Articolul complet in Evenimentul ZileiAnularea garanţiei maşinii pe motiv că reparaţiile au fost făcute la un alt service decât cel agreat de importator încalcă legislaţia europeană.
Dealerii de automobile „ocolesc” legea europeană, în războiul cu service-urile independente atunci când vine vorba de reparaţia maşinilor în garanţie. „Reparaţia la un service, altul decât cel al reprezentanţei, te poate lăsa fără garanţia la maşina nouă. Ce fac service- urile dealerilor în acest caz nu este corect din punct de vedere moral şi nici măcar legal”, ne-a declarat Mădălin Roşu, şeful serviciului de management al daunelor Generali Asigurări.
Potrivit acestuia, la nivel european există o lege, încă din 2002, denumită Block Exemption Rule (BER), care amendează exact astfel de practici ale unor producători sau importatori. Nerespectarea acestei legi europene în România este confirmată şi de Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia. El spune că măsură nu este respectată la noi în procent de 100%, nici în cazul garanţiei unei maşini noi, dar nici în post-garanţie.
Dealerii auto îşi apără ilegal service-urile
-
citizenx
- Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
- Numar Inmatriculare: IS-25-PAI
Dealerii auto îşi apără ilegal service-urile
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Re: Dealerii auto îşi apără ilegal service-urile
Mie mi se pare corect sa anuleze garantia.
Adica daca ma duc la un service de cartier vai de mama lui si ala mai mult sa strice pe acolo sa nu anuleze?
Adica daca ma duc la un service de cartier vai de mama lui si ala mai mult sa strice pe acolo sa nu anuleze?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
baty_san
si normal ca o scoate din garantie... cate persoane din alte service-urile non repr. dau cateva mii de euro pe cursuri de specializare??? cati platesc abonamente enorme pt a avea acces la o platf tehnica actualizata??? etc,, etc. Asta e manareala de asiguratori... care sunt asa cum sunt...
romania plai de dor...
romania plai de dor...
Don't steal...goverment hates competition!
-
byte
- Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ
Eu zic ca e incorect sa se anuleze garantia dar cu o singura conditie, service-ul sa fie agreat de constructor ... situatia de acum este monopol pe fata.
Daca acum reprezentantele decid ca ora de manopere e 100 euro nu ai alternativa decat pierderea garantiei ....
Daca acum reprezentantele decid ca ora de manopere e 100 euro nu ai alternativa decat pierderea garantiei ....
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
-
candymann
service-ul agreat de producator nu este unul de cartier, fii tu sigur de asta.
- Mihay
- Supermoderator
ba cred ca e prima oara cand tind sa fiu de acord cu dealerii. ei au investit niste bani in showroomuri la standardele producatorului, scule specifice marcii, pregatirea oamenilor...trebuie cumva sa-si recupereze investitia si sa iasa pe profit la un moment dat ptr ca altfel de ce s-ar mai apuca de asa ceva. Sa faca si restul servicurilor toti acesti pasi si as fi de acord sa repare si ei. Plus ca genul asta de service "Repara -tot" nu ma incanta.
-
byte
- Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ
Ma intreb oare ce calificare si cate scule ai nevoie sa faci reparatiile simple si reviziile? Aici eu nu sunt de acord cu delerii.
O sa dau exemplu unei revizii normale:
- schimb ulei, filtru aer, filtru polen - manopera 2 ore ... pai eu fac toate astea intr-o ora si nu am nici un fel de specializare
Scule, experienta etc. ar trebui sa se reflecte in durata manoperei in schimb la noi este invers.
O sa dau exemplu unei revizii normale:
- schimb ulei, filtru aer, filtru polen - manopera 2 ore ... pai eu fac toate astea intr-o ora si nu am nici un fel de specializare
Scule, experienta etc. ar trebui sa se reflecte in durata manoperei in schimb la noi este invers.
TM-11-NDZ
- Deese
- Omul cu plasticele
In articol e vorba in special de reparatii casco/rca.
Nu cred ca iti faci revizia pe casco
De exemplu numai serviceurile Citroen pot vinde parbrize cu sigla Citroen.
Nu cred ca iti faci revizia pe casco
Aici stiam ca parbrizele luate de la altcineva decat reteaua oficiala sunt absolut identice cu cele OEM in cazul in care sunt fabricate de acelasi producator (St Gobain, Pilinkgton, etc) dar nu au sigla producatorului pe ele.Sunt şi exemple în acest sens. „Un asigurat de-al nostru şi-a găsit maşina cu geamul lateral spart. A mers la un centru specializat şi autorizat să-l înlocuiască, fiind recunoscut şi pe plan internaţional, CarGlass. Centrul i-a pus un parbriz original cu sigla maşinii respective”, ne-a mai spus Mădălin Roşu.
De exemplu numai serviceurile Citroen pot vinde parbrize cu sigla Citroen.
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Eu cand am schimbat parbrizul la gimarom parca, mi-au spus ca imi pot pune, daca vreau, parbriz Pilinkgton cu sigla citroen doar ca ar costa mai mult.Si nu aveau pe stoc.
