Taxa auto (de mediu)

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
IceRidder
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Taxa auto (de mediu)

Mesaj de IceRidder »

Taxa auto ar putea reveni la valorile din iulie nu mai devreme de începutul lui februarie, potrivit ministrului mediului, Nicolae Nemirschi.

Şeful de la Mediu a declarat, după ultima şedinţă de guvern, că executivul va iniţia un proiect de lege care să fie dezbătut în parlament pentru transformarea taxei de primă înmatriculare într-o taxă anuală care să fie plătită de toţi posesorii de maşini, în funcţie de gradul de poluare al autovehiculului, după principiul „cine poluează plăteşte“.

În acord cu Comisia Europeană

Nemirschi a declarat că viitoarea lege ar împăca astfel şi Comisia Europeană, care a trimis României o scrisoare prin care avertiza că triplarea taxei auto pentru ma- şinile second-hand încalcă reglementă rile comunitare. Guvernul a promis, la sfârşitul anului trecut, că va lua o decizie cu privire la taxa auto în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie. Un memorandum privind viitoarea variantă a taxei auto a fost dezbătut în ultima şedinţă de guvern, fără a se lua însă vreo decizie.
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Re: Taxa auto (de mediu)

Mesaj de ECO »

mi se pare mai buna ideea de taxa anuala...decat aberatiile de pana acuma.

Mai bine taxa anuala care sa mai scoata din harburile din trafic (sau masinile abandonate printre blocuri) decat taxa pe "aia care isi permit sa cumpere". :shock:

Bineinteles...acum sa vedem si cat e taxa? :roll:

ca daca e "unica" .... sau iara e mare la masini noi (ca o sa mai tot polueze...dupa cum ne spunea Vosganian :shock: ) sau e chiar dupa cat polueaza masina?!?!

adica daca un posesor de opel kadet (doar un exemplu de masina veche) care polueaza de rupe...are taxa de 4 ori cat unu cu euro 4... atunci poate il face sa o schimbe cu ceva mai nou.

"parerea mea" :)
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
IceRidder
Uichi Sec

Mesaj de IceRidder »

Cei care au platit aceasta taxa deja o vor mai plati odata.
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

IceRidder scrie:Cei care au platit aceasta taxa deja o vor mai plati odata.
Poftim....asta ar fi culmea nebuniilor...dupa ce mi-au luat 1500 de roni ...ar trebui sa dau inca o data bani anual?....si aia anuala cat ar putea sa fie 1 mil nu are cum sa fie mai mult parerea mea...din partea mea sa fie sanatosi eu consider din punctul meu de vedere ca am platit-o pe 15 ani :mrgreen:
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

florinc4 scrie:
IceRidder scrie:Cei care au platit aceasta taxa deja o vor mai plati odata.
Poftim....asta ar fi culmea nebuniilor...dupa ce mi-au luat 1500 de roni ...ar trebui sa dau inca o data bani anual?....si aia anuala cat ar putea sa fie 1 mil nu are cum sa fie mai mult parerea mea...din partea mea sa fie sanatosi eu consider din punctul meu de vedere ca am platit-o pe 15 ani :mrgreen:
dar punctul tau de vedere e departe de al lor ... si eu am platit taxa de prima inmatriculare.... si nu mai sper de mult ca as putea sa o recuperez... sau sa se tina cont ca am mai dat bani...

DOAR E CRIZA!!!! ce naiba :|
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
wonka
Numar Inmatriculare: GL-05-VUX

Mesaj de wonka »

ar fi o chestie daca ar scoate treaba aia cu rovinieta si ar baga o taxa anuala in functie de cilindree si putere si/sau chestia asta cu poluarea.
C4 coupe,1.6HDI,rouge lucifer acum fara sticker
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

cel mai bine ar fi daca s-ar hotara odata ce si cum. ca si taxele astea.... in ultimele 10 ani si mai bine, au fost in fel si chip.
imi aduc aminte numai de celebra taxa anuala a lui basescu, daca nu gresesc cand era ministru la transporturi, care ulterior - asta bineinteles dupa ce multa lume o platise deja - a fost inclusa in costrul litrului de benzina, etc etc etc....
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Indiferent cum ar fi ...logic a la mircea badea...a la nenea gigi...odata platita...nu e normal sa-mi mai ceara niste bani...adica sa analizam un pic...cand eu am platit-o a fost facuta dupa niste formule avand in vedere poluarea...noxele...stratu de ozon nu ma intereseaza...eu am platit-o....cel care isi ia masina acuma..sa plateasca doar taxa pe an?...dupa ce eu am dat 1500 de ron...cand ei cica au luat in calcul durata de viata a masinii... a mea va trai ani buni fata de una second hand care va trai mai putin...normal...dar sa vii sa imi mai ceri niste banii dupa ce ai aflat ca de fapt mai trebuie adaugat la buget...aberant...dar cati bani poti lua de la un om...nu vreau sa mai zic ca traim in romania samd...nu conteaza...ne-am obisnuit...dar cand guvernul mi-a cerut niste bani pentru o taxa si eu am dat-o...si mi-am aratat bunavointa...tot el vine si mai cere o taxa...fata de unu care nu a platit nimic si trebuie doar sa plateasca taxa anuala...eu inteleg ca bugetul de stat nu are bani...dar nu se poate...poate aberez dar nu sincer nu cred ca va ramane asa
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

eu am platit taxa de inmatriculare, care teorectic ar fi fost pentru toata durata de functionare a masinii. Cand au luat banii nu i-au deranjat. acum ei vin pentru acelasi lucru sa-mi ia banii? Eu am platit acel serviciu si mi se pare normal sa nu-l mai platesc. E ca la piata. Ai dat banul e al tau.. nu ceri omului de zece ori pentru un produs.... [-X Dar e Romania, oare de ce nu ma mai mira. #-o
Cei care am platit taxa am facut eforturi financiare. Nu putem sa zicem ca a fost o suma de tolerat.
E o mare porcarie. :evil:
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@bytzak am si eu o curiozitate... cat te`a costat taxa? nu a`i prins`o pe cea ieftina din vara?
ps: nu mi`o lua in nume de rau... eu am platit vre`o 12-13 mil in ianuarie 2008 , iar in dec 2008 am mai luat inapoi vre`o 4,5 mil , ca se schimbase formula de calcul in vara... deci a fost undeva la 8 mil taxa pt mine... banuiesc ca si u tot anu` trecut ai platit , deci undeva tot la banii astia
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

vedeti ca aceste fabuloase ordonante incalca niste tratate si conventii (libera circulatie a marfurilor) si ca exista deja precedente pe acest lucru.
mai mult, exista persoane care au solicitat si au castigat banii inapoi (n-am timp pentru informatii complete!!!!!!!!!)
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
IceRidder
Uichi Sec

Mesaj de IceRidder »

am citit si eu ca niste persoane au dat administratia financiara in judecat dar au castigat doar un procent de 5%.
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”