Referitor la cand, cum si de ce poti fi oprit de agent

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Mihay
Supermoderator

Re: Referitor la cand, cum si de ce poti fi oprit de agent

Mesaj de Mihay »

mea culpa atunci
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

No prob ... e bine de stiut ca cele 15 zile de dovada nu intra in calcul, pentru ca asa ar fi multi care si-ar face socoteala cum ai zis tu, si ca stau numai 2 saptamani fara permis.
Iar cand te duci in instanta, pe toata perioada judecatii, ai dreptul sa conduci, si numai in cazul in care sentinta e impotriva ta, atunci ti se suspenda permisul pentru cele X zile care vor fi decise de instanta.
Si ca OFF: acum cativa ani buni, un fost coleg al meu a luat pe trecerea de pietoni o babuta care trecea pe rosu, el venind pe banda a 3-a sau a 4-a (intersectia Baba Novac). Pe toata perioada cercetarilor, procesului, etc... (circa 4-5 luni) a mers cu dovada (trebuia sa treaca pe la Udriste pentru prelungire) si cand s-a pronuntat sentinta (in favoarea lui, fericitul) si-a recapatat permisul. Scuze de OFF
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

e na acum s-a terminat cu prelungirile astea . nu le mai acorda politia ...ci direct Parchetul ( in caz de accident cu victime) si sa va vad eu cand o sta domnul procuror sa semneze prelungiri. pun pariu ca nici de jandarmul de la poarta n-o sa se treaca...
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Mda, nu stiu ce sa zic. Mai bine sa nu se ajunga in astfel de situatii.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Parerea mea este ca atunci cand scrii ca nu ai mentiuni, judecatorul o va lua ca ai fost de acord cu cele scrise, prin urmare, indirect, iti recunosti fapta.Am lucrat pe asemenea spete si pot sa-ti spun ca in Cta asa se mergea: daca nu aveai obiectiuni era o recunoastere implicita a vinovatiei de catre contravenient.
Cu toate acestea, in urma ultimei modificari OG 2/2001, datorate castigarii unui proces la Haga de catre un nene, cel care incheie actul sanctionator, are si obligatia de a dovedi cele consemnate, fata de pana acum, cand doar contravenientul trebuia sa-si dovedeasca nevinovatia.
Vorba unei maimute : Iti doresc "succesuri" si incearca, totusi, pe viitor, sa eviti galbenul.In Constanta am vazut accidente spectaculoase datorita unor astfel de "sfortari".In Austria, nici DB 9 nu pleca de la stop pana nu se facea verde.Adica dupa ce se stingea galbenul.Ca sa nu mai spun ( scuze de off) de tipul cu un BMW seria 7, care, m-a prins pe trecerea de pietoni, exact in momentul in care la mine se gata verdele si se transfera la el si vazandu-mi fata descumpanita( imi era frica, ptr. ca acasa imi luam sigur doua-trei salamuri in gura), deschide geamul si-mi spune zambind: Curaj, ca nu te musc.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
spooky
Numar Inmatriculare: B-112-UFO

Mesaj de spooky »

si eu sunt in aceeasi situatie.

am intentat proces politiei rutiere, pe ceva asemanator. politia statea la semafor (i-am vazut) cand am patruns in intersectie pe culoarea galbena. nu ma grabeam. mai ales ca era 1:30 noaptea. semaforul s-a facut galben cand eram la 5 metri de intersectie si nu as fi reusit sa opresc pana in semafor fara a frana brusc sau fara sa opresc pe trecerea de pietoni sau chiar in interiorul intersectiei. mai mult, din cauza faptul ca si eu am fost lovit la semafor in conditii similare cand am oprit si la randul meu si eu am lovit pe cineva, acum multi ani din cauza ca unul s-a trezit sa puna frana brusca pe galben. tocmai de aia e galben. si mie mi-au spus ca la ei era verde.

