Turometru la HDi

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
rova

Turometru la HDi

Mesaj de rova »

La utimul drum pe care l-am facut in afara localitatii, am avut ocazia sa turez ceva mai mult motorul si am observat doua lucruri:
1. turatia limita este de 5000 rpm
2. nu se inroseste turometrul, desi se afirma ca la o anumita turatie ar trebui sa se intample acest lucru
Ma intreb daca la HDi se inroseste turometrul, si daca raspunsul este da, la ce turatie trebuie sa se intample acest lucru?

P.S. Ca efect secundar, dupa ce se tureaza motorul, parca nu se mai linisteste, este mult mai vioi, ai senzatia ca solicita sa fie turat :D
C4 Urban Jungle 1,6 HDi 16V 110 5p 2006 Rosu Lucifer
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

turometrul se inroseste la 5000 rpm ( poate o fi 5001rpm acum nu stiu sigur nu am stat sa urmaresc sa vad exact la cat )
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

la 5000rpm e cam rau pt diselache..nu recomand. e ca si cum e 6500 la benzinar (ma refer la 1.6 de la c4)
si performantele la acele turatii sun deja dezastruoase. cuplul e in cadere liberaaaa si puterea are si ea cadere de la vreo 4000rpm
4500 cel mult sa atingi, si in primele trepte...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
rova

Mesaj de rova »

Turatia maxima (aproximativ 5000 rpm, pentru ca oscila in jurul acestei valori) a fost atinsa in treapta a III-a, viteza era undeva intre 130-150 km/h (nu am fost foarte atent la viteza), acceleratia era la maxim, dar de inrosit, ioc. Nu cred ca o accelerare la turatia maxima poate dauna motorului, atat timp cat este intretinut corespunzator (ulei, filtre, carburant). Poate mentinerea ei pentru o perioada lunga de timp. Avand in vedere ca la ITP, la verificarea emisiei de noxe o tureaza baietii in gol la turatia maxima... Oricum, efectele mi s-au parut a fi chiar benefice, pentru ca dupa aceea reactiona mai altfel, mai sprinten as zice.
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Este normal sa se simta bine motorul. 75% din VAG-urile vandute in RO se prezinta in service din cauza mersului subturat idicand ca masina nu mai trage. Este chiar indicat ca la fiecare 1000-1500 km facut in ciclu preponderent urban dieselul sa fie scos la o mica plimbare in afara orasului si tinut o perioada in 4000+ rpm pentru a mai curata turbina si EGR-ul. Mai ales cei care au FAP.
Cat despre turometru la mine (1.6 benzina) am vazut rosu in fata ochilor de cata ori in oras in niste depasri in a II-a si a III-a. Asta se intampla indeva pe la 6200rpm. In principiu ar trebui sa se intample si la diesel-ul tau cu putin inainte de turatia la care se taie. Ce ai povestiti tu indica faptul ca n-ai ajuns aproape de turatia maxina a motorului... Poate conditiile nu a fost propice (greutate, vant, presul prins sub pedala de acceleratie)...
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
rova

Mesaj de rova »

Oare este posibil sa se regleze turatia la care se inroseste turometrul? De exemplu la 4500 rpm?
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

rova scrie:Oare este posibil sa se regleze turatia la care se inroseste turometrul? De exemplu la 4500 rpm?
Da.
Ultima oară modificat Mar Apr 24, 2007 6:48 am de către mituc, modificat 1 dată în total.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
rova

Mesaj de rova »

Cred ca am ajuns la turatia limita pentru ca senzatia a fost clara, a accelerat constant pana in jurul valorii de 5000 rpm la care s-a simtit un efect de franare, si a inceput sa oscileze in jurul valorii de 5000 rpm (eram singur in masina, drumul liber pe cativa km inainte si inapoi, drum in aliniament si palier, cu un usor vant lateral dreapta)
rova

Mesaj de rova »

mituc: se regleaza in service, sau este vreo posibilitate din meniul masinii?
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

la mitc s-a modificat cu ocazia cip-ului. pt ca deja apar fenomene neplacute daca depaseste turatia respectia. de aceea a si fost scazuta valoarea. :D
pt optim de acceleratie doar in tr1 la benzina stock de 1.6 se va ajunge la 6000rpm, apoi scade treptat valoarea unde sa se schimbe treptele
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
onacus

Mesaj de onacus »

mituc scrie:Da. La mine se inroseste acum pe la 6250 in loc de 6500 (1.6i) :toothy7: iar alimentarea se taie la 6750 in loc de 7000 (desi nu am testat niciodata limita asta).
Rosu este la 6500 la mine, si se taie injectia nu stiu unde, dar undeva intre 7 si 8000, a-2a la 87 la ora. Oricum, cand taie calculatorul injectia la mine sarea turatia la la 0 la 8000 si inapoi cam de 2 ori pe secunda :D

Oricum, a 2-a la 80 este ceva normal ca si turatie intr-o depasire (in jur de 6200, sau a 3-a la 110-115, tot asa), iar masina merge foarte ok. Nu mai spun ca dupa o perioada de mers mai sportiv consuma masina mai putin, merge motorul mai rotund si se aude mai frumos (mai silentios) :oops:
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
mituc

Mesaj de mituc »

rova scrie:mituc: se regleaza in service, sau este vreo posibilitate din meniul masinii?
Nici in service nu cred ca se regleaza... poate doar daca-ti face cineva remapare si umbla la parametrii aia pe acolo.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

onacus scrie:Rosu este la 6500 la mine, si se taie injectia nu stiu unde, dar undeva intre 7 si 8000, a-2a la 87 la ora. Oricum, cand taie calculatorul injectia la mine sarea turatia la la 0 la 8000 si inapoi cam de 2 ori pe secunda :D
Injectia ti-o taie la 7000 la 1.6i (asta inseamna cam 94Kmph). Eu am mers cu a 2-a si cu 91 si nu mi-a taiat-o (ce-i drept s-a intimplat o singura data).

Oricum, sa-ti taie ECU injectia e cam aiurea, e un fel de "da-te mai draq' ca nu stii sa mergi", pentru ca oricum cuplu nu mai ai ai puterea deja e in scadere, iar pentru pistoane neforjate e deja nesanatos sa ajungi acolo, si nu mai zic de faptul ca se poate intimpla sa-ti atinga valvele (si atunci devine trista treaba). Deci mare atentie la trecerile pe rosu, si mai ales mare atentie cind va apropiati de taiatul alimentarii.
Ultima oară modificat Joi Apr 19, 2007 2:45 pm de către mituc, modificat 1 dată în total.

Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Se inroseste fix la 5000 rpm la Hdi iar injectia o taie pe la 5250-5300 rpm.
Poti sa faci mai multe modificari din parametri in mom cand ti-o chipuiesti.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”