Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
bossake
Numar Inmatriculare: Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Mesaj de bossake »

Asta e loganasul meu; il am din decembrie 2007.. a costat 9900 de euro la vremea aia, si e varianta de varf cu toate optionalele posibile pe logan (volan piele, schimbator piele,jante aliaj,proiectoare ceata,4geamuri electrice,4 boxe,radio-cd cu mp3,computer de bord,inchidere centralizata pe cheie, etc), mai putin airbaguri laterale. La vremea aia se faceau doar pe comanda masini cu airbaguri laterale, iar eu fiind proaspat posesor de permis nu am avut rabdare sa stau 3 saptamani dupa o masina pe comanda.
Masina era deja in curtea dealerului, am platit-o joi si sambata am ridicat-o. Chiar de 1 decembrie, ziua Romaniei :P.
Avand in vedere ca nu lucrez,pe la facultate dau mai rar iar seara in oras merg cu prietenii care au masini mai rasarite am reusit ca in 1 an si cateva luni de cand o am, sa fac doar 15.000km. Asadar de probleme sau eu stiu ce altceva batai de cap cu masina nici nu poate fi vorba. Nu am fost in service decat pentru revizie, revizie pentru care am platit cam multicel. 4 milioane 500, insa am fost la Meridian Sud care sunt printre cei mai scumpi din Bucuresti si am pus si ulei mai scump si nu Dacia Oil. Am pus Mobil Synt S 5W40. O mentiune ar mai fi ca la motorul asta 1.6 16v intra 4.3l de ulei, deci am cumparat 5 bidoane, din care intr-unul a mai ramas 3 sferturi. La loganul de 1.6 8v intra 4 l de ulei. ba chiar la ala de 1.4 am inteles de la cineva ca a facut-o cu 3l, dar nu stiu sigur.De aici si diferentele de pret la revizii.
In rest ca impresii despre masina nu stiu ce sa mai zic. Nu sunt adeptul modificarilor asa ca nu am umblat la nimic la ea. Insa am in calcul in viitor sa cumpar fete de usi de logan ph2, care mi se par mult mai reusite decat ce am eu pe ph1.Am pus si niste poze mai jos cu fetele de usi cum am eu, si cum sunt cele de pe ph2.
Acum ca mici nemultumiri as putea mentiona scaunele care sunt cam ..proaste. O problema destul de comuna la logan, intalnita in special de cei mai ..corpolenti sa nu le zic grasi. Scaunul capata un oarecare joc al spatarului dupa un timp. Desi eu sunt ff slab a mai condus un prieten de vreo 120-130kg de cateva ori masina si de acolo cred ca se trage. probabil la revizia urmatoare o sa le semnalez problema care oricum nu e ff deranjanta dar este o problema. Stiu pe un vecin care a schimbat vreo 3-4 scaune in garantie insa tot la fel are vreo 110 kg.
Alte minusuri nu imi vin in minte;insa daca imi vin le voi mentiona, nu sunt genul care sa zic ca am masina perfecta :P.
Aa acum poate multi ar putea spune ca stabilitatea e un minus. Sincer si fara sa fiu subiectiv mie loganul mi s-a parut mai stabil decat accent sau aveo (masini din clasa lui, evident nu facem comparatii cu alte masini).Si in alea la fel, la peste 120 tot se simte cand treci pe langa un tir etc. ba chiar accentul are roti pe 14, iar aveo pe 13 in unele variante.
Ca plusuri as putea spune de motor si cutia de viteze.Motorul se misca ff bine la cei 105cp si 148 NM, iar cutia este destul de precisa chiar si in comparatie cu alte masini mult mai pretentioase.Greutatea oarecum mica a masinii, 1150 e un mare plus in comparatie cu alte motoare de 1.6 din clasa compacta care in general au cu 100-150kg in plus.
Masina are demarajul de la 0-100 in 10.2s,destul de bine pt un Logan.
In bucuresti consumul e intre 8-9 noaptea dar alergata ca e liber, si maxim 11.5 ziua.
Recordul de consum exterior a fost 5.4l pe un traseu Bucuresti-Ploiesti-Cheia si inapoi pe DN1 Predeal-Sinaia-Bucuresti.Insa in general consumul exterior este undeva ~6.5 la un mers normal si 7 la mers mai sportiv.
Casco la masina in al 2lea an la BCR Asigurari este de 400 de euro, iar masina e evaluata la 9050 de euro. Full casco, vandalism furt etc..insa din pacate cu fransiza de 100 de euro per eveniment :(. Fara fransiza nu au mai vrut sa faca. Adica ziceau ca fac dar mai plateam vreo 250 de euro in plus si nu cred ca avea rost avand in vedere ca in primul an nu am avut niciun eveniment.
Legat de evenimente am avut 2 mici. primul a fost ca am ciobit un pic stopul din spate lovind un gard si l-am schimbat pe banii mei. 800 de mii din targ, nou..iar al 2lea am gasit geamul oglinzii spart. 500 de mii din targ, doar geamul. Asta e unul din avantajele la logan piese ale naibii de ieftine. Evident after-market, la dealer nu sunt tocmai ieftine. Insa nici ca la alte marci. Spre exemplu la Aveo un far este 10 milioane, la logan in targ este 2. La dealer o fi 3-4-5 milioane, dar nu 10 :).