evident, si eu la randul meu m-am intrebat de ce am fost oprit la momentul respectiv. domnii politisti, mai ales cei tineri, incearca, probabil, prin abuzul functiei pe care o detin, sa creasca in ochii sefilor dand cat mai multe amenzi, ceea ce, este, cred contrar rolului politiei.

dupa intocmirii procesului verbal agentul de politie m-a intrebat daca semnez procesul, si am zis ca da, dupa ce citesc procesul verbal si adaug mentiuni la proces. fara sa ma lase sa il citesc m-a intrebat ce mentiuni ca sa scrie el. nu m-a lasat sa adaug eu mentiuni cu mana mea. (justificarea lor e ca poate unul rupe p.v. sau nu stiu ce scrie injuraturi... dar asta o consider ca e un drept pe care noi il avem...). i-am spus sa treaca faptul ca nu am trecut pe culoarea rosie, ci am patruns in intersectie pe culoarea galbena. ceea ce a si trecut. apoi, i-am spus sa scrie faptul ca in masina ma aflam cu cineva si sa-l trec ca martor. agentul a refuzat acest lucru fara a-mi justifica acest lucru. drept urmare am refuzat semnarea procesului verbal. el mi-a spus ca pot sa il aduc la proces. (am sarit peste mult dialog si atitudinea neconforma a agentului de politie).

mi-a dat o dovada la mana valabila 15 zile. suspendarea permisului intra in vigoare DUPA cele 15 zile mentionate in dovada. p.v. a fost semant de un alt conducator auto oprit in trafic.

fara a astepta sa imi ajunga acasa pv prin posta, am deschis proces politiei. inainte de a deschide procesul, am redactat un memoriu pe care l-am depus la politia rutiera (pentru care am primit numar de inregistrare... ulterior am primit si raspuns in care se preciza ca agentul de politie a fost avertizat... fleosc). dupa depunerea lui, la cateva zile (1 saptamana si ceva) am fost cautat acasa de doi agenti ai politiei rutiere sa ma invite la o discutie. acolo am vorbit cu un sef de-al lor, el mi-a explicat mai multe lucruri, eu i-am explicat tot ce s-a intamplat, am scrie 2 pagini, DIN NOU, de declaratii, aceeasi declaratie scrisa in memoriu. mai mult el mi-a spus ca el recomanda agentilor sa retina permisul doar celor care dau dovada de nesimtire, adica, vin la semafor, e rosu, se asigura ca nu vin altii si trec (eu cred ca vad in fiecare noapte cate unul prin bucuresti care face chestia asta).

eu am avocat, si acesta se ocupa acum de proces. dar am sa va tin la curent cum decurge procesul.

din ce am inteles, daca nu te-au inregistrat video, ai sanse sa castigi. la mine nu a fost cazul sa ma inregistreze. procesul se poate intinde pe foarte mult timp. eu incerc sa castig procesul doar pe abuzul agentului de politie si atitudinea "colerica" a acestuia. la abuz intra inclusiv faptul ca nu m-a lasat sa adaug martorul la mentiuni. (justificarea lor, explicatie primita de la seful lor, e ca nu are legatura evenimentul pentru care am fost sanctionat, dar, e un drept al meu, pentru ca altfel, eu pot sa aduc in instanta, nu unul, ci 4 martori si daca am autobuz...

dupa ce deschizi dosarul, la cateva zile, ti se va emite un certificat de grefa cu care te duci la permise si iti ridici permisul pe care il vei preda, daca pierzi procesul.

poti sa duci procesul si fara a avea un avocat, dar iti recomand unul pentru ca el are vocabularul adecvat si stie unde si cum sa bata fierul.
alex82 scrie:cei care trec pe galben sunt de obicei si cei care blocheaza intersectia!!!!!!
GRESIT. ma scuzi, dar ai o atitudine cam extremista. din contra, majoritatea celor care blocheaza intersectia se baga pe verde pentru ca sunt incapabili sa observe faptul ca e coada pana sau deja in intersectie si spera ca or sa inainteze fara sa constientizeze faptul ca o sa blocheze pe altii care vor sa treaca prin intersectie.

