Ce benzina/motorina, de unde si cata puneti?
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Re: Ce benzina/motorina, de unde si cata puneti?
Pacat ca nu prea o gasesti 
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Pai o gasesti la orice benzinarie RomPetrol.
In ultimul timp cei de la RomPetrol am vazut ca au crescut destul de mult calitatea.
In momentul asta cred ca au cea mai buna benzina dpdv calitativ.
In ultimul timp cei de la RomPetrol am vazut ca au crescut destul de mult calitatea.
In momentul asta cred ca au cea mai buna benzina dpdv calitativ.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- Deese
- Omul cu plasticele
Din pacate nu o au la orice benzinarie Rompetrol (am fost la una din Bucuresti si una din afara proaspat deschisa si nu aveau)
Probabil si-au calculat ca la acele benzinarii nu ar vinde prea multa si nu au introdus.
La cea de la Dristor aveau.
Probabil si-au calculat ca la acele benzinarii nu ar vinde prea multa si nu au introdus.
La cea de la Dristor aveau.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Care aveti benzinare incercati sa puneti rompetrol alto 101 cind aveti chef si credeti ca se justifica sa dati 4.23RON/litru. Sint curios ce-or sa zica motoarele alea despre benzina asta, ca al meu e foarte bucuros.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Am pus si eu de vreo 150RON, si nu vad nimic sesizabil in comportamentul masinii! Acum s-a mai si incalzit si motorul merge altfel de la 5 grade!
O sa mai incerc inca juma de rezervor dupa care o sa pun de 95 sa vad daca intr-adevar e diferenta!
O sa mai incerc inca juma de rezervor dupa care o sa pun de 95 sa vad daca intr-adevar e diferenta!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
O sa-ti spun ce diferente am remarcat eu, desi unele s-ar putea sa nu se aplice in cazul aspiratelor:
- motorul e mai silentios decit cu mol evo si chiar omv100 (desi, repet, s-a intimplat ceva cu mol evo de curind, ca nu era asa);
- motorul suna cum ar trebui (orgasmatic);
- raspunsul pedalei de acceleratie e diferit (mai prompt), nu mai pierd motorul in timpul schimbarilor de treapta (pe care de altfel le fac suficient de rapid si ar trebui sa fie line 100%, nu doar 75% cum au inceput sa fie cu mol evo), mai ales cind merg prin aglomeratie si schimb la turatii mici 1-2-1-2;
- tot din cauza raspunsului mai bun al acceleratiei masina se simte cum ar trebui, din nou in oras nu am nevoie sa apas pedala mai mult de 1cm, nu se simte greoaie;
- turbina incepe sa fisiie cind ar trebui, si tace cind ar trebui (nu intra aiurea ca la petrom top99+);
- motorul nu isi da duhul dupa 4500rpm precum cu vechiul rompetrol98.
- consumul a revenit la normal.
Diferenta de temperatura dintre zilele astea si cele cind a inceput sa faca urit cu mol evo e minima, in bucuresti atunci erau aproximativ 23C ziua, fix cit is aici zilele astea. Intre timp am mai facut motorul sa mearga rezonabil cu omv100 care ofera aceleasi performante bune constant, fara insa a fi excelenta precum rompetrol101.
Sa vedem acum dupa cit timp or s-o strice si pe asta...
- motorul e mai silentios decit cu mol evo si chiar omv100 (desi, repet, s-a intimplat ceva cu mol evo de curind, ca nu era asa);
- motorul suna cum ar trebui (orgasmatic);
- raspunsul pedalei de acceleratie e diferit (mai prompt), nu mai pierd motorul in timpul schimbarilor de treapta (pe care de altfel le fac suficient de rapid si ar trebui sa fie line 100%, nu doar 75% cum au inceput sa fie cu mol evo), mai ales cind merg prin aglomeratie si schimb la turatii mici 1-2-1-2;
- tot din cauza raspunsului mai bun al acceleratiei masina se simte cum ar trebui, din nou in oras nu am nevoie sa apas pedala mai mult de 1cm, nu se simte greoaie;
- turbina incepe sa fisiie cind ar trebui, si tace cind ar trebui (nu intra aiurea ca la petrom top99+);
- motorul nu isi da duhul dupa 4500rpm precum cu vechiul rompetrol98.
- consumul a revenit la normal.
Diferenta de temperatura dintre zilele astea si cele cind a inceput sa faca urit cu mol evo e minima, in bucuresti atunci erau aproximativ 23C ziua, fix cit is aici zilele astea. Intre timp am mai facut motorul sa mearga rezonabil cu omv100 care ofera aceleasi performante bune constant, fara insa a fi excelenta precum rompetrol101.
Sa vedem acum dupa cit timp or s-o strice si pe asta...
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
capatasem si eu problema cu "3000 rpm" si am zis ca astept sa se goleasca pana la 1 liniuta, ca dupa aia sa pun mol evo d-ala de-i cel mai laudat, sa vad daca se rezolva ... insa cand m-am dus spre benzinarie, am observat ca deja problema disparuse (aveam lukoil de 95
) ... am pus mol de 70 de ron, am tinut-o numai in peste 4000 pana acasa, si eu ma jur ca trage exact la fel... ar trebui facut un test pe neve cu benzinele astea, ma "RISC" eu sa golesc rezervoru' complet si sa pun o data numai lukoil d-ala de 95 ... si dupa aia numai mol evo sau care ziceti voi ca-i cea mai buna. si sa conduca masina cineva care nu stie ce benzina a fost pusa la pompa ... ne bagam, ce ziceti?
