Intrebari privind RCA

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
KereKash_KRK
Dracusor

Intrebari privind RCA

Mesaj de KereKash_KRK »

Rog daca poate cineva sa ma ajute:
1. Momentan am RCA facut la Generalli. Pot sa ma duc la alta firma de asigurari sau tre sa fac o cerere sa renunt la ei, sau sunt alte demersuri?
2. Daca ma loveste cineva(vina lui) si nu am decat RCA (fara CASCO) RCA-ul imi acopera toata dauna sau doar o parte din ea?
C4 coupe 1.6i 16v 110cp iridis B.61.KRK
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

1. Din cate stiu eu trebuie doar sa-i notifici cu 30 de zle inaintea expirarii politei. Deci nu e vorba de o cerere, nu trebuie ca ei sa-si dea acordul - este un act unilateral - tu doar le aduci la cunostinta.

2. La fel, din cate stiu eu - mai exact dupa o experienta din iulie 2005 - RCA-ul are un prag minim sub care NU despagubeste (era relativ mic, 2 milioane la vremea aia). In rest, daca dauna presupune o reparatie peste valoarea asta, nu ar trebui sa fie probleme.
Mai complicata e povestea in cazul in care reparatia depaseste un x% (parca 60% dar nu mai stiu sigur) din valoarea de catalog a masinii pentru ca in acest caz se constata dauna totala iar RCA-ul nu despagubeste integral.

Cel putin in situatia mea a fost asa: peugeot 307, valoare de asigurare casco 12000eur, agatat de un tir si transformat in dauna totala, RCA-ul a facut socoteala ca ma despagupeste cu vreo 6-7000 euro.
In concluzie, casco mi-a dat cei 12000 si urma sa se judece ei cu RCA-ul vinovatului pentru o parte din bani si cu vinovatul pentru diferenta.
Daca si-au recuperat sau nu si cat din cei 12000 pe care mi i-au dat mie... nu mai stiu.

Oricum e de verificat daca s-a schimbat ceva in legea asta de atunci.
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

1. Nu trb sa astepti expirarea politei, le faci o notificare cu 20 de zile inainte de data la care vrei tu sa reziliezi polita si asta e.
Daca vrei bani inapoi, adik daca ai platit pe un an, atunci trb sa te conciliezi cu ei si daca nu vor sa ii dea de buna voie at trb sa te judeci cu ei. Primesti banii pe perioada ramasa pana la expirarea politei.
Ce depaseste 15 zile este considerat luna intreaga.
Eu sunt acum in aceeasi problema acum cu Unita, adik reziliez ptr o firma vreo 40 de rca-uri si astept inca sa se faca zilele.
Am mers pe varianta ca daca am sub 15 zile din luna, atunci trb sa primesc banii inapoi pe intreaga luna. Nsh daca o sa tina, dar incercarea moarte n-are.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
KereKash_KRK
Dracusor

Mesaj de KereKash_KRK »

Multumesc mult, si o recomandare despre firma unde sa fac rca?
Si daca schimb firma dupa ce expira polita mai tre sa le aduc la cunostinta?
Eu auzisem ca rca acopera doar vreo 20 de mil maxim, fara sa conteze valoarea avariei si ma speriasem ca vreau sa renunt la casco, dar ma gandeam sa sunt multi dementi si daca intra unu in mine sa nu raman cu buza umflata.
C4 coupe 1.6i 16v 110cp iridis B.61.KRK
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

Eeeiiii, ce sa zic, aici parerile sunt impartite: desi toti asiguratorii sunt ahtiati sa aiba cat mai multi asigurati, exista o barfa prin targ cum ca din RCA in general companiile de asigurare au doar pierderi din cauza valorii mici a politei. Si in acest caz prefera sa nu ai si casco si RCA-ul tot la ei, ca in caz de dauna din vina ta, te repara si pe tine, si pe ala pe care l-ai avariat, deci dintr-un foc dubla paguba pt ei.

O firma buna pt RCA: Allianz - e opinia mea - eu am avut aproape mereu la ei si colaborarea a fost foarte OK. Pana si pt C4 tot la ei am facut si casco si RCA si desi nu au decontare directa cu ATS-ul, totusi obtinerea acceptului de plata si tot restul procedurii au mers super ok si repede.

Daca polita apuca sa expire, am impresia ca polita se prelungeste automat, parca asa se anuntase regula - dar mai bine verifici cu o terta companie. Ii suni le zici ca vrei sa te muti la ei si ei o sa-ti zica ce si cum sa faci - pt ca vor sa te prinda de client.

Parerea mea este sa nu renunti la casco. Stiu ca sunt destui bani in costul unei polite casco, dar uite, eu am platit pana acuma 16 mil la casco, si o dauna minora cu autor necunoscut s-a soldar cu o factura de 39 mil....... asa ca ma felicit..... ca sa nu mai zic de Doamne fereste vreo duna mai serioasa din vina mea - suntem oameni pana la urma si supusi greselii....

Cat despre despagubirea RCA, cea mai mare valoare despagubita de care stiu eu.... vreo 160 milioane la un Jeep, un haion, luneta, bara....cam asta ar fi. Ban platiti de RCA fara nici un comentariu.
Deci treaba cu 20 mil n-o cred.

E adevarat ca pentru o dacie de 10 ani sa zicem RCA n-o sa despagubeasca niciodata 160 mil ca depaseste % ala peste care se constata dauna totala. La Jeep valoarea lui totala e alta si 160 il inseamna probabil undeva intre 10-20% in functie de cat e de veche masina.

Sper sa rezolvi cu RCA-ul cat mai bine, si repet: casco e sfant!
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”