pentru tine toti cei care trec pe galben sunt bizoni si toti bizonii trec pe galben... wtf is a bizon? .......................................
alex82 scrie:intotdeauna cand treci pe galben vei fii cu mult peste limita de viteza admisa , pt ca te grabesti si "dai in ea"
conform carei matematici ti-ai dat tu seama de chestia asta?

parerea mea e ca totusi sa incerci, sa te duci sa deszchizi proces cat mai repede. e pacat din cauza unor dobitoci care iti ridica carnetul dupa bunul plac pentru ca au aceasta putere.

altii mentionau de filmele americane. eu unul vorbesc din experienta pentru ca am si condus din intamplare suficient de mult prin statele unite si e cam departe de ceea ce vezi in filme. din pacate situatia reala in SUA e mai grava decat la noi pentru ca politia americana i s-au dat din ce in ce mai multe drepturi. acum mai nou orice chestie banala dealtfel de poate face drept potential terorist si asta, conform legilor federale instaurate dupa 11 septembrie, poti sa uiti de libertate fara macar a avea posibilitatea sa apelezi la un avocat. americanii au pierdut foarte mult la capitolul libertati, iar democratie... ma scuzi, stau si ma intreb daca au avut democratie (apropo de multi deontologi de pe la noi). asa ca americanii nu pot decat sa inghita abuzul politiei. dar pentru ca devin off-topic, suntem in Romania si nu in SUA sau in alta tara, iar la noi exista o lege... buna sau rea si nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de unul care a ajuns sa lucreze in politie. am respect fata de lege si de cei ce reprezinta legea atat timp cat si ei ma respecta. asta nu inseamna ca procedez mereu cum scrie la lege. stii, daca as face o comparatie cu fizica ar fi cam asa: daca respecti legile fizicii esti in siguranta, dar nu progresezi.

si sa nu uitam, in fiecare zi fiecare dintre noi incalca o lege, vrem nu vrem.
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

@mihay si cine ma mai intreba de trecutul pe rosu: imi recunosc vina aici, stiu ca nu e bine s-o faci, dar era totusi 2 dimineata si nu era nici dracu pe strada.

Dar nu despre asta e vorba, e vorba de faptul ca ei m-au acuzat ca am trecut pe ROSU, cand de fapt am trecut pe GALBEN. Si stiu ca daca se dovesteste orice din PV ca este eronat (chiar si o cifra), acesta devine automat NUL.

"mai mult el mi-a spus ca el recomanda agentilor sa retina permisul doar celor care dau dovada de nesimtire"
Adica se putea sa nu-l ia deloc? Ca pana nu mi-a smuls tzoampa aia permisu din mana si mi-a insiruit fapte si pedepse, am fost calm si "simtit".

Stie cineva, sunt camere la repsectiva intersectie (ca sa nu mai dati in urma o pagina -- dorobanti cu stefan cel mare)? daca sunt, cu atat mai bine, eu sunt convins ca era galben.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de spooky »

chainsaw scrie:Adica se putea sa nu-l ia deloc? Ca pana nu mi-a smuls tzoampa aia permisu din mana si mi-a insiruit fapte si pedepse, am fost calm si "simtit".
Aceasta este recomandarea data de superiori, mai ales politistilor boboci.

Si apropo, de nu stiu cine ce zicea pe aici, daca vroiam sa fiu nesimtit, le prezentam permisul meu de Texas.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@spooky iti respect punctul tau de vedere si sfaturile sunt pertinente....dar incearca sa nu jignesti alti colegi de forum. o sa-ti modific eu postul anterior
spooky

Mesaj de spooky »

imi cer scuze daca, prin ceea ce am zis am, am ofensat pe cineva.

poate ar fi bine venit inca un topic nou unde sa discutam ce e un bizon si care e limita? ca, extrapoland, oricine poate ajunge sa intre in categoria asta...

