C4 Diesel sau Benzina

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: C4 Diesel sau Benzina

Mesaj de Dan pasare »

Asta-i altceva, dar comparatia, pentru a fi corecta, trebuie facuta intre masini cu dotari identice. In caz contrar, comparam mere cu pere.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
ragi

Mesaj de ragi »

annddyy scrie:7% Bucuresti Craiova si retur. De asta am ales benzina. :))
bucuresti craiova 250km eu vb. de 5000km
eu am nevoie de masina ca mijloc de transport zilnic nu plimbare asa fapt pentu care am ales diesel care se spune ca are o viata mai lunga si un pret mai bun la vinzare
´´Eu m-am fript in benzina si acum suflu si in motorina`` cu un astra clasic care suge toata benzina din rezervor ca urmare isi merita soarta si doarme la pragul usii
Comparatii cred ca trebuiesc facut intre consum-consum putere-putere pret-pret
C4 HDI92 Collection pack
ImagineImagine
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

In primul rand iti multumesc pentru redimensionarea pozei din semnatura :D
In al doilea rand, comparatiile le face fiecare dupa cum vrea muschii lui,adica fiecare are criteriile lui la alegerea masinii,dar ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca pretul e criteriul cel mai uzitat.
In cazul meu, cand aleg o masina ma intereseaza, pretul,aspectul (designul)si dotarile,puterea si abia apoi, consumul :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

asta e la tine, dar marea majoritate nush dc se uita ultima data la consum.
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Dieselu era (dupa mine) o sfaraiala pe vremea cand motorina era juma ca pret fata de benzina. Atunci se merita macar din punctul asta de vedere. Acum, cand motorina e mai scumpa... creste si numarul de km la care dieselul devine mai "ieftin" ca un benzinar. Asta din punct de vedere al consumului. Celelalte "dezavantaje" ale dieselului, le-am spus mai sus (dezavantaje din punctul meu de vedere). Avantajul incontestabil al dieselului este cuplul mare la turatie mica. Si asta ar fi cam singurul avantaj care m-ar putea face sa iau un diesel.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
ragi

Mesaj de ragi »

Dan pasare scrie:In primul rand iti multumesc pentru redimensionarea pozei din semnatura :D
In al doilea rand, comparatiile le face fiecare dupa cum vrea muschii lui,adica fiecare are criteriile lui la alegerea masinii,dar ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca pretul e criteriul cel mai uzitat.
In cazul meu, cand aleg o masina ma intereseaza, pretul,aspectul (designul)si dotarile,puterea si abia apoi, consumul :D
ai dreptate eu doar am zis ca ar trebui comparate la aceeasi categorie si fiecare sa aleaga dupa prioritatea lui cazul meu consumul altul ca nu cade turboul ca are mai multi cai sau pretul
C4 HDI92 Collection pack
ImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

Bogdan98 scrie:Eu la fel, as alege oricand benzina. Nu ma refer ca Dan la diferenta de CP, ci datorita problemelor suplimentare care pot aparea la orice diesel: injectoarele si pompa de injectie (care "pica" mult mai des la diesel decat la benzina - vad la noi in service care e rata de injectoare diesel, si numarul destul de mare de pompe de injectie - ce-i drept, de la frantuzoaice nu prea am vazut, mai mult de la nemtoaice - ca tot este mitul masinii supreme, cea germana), si in cazul nostru, la C4 ... turbina. Am vazut si aici pe forum ca sunt ceva probleme cu ea, probleme pe care eu cu benzinar, n-o sa le am in veci, pentru ca lipseste "agregatul".

Din cauzele acestea (si altele), voi prefera oricand masina pe benzina.
permite-mi sa-ti spun ca n-ai adus cele mai bune argumente... e stiut de cand lumea faptul ca un diesel tine de 2-3 ori mai mult decat orice benzinara (aici vorbim de motoare pe benzina mai mici de 2500 si cu mai putin de 6 cilindrii ... in caz contrar, alta e situatia)

intr'adevar, de dieselurile "moderne" se trage foarte tare, cu nush ce harta, cu turbina, etc, dar, atata timp cat nu subturezi masina ca sa nu se unga turbina si inevitabil sa moara, eu nu vad de ce n-ar tine un hdi 300.000 km ... sa-mi arati mie benzina care tine atata ... benzinarele pierd compresie, tre' segmentate, etc (din nou, ma refer exclusiv la motoare mici)...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Se poate, nu te contrazic. Eu am adus argumentele care ma intereseaza strict pe mine. Oricum o masina n-o tin mai mult de 4-5 ani... Si cum nu o alerg, si fac undeva la un max 15-20k km/an... in cei 5 ani o sa ajunga la circa 100.000km... Motiv pentru care nici nu m-a interesat ca dieselul ma poate tine 300k km. Pentru ca nu voi ajunge sa-i fac cu aceeasi masina. Poate daca as lua o masina s-o tin 400-500.000km, si vreo 12 ani, atunci poate m-ar interesa aspectul. Dar asa...
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