Iar cum o poza face cat 1000 de cuvinte atasez si cateva poze cu masinutza :)

Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine

Imagine

Acum partea cea mai interesanta. Daca as mai fi pus sa aleg acum, as alege la fel? ..
-- daca as avea ACUM 10.000 de euro, sigur nu as mai lua logan. m-as indrepta catre un focus,c4,octavia2 ..ceva din clasa compacta insa cu maxim 15-20.000km, nu mai mult;
la vremea aia nu prea aveai ce sa iei cu 10.000 de euro, iar din clasa low-cost loganul mi se pare de departe cea mai buna alegere.Aveo, accent, albeea nu sunt DELOC low-cost la intretinere :(.Iar in clasa asta low-cost (ca de aia ii zice low cost) intretinerea ieftina e un capitol destul de important dupa parerea mea.
Ultima oară modificat Vin Apr 17, 2009 3:54 pm de către bossake, modificat de 2 ori în total.
Mihay
Supermoderator

Re: Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Mesaj de Mihay »

eu sunt un admirator ar marcii si al modelului Logan in special ce ai tu . Am condus aprox 6 luni aceasi masina ca tine si la fel nu am ce sa`i reprosez. decat ca mi se desprinsese un surub de la scutul metalic de la motor , pe care C4 nu`l are standard :mrgreen:
Alm
pescuitor
Numar Inmatriculare: - -GL 91 UNU-

Mesaj de Alm »

Sa te bucuri de ea si .............muuulti km fara probleme
vw passat variant 1.8T,150cp
Pixel
Numar Inmatriculare: B-60-WRU

Mesaj de Pixel »

Nu am condus niciodata un Logan cu motorizarea ta, dar is convins ca se infinge destul de bine. Is convins ca ii da mari probleme unui C4 1.6i 110 CP

Oricum, pentru banii pe care i-ai dat pe ea, e o masina excelenta. Prietena are Logan si acum cateva luni am fost pana la tzara. M-am crucit cand am vazut pe ce drum ne-am bagat si nici vorba sa dai cu burta de pamant, sau cu spoiler sau stiu eu. Cu un C4 sigur o rupeam pe dedesupt.
Avantaje si dezavantaje sunt, dar per total, din punctul meu de vedere e o masina buna.

Sa o stapanesti sanatos si sa faci cati mai multi km fara probleme:)
Imagine Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

razvane, nu scap de tine nici aici? :ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok

si in liceu ... si aici

chiar ca ma vanezi :ok :ok :ok :ok :ok :drive :drive :drive
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Sa iti traiasca, si mie mi-ar placea un Logan Phase2 full pentru masina de mers fara prea multe griji (calitatea benzinei, drumuri, etc)

O mica precizare insa, Logan e clasa mica, nu clasa compacta.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Ai dreptate Desee, insa astia au umflat-o din bodykit si au facut-o sa aiba o droaie de spatiu, chiar mai mare decit multe compacte, totul pe un sasiu/platforma de masina din clasa mica, de unde si comportamentul imprevizibil si barcos in situatii destul de departe de limita.
Motorul ala e super tare pe o masina de asemenea greutate, pacat ca dupa nova/supernova si chiar si solenza astia de la Dacia au montat pe masini numai cutii aiurea: dacia 1.6 16v isi da duhul repejor la viteze mari in cuda startului destul de bun (vezi 0-100 spun ei in 10.3s), dacia 1.6 8v atinge viteza mai mare decit cea constructiva in treapta 4 si nu 5, etc.
Dar per total, toate loganurile mi se par fair ca pret pentru ce ofera. iar lipsa de sportivitate care vine din etajarea cutiei si respectiv acel comportament aiurea sint 100% explicabile, logan fiind o masina de familie, capabila sa care bagaje si persoane, si nu una cu care sa iesi la joaca pe serpentine (desi ar tine si acolo pina la un punct). Si daca si nemtii o cer...
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

logan este o masina excelenta pt ce sa dorit a fi, poate putin cam scumpa.
si eu am fost la un pas de un 1.6 16 v ca al tau, insa mam ales cu c4.

s-o stapanesti sanatos !
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@Mituc..cutiile de viteze de pe phase2 sunt mai precise si mai confortabile decat pe c4.... si la nemti totusi au la Rabla 2500 euro reducere...deci iau un logan cu cate ceva pe el cu 5 000 deci din vreo 2 salarii asa de mancat fasole...
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Nemtii daca mananca doar de la Penny, isi permit sa traiasca cu 100 euro o luna/persoana, doar papica!
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

Welcome! si km cat mai multi fara probleme.
bossake
Numar Inmatriculare: Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Mesaj de bossake »

Va multumesc tuturor pentru urari !! :)
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

si te aateptam la o intalnire sa le arati unor sceptici ce poate face un Logan ca al tau pe 400 m.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
baty_san

Mesaj de baty_san »

nu numai pe 400m.... :shock: la we facut de mine pe transfagarasan m-a alergat un logan 1.6 16v de am zis ca nu-i adevarat... am avut ceva de tras dupa el si la demaraje era beeeeton !!! :shock: :shock: asa ca de imi zice cineva ca e naspa loganul de 1.6 16v merita lovit peste felinare
.... ca bine ziceti :mrgreen: :mrgreen: cred ca ma duc sa fac un drive test :drive :drive
Don't steal...goverment hates competition!
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

ca loganul asta iese mai bine pe 400 m decat c4... se poate...nu stiu... dar acum sa`mi ziceti ca si pe curbe se bate cu c4... zau ca ma duc si`mi dau drumu` la robot in prapastie

On-topic: sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri cati mai multi km de ea , fara probleme :mrgreen:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”