Directia - cat de confortabila vi se pare?

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

un input personal asupra problemei.
in oras, in diverse situatii m-am trezit utilizand volanul doar cu o singura mana, doar cu 2 degete (mare si aratator). si nu ka mers lin ci in curbe stranse (v micuta, normal pt diverse manevre in parcare sau de intrare pe diverse stradute). ajung cu mana pana la unghiul maxim posibil fara sa fie greu de ghidonat. ar trebui sa conduceti o dacie, fara servo ca sa va vaitati.
v-am zis, cand am avut c4 la revopsit, si am mers cu nova, prima replica a mea a fost ca nu are directie, si cea de-a doua ca are probleme la frana respectiva masina :lol:
prima zi m-am chinuit (desi inainte sa cumpar c4 mergeam struna, frane directie, etc) dar dupa vreo 3 zile m-am obisnuit si era ca inainte :wink:
deci pt a resimti exact ce aveti in brate va recomand sa mai luati o dacie in w-e la plimbare. daca nu faceti accident sunteti tari :lol:
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Tot input personal asupra problemei. La C4 directia mi se pare excelenta si va argumentez imediat facand comparatia cu un model mult mai bine vandut, si anume Renault Megane II.

- La C4 directia are feedback serios, la orice viteza ajungand sa simti si daca ai trecut peste cele mai mici denivelari; la Megane mi se pare supra asistata lasand mult de dorit mai ales la viteze mari.
- La C4 senzatia de greutate vine din caseta de directie creand senzatia ca esti in directa legatura cu rotile (o senzatie de directie mecanica); la Megane acesta senzatie este creata artificial la nivelul coloanei de directie ceea ce provoaca senzatia ca volanul are greutate mai mare decat normal iar rotile se vor misca in mod complet neprevazut.

Cand am condus prima data un C4 mi s-a parut ca are unul dintre cele mai bune sisteme de directie pe care l-am incercat.
In oras nu mi se pare deloc obositor si conduc zilnic prin nebunia din centrul Bucurestiului. Personal prefer o directie mai tare cu un feedback cat mai fidel al miscarii rotilor pe suprafata de rulare.... but that's just me! 8)
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

E suficient si o tura cu un Matiz... Am experienta, ca atunci cand trebuie facute parcari "fine" nevasta-mea nu se baga si ma pune pe mine sa-i misc buburuza. Dar are o directie... sa-i fie de cap (asta dupa ce ma dau jos din C4).
Sincer sa fiu, conduc C4 si cu podul palmei fara probleme. ce-mi place este ca se intareste odata cu cresterea vitezei... Nu stiu ce va plangeti, unii, de directie... Si ganditi-va ca eu am si motor greu si jante pe 17"...
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ai jante de 17, dar cauciucuri 205 :).
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
sebi

Mesaj de sebi »

presupun ca se aseamana directia de la megane 2 cu cea de la vectra. nam condus megane dar la vectra f ciudat mi se pare dupa ce am condus c4. e mult prea moale si simti ca nu ai nici o legatura cu rotile. zici ca e un servo electronic. mult mai bine ma sint cu o directie mai tare, dar totusi servo.

@gonty: eu am facut scoala pe matiz si te inteleg. cand greseam la o parcare imi era f greu sa corectez fara sa ies si sa o iau de la capat.
MirceaX

Mesaj de MirceaX »

cred ca cel mai indreaptatit sa vorbeasca despre servodirectie sunt eu (glumesc)
(am mers o luna fara servo pe c4, s-a bulit pompa de servo in accident, si de pe 25 februarie pana pe 21 martie am stat fara)

cu servo:
mi se pare o directie excelenta, in oras o manevrezi oricand cu podul palmei, nu e un volan fleoscait ca la astra clasic de exemplu unde mergi cu 30-40, tragi de volan, nu opune pic de rezistentza si sfaraie cauciucurile...

fara servo:
crima la parcarile laterale... dacia e de aur pe langa asta (dacia are 5 rotatii complete si roti mai mici, c4 doar 3)
desi nu aveam servo, directia era super stabila, si la viteze de 80-100 si cu rezerva, nici nu i se mai simtzea lipsa...

concluzie:
tinand cont ca c4 are o servodirectie electrohidraulica (pompa de servo nu e invartita de motorul masinii ci de unul electric), se intareste cum trebuie proportional cu viteza, si dupa parerea mea, la viteze de peste 90km/h servo nu mai face nimic, rotile sunt miscate doar de fortza cu care dai de volan...

aaa si apropo de rezerva... scrisese cineva pe-aici ca limita de viteza cu ea e de 50... dar e de 50 de mile/h (> 80km/h), dar nici la viteze mai mari nu face probleme, nu trage in nicio parte... dar e cam subtzire anvelopa asa ca trebuie ferita de gropi, borduri etc...
C4 Gri Iceland, 1.6 16V, 110CP, B-58-HDY
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

@adrian intradevar la punto city mod e foarte comod.
la C4 e ok servo au facut o cale de mijloc parerea mea. La drum lung e greu sa faci miscari fine cu el.
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Inainte de C4 am avut 2 ani punto, cu faimosul CITY.
Din astia 2 ani am mers vreo 6 luni fara servo, deoarece s-a ars unitatea centrala de la city-belea mare.
Despre directia de la C4, sincer imi este dor de punto, cred ca se putea face ceva mai usoara, macar pana la 50 la ora.
Nu este greu de manevrat covrigul, dar sunt momente in care iti doresti mai mult decat iti ofera.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

acu pe drumul spre si dinspre bulgaria am urmarit toate cele spuse ca ar merge greu.. si i-am dat de nu a avut probleme, insa pot spune ca am ajuns complet relaxat, ba chiar am observat ca imi da o siguranta buna directia aia pe care o tot injurati.
Se poate sa difere, sau pur si simplu sa difere gusturile intr-ale directiei :wink:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Parerea mea ca directia este impecabila, singura problema pe care am avut-o la intoarcere cat si la dus a fost faptul ca dupa vreo 200+ km incepe sa te doara spatele.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
silvius

Mesaj de silvius »

depinde de cum stai. eu am scaunul cam pe la 90 de grade. stau drept si pot spune k nu am simtit nimic. Trebe sa gasesti o pozitie buna
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Cam ca silvius stau si eu... racing style... la inceput ti se pare mai incomod decat cu scaunul lasat un pic pe spate, dar in scurt timp incepi sa realizezi beneficiile... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
murphy

Mesaj de murphy »

pe mine ma doare soldul drept (piciorul cu acceleratia) daca tin spatarul prea ridicat, dar in rest asa e cea mai buna pozitie.
zambeste, maine va fi mai rau. :D
c4 1,6i rosu lucifer
silvius

Mesaj de silvius »

eu m-am pus asa din cauza scaunului copilului cand gresisesm sa il fixez ca deobicei. Dupa primii 10 km am spus ca asta e pozitia. :wink:
Acum nu pot spune ca o sa fie comoda pentru oricine, insa te tine mai bine parca in scaun, iti da mai multa siguranta, si ai o priza mai buna la volan
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”