am filtru de particule?

florinflo85

am filtru de particule?

Mesaj de florinflo85 »

salutare.am un c4 coupe 1.6 hdi 92 de cai din 2005 adus din franta si nu stiu daca am filtru de particule sau nu.urmeaza sa o inmatriculez si nu stiu cum sa imi calculez suma de plata.eu sper sa am sa platesc mai putin.cum pot sa aflu acest lucru?si inca o intrebare adiacenta fara legatura dar poate stie cineva - unde trebuie sa ma duc si cu ce acte ca sa imi zica exact cat trebuie sa platesc pt taxa de prima inmatriculare (,a gandesc ca trebuie sa ma duc cu talonul dar unde?)multumesc.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: am filtru de particule?

Mesaj de alex82 »

prima data te duci la RAR
apoi la financiar...aici faci o cerere pt prima inmatriculare... tot aici afli si cat ai de plata...platesti...
apoi la politie
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
IceRidder
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Mesaj de IceRidder »

salut

eu am inmatriculat de curand 1.6 hdi 92 cai dar din 2006. a mea a fost varianta enterprise (daca este alba si nu ai centuri spate asta ai si tu) situatie in care ai filtru. ca sa calculezi taxa poti folosi cu incredere calculatorul de pe autovit.ro , dar nu te lua ca trebuie sa platesti xxx euro ci uitate la lei intrucat taxa o vei plati la un curs de 3,7.
Intai si intai trebuie sa rezolvi cu RAR, iar daca nu ai centuri pe spate o sa ai o problema.
Dupa RAR trebuie sa mergi la Financiar, o data pentru taxa de prima inmatriculare si apoi la taxe si impozite ca sa iei masina in evidenta (masina a fost adusa de tine din franta sau a adus-o altcineva si tu ai cumparat-o de la el), sa platesti impozit etc. Atentie daca astazi depui actele pentru taxa o platesti peste 2 zile.
Cand ai toate actele gata mergi la politie si le depui.

Daca ai nevoie de mai multe detalii da-mi un PM.
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

am impresia ca din cartea de identitate rezulta sau nu acest FAP. cel putin eu stiu pe cineva care s-a dus la RAR cu cartea de identitate sa-i scrie acolo ca are filtru, sa poata plati taxa mica.
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

parca e in functie de codul motorului. ma mir ca putorile astea cu hasdeiuri nu`ti explica!!!! incearca pe service.citroen.com cu seria de sasiu poate rezolvi acolo
candymann

Mesaj de candymann »

eu am cerut deja omului intr-un PM seria de shasiu, dar vad k nu a raspuns inca!
florinflo85

Mesaj de florinflo85 »

rar-ul este facut de aproximativ o luna dar am omis sa ii intreb pe oamenii de acolo acest lucru.masina a adus-o altcineva din bucuresti si eu amluat-o de la el.si centuri pe spate am.si cu seria de sasiu se poate face ceva ?(eu sunt f sceptic in privinta datului datelor de genul asta).eu vroiam sa stiu dinainte cat trebuie saplatesc pt ca daca am filtru de particule as cam avea banii necesari inscrierii dar daca nu am filtru nu imi ajung banii..lamuriti-ma daca este ok sa ii trimit omului seria de sasiu ,ca poate ma ajuta cu aceasta informatie sa scap de stres (stres din cauza ca mai pot circula cu masina doar pana pe 14).va multumesc pt ajutor.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

da... ii poti da linistit seria lu` candy... sincer , nu cred ca pe forumul asta se poate pune problema unei asa zise escrocherii... e normal sa fii sceptic la treburi din astea , dar totusi... e un membru vechi , are aprox. 2k de posturi , nu 5-6 sa fie un necunoscut printre noi , si pe langa toate astea te poate ajuta cu date despre masina ta pt ca a lucrat cu citro , deci ..chill out...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
IceRidder
Uichi Sec

Mesaj de IceRidder »

daca ai fost la RAR atunci scrie pe cartea masinii daca ai filtru. daca nu scrie inseamna ca nu ai.
zici ca ai bani cam fix pe fix.... ai grija ca s-ar putea sa fii suprins cate trebuie sa platesti.
din cate stiu autentificarea este valabila 60 de zile (parca asa scria pe a mea) deci ar trebuie sa te grabesti.
florinflo85

Mesaj de florinflo85 »

explica-mi exact unde trebuie sa scrie in carte te rog ca eu nu am gasit.si da autenticitatea e valabila doar 60 de zile.
IceRidder
Uichi Sec

Mesaj de IceRidder »

scrie jos..... ai bucata unde sunt trecute datele masinii (capacitate, marime, greutate etc in coltul din stanga sus) si in coltul stanga jos trebuie sa scrie (la mine acolo scria impreuna cu alte mentiuni). Daca nu scrie acolo nu ai.
florinflo85

Mesaj de florinflo85 »

la mine nu scrie ca as avea filtru.scrie doar cate g/km de CO2
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

atentie ! si cartea de care va povesteam trecuse pe la rar fara sa i se scrie de acest filtru ! a fost trecut la o vizita ulterioara, contra sumei de vreo 70 si ceva de lei, cica taxa de deranj ca uitase citroen romania sa mentioneze de la bun inceput. deci inca nu dispera !
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pfaaa ce mare secret e seria de sasiu...ti`o vede toata lumea sub parbriz...
florinflo85

Mesaj de florinflo85 »

i-am trimis seria de sasiu lui candymann si din pacate se pare ca nu am filtru de particule.:(.multumesc pt lamuriri.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”