Am deschis topicul mai mult pentru a face o comparatie intre C4-ul meu de 67 000 km si acest Astra GTC cu nici 100km la bord
Ca sa nu o lungesc prea tare, o sa scriu aici toate plusurile si minusurile la aceasta masina, comparata cu C4-ul meu, si strict din punctul meu de vedere.
Opel Astra GTC, 1.4 90CP, versiunea Enjoy cu ceva dotari:
- Cutie Automata EasyTronic
- ESP
- RadioCDMp3
- Alarma
- Pilot automat
- Proiectoare de ceata
Pret final - 13200 EUR parca, cu tot cu TVA
Plusuri
- Masina este mult mai bine antifonata. In interior la relanti motorul se aude mai incet decat in C4
- Bordul pare mai placut la atingere, consola centrala are o culoare placuta si nu negru banal
- Masina este mai rigida decat un C4 stock
- Din lateral nu arata ca un C4 Picasso, este destul de mica distanta intre aripa si roata(chiar daca garda la sol este mai mare decat la un C4 cu arcuri sport)
- Scaunele sunt mult mai bine profilate decat cele de pe C4-ul meu(dar cu siguranta sunt mai naspa decat cele de pe C4-urile care au si airbaguri laterale)
- Cutia Easytronic este foarte misto, pe modul sport se infige foarte bine(in limita celor 90CP)
- Spatele arata foarte bine poate chiar mai bine decat la C4(insa compenseaza cu fata care nu se compara cu C4
- Telescoape la capota
Minusuri
- Mult mai mica decat C4 la interior
- Pozitia de condus mi se pare foarte inalta in conditiile in care scaunul este lasat la maxim in jos
- Directia este mai greoaie decat la C4, la viteze mici(si rotile sunt mai late 205/55)
- Vizibilitatea spate este destul de slaba, din cauza lunetei mici
- portbagajul pare mai mic decat la C4
- Comanda Computerului de Bord nu este pe maneta de la stergatoare, fiind un pic incomod daca in timpul mersului se vrea a se accesa
- Fetele de la usi sunt destul de urate, plasticul de pe ele pare unul foarte ieftin(aici C4 este mult in fata)
- Accesul in spate se face mai greu decat la C4
- Claxonul este penal
Cam astea sunt acum , in cei nici 100km facuti cu masina. O sa mai updatez pe masura ce merg cu masina
Daca ar fi sa aleg astazi intre C4-ul meu si acest GTC, as pastra C4. Eu sunt un fan al cutiilor secventiale, si asta cred ca e singurul lucru pentru care poate m-as gandi de 2 ori inainte sa zic ca tot C4 as alege!