este o stampila dar nu apare nici o data sau limita de km. Nu stiu, in carnet acolo scrie pt uz normal, revizia se face la 20000 de km sau 2 ani. Pt uz intens (taxi, livrari) este de 1 an. Eu sunt in prima categorie. Nu stiu ce-i cu carnetul ala de intretinere....
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

perfect
atunci cred ca ai 1 an de la ultima vizita (cea de la 6000)
insa recomand sa mergi la service, tinand cont ca sint ceva "probleme" cu uleiu si cu lichidul de racire .
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Vladimir scrie:......
2) Am primit mesaj de la computer ca trebuie sa verific uleiul. Am verificat joja si surpriza, uleiul era la minim.
......
Nu prea inteleg unde era surpriza, mai repede era o confirmare a indicatiilor computerului de bord. :roll:
O vizita la service e cea mai buna miscare. :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Vladimir

Mesaj de Vladimir »

Ce imi puteti spune de service-ul din Iasi ? :?: Sau sa ma duc tot la Suceava ? Pana la Suceava am fost dar mi-ar fi mai usor sa ma duc la un service din Iasi.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”