da, pe termen de 4-5 ani, intra in ecuatie si faptu' ca dieselu' se intretine nitel mai scump decat benzina. 'tr'adevar, benzinare care sa nu tina nici 4-5 ani nu s-au vazut...
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Pe undeva tine si de norocul pe care-l ai. Doua masini identice in stoc la dealer, una n-are nici o problema timp de 3-4 ani, si cealalta vine in service dupa 4-5 luni. Se intampla. (si nu vine in service din cauza de accident)
bossake
Numar Inmatriculare: Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Mesaj de bossake »

Mitul motoarelor alea diesel care tin 300.000 fara probleme e din perioada dieselelor simple, fara turbo. Cum este SDI-ul de la vag.
Mi-e greu sa cred ca sunt masini diesel care in 300.000 sa nu schimbe injectoare,turbine,intercoolere,debitmetre sau mai rau turbine.. As zice ca si la 200.000 daca ajungi fara sa schimbi vreuna din cele de mai sus e o realizare.
Si eu prefer oricand benzina. Atat ca placere de a conduce,cat si ca intretinere. Cat e un injector de benzina si cat este unul pt diesel? Cat costa o revizie la benzina si cat una la diesel? O alta chestie ce ma deranjeaza la motoarele diesel este faptul ca se incalzesc greu.
Insa aici fiecare e subiectiv si fiecare are criteriile lui care le considera mai importante.Sunetul de exemplu iar nu imi place la diesel :).
Acum, trebuie recunoscut principalul avantaj al dieselului, consumul. Ar mai fi si altele gen cuplu la turatii mici,posibilitati mai mari de tuning la motor datorita turbinei,nu prea se simte cuplarea ac-ului, la benzina se simte un pic, apoi ar mai fi faptul ca masina trage cam la fel si cu masina incarcata. la benzina daca o incarci un pic, la fel..se simte.
Acum, sincer sa fiu, oricat de fan benzina sunt eu, daca as lua masina pentru un business si as face multi km...m-as indrepta catre un diesel datorita consumului. Insa pentru uz normal, ~15.000km pe an cat fac eu si pentru sunetul motorului pe la 6000rpm am ales benzina :).
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

* injectoarele se strica de obicei din cauza motorinei de cacao din .ro
* turbinele se schimba pentru ca in 80 la suta din cazuri masinile sunt subturate (pe principiu "daca are mai putine turatii, consuma mai putin frateeeeeee")
* ce treaba are debitmetru' cu faptu' ca masina e diesel sau benzina?
* n-am auzit niciodata sa se defecteze un intercooler.
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

bossake scrie:Sunetul de exemplu iar nu imi place la diesel :)
sa te urci la mine in conserva si sa-mi spui daca auzi ceva...
in relanti aproape nici nu-ti dai seama. nu pot sa zic , acum sunt mult mai bine antifonate, dar francezii sunt recunoscuti ptr dieselurile lor care nu mai sunt galagioase.
pune o nemteasca alaturi de un citroen si o sa auzi tractoare teutone ::P
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

chainsaw scrie:* turbinele se schimba pentru ca in 80 la suta din cazuri masinile sunt subturate (pe principiu "daca are mai putine turatii, consuma mai putin frateeeeeee")
Aici poate aparea si problema traficului din marile orase de la noi... Crezi ca poti sa schimbi la 3000-3500 rpm cand 1km il faci in 20-40 min? Dai a I-a si daca ii dai si a IIa e eveniment. Asta e cauza principala a picarii turbinelor. Si bineinteles, nu toata lumea stie sau daca stie, nu lasa masina la relanti dupa forja, inainte de oprire. Si asa se duce turbina.
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

it's true... am fost si eu la o intalnire, si era intr-o parcare subterana, deci cu ecou mai puternic ce facea orice sunet sa fie amplificat ... si am observat doua chestii:
1. masina lui commandorsteel nu prea se aude nici de afara, la relanti
2. masina lui iceridder, care e un diesel de 80+ de mii de kilometri din cate retin, si care a fost folosita in franta presupun eu destul de sever, e la fel, surprinzator de silentioasa.

eu stiam ca pentru o ungere decenta a turbinei, trebuie sa schimbi peste 2000 ... deci nu chiar 3000-3500.
si ai dreptate, un mic indrumar pentru posesorii de turbodiesel ar duce la mult mai putine defectiuni, si mult mai putine acuze aduse producatorilor.

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”