Eu chestia asta cred ca este cel mai tare lucru inventat in ultima perioada in privinta dinamicii masinii. Uitati un link cu press release-ul companiei Getrag despre acest sistem.
Mi se pare genial sa poti face drifturi cu tractiune fata.
http://209.85.129.132/search?q=cache:C5 ... cd=1&gl=ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Twinster by Getrag
- basy
- Praz Racing Team
Twinster by Getrag
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Re: Twinster by Getrag
Nu am inteles 100% cum functioneaza dar am obs ca face exact acelasi lucru ca un LSD dar cu mult mai multe sisteme...probabil si mai scump.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- basy
- Praz Racing Team
Re: Twinster by Getrag
Este foarte simplu principiul de functionare. La o masina normala roata care nu are aderenta deloc se invarte de 2 ori mai repede decat cealalta, careia nu i se transmite deloc putere pana cand o recapata si asta, in cazul de fata roata de pe interiorul virajului. Acest lucru va face ca botul masinii sa descrie o traiectorie mai larga decat cea aratata din volan rotilor.
LSD poate sa transfere in general pana la 50% din putere si celeilalte roti, adica sa traga amandoua la fel cum este in conditii normale.
Marea smecherie la sistemul Twinster este ca poate sa transfere pana la 100% rotii care ARE tractiune si nu celei care nu are, acest lucru va face spatele sa urmeze roata care trage, deci implicit spatele va iesi la exterior.
LSD poate sa transfere in general pana la 50% din putere si celeilalte roti, adica sa traga amandoua la fel cum este in conditii normale.
Marea smecherie la sistemul Twinster este ca poate sa transfere pana la 100% rotii care ARE tractiune si nu celei care nu are, acest lucru va face spatele sa urmeze roata care trage, deci implicit spatele va iesi la exterior.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb