Bujii&distanta

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
Kratos

Bujii&distanta

Mesaj de Kratos »

Buna seara!
Am cumparat 4 bujii NGK (LZKAR7A-6799) la un pret de 75RON.
Intrebarea mea este urmatoarea, bujiile sunt ''reglate''? sau trebuie sa le ''reglez'' cu lera?
Daca trebuie ''reglate'', care este distanta? Presupun ca merg montate cu o tubulara lunga de 14mm,nu am gasit cheie de bujii la marimea asta.
Am motor 1,4 16v 90cp benzina.
Mai am o problema cu pilotu automat,apare martoru de service cand activez pilotu[am citit ca este o problema comuna]
si bineinteles inca una cu sistemu de ''depoluare'',motor-ul galben sta aprins.[am bagat benzina de la petron 95] aici suspectez eu problema,tin sa precizez ca motoru nu tremura, nu da in nas si nici zgomote ciudate nu scoate.
Idea este urmatoarea si aici am nevoie de sfatu vostru, fac un plin cu Carera100,montez noile bujii, scot borna de la baterie 2min apoi o pun la loc[vreau sa stiu daca e bine sa scot borna],si direct pe autostrada soarelui o duc din treapta 1-4 pana la rosu :twisted: .
Daca are cineva o sugestie ce ar trebui sau ce nu ar trebui sa fac,rog sa posteze. [asta in speranta sa dispara erorile]
C4 1.4 16v
Mihay
Supermoderator

Re: Bujii&distanta

Mesaj de Mihay »

raspunsurile le vei gasi daca vei citi pe la "probleme" cu ajutorul functiei "search" mai putin cea cu bujiile...nu stiu ce sa zic despre ele. oricum cu erorile daca nu dispar dupa scosul bornei ( ceea ce este ok) ar trebui sa mergi la un serice sa iti puna Lexia pe masina poate o fi altceva. problema cu pilotum automat s-a rezolvat de cele mai multe ori prin o updatarre a softului masinii
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

hai sa o luam incet incet.
Chestia cu pilotul: se reseteaza.
Faulty antipollution .... incerci si aici resetare. Daca nu merge cu resetare inseamna ca sonda lambda e ciao, si da, de la benzina.... Bine, mai pot fi si altele, insa un senzor e mort. vezi tu, e o problema cu benzina din cauza filtrului de benzina care este foarte permisiv pentru ca nu este.
Incearca sa pui carerra 100 si vezi dupa ce mergi. De cati km ai problema de poluare?
Cel mai simplu e sa mergi la lexia. Eu tot ce pot face e sa iti scot martorul de motor, insa asta nu inseamna ca defectiunea dispare, ea apare imediat pe orice tester, iar ECU-ul o sa stie de ea si poti avea surprize cam nahpa.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Kratos

Mesaj de Kratos »

silvius scrie: Faulty antipollution .... De cati km ai problema de poluare?
Cel mai simplu e sa mergi la lexia. Eu tot ce pot face e sa iti scot martorul de motor, insa asta nu inseamna ca defectiunea dispare, ea apare imediat pe orice tester, iar ECU-ul o sa stie de ea si poti avea surprize cam nahpa.
Pai treaba cu antipollution...cam de 200km, nu am terminat benzina din rezervor(petrom 95).
Apreciez ajutorul tau dar nu vreau sa scot martoru...asa de drag ''sa nu mai fie in bord''
Presupun ca lexia doar la ats :(
Si s-o scot la plimbare cu carerra 100 trebuie sa stiu cum e cu ''distanta'' la bujii.[aici cred ca trebuie sa apelez la Dl Mugurel]. Cat costa o sonda lambda? Asa de curiozitate.
Nu a incercat nimeni pana acum sa ataseze un filtru de benzina pe furtun, optureaza sau ia din puterea pompei de benzina?
C4 1.4 16v
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

lambda e vreo 1500 RON
Daca bujiile sunt moarte ai ceva sanse sa fie de acolo.
Prefer sa pun benzina cat de cat curata in loc de inovatii :ok
poti incerca sa resetezi cu scoaterea bornelor. Daca e doar o eroare de calculator nu o sa iti mai apara si inseamna ca totul e ok
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Kratos

Mesaj de Kratos »

silvius scrie:lambda e vreo 1500 RON
Daca bujiile sunt moarte ai ceva sanse sa fie de acolo.
Prefer sa pun benzina cat de cat curata in loc de inovatii :ok
poti incerca sa resetezi cu scoaterea bornelor. Daca e doar o eroare de calculator nu o sa iti mai apara si inseamna ca totul e ok
Pai nu stiu daca sunt moarte,masina are proape 40k si vreau sa le schimb,dar nu pot... nu stiu la ce distanta sa le reglez.
15mil o sonda? pff... :shock:
Dumnezeu cu mila.
C4 1.4 16v
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eu in locul tau as da o fuga pana la Promotor Valcea !
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”