... si daca voi si asa vedeti diferenta, imi cumpar benzinarie 
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- Mihay
- Supermoderator
am pus si eu acum Alto 101 ...cam scumputa totusi...impresii tot cam asa ..mai silentios, parca trage mai bine .
- Deese
- Omul cu plasticele
Si eu am pus si trage foarte bine, ca EVO5.
Faza e ca daca pui 30 de l de Alto si pe urma dupa ce ai consumat 20l pui si 30 de Carrera95 e posibil sa nu simti ce trebuie pentru ca se amesteca benzinele si iese salata.
Faza e ca daca pui 30 de l de Alto si pe urma dupa ce ai consumat 20l pui si 30 de Carrera95 e posibil sa nu simti ce trebuie pentru ca se amesteca benzinele si iese salata.
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Au fost facute teste, de catre un baiat de pe HondaFan, care are cateva relatii la un service honda si rezultatele au fost destul de concludente...Rompetrol si MOL iesisera pe primele 2 poziti.chainsaw scrie:ar trebui facut un test pe neve cu benzinele astea, ma "RISC" eu sa golesc rezervoru' complet si sa pun o data numai lukoil d-ala de 95 ... si dupa aia numai mol evo sau care ziceti voi ca-i cea mai buna. si sa conduca masina cineva care nu stie ce benzina a fost pusa la pompa ... ne bagam, ce ziceti?... si daca voi si asa vedeti diferenta, imi cumpar benzinarie
Si nu are actiuni la firmele astea sa stii.
Diferenta intre combustibili se simte f mult, cel putin la a mea, care este f pretentioasa.
Daca ii pun benzina proasta (omv 95, petrom 95) imi tremura la relantii f rau, de lukoil sau de agip nici nu vreau sa aud.
Daca ii pun mol evo5 sau alto 101 masina merge excelent.
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
cred ca la asta se refera Shadow:

1.culoarea rosie - am atribuit-o benzinelor cu parametri de top si care in mod sigur ar asigura masinii functionarea cea mai "sportiva"-nu economica.
2.culoarea portocalie - singura atribuita Efix 95. Singura benzina cu CO 95 dar care se apropie de un 98. Este o benzina buna care prin functionarea ei curata in mod real sistemul de alimentare. Totusi se simte lipsa puterii calorice pe turatii ridicate.
3.culoarea verde - reprezinta clar compromisul ideal. Valori bune pe parametri tehnici, masina trage pefect, consum bun chiar f. bun.
4.culoarea gri - am atribuit-o benzinelor "normale", benzinelor aflate la limita inferioara si pe care va puteti baza dar doar pt. a se invarti roata.
5.culoarea neagra - am atribuit-o benzinelor care dupa vorba aia veche "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", benzinelor care au avut cel mai dubios comportament la masuratorile oferite pe scanner, benzinele cu performate mici si consum ridicat.
Testul a fost efectuat la "ATI MOTORS COMPANY" - IASI - scannerul este cel HONDA pt utilizare profesionala in service si doar de dealer. Testul a fost realizat dupa ce masina a facut 40000 km si au fost schimbate bujiile cu unele marca DENSO si nu cu cele de fabrica NGK.
Masina pe care s-au facut testele cu benzinele de mai sus este o Honda Accord din 2006, 2.0 DOHC i-VTEC, 155 CP, A/T.

1.culoarea rosie - am atribuit-o benzinelor cu parametri de top si care in mod sigur ar asigura masinii functionarea cea mai "sportiva"-nu economica.
2.culoarea portocalie - singura atribuita Efix 95. Singura benzina cu CO 95 dar care se apropie de un 98. Este o benzina buna care prin functionarea ei curata in mod real sistemul de alimentare. Totusi se simte lipsa puterii calorice pe turatii ridicate.
3.culoarea verde - reprezinta clar compromisul ideal. Valori bune pe parametri tehnici, masina trage pefect, consum bun chiar f. bun.
4.culoarea gri - am atribuit-o benzinelor "normale", benzinelor aflate la limita inferioara si pe care va puteti baza dar doar pt. a se invarti roata.
5.culoarea neagra - am atribuit-o benzinelor care dupa vorba aia veche "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", benzinelor care au avut cel mai dubios comportament la masuratorile oferite pe scanner, benzinele cu performate mici si consum ridicat.
Testul a fost efectuat la "ATI MOTORS COMPANY" - IASI - scannerul este cel HONDA pt utilizare profesionala in service si doar de dealer. Testul a fost realizat dupa ce masina a facut 40000 km si au fost schimbate bujiile cu unele marca DENSO si nu cu cele de fabrica NGK.
Masina pe care s-au facut testele cu benzinele de mai sus este o Honda Accord din 2006, 2.0 DOHC i-VTEC, 155 CP, A/T.
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz 
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Nu e functionarea cea mai sportiva, ci functionarea cea mai "CURATA" a motorului.
- Mihay
- Supermoderator
bah Mol Evo 5 nu e motorina? cum draq merge a ta cu motorina? eu am mai pus Mol 98 ...
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
E si benzina.
- Mihay
- Supermoderator
da acum am vazut si eu...deci nu Mol Tempo Plus 98 e cea mai smechera de la ei ci Mol Evo 5
e bine de stiut