ca daca e asa, recunosc ca sunt un bizon pentru ca arunc tigara pe geam si ca uneori trec pe galben si mai rar il chiar fortez si eu stiu ce alte chestii mai fac uneori. dar sunt un bizon care e al dracului cu ceilalti bizoni in trafic.

oricum, voi fi mereu cu doi bizoni in masina, de la mama ei. ;)
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Cand aveam si eu 20 de ani... am luat amenda de la unu de 19 ani...care facea practica...amenda pentru parcare neregulamentara...cred ca am stat cu omu vreo ora si mi-a povestit despre el si familia lui cat si eu despre famila mea...a fost foarte interesant si nu m-am suparat deloc de amenda doar eu gresisem si stiam asta....cat despre trecutu pe galben si politistu zice ca e pe rosu...incerc sa evit pe cat posibil...organu de lege are mereu dreptate si e greu de convins legal ca tu ai dreptate...parerea mea...in legislatie cel putin cea pe care o stiu eu si am invatat-o scrie clar la culoare galben incetinesti...nu accelerezi sa prinzi semaforu..si de atunci incerc sa respect pe cat posibil aceasta regula :oops:
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Mai ,oameni buni.Daca in instanta arati ca tu ai vrut sa opresti, dar nu mai aveai timp sa faci asta in conditii de siguranta, ca ai depus toate diligentele pentru a nu incalca prevederile legale si ca la momentul acela tu ai crezut ca daca opreai ii puneai si pe altii in pericol, yadi-yada-yada, sunteti home free.Tot ce trebuie e putina bunavointa si limba dulce.
@Chainsaw, nu cred ca merita sa dai 3-400 de lei unui avocat ca sa-ti rezolve o treaba de 10 minute, cat dureaza procesul.Parerea mea...
Cat despre mentiuni: tot in OG 2/2001 apare modul in care se completeaza ORICE proces -verbal de contraventie.La mentiuni, ORGANUL CARE APLICA SANCTIUNEA, va inscrie, cu exactitate cele spuse de contravenient.Acesta, isi rezerva apoi dreptul de a semna sau nu PV-ul, daca constata ca mentiunile nu sunt facute corespunzator, etc...
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

pai si cati au ajuns in instanta....si sa spuna ce au patit...eu am fost oprit pe autostrada soarelui ca nu aveam luminile aprinse si se ruga pe fata politistu sa-i dau bani....ma intreba daca prietena mea aflata in masina nu avea bani....exact cu acest limbaj...este vorba de caz la caz...omu tot om este...iar cat despre limba dulce nu stiu cat conteaza fata de expresia fetei...care conteaza enorm parerea mea...sa te judeci cu ei....mult timp pierdut si nu stiu daca satisfactia este pe masura
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

florinc4 scrie:Cand aveam si eu 20 de ani... am luat amenda de la unu de 19 ani...care facea practica...amenda pentru parcare neregulamentara...cred ca am stat cu omu vreo ora si mi-a povestit despre el si familia lui cat si eu despre famila mea...a fost foarte interesant si nu m-am suparat deloc de amenda doar eu gresisem si stiam asta....cat despre trecutu pe galben si politistu zice ca e pe rosu...incerc sa evit pe cat posibil...organu de lege are mereu dreptate si e greu de convins legal ca tu ai dreptate...parerea mea...in legislatie cel putin cea pe care o stiu eu si am invatat-o scrie clar la culoare galben incetinesti...nu accelerezi sa prinzi semaforu..si de atunci incerc sa respect pe cat posibil aceasta regula :oops:
In legislatia pe care o invatasem si eu acum vreo 8 ani, scria ca daca este galben si masina nu mai poate fi oprita in conditii de siguranta atunci mai bine treci.
Adica daca sunt la 3-5m de semafor si se face galben trebuie sa fiu un pic nebun sa franez doar ca sa ma opresc inainte de semafor.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

Asta asa e...ai dreptate...dar eu cand am invatat...opresti si gata...zci ca e ca la educatie...maine va dam 50% poimaine nu...cam asa e si egislatia...eu cel putin asa o vad :oops:
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”