Mie mi se pare o tampenie sa nu imi acorde garantie cand merg la un service autorizat cu toate iso si alte treburi si sa va spun de ce:cand m-am dus la asigurari sa imi fac parbrizul, m-au intrebat la ce firma, bieinteles ca am spus la reprezentanta suceava, pt. ca citroen nu stie sa faca service in iasi.Au spus ca nu poate in suceava ca asigurarea e facuta in iasi si daca vroiam in suceava, trebuia sa fac asigurarea acolo.Deci total stupid si tipic romanesc.Adica in cazul de fata eu trebuia sa aleg, ori raman cu parbrizul gaurit ori il schimb si raman fara garantie.De ce oare se intampla asa ceva?Pai multa lume prefera sa aleaga un service bazat extern, decat un service marca masinii, unde, in majoritatea cazurilor treaba se face de mantuiala...si atunci baietii raman fara treaba si spagi.
Mie mi se pare o tampenie sa nu imi acorde garantie cand merg la un service autorizat cu toate iso si alte treburi si sa va spun de ce:cand m-am dus la asigurari sa imi fac parbrizul, m-au intrebat la ce firma, bieinteles ca am spus la reprezentanta suceava, pt. ca citroen nu stie sa faca service in iasi.Au spus ca nu poate in suceava ca asigurarea e facuta in iasi si daca vroiam in suceava, trebuia sa fac asigurarea acolo.Deci total stupid si tipic romanesc.Adica in cazul de fata eu trebuia sa aleg, ori raman cu parbrizul gaurit ori il schimb si raman fara garantie.De ce oare se intampla asa ceva?Pai multa lume prefera sa aleaga un service bazat extern, decat un service marca masinii, unde, in majoritatea cazurilor treaba se face de mantuiala...si atunci baietii raman fara treaba si spagi.
-
citizenx
- Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
- Numar Inmatriculare: IS-25-PAI
Offtopic: Ei vroiau sa iti faci dosarul in Suceava ca sa nu fie nevoit cel din Iasi sa mearga pana in Suceaba in caz ca va fi nevoie de o reconstatare. Asa am facut si eu la primul incident. Am facut dosarul la Suceava.
On topic: Nu mi se pare normal sa nu am voie sa ma duc la un service bun daca service-ul din Iasi al Citroen este si scump si prost. Sau cum a fost pana acum cateva luni ca trebuia sa merg la Suceava sau Focsani. Daca sunt in Iasi service-uri bune, sa ma lase sa imi fac masina la un service autorizat. Plus ca la orice reparatie vei primi garantie. Daca ceva nu merge, rezolvi cu service-ul.
On topic: Nu mi se pare normal sa nu am voie sa ma duc la un service bun daca service-ul din Iasi al Citroen este si scump si prost. Sau cum a fost pana acum cateva luni ca trebuia sa merg la Suceava sau Focsani. Daca sunt in Iasi service-uri bune, sa ma lase sa imi fac masina la un service autorizat. Plus ca la orice reparatie vei primi garantie. Daca ceva nu merge, rezolvi cu service-ul.
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Revenind la subiect: ..sunt niste tampiti dealerii la faza asta...
Treaba ta unde-ti repari masina... atata timp cat service-ul respectiv are autorizatie sa functioneze ca service auto, cat nu a fost deja inchis de OPC inseamna ca e ok.
Si atunci "marile" service-uri ori lasa mai jos la pret ca sa te duci si pe acolo, ori inchid si pleaca acasa, ori accepta compromisul sub amenintarea cu OPC de care le este extrem de frica.
Oricum ii pacalesti usor ca nu s-a umblat, cand de fapt s-a umblat prin masina ...
Sau umbli, tai sarme, lipesti, sudezi..si pierzi de tot garantia, si traiesti asa fara garantie...la risc
Treaba ta unde-ti repari masina... atata timp cat service-ul respectiv are autorizatie sa functioneze ca service auto, cat nu a fost deja inchis de OPC inseamna ca e ok.
Si atunci "marile" service-uri ori lasa mai jos la pret ca sa te duci si pe acolo, ori inchid si pleaca acasa, ori accepta compromisul sub amenintarea cu OPC de care le este extrem de frica.
Oricum ii pacalesti usor ca nu s-a umblat, cand de fapt s-a umblat prin masina ...
Sau umbli, tai sarme, lipesti, sudezi..si pierzi de tot garantia, si traiesti asa fara garantie...la risc
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
- Deese
- Omul cu plasticele
Hai lasa ca stim si noi cum se dau multe autorizatii si cum se trec multe controale OPC.Treaba ta unde-ti repari masina... atata timp cat service-ul respectiv are autorizatie sa functioneze ca service auto, cat nu a fost deja inchis de OPC inseamna ca e ok.
Si poa' sa aiba aia serviceul dotat cu superscule, daca n-au oameni buni, degeaba.
In plus eu n-am incredere in serviceurile repara-tot.
Alea specializate pe PSA, VAG, etc mai or merge dar astea all-in-one...n-